-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz ledgeri #68499 üzenetére
Szia
Ezt ismerem de gyakran nincs szükségem a teljes oldalra csak egy-két szövegrészre, mondatra.
Nem tudom, hogy bingai.Feltettem a linkelt simple translate kiegészítőt, megnéztem.
Nem teljesen olyan felugró ablakkal kicsit más de megpróbálom megszokni.DeepL-t is feltettem de felhasználói fiók nélkül nem fordít.
Köszi a segítséget.
SZERK: DeepL-t le is szedtem, hiába engedélyeztem a hozzáférést akkor sem fordított.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Üdv!
Eddig ódzkodtam az ilyen dolgoktól, de végül elhatároztam magam hogy igénybe veszem a Mozilla szinkronizálási szolgáltatását, mivel az összes weboldalon amit használok egyedi "biztonságos" jelszó van generálva, eddig egy helyi fájlban tároltam ezeket a jelszavakat, de már őszintén szólva unom állandóan manuálisan frissíteni ha valami változás vagy új dolog kerül a listára.
Létrehoztam egy Mozilla fiókot és bekapcsoltam a jelszó - könyvjelző - addon - beállítások szinkronizálást, meg létrehoztam egy fiók helyreállító kulcsot, ha netán valami gebasz lenne, ezt meg kitettem egy pendrive-ra. Ezeken kívül kell még valamit csinálnom? Innentől menteni fogja az új jelszavakat vagy jelszó változtatásokat a felhőszolgáltatásba is?
-
ledgeri
nagyúr
Ha az utolsó kérdést veszem az egész alapjául akkor jelzem, hogy az ő értelmezésükben is a fiók szinkronizálásra van, 2 vagy több eszköz között, és nem backup. Oké, hogy a szeró tartja, de azért a szavak és erejük.
Ha valami olyan van, hogy egyik eszközöd sem csatlakozik a fiókba, és abból el tűnik valami, akkor az nem felelősségük.
Ha korábban kérdeztél volna rá, akkor én biztos mondtam volna, hogy inkább dedikált jelszókezelőt, mint a böngészőst, mert az ajánlottabb, már abból a szempontból is, hogy ha böngészel a öngésző folyamatosan megy, míg egy külön jelszókezelő nem feltétlen.De ha már ez meg lett lépve kérdezném, hogy milyen fájl volt az a korábbi? Volt kódolva, az erős? Volt itt ott megosztogatva?
Csak mert ha bármelyikre negatívabb a válasz, akkor ajánlom, hogy minden fiókodban cseréld le a jelszavadat, meg kritikus dolgot ami benne vol. Jó a frissítés ott is, meg így biztos a régi pakk -bárhol is legyen- már használhatatlanná lesz téve (ha volt pl TOTP-s 2fa, ami máshol van kezelve, az okés, de ha pl helyreállítási kódok voltak hozzá mentve, akkor az megint necces (elfelejtődik, viletlen hozzá másolódik, ilyesmik...) Legalább a kritikus dolgoknál.Bármi is a fentiek státusza, ha backup van, minden van! Erre megéri a havi emlékeztetőt ráállítani!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
PeL
addikt
válasz ledgeri #68505 üzenetére
De ha már ez meg lett lépve kérdezném, hogy milyen fájl volt az a korábbi? Volt kódolva, az erős? Volt itt ott megosztogatva?
Egy .rtf fájlban tároltam eddig a jelszavaim listáját ami a gépemben lévő meghajtókból kettőn is el van mentve jelenleg, plusz most már egy pendrive-on is. Kódolva nem volt, feleslegesnek tartom, a gépemhez csak én férek hozzá, egyedül én használom, van hardware-es tűzfal, meg vírusirtó (NOD32) is, olyan oldalakat meg nem böngészek ami rizikós lenne, nem kattintgatok össze vissza minden random linkekre, mindig vigyázok az ilyenekkel. Megosztogatni a jelszavaimat ismételten nem szokásom, az égvilágon senkivel sem. Sosem tettem, ezután sem fogom. 2005 óta használok aktívan internetet, a 18-19 év alatt egyszer nem fordult elő hogy bármimet feltörték volna. A Discord accomra akartak pár éve egy random Fülöp-szigeteki IP címről belépni, de az sem sikerült az illetőnek mert a Discord rögtön blokkolta és küldött róla értesítést is.
A Mozilla szerint kódolva tárolják a felhasználónév - jelszó listákat.
Erre én is gondoltam, oda fogok rá figyelni, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz #79484416 #68508 üzenetére
Igen, lényegében pont ennek a lehetőségnek is szeretnék elébe menni (az ördög nem alszik ugye...) azzal, hogy eltüntetem a gépről a listát, ha ez a felhő dolog működik, akkor ez pont jó is lenne mert kényelmesebb is, gyakorlatilag egy jelszó változtatást egy kattintással tudok benne frissíteni, plusz nem kell a gépen tárolgatnom semmi ilyesmit többé. Ha megfelelően működik, nekem ez is megfelel, nem szeretnék plusz egy programot telepíteni csak azért hogy valami kezelje a jelszavaimat...
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Nálam a megosztás eszközök között is értendő. Ha egyszer volt olyan, hogy kimásoltad a jelszavaid egy pendrive-ra, és elvitted magadnak egy másik helyre, vagy gép-és-gép között mozgattad pl lakáson belül, akkor az nálam már megosztás kategória.
Tudod te is, hogy ha jobblkikk-törölsz valamit, akkor az nem tűnik el. Szóval a fenti példán alapozva a pendrive is, meg más lemezek is számítanak. Emellett ott van az is, hogy ha te nem is mozgatod el a cuccaidat, az még bármikor elmozdulhat tőled függetlenül.
Az, hogy a mozzilla kódolja a jelszavait, nem jelenti azt, hogy ugyanannyira veszélytelen a használata az ő kezelőjöknek, mint egy dedikálté, ez pedig a környezetből adódik: bármely böngésző az egyik legjobb célpont, ha támadni akarunk valaki, mert az már ott van, épp használatban is.
De elfogadom, sőt nincs kétségem afelöl, hogy neked ez így jobb, mint előtte!Azt azért még mindig hangsúlyoznám, hogy rendben, hogy napi használatnál működik a dolog, de a külön backup azért kel, mert mi van, ha nem..., vagy a szerver hal be..., vagy pont a szerver kompromittálódik? Csak az a lényeg, hogy azon túl hogy van 2 kulcsod bejutni, legyen egy másolat is a bentlévő dolgokról!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
boborján2
aktív tag
Van aki a füzet + ceruza kombóra esküszik.
Persze annak is meg vannak a hátrányai, illetve egyszer azt is fizikailag valahogyan be kell írni a jelszómezőbe.
A kódolt fájlban tárolás is ugyanaz. Hiába van kódolva ,ha egyszer feloldja az ember vágólapra kerül, megjelenik a monitoron, bekerül a memóriába stb... ,akkor megint benne van a bukta lehetősége,mert vihető.
Lényegében bármit csinál az ember , mindíg ott van a szivás faktor.
A kódolatlan fájl annyiban extra gáz ,hogy aki arra jár rögtön elolvassa, úgy mint a füzet+ceruza ha az asztalon marad szem előtt.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
válasz Jack Oneill #68511 üzenetére
Ugyanezt használom én is. Nagyon praktikus a használata, jól és érthetően fordít.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Jelszókezelőnek Firefoxon én Bitwardent használok, de ez mellett nálam is füzet + toll kombó van. Mindent nem lehet fejben tartani.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
-
Sziasztok,
A Firefox Quantum élő projekt még? Van előnye a sima Firefoxhoz képest? Linux alapú rendszert használok, abban az ESR van, amivel elégedett vagyok.
-
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt az éjszakai mód kiegészetőt, automatikusan csak ott sötétít ahol kell, nem laggol a bönésző
Dark Background and Light Text
-
félisten
Megint kaptunk egy jó frissítést, 10 percenként összeomlik.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
válasz Plazmacucci #68521 üzenetére
Ha nem kellenek az új fícsörök, akkor az ESR verzió is jó, az nem sz*rja össze magát minden frissítésnél.
Váltson a Firefox Extended Support Release (ESR) személyes használatra(nem jó link)
Szerk.: ez jó link[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Jó, csak aki most vált, annak óvatosan kell a profiljával működnie, mert nagy a különbség a két verzió közt...
Emellett meg mióta ismert, hogy a főoldalas letöltők track-erek, az FTP az ajánlott forrás a telepítőkhöz annak akinek ez számít!
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
válasz Plazmacucci #68525 üzenetére
Azt viszont sejtésem szerint biztos fájlba lehet exportálni, aztán az új böngészőbe pedig importálni. A hogyanját nem ismerem.
-
félisten
-
ledgeri
nagyúr
Elméletileg csak arra használják, hogy tudják, hogy X letöltésből hány telepítésük lesz, de azért a Firefoxtól ilyet picit furi látni... Lehet, hogy már nem csinálják (meg is nézem)...
Úgy lehet rászűrni, hogy más lesz 2 letöltött fájl hash-je.(megnéztem, és még mindig csinálják)
-
válasz ledgeri #68529 üzenetére
Még valamikor évekkel ezelőtt láttam privacy összehasonlítást böngészőkről valami eldugott, geekszerű oldalon. A Firefox nem volt jó helyen, hanem akkor még a LibreWolfot ajnározták, hogy fú az milyen tuti. Nem tudom, én azt sem bírtam használni, mert egyfelől funkciószegény, másfelől jóval később érkeztek rá a frissítések és manuálisan kellett telepíteni, szóval maradtam a Foxnál, még akkor is, ha privacy szempontból nem olyan jó már. A Chromenál biztosan jobb.
-
-
ledgeri
nagyúr
Ez nem a működésközbeni dolgokról szól, hanem még előtte pici infó,
A firefoxot lehet olyanná tenni, mint egy librewofl... de akkor már legyen mullvad, mert az meg kb tor-browser tor nélkül.
Nem ez volt amit láttál? https://privacytests.org/#68531 nemethg66 Mit blokkolsz, mit engedélyezel?
#68533 nemethg66 Nem igazán összeakadnak, hanem inkább dupla blokkolás lehetséges, ami abban ütközik ki, hogy te látod egyikben, hogy van blokk, majd azt feloldod, majd nézed, hogy miért nem megy, aztán közben a másik is blokkol... Bár páran írogatnak a PH-bug-topikba, hogy így lassú úgy akad, de persze a válasz mindig az, hogy "jaj, a reklámblokkolók csinálják" vagy hasonlók...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
-
MODERÁTOR
Erre az "Auto refresh issue" dologra nem tudunk semmi megoldást? Elég zavaró tud lenni...
Hogy a "Battery usage" menüvel mit akarnak azt nem vágom, de about:config meg ugye stabil Firefox-ban nincs. Feltettem a Nightly-t is, de konkrétan ezt a kulcsot ott se találtam, viszont a hiba ugyanúgy fennáll abban is.
-
válasz ledgeri #68537 üzenetére
Nem, nem ez volt az (de ez se néz ki rosszul). Arra emlékszem, hogy teljesen fekete háttere volt az oldalnak és privacy friendly-ség szempontjából színekkel voltak jelölve a böngészők. Piros ugye a legrosszabb, sárga a közepes, zöld a jó.
-
MODERÁTOR
válasz #79484416 #68542 üzenetére
Mármint milyen linken és milyen applikációt?
A gondom az, hogy ha a megnyitott firefoxról másik alkalmazásra váltok át mobilon, akkor visszaváltáskor a firefox újratölti az oldalt, ami épp látható rajta. Tehát pl. lépnék be PH-ra, beírom az email címet és a jelszót, majd átváltok a 2FA appra, megnézem az aktuális kódot, vissza a firefoxba, de mivel az ilyenkor újratölti az oldalt, kezdhetem újra beírni a mail címet és a jelszót, addigra meg lejár a 2FA.
És igen, én is meg tudom oldani gyorsabban, pl. előre megnézem a 2FA kódot, és mentett email címmel meg jelszóval lépek be, így elegendő idő marad beírni a 2FA-t is, de a fő kérdés akkor is az, hogy kikapcsolható-e valahogyan ez a kényszeres reload. Gyanítom, hogy sajnos még mindig nem.
-
HoaryFox
őstag
válasz Intruder2k5 #68543 üzenetére
Android-"feature"... sajnos az összes böngészőnél ez van, nemcsak Firefox Mobile-on.
Ami trükk nekem bejött MIUI-n, hogy mindent is bezárok és csak a 2 app (böngésző+2FA pl., nálam böngésző + Bitwarden) legyen megnyitva. Így nagyobb a sansz, hogy nem tölt újra a FF.[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
veterán
válasz Intruder2k5 #68543 üzenetére
Az újratöltés leginkább akkor történik, ha nincs elég memória bent tartani és a telefon agresszívan takarítja, amiről úgy gondolja felesleg. Az említett aksi menüpontban is lehet variálni, hogy engedélyezed a háttérben futást, illetve a OnePlus-féle alkalmazásváltó felületen nekem van lehetőség "Lock"-ra (hárompötty menü az app nevénél), amitől igyekszik nem kilőni az appot.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest