Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #52001 üzenetére
Használhatóságban , jobb ez az új szebb, gyorsabb, kevesebbet fagy meg (nekem még nem is fagyott azt hiszem), persze én könnyen mondom van kb 4 addonom, abból 1 van a Chromera is, ha nagyon kell használom ott, a lastpassot meg megfogják oldani alább írták, a többi meg működik az új FF-el.
-
Matthewus
őstag
A böngésző gyorsaságára és stabilitására nagyobb igény van, ezt mutatja a Chrome sikere is. A legnépszerűbb kiegészítők a reklámblokkolók, azokból van/lesz webext verzió. Lehetnek olyan kiegészítők, amiket most még hiányzó API-k miatt nem lehet megcsinálni, de később igen. Most a cél a multiprocess-új kinézet-webext hármas bevezetése volt, kíváncsi leszek mi lesz a fő irány az 57-es verzió után.
A testreszabás mániásoknak ott lesz a PaleMoon, de kérdés, hogy akkora felhasználói bázisra ki fog fejleszteni, plusz a PaleMoon multiprocess nélkül nem lesz se olyan gyors, se olyan stabil mint a Firefox szerintem. -
King Unique
titán
Üdv!
Elnézést, ha volt már, de amióta tegnap az 55.0.3 verzióról az 56-osra frissült a Firefox, azóta nem tölti be a weboldalakat...A korábbi verzió alatt minden OK és pl. Chrome alatt szintén. Kiegészítőből jelenleg csak az uBlock Origin van felrakva, de a frissítés során nem dobott semmilyen kompatibilitási hibát. Ilyenkor mi van??
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
zileut
tag
Az X-notifier nálatok sem jeleníti meg a Gmail üzeneteket a 57 beta alatt?
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #52005 üzenetére
Az uBlock Origin kompatibilis az 56-ossal. Újrainstallálást próbáltad? Ha ez nem jó, akkor kimented a könyvjelződet (Ctrl-Shift-B==>Importálás és mentés), az ublockot a felhőjébe szinkronizálod ([kép] [kép] ) és felraksz egy szűztelepítést.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #52007 üzenetére
Tiszta telepítést még nem próbáltam, de lehet majd az lesz. Illetve ezek szerint nálad / másoknál OK az 56-os verzió. Bár eddig soha nem volt probléma, illetve ilyen gond sem az automatikus ráfrissítés során, szóval kissé gyanús a mostani eset. Amúgy EIS 10 van fent, de az sem jelezte, hogy bármit is blokkolt volna. Illetve a többi böngészőnél minden teljesen rendben van.
Köszönöm a választ!
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #52008 üzenetére
Nekem már voltak gondok az automatikus ráfrissítéssel. Néha előfordul.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #52008 üzenetére
Épp tegnap indítottam win10-et és frissült rajta a FF 56-ra. (uBlock originen kívül még 5-6 kiegészítő) Hibátlanul megy.
The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.
-
King Unique
titán
Akkor ezek szerint nálam nem stimmelhet valami, de hogy pontosan mi, az egyelőre nem tudom. Rámegyek egy oldalra és csak teker, de nem tölti be és semmilyen hibaüzenetet sem ír. Viszont nyilván OK a net és a több böngésző rendesen működik. A rendszer pedig nem lett megpiszkálva. Na mindegy, kipróbálom a program újratelepítését. Ha az sem használ, akkor max. másik böngészőt használok ideiglenesen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #52004 üzenetére
Ezért is írtam, hogy értem azokat akik most elégedetlenek, de nekem aki pár addont használ bőven jobban megéri 1 használható firefox ami működik. Eddig kényszerből Chromeoztam azért mert az stabil, de a mozilla a kedvencem így én ennek az újnak örülök.
OK persze ha nem lenne rá lastpass lehet máshogy gondolnám én is de szerencsére lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #52011 üzenetére
Újratelepítés helyett inkább a profilmappa törlését (...\appdata\roaming\mozilla) javasolnám.
The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Nekem most frissitett 56-ra, hogy ránéztem a névjegyre, hogy hol áll. Egy FF van megnyitva facebook és egy youtube ablakkal de a feladatkezelőbe legalább 6 FF-t mutat, meg lassú is, ez mi lehet? Mondjuk az Utorrentie.exe se tudom mi lehet.... Szerintetek?
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
Matthewus
őstag
válasz
kriszwells #52014 üzenetére
Milyen kiegészítőket használsz? 64 bites rendszeren használhatod a 64 bites Firefoxot.
-
kriszwells
aktív tag
válasz
Matthewus #52015 üzenetére
Igen, nem tudom miért a 32-es van fent, de lecserélem majd. Amúgy semmilyen kiegészítőt nem használok, csak a sima FF van fent, ahogy az Isten megadta.
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
Kékes525
félisten
Van valamilyen mód a navigációs gombok (előre - hátra) áthelyezésére balról jobbra a Classic Theme Restoren kívül?
Másrészt változatlanul keresek megoldást erre: [link]
-
-
King Unique
titán
Erre gondoltam utána én is és végül ez lehetett a megoldás, ugyanis a sima újratelepítés nem használt. Illetve annál a felhasználói mappában lévő egyéb Mozilla mappák nem kerülnek törlésre. De miután mindent teljesen letakarítottam és úgy csináltam egy tiszta telepítést, utána már működött rendben az 56-os verziójú Firefox is.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Van itt olyan Nvidiás aki sejti hogya FF miat omolgat a drivere? Mert én most így állok...
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
hm15
senior tag
56.0 frissítés után kedvencek menüben a mappák sárgáról rém ronda szürke színűre változtak. Kiegészítő nélkül - amik hamarosan úgy sem működnek majd - lehetséges lenne sárgára visszaállítani? Úgy vélem nem lehet testre szabni, de rákérdezek.
-
Newyorker
addikt
Sziasztok! Hogy tudom a feltelepített angol foxom magyarosítani?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Kékes525
félisten
válasz
Newyorker #52027 üzenetére
Magyar nyelvi csomag az 56.0 Firefoxhoz
#52024) csako + (#52025) netpeti98
A kódot viszont megtaláltam benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
madrac
őstag
válasz
Matthewus #52031 üzenetére
De így már nem fog többet adni mint a Chrome vagy a Vivaldi, ha egyáltalán be tudja érni őket sebességben, felhasználói élményben. Én is el tudom képzelni azt is, hogy egy idő után ők is feladhatják a saját motor fejlesztését és csak egy átcímkézett Chrome lesz mint az Opera, aminek aztán végképp nem látom a létjogosultságát...
-
Rasiel
senior tag
válasz
madrac #52034 üzenetére
Jelen pillanatban számomra bőven többet nyújt a Firefox, mint a Chrome vagy az Opera. A stabilitásával, gyorsaságával, testreszabhatóságával eddig sem volt problémám, amire nekem kellett, arra tökéletesen elég volt. Szeretem, ha egy programot részletesen be lehet állítani, mindig el szoktam szöszölni a beállításokkal, testreszabással és ez nincs másként a Firefox esetében sem. Az about:config-ban több opciót szoktam módosítani, emellett természetesen - ugyan nem sokat, szám szerint 4-et - kiegészítőket is szoktam használni. Felhasználói élményben nálam eddig egyik böngésző sem közelítette meg a Firefox-ot, pedig jó ideig használtam és néha használok is Chrome-ot. Egyébként jómagam jelenleg nem látom azt a - talán kissé borús - jövőképet, amelyet te leírtál, meglátásom szerint nem kell attól tartani, hogy "lebutul" a Firefox, netán több olyan funkcióját elvesztené, melyeket eddig a felhasználók nagyobb része kedvelt, szeretett.
Nemrég telepítettem frissen, nulláról az 56.0-ás verzió 64 bites változatát (egyébiránt nem vagyok az a sűrűn frissítős), pár nap távlatából azt mondom, hogy teljesen megfelelően, szembetűnő hibák nélkül működik, teszi a dolgát. (Hab a tortán, hogy végre meg lett oldva az, hogy a VP9-es kódolású YouTube videók esetében használja a hardveres gyorsítást, így az "Ultra magas felbontású" videók is vaj simán mennek az új Firefox-al.)
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Építem le a Classic Theme Restorert. Tudnátok helyette olyan addont ami a státusz sort (Add-on Bar) visszahozná?
(#52037) DS39:
Még így is sokkal testre szabhatóbb lesz, mint a Chrome, szerintem. Azaz megmarad a fölénye ebben a konkurenciákkal, csak csökken a sebesség és a stabilitás javára. Ráadásul a jövőben még fejlődhet ez irányban.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Az átlag böngészésben én sem várok látványos javulást, inkább a nagyon sok lap megnyitásában lesz gyorsabb. Most próbáltam a Chromet 71 lap megnyitásával. 100%-os CPU terheléssel nyitotta meg, míg a Firefox csak 30% körülivel. Másrészt a Chorme esetében a füles szerkezet ilyen sok lapnál teljesen áttekinthetetlen, szinte kezelhetetlen a Firefoxhoz képest.
-
-
törölt tag
válasz
Matthewus #52033 üzenetére
Szerintem a nagy többség felrakja, felrak rá két addont kb a lastpassot meg 1 reklám blokkert és ennyi, az ilyeneket érdekli a gyorsaság.... (alább írtam, engem is, csak a tetű lassúsága miatt nem használtam csak néha) a chrome eleve ezzel tarolt, hogy nem kell állítgatni ilyesmik, és gyors felrakod használod "és két tized másodperc alatt eléd vágja a weblapot"....
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
>két tized másodperc alatt eléd vágja a weblapot
A fészbúk generáció, folyton a böngésző sebességén rugózik.
(Kékes525-nek biztos nem fogok újat mondani) Én több mint húsz éve kezdtem netezni egy 14,4 Kbit (igen, kilobit!) modemmel, úgyhogy tökmindegy hogy ma egy oldal három vagy nyolc tizedmásodperc alatt töltődik be.
Ami nekem fontos, hogy a böngésző legyen testre szabható, legyen hozzá jó sok (és hasznos) kiegészítő és minden eszközömön (linux, win, osx, android) ugyanazt adja.The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.
-
törölt tag
Ez van a többség nem állítgatni akarja a böngészőjét, hanem szörfölni vele, anno ebbe bukott bele a klasszikus régi opera is, hogy nem volt 1szerűen felhasználói bázisa hiába állítgathattad..... az embernek böngészés élmény kell, ennyi nem az, hogy félpercig nézi kb , hogy tölt 1 weblap a firefoxba, még a chrome azt jóval hamarabb beadja.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
Milyen gonosz a Mozilla, hogy azon dolgozik, hogy a böngésző gyorsabb legyen... Ennek semmi köze a Facebook generációhoz. A testre szabhatóság nem érdekli a többséget, a számokból ez egyértelműen kiderül, ezt el kell fogadni. A Mozilla pénze és munkaereje is véges, még szép, hogy azokat a dolgokat helyezik előtérbe, ami a felhasználók többségét érdekli.
-
törölt tag
válasz
Matthewus #52047 üzenetére
Szerintem aki most lemorzsolódik, azt visszanyerhetik az olyanokból, mint például én akik megint a firefoxot nyomkodják, mert gyors lett, és amúgy is szeretik csak kényszerből használtak mást. Én is rögtön visszatértem rá , pedig nálam a chrome kicsit gyorsabb, viszont ez a sebesség már nekem megfelel amit ad a foxi és mégis csak életem első böngészője, (ha nem számítjuk kb mindenki első böngészőjét a 6-os IE-t
.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz
Matthewus #52047 üzenetére
Részben van csak igazad, de akire igaz ez:
A testre szabhatóság nem érdekli a többséget
az rég Chrome-mal netezik, vagy Edge-gel.
Aki Firefoxot használ, az elfogadta eddig is hogy lassabb, de jobb.Szóval a Mozilla tömegeket akar szerezni magának, és nem a törzs táborát "kielégíteni".
Ez van. Remélhetőleg lesz értelmesen használható fork, aztán meglátjuk mivé fejlődik ez az új irányvonal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Ford topik
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- World of Warcraft - Shadowlands Collectors Edition (EU) BONTATLAN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Calman Home for LG vbox lemezkép eladó
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest