- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Mi a f* van itt újabban Honor 8 topik találkozó?
Menten benyomom a vízjelet!@Pocee: most egy lapos, szálfa egyetemista csaj volt gyenge eresztés eléggé... de a kaja az jó volt!
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Chris0321
addikt
válasz dellfanboy #99192 üzenetére
Először én is egy CBR 125-ösben gondolkoztam, de az nekem nem lenne a legjobb választás. Már 98 óta megvan az A1-es jogsim, tehát már bőven letelt a 2 év és mehetek A-ra. Igaz azóta nem nagyon motoroztam mert inkább autót vettem mert arra volt nagyobb szükségünk. Szóval arra gondoltam inkább leteszem jövőre az A-t és nézek egy motort 5-700.000 ft körül. Már rég túl vagyok a száguldozós korszakomon, tartani szoktam a sebességkorlátozásokat max. egy kicsit átlépem. HONDA CB 600 F (HORNET)-ből pl. elég sok választási lehetőség lenne abban az árkategóriában amit én szánnék rá és azzal a motorral biztos el lennék évekig mert ha kell el mernék vele indulni a 4-esen is Pestre (177 Km) nem kellene attól tartanom, hogy feltartom a forgalmat és akár az M5-ön is rövidíthetnék. Ehhez a motorhoz azért egy normálisabb ruházatot vennék, persze mivel mindent meg kell vennem így elég drága lesz.
V.Stryker: Köszönöm neked is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz tboldi #99207 üzenetére
Engem kifejezetten a medvetalp nevű kaja érdekelne, mert elmotoroznánk oda páran, ugyanis ez egyik kollégám, és motoros társam (Az Öreg) mindig medvetalpat kért ebédre, amikor mentünk menüzni (értsd: minden nap)! Motorral mennénk, tehát lehet bárhol?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
runner 125
nagyúr
válasz z123456789 #99177 üzenetére
Nem, Kisfaludy utcában van.
1-2 hetente fel szoktam menni vele, dehogy.., ok, előtte rádírok.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Srácok, 2005 körüli FZ6N-nel van tapasztalata valakinek?
Cimborám kinézett egyet a ma, most kaptunk képeket az eladótól és a blokk alján az olajteknő környéke gyanús volt nekem. Olajsár, vagy a vízcső ereszthet?
Pedig az összkép fotók alapján elég korrektnek tűnt, Győr melletti tulaj árulja, a héten akartuk megnézni, de elbizonytalanodott a srác.
Visszahívta a tulajt, kiment megnézni és meg volt lepődve, de mondta ő is, h valami valóban "folyik belőle".Valami típushiba ismerete valakinek?
Kösz!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
etnies
senior tag
válasz Mentolka #99200 üzenetére
Ha kánikula van, akkor farmert hordok csizmával és egy hálós kabáttal. Ha negyven fok fölött van a hőmérséklet, akkor a megfelelő védelemről egy hosszú ujjú póló gondoskodik, gumizva a csuklómnál (ne fújja fel a szél, félek az UV-sugárzástól.)
Az én véleményem az, hogy akinek nagy melege van, annak romlik a koncentrációs képessége, továbbá türelmetlen lesz és mehetnékje támad, szerintem az veszélyesebb, mint aki lengén, de nyugodtan motorozik.
Persze mindenkinek joga van erről mást gondolni.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
etnies
senior tag
-
Micsurin
nagyúr
válasz etnies #99218 üzenetére
Hatalmas +1
A mehetnékből lesz a kivág a sor mellet és eléfordulnak...
40 fokban nem ülők motorra, lehet p*nci vagyok de nekem az nem élvezetes, nyáron reggel vagy este mocizom. Ha ritkán de felülők vagy mert elvonásom van, vagy dolgom kínai noname protektor ing, csizma térdvédő, perforált mugen kesztyű. Este meg mehet a nyári perforált nyári mugen kabát.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
etnies
senior tag
válasz Chris0321 #99190 üzenetére
Hehe, a szokásos kordura vs bőr vita. Ez olyan, mint az Apple vs Samsung, Unix vs Windows, Ati vs Nvidia.
Mind a kettő mellett vannak pró és kontra érvek. Általánosságban elmondható, hogy a pályázók bőrruhában nyomják, a túrázok és munkamotorosok meg kordurában, a hétvégi motorosok meg is-is.
Természetesen vannak kivételek.A kordura sem szellőzik alapvetően, sok múlik a szellőzőkön. Nekem most ilyen kabátom van, iszonyat jó a szellőzése. Több, 15-20 centire nyitható zsebe van elől- és hátul is, nagyon szépen leszedi az izzadságot a hátamról is.
Ha szellőzést akarsz, akkor olyan ruhát kell venned, ahol vannak zipzározható szellőzök." Newly developed Direct Ventilation System (DVS) zippered chest air intakes and back exhaust ports for internal climate control and enhanced riding comfort."
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Grillo
őstag
válasz Chris0321 #99188 üzenetére
Én is 125ös vonalon mozgok, csak robogón, de a sebesség (vagyis a hirtelen esésnél bekövetkező lassulás hasonló ).
Én kordurát vettem 30-40k között már akciósan meg lehet fogni jó modelleket, ahogy fentebb írták, a gyári egéralátéteket ki lehet cserélni valami komolyabbra. Kivehető béléssel kihúzható vele egész évad.
Feltépőzárazható térdvédő, valami normális kesztyű. Bakancs, ha van rá pénz, és használni is fogod, akkor valami motoros lábbeli.
Sisak legyen normális, szellőzzön, meg egy jó füldugó, és akkor hangos is lehet. Nekem a Nolan 102 egy 3M-es munkavédelmi dugóval 100-110 körül is megfelelő hangerőt biztosít, de ezzel a köbcentivel tartósan úgyis inkább 80-100 között fogsz járni. -
Chris0321
addikt
válasz etnies #99222 üzenetére
Egyenlőre csak nézelődök, sok van belőle a használtautó.hu-n is, jó árban, megfelelő sebességgel, bár nekem inkább a túra motorok tetszenek és ha a pénztárcám engedné akkor egy Harleyt vennék. Kényelmesen szeretek ülve szeretek vezetni. Néztem a CB 500-asokat is, egy henger és a teljesítménye fele annyi mint a Hornetnek és a sebessége sem a legjobb. Autópályára azért fel merjek vele merészkedni ha kell. Mivel jövő év végig még bőven van idő van lehetőségem átgondolni a dolgokat. A Hondánál maradnék ha lehet, ezekről a típusokról is jókat írtak a tesztekben.
Grillo: Két éve használtam párszor egy kölcsön robogót, településeken kívül is és megmondom őszintén féltem rajta. Egyrészt hiányzott a kaszni de a legrosszabb az volt, hogy nem volt váza egyszerűen csak ráültem. Az csak 50-es volt.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Tarill #99193 üzenetére
Hát megnéztem a bárdit és szerintem nem fognak ezek kavarni nagyjából semmit.
Csak A-Pro cuccok vannak. 99%-ban kép nélkül, normális leírás nélkül. Illetve még a kedvezményes áraktól sem esik le az állam. Bárhol veszek ennyiért hasonló minőségű cuccot annyiért.
Az aláöltözök is majd 5k- ért vannak kedvezményesen. Megint csak kép és leírás nélkül.-
-
z123456789
addikt
válasz dellfanboy #99189 üzenetére
(#99189) dellfanboy
Tökéletesen egyetértek a ruhával kapcsolatban, de utolsó szempontnak vegye csak figyelembe azt, hogy hogy áll magán a ruha (és tudom, hogy te sem azt írtad, hogy ne álljon jól, csak ezt nehogy máshogy értelmezze...mondjuk úgy, mint én. ), mert ha fosul érzi magát benne, akkor kapufa. Ennyit tudok hozzáfűzni, és többet nem is akarok lévén, hogy amúgy fingom nincs a motorozásról, de mint kezdő én belefutottam abba a hibába, hogy "jóvan, nem annyira tetszik, de majd megszokom". Lófaszt! Utáltam felvenni mindig az első ruhámat, mert nem állt jól nekem. Szóval levizsgáztam benne szezon végén elraktam a motort, most tavasszal meg már nagyon fel sem vettem, hanem gyorsan vettem helyette egy másikat, csizmával.
Sharp oldala meg nekem is segített.(#99198) dave0825
Z750:
-Bőr kétrészes, protektoros ruha (könyék, váll, térd)
-Külön teknős a kabát alá
-Magasszárú csizma, nem vagyok benne biztos, hogy torziós mozgás ellen véd, de valami ehhez hasonló -kezdemény látszik rajta...szerintem csak dísz, de amúgy nem rossz a lépő
-Protektoros kesztyű(#99216) runner 125
Ja? Sejtem...
Zsír, köszi.És a napi kérdésem:
vett már valaki innen emelőt? Tapasztalat? Más tipp? Érdemes mindkét gumit elemelni a földtől tárolás során? Ha igen, elöl hogyan emelünk?[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz z123456789 #99230 üzenetére
Én innen rendeltem mindkét emelőmet. Hátra emelő szemeset előre pedig a villák aljában van 1-1 lyuk és abba megy bele az emelő kúpos adaptere. A kidolgozás jó minőségű arra nem lehet panasz, strapabíró meg minden.
Így visszagondolva hátra lehet inkább papucsos megoldást kellett volna rendelnem(ha esetleg a következő mocinak nem lenne emelő szemnek menet a villában), előre meg valami olyat ami a nyaknál emel. Persze így utólag okos az ember Amúgy ne érts félre ezek is teljesen használhatóak arra amire kell(téli tárolás meg szerelés)Ha érdekel a dolog tudok róla képeket küldeni ha hazamegyek, vagy személyesen is meg tudod nézni ha Érd környékén jársz
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
dave0825
őstag
Köszi a képeket.
Horvi, jó persze, ráér nekem, még csak ma voltam rutin vizsgán, nem mostanában motorozok még.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
válasz V.Stryker #99238 üzenetére
Meg, de legalább meglett.
Szerk.: látom, ezzel megelőztek.
Amúgy nem, sikerült, nem volt gond. Arra értettem, hogy Veszprém megyében elég ritkán lehet menni most vizsgákra, kevés az időpont, amire van hely, meg még le kell vezetni a városit, plusz mire megküldik a jogsit...
Szerintem augusztus eleje lesz, mire megkapom.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz dave0825 #99241 üzenetére
3 éve én is 3 hónap alatt tudtam összehozni (nem buktam semmiből ), pedig csak A1-ről A-ra upgrade volt, mindösszesen 10 óra vezetéssel (5 rutin, 5 forgalom). Másfél - két hetente tudtam menni egy-egy órát vezetni. Egyszerűen kevés az oktató és a vizsgabiztos.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Geresics
addikt
válasz Bogyó bá' #99242 üzenetére
én A-korlátozottról (35kW) léptem fel A-korlátlanra. Mindennel együtt 3 hét volt úgy, hogy a tanfolyamon a csajokat elvittem egy parkolóba, felállítottunk egy bójasort, és ott segítettem nekik gyakorolni a 250-es EZT-mmel, hogy ne kelljen a szükségesnél több órát venniük, mert akkor később lett volna csak vizsgaidőpont!!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Micsurin
nagyúr
-
dave0825
őstag
válasz Bogyó bá' #99242 üzenetére
A megyében 4 vizsgabiztos ment el nyugdíjba, és 1 jött helyettük, szóval valaki 3-4 heteket is vár vizsgára. Engem eddig, mivel már 3. jogsit csinálom az oktatónál (a családban már az 5. ), amint tud, beír egyből vizsgára. Mondta, hogy tavaly augusztusban volt, aki 1,5 hónapot várt.
A KRESZ-nek április 21-én állhattam neki, 3 nap alatt végigtoltam a tananyagot (netes volt, muszáj volt végignézni, utána lehetett csak feladatokat csinálni), de csak május 15-re mehettem vizsgázni. Most voltam rutinon, kérdeztem, hogy városi vezetés mikor lehet, mondta, hogy az akármikor, a vizsga a kérdés. Jövő hét foglalt, talán utána hét, de majd telefonál. Ha akkorra tudnék menni, király lenne.(#99248) geresics: a vége tetszett.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.