- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rostiron
őstag
válasz jim bcs #53902 üzenetére
Szia.
Nem CSAK torrent-re használnám, az ssd mellett van még a gép-ben. Zenék, fényképek stb. mindent itt tárolok. Szóval általános használat, de az utorrent is innen dolgozik.
Azért gondolom hogy a torrent tesz be neki, mert amúgy nem észlelek a régivel gondot, csak ha elindítok 3-4 letöltést.
Melyik Toshiba-t ajánlod ??Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
kufirc
tag
Sziasztok
Nemrég megment a külső Western Digital My BOOK -ban a 2 TB green winchester. Adattárolásra valamint filmezésre használtam (torrentre nem).
Lerendeltem egy WD 3 TB Purple típust és az lenne a kérdésem , hogy beletehetem e a 2 TB helyére , fel fogja ismerni , nem lesz vele gond (kompatibilitás stb ) ?????
Szerintetek jó ez a modell , vagy inkább a redet kellet volna választanom ???
Érdemes lenne külső recket vennem vagy tegyem bele a My Book reck-jébe ???A válaszokat előre is köszi .
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Ps4-be szeretnék egy wd black winchester-t,ami legalàbb 2tb-os és 7200rpm-es.Létezik màr ilyen 2.5-es winchester?
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #53907 üzenetére
Hozzám úton van már a WD10JPLX, kíváncsi vagyok mit tud
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Elims
veterán
válasz King Unique #53907 üzenetére
Köszönöm!
Ha màr egyszer kiadok kb.30e-t akkor mindenképp 2tb-osat és 7200-asat szeretnék bele (meg persze lehetőleg wd-t).
Akkor vàrok még. -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Milyen HDD-t, vagy SSHD-t tudnátok ajánlani egy Asus rog g751-be? Játékok lennének tárolva rajta inkább. 1TB máretűekre vadászok, 7200rpm-el.
-
King Unique
titán
válasz jim bcs #53908 üzenetére
Sebességre vsz ugyanaz lehet, mint a HGST. A WD előnye az 5 év garancia és, hogy ebből adódóan talán megbízhatóbb valamivel, bár ki tudja. Illetve nem minden helyen adnak ennyi garit rá, az meg a másik.
(#53909) Elims: hát arra lehet várnod kell még egy darabig, mert ki tudja mikor lesznek ilyenek. Illetve, ha megjelennek, akkor az első időszakban biztos nem lesznek olcsók.
(#53910) zsolti_20: HDD-t illetően nálad is pl. a fentebb említett 2 típus jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Csak tájékoztató jelleggel, hátha egyszer kell vkinek, WD My Passport Ultra gyártói gariztatása: 5 perc a regisztrálás a WD support oldalán, vinyó regisztrációval együtt serial alapján, 1 perc RMA ticket kitöltése és végül mondjuk postán 10 perc a feladása, a német logisztikai központjukba, ára 3250 Ft.
-
Elims
veterán
válasz King Unique #53911 üzenetére
Egyszer-kétszer màr kérdeztem itt ugyanezt.
Egy-két hònapja még 750gb-os volt a legnagyobb 2.5-es/7200-as wd.Most meg màr 1tb-ost is írtatok.
Kivàrom.Egyébként ps3-ba azt a 750-est raktam (BPKT) és nagyon nem bàntam meg. (Itt ajànlottàtok) Nagyon megbízhatòan működik!Pedig igénybe van véve olykor-olykor. (Persze nem nyírva...)
Úgyhogy van időm.Ha meg megjelenik,megveszem,mert szükség lenne rà.500gb van benne most,de sajnos elég kevésnek bizonyul.1tb-ost meg nem veszek 25e-ért,nekem nem sokkal nagyobb az 500-astòl egy ps4-be.
Ha egyszer kiadok pénzt akkor màr olyanért amit -remélhetőleg- nagyon sokàig nem kell majd hozzànyùlni.Mégegyszer köszönöm! :-) Pàr hònap mùlva ùjra itt leszek ugyanezzel a kérdésemmel.
Szerk.:
Orgi: Köszönjük! :-)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Az max. a 2,5" WD Black lehetett, mivel abból jelent meg nemrég az 1 TB-os modell. De a HGST már jóval korábban elkészítette [link] és én is pl. tavaly vettem.
Amúgy hirtelen eszembe jutott a Seagate, mert mostanában elég szépen fejlesztenek, a 2,5" típusoknál is. Ők már gyártanak enterprise kategóriás 2,5" | 7200 RPM | 2 TB merevlemezeket. Viszont ezek 15 mm magasak, inkább szerverekbe valók, SAS interfészesek és az áruk is felső kategóriás: [link], [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
válasz King Unique #53914 üzenetére
Igen,olyan black van a ps3-ban. Wd750BPKT.
Hibàtlan.Annyit nem adnék érte. :-)
Tavaly ennek a feléért vettem a ps4-et bontatlanul.
Max.30-40-et adnék érte. Vàrok.
Köszi!! :-) -
ViSAS
senior tag
Napi ~8 órás szolgálatra a WD30EZRZ mennyire ajánlott? Játékok futnának róla, illetve családi fotókat és zenéket, filmeket, dokumentumokat tárolnék rajta. A családi fotókat rend szerint 2 eszközön tartom számon, nem kockáztatok.
Illetve had kérdezzem meg, hogy ebben a modellben is jelen van még az a "hiba", miszerint alig pár másodperces tétlenség után rögtön parkolópályára megy a fej? -
jim bcs
nagyúr
Na urak megjött ma az
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX)
, elöljáróban annyit, hogy nagyon csendes, hűvös, bátran vehető aki 2,5"-ben keres 1TB-ost.
Alapon 30-33 fok környékén tanyázik hűtés nélkül, 500GB másolásánál hűtés nélkül tartja a 38 fokot, ventivel megtámogatva beáll 33-35 fokra.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
30-ért? 25k volt, 700ft-al volt drágább a 3,5"-es Black-től és mivel én utálom a 3,5"eseket, így csak 2,5"-es jöhet szóba. Egyébként meg egy 6-8 éves távlatot nézve nem is volt olyan sok, én itt emelek TB-ot, tehát 6-8 év múlva már 2TB-osat fogok venni
[ Szerkesztve ]
-
matyiGo
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy 4T-s WD purple winyót és ugyan elég meleg van itthon de a másik két gépben lévő winyóhoz képest 6-7 fokkal mogasabb hőmérsékleten ketyeg
WD30EFRX - 37 C
WD30PURX - 36 CWD40PURX - 42 C
nem tűniknormálisnak.
Mit gondoltok? vigyem vissza?(hogy miért nem RED--et vettem: mert az elöző 3 T-s redem váratlanul eldobta magát. szerencsére back up volt de azért néha vágtam vele. gondoltam egyedi hiba felmentem az iponra és ott láttam hogy másnak is eldobta magát 2-3 év üzem után. illetve nem túl nagy bitrátáju HD videó vágásra használom a RED-nél nagyon zavaró volt hogy néha leakadt a rendsze... parkoltatott asszem)
m
[ Szerkesztve ]
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
4TB os HDD -t szeretnék venni, FULL Filmek tárolása és nézése a fő szempont.
A gyártóhoz ragaszkodnék(WD) de már annyi féle "szín" van, hogy nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb.
Gondolom a magas bitráta miatt valamelyik 7200as lenne az ajánlott nem? Tehát konkrét típust tudnátok ajánlani?Köszi
-
Joco_77
senior tag
Köszönöm a válaszokat, még a Purple szériát néztem: WD40PURX
Ez nem lenne jó nekem? Árban barátibb a Rednél 4tb nál ahogy néztem.
Vagy ez nem jó HD filmezésre?Már csak abban kell majd reménykednem, hogy a régi alaplapom(P6T deluxe v2) látni fogja 4TB osnak. Bár amikor procicsere volt benne bios-t is frissítettem, talán nem lesz gond. Szerintetek ?
szerk: Amúgy erről a Purple szériáról ódákat zengenek ahogy olvasgatom.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
A cégnél most akarnak (backup szerver célra) összerakni egy gépet. 4 vinyó kell bele (raidelve lesz természetesen) - WD Black mellett döntöttek. Most jött egy olyan gondolat, hogy legyen 2 belőle és 2 másmilyen gyártótól de hasonló teljesítménnyel. Mi lehet párban ezzel a típussal? Seagate Ironwolf...? Az lassabb, nem? Valami tipp...?
Előre is köszi!
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Milyen 2TB-os HDD-t ajanlotok? Adatok lennenek rajta tarolva, nem kell nagysebesseg, inkabb a megbizhatosagg a fobb szempont. Heti 2-3x 3-4 ora hasznalatban lenne. Ja es minel olcsobb legyen, de ha van par ezerrel dragabban jobb akkor ertelem szeruen azt.
Koszonom.
Udv[ Szerkesztve ]
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
junior11
veterán
válasz h1ght3chzor #53936 üzenetére
WD RED WD20EFRX [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
kukulec
őstag
hali, hogy létezik, hogy a wd red 3 tb ára egy év alatt nem mászott sehova? na mindegy, még mindig ez a leghasználhatóbb 3 tb-os a megfizethető kategóriából?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
rayoliviero
veterán
1 TB-os winchestert szeretnék venni. A lehető leghalkabb érdekel. Sebesség nem számít, csak adattárolásra kell.
A mostani Toshibám rezonáltatja az egész házat és rettentően zúg a gépemben, amely winchester nélkül teljesen néma lenne.
Azt akarom tehát elérni, hogy winchesterrel is néma maradjon.Bármi számításba jöhet: belső 3,5-es, 2,5-es, külső 2,5-es.
Mit tudnátok ajánlani?
-
jim bcs
nagyúr
válasz rayoliviero #53940 üzenetére
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX) 32MB, 9,5mm, 5év gari, AF
(én adatra használom, csendes, hűvös)
1TB WD Red (WD10JFCX) 16MB, 9,5mm, 3év gari, AF
(róla is csak jót tudok mondani)
[ Szerkesztve ]
-
Zufo
tag
Sziasztok !
HDD vásárlás elött állok és ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy mégis milyet vegyek 1 TB/ 3,5"/ 7200 rpm kritériumok mellett, illetve Western Digital lenne a választott márkám a híres Az zavart össze engem, hogy nézegetek árlistákat online boltokban és látok WD blue /red /black vinyókat ebben a kategóriában és a specifikáció alapján ugyan az az összes és mégis van olyan ahol 10e Ft különbség van, ha ezt valaki meg tudná magyarázni nekem nagyon boldoggá tenne Egyetlen vinyóként használnám a gépemben szóval ezen lenne minden, rendszer játék film stb és torrent is menne rajta éjjel nappal Köszönöm a segítségeteket !
-
jim bcs
nagyúr
Nem célszerű még az adatokat is egy azon hdd-n tartani, de te tudod, erre a célra WD Black kell. Az hogy melyik milyen területre való azt megtalálod az összefoglalóban és mivel az összefoglalót nem találtad meg az meg legfelül van és le kell nyitni!
1TB WD Black (WD1003FZEX)
és nyugodtan mehet 2,5"-es is, csendesebb, hűvösebb mint a 3,5"-es
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX)
1TB HGST 7K1000ha nem lesz rajta adat akkor olcsóbban ezek
1TB WD Blue (WD10EZEX)
1TB Toshiba (DT01ACA100)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Adattárolásra keresek megbízható, 2 TB méretű merevlemezt a régebbi 320 és 500 GB méretű Samsung merevlemezeim mellé. A fórumban nagyon jókat olvastam a WD red merevlemezekről, így ezekből néztem meg az összefoglalóban 2 darabot: WD2000MFYYZ és WD2000FYYZ. Ezek közül melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg egy másik 2 TB-ost? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Módosította: jim bcs ]
-
Tappancs2001
senior tag
válasz Tappancs2001 #53947 üzenetére
Elnézést, a hozzászólásba a szmájli helyett a kettőspont akart kerülni
-
Wumper
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte M52L-S3, alaplapba kellene egy HDD. Ez a két HDD között gondolkodom: Seagate Barracuda és WD Blue, melyikkel járnék jobban? Esetleg egy másik HDD?. Tudom, hogy ezek Sata III-asok és az alaplap csak Sata II. De egyelőre beérem a Sata II sebességel is, majd új gépbe átviszem a HDD-t.
Válaszokat előre is köszi.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tappancs2001 #53947 üzenetére
(#53947) (#53948) Tappancs2001
Biztos Red amiket kinéztél? Nekem nem úgy rémlik, ma is frissítettem az összefoglalón de még így se rémlik, hogy mindkettő red lenne. A kettőspontot javítottam, egyszerűen csak kimaradt a szóköz.(#53949) Wumper
"egyelőre beérem a Sata II sebességel is, majd új gépbe átviszem a HDD-t"
Na én alapból így gondoltam, sata2-est nem is ajánlottam volna -> WD Blue WD10EZEX[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest