- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Első configomba keresek 1TB HDD-t és kinéztem egy WD blue 1TB 7200rpm sata 3 winchestert. Véleményt tudtok róla mondani? Megbízható? -
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap elpusztult a laptopomban lévő Seagate ST500LM000 SSHD-m.
Intel Rapid Storage küldött egy üzenetet, hogy Sata eszköz leválasztva aztán kék halál, majd újraindítás után nem látszódott a merevlemez.
Olyan HDD-t keresek a helyére, ami csak adattárolásra lenne, mert az OS és a programok SSD-n vannak, fontos, hogy csendes legyen és ne melegedjen, mert laptopba kell. -
jim bcs
nagyúr
válasz tamas.nick #54804 üzenetére
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX)
1TB WD Red (WD10JFCX)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz tamas.nick #54806 üzenetére
Aha, pont a lényeg maradt le
7200rpm
500GB WD Scorpio Black (WD5000LPLX)5400rpm
500GB WD Scorpio Blue (WD5000LPCX)
750GB WD Scorpio Blue (WD7500LPCX)
1TB Seagate Mobile ST1000LM035
1TB WD Scorpio Blue (WD10SPCX)
2TB Seagate Mobile ST2000LM007Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Jack@l
veterán
válasz jim bcs #54800 üzenetére
Köszi a választ.
Félek nagyon az olcsó wd-ktől, 8-10% körül döglődtek a szerverekben. Meg 2% körüli meghibásodás volt az iponos felmérés szerint is. Az a baj, hogy a hitachin kívül kb mindegyik szar mostanában, az meg aranyáron van.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Brian87
csendes tag
Sziasztok!
Főként torrentezésre (napi 8-12 órát megy a gép Utorrenttel együtt) keresek 2-3 TB-os merevlemezt.
Mit ajánlanátok?
Köszi a segítséget. -
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Milyen Western Digital (1TB) merevlemezt ajánlotok? A színeket nem tudom. Eddig Blue volt. Elégedett voltam vele.
A számítógép amibe kerülne munkára lenne elsősorban (3D modellezés, renderelés, textúrázás és grafikai) meg némi játékra, filmnézésre. Külső vinyó van (1TB) azt használom fájl tárolásra.
-
marklorincz
kezdő
Sziasztok. Épülő felső kategóriás gamer pc-be szeretnék 1 vagy 2 tb kapacitású merevlemezt.
Mit, melyik gyártó termékét tudjátok ajánlani? Válaszokat előre is köszönöm. -
sakal83
addikt
Melyik vinyo jelenleg a leghalkabb? 1 vagy 2tbos erdekel
-
Dzsekó
addikt
válasz marklorincz #54815 üzenetére
WD vagy HGST.
Kérdés, hogy SSD mellé kéne csak tárolónak, vagy minden a vinyóról futna (op. rendszer, játék, programok)?
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nas ÉS adattárolásra vannak javaslatok. Én csak adattárolásra (film) szeretnék használni 8TB HDD-t. (A nas más HDD-vel történik.)
Ez esetben jó lehet számomra egy olcsónak számító "Seagate Archive 3.5" 8TB 128MB SATA3 ST8000AS0002" 5900 fordulatú HDD is???(Lehetőleg ne legyen túl hangos)
[ Szerkesztve ]
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok !
Öcsém gépében behalt a HDD ! Kéne neki egy új nem op.-rendszernek csak játékot telepítene rá meg torrent !
3.5' 7200rpm 64MB 2TB ezekkel a paraméterekkel melyiket lehet érdemes választani, vagy van e jobb ennél a 2TB ami fontos meg a mérete ? -
jim bcs
nagyúr
válasz dhcodoki #54821 üzenetére
(#54821) dhcodoki
Seagate-ből az ajánlott ami az összefoglalóban van, a többi nem, a kiszemeltet csak saját felelősségre.(#54822) tejmaffia123
2TB HGST Ultrastar 7K6000
2TB HGST Ultrastar 7K4000
2TB WD Black (WD2003FZEX)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Dzsekó
addikt
válasz marklorincz #54820 üzenetére
WD10EZEX - 1TB Blue 7200RPM
WD Black 1 vagy 2 TBHa még többet szánsz rá, akkor HGST, de ezek drágák.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Kettő közül valamelyik MELLÉ kellene nekem egy azonos méretű HDD Raid0-hoz, a lehető leggyorsabb sebesség érdekében
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Vettem egy WD RED HDDt-t.
Gondoltam azonnal átállítom a fejpakolási időt a wd red smart load/unload utilityvel. De az azt írta ki hogy Drive update not needed. Ez azt jelenti hogy 300s-re van beállítva? Mert az értéket nem írta ki. -
tejmaffia123
tag
Köszönöm a segítséget !
-
Geripapa
aktív tag
Érdeklődnek hogy mi a legalacsonyabb hőfok amit még gond nélkül elvisel a hdd (WD30EFRX)?
Jelenleg 19 fokos.
Na közben megtaláltam: 0-70 fok.
[ Szerkesztve ]
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Dzsekó
addikt
válasz enginev3.0 #54826 üzenetére
Sebesség tekintetében kb. mindegy, de a méret miatt inkább a Purple-t (PURX) vedd.
Pharaoh: Valószínű 300 secre van állítva gyárilag, vagy esetleg ki van kapcsolva, de az a ritkább.
Wdidle3-al meg tudod nézni a pontos értéket, és át tudod állítani bármire.[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Kompaktabb házat szereztem be, így a két darab 1 TB-os HDD-met egy darab 2 TB-os merevlemezre cserélném le. Az lenne a kérdésem, hogy melyik modellt javasoljátok? Több partíción használnám, torrent is menne rajta.Olvastam több helyen hogy a Seagate felejtős. Én WD-t használok kb 15 éve, egy halt be, ha jól emlékszem...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
jim bcs
nagyúr
válasz Forestgreen #54832 üzenetére
Több partíciót nem ajánlok, csinálj mappákat helyette, egy partíció maradjon. Torrenten kívül mi lenne még rajta?
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
titán
válasz Forestgreen #54832 üzenetére
Szia!
Ha nem lesz rajt rendszer, en is egy particiot javaslok.
-
Forestgreen
aktív tag
válasz jim bcs #54833 üzenetére
Filmek, weboldalas dolgaim. A partíciós dolog milyen negatív hatással bír? Igazából nem lényeges nekem, mert a rendszer SSD-n lenne úgy is...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
jim bcs
nagyúr
válasz Forestgreen #54835 üzenetére
Pl. jobban, gyorsabban töredezik mintha egyben lenne és felesleges is. Mint írtam fentebb mivel mappákat lehet csinálni akár 100-at is, bőven lehet kategorizálni. Ha elszáll a hdd akkor édes mindegy hány partíció van rajta, mind megy a levesbe.
WD Purple
WD Red[ Szerkesztve ]
-
-
erik365
senior tag
Játékra tudtok ajánlani 2,5"-os méretben minimum 500-as HDD-t?
Köszönöm.1.4 T-jet M32
-
nrbx
tag
Hello, a 2TB WD RED-ből (WD20ERFX) ki lehet fogni 2 meg 3 tányéros verziót is, vagy csak 2 tányérosat?
-
jim bcs
nagyúr
Összefoglaló -> HDD Platter Capacity Database
WD20EFRX lesz az
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Desktop PC-be keresek 2 TB-os 3,5"-os HDD-t. Adatok (fényképek, zenék) lennének rajta (OS-nek programoknak van SSD), naponta várhatóan 5-6 órát fog menni. Nem kell, hogy gyors legyen, a megbízhatósága inkább fontos, és persze valamennyire az ára is.
Az összefoglaló és az utolsó kommentek elolvasása után egy WD Red-et néztem ki (WD20EFRX), ez jó választás lehet? Vagy tudok árban lejjebb menni anélkül, hogy a megbízhatóság rovására menne?
-
halalfalo
csendes tag
Sziasztok!
3TB-os merevlemezt szeretnék. Főleg filmek, zenék lennének rajta. Két partícióra bontanám, az egyik a filmes, a másikon lenne egy Win és pár játék, de ezt csak lanpartyn használnám, nagyon ritkán, akkor meg nem kell atom sebesség. Mindennapos szinten az SSD-n lévő Win-t használnám, a merevlemezről csak a filmes partíció érdekelne. (még nem tudom pontosan, hogy lesz a kivitelezése ennek...)Két típust néztem ki:
WD Purple 3TB WD30PURX
TOSHIBA 3TB DT01ACA300Melyiket ajánlanátok?
Köszi a választ.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz halalfalo #54846 üzenetére
"Két partícióra bontanám, az egyik a filmes, a másikon lenne egy Win és pár játék"
Egyiket se ajánlom erre a célra, ha a win is rajta lesz akkor 7200rpm-es kellene és ne csinálj több partíciót, csinálj mappákat.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
halalfalo
csendes tag
válasz jim bcs #54848 üzenetére
Alapból én is így csinálnám, de... Nekem van egy SSD-s gépem, arra kötve csak a filmeket nézném róla. Havonta egyszer egy lanpartyn viszont átraknám egy másik gépbe, ezért kéne rá egy Win is, de az egy nap lenne egy hónapban.
Azért particionálnám, hogy a saját SSD-s gépemből a merevlemezen lévő Windows ne zavarjon, csak a filmes partició kell.Szóval a lényeg az, hogy legyen inkább egy 7200-as 2 év garival, vagy egy 5400-as 3 év garival úgy, hogy főleg tárolásra használnám és havi egy nap játékra?
Bocs, kicsit hosszú, csak ez egy eléggé egyéni esetnek tűnik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest