- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz al_age #54398 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
félisten
válasz MaxxDamage #54402 üzenetére
Ez minden lemeznél ajánlott?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MaxxDamage
félisten
válasz AxBattler #54403 üzenetére
Esetemben Notiról van szó, melynél (0-s - Elsődleges) Lemez az 512GB-os SSD , másodlagos (1-es) az WD Blue 1TB volt és most 1TB WD RED lett (másodlagosra van beállítva csak...ez a biztos)
(pl. WD Blue Esetén pár napi üzem alatt 600+ be és kikapcs volt az érték, úgy hogy a torrent futott folyamatosan... (seed) ezért kerestem a megoldást, mert zavart ez a "nagy" érték, ilyen rövid üzemidő alatt, amit elért, produkált a HDD)
(#54399) Litván Zongora: Jó használatot!
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
félisten
válasz MaxxDamage #54404 üzenetére
WD Blue Esetén pár napi üzem alatt 600+ be és kikapcs volt az érték...
Hmm, ez valóban soknak tűnik. Most megnéztem: az asztali Samu-m 625 nap üzemidő alatt 2.740 elindulást produkált, ami arányaiban jóval kisebb érték.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MaxxDamage
félisten
válasz AxBattler #54405 üzenetére
Nálam a WD Blue (most) - pár napja folyamatos üzem alatt, az érték nem emelkedett , HDS beáll. alkalmazásnak köszönhetően.
2 napi üzemidőnél 224 volt az érték (nekem sok)
2 óránál az a 25-s érték még elment... (de rohamosan emelkedett..)
(#54407) AxBattler: Képen jelölve van
L
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MaxxDamage #54406 üzenetére
Akkor ez egy működő megoldás, jó lesz lementeni.
Azt hol látom, hogy melyik háttértár melyik sorszámot kapta?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
atilla100
tag
Szaisztok!
NAS-ba otthoni felhasználásra, torrentre milyen winchester jöhet szóba? 2-3TB körül szeretnék venni és melyik márka melyik típusait ajánlanátok?Köszönöm előre is a segítséget.
-
titán
-
jim bcs
nagyúr
válasz AxBattler #54407 üzenetére
(#54407) AxBattler
Ez a megoldás eddig is jól működött és ajánlottuk is, mentsd el agyban annyi elég lesz. Sorszámra ott a win. Lemezkezelője, ott tökéletesen mutatja melyik disk melyik sorszám alatt fut.(#54408) atilla100
WD Red[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
zkiss0
tag
Nem tudom jobb helyen megkérdezni:
Baj ha egy 2,5 hdd éveken át oldalára állítva működik?
KösziWindows XP, mert megérdemled! :-)
-
zkiss0
tag
THX
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
HuMarc
veterán
1 TB-s HDD kellene 15 000 Ft-ig adattárolásra (rendszer egy 120 GB-s SSD-n, majdnem fél évig elég is volt tárhelyként is), jól sejtem, hogy az 1 TB-s WD Blue-val (EZEX-végű) jól járok?
-
MaxxDamage
félisten
válasz STC Speed #54421 üzenetére
"ha bekötöm az uj vinyot,átmásolok mindent rá, majd az uj vinyot átirom D label-re,akkor menni fog minden?(pl játékok)" --->> Simán! (én noti esetén úgy csináltam, USB Rackbe be az 1TB -os majd minden adatot rá copy és mikor complete, akkor 250-es ki és 1TB-os mehet a helyére, de PC esetén ez könnyebb )
L
-
STC Speed
őstag
Köszi a válaszokat,szuper
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
1TB WD Black (WD1003FZEX)
1TB WD Blue (WD10EZEX)Mi a főn különbség a két termék között?
Engem csak a megbízható működés és a hosszú élettartam érdekel.Eleinte csak háttértár lenne, de ha időközben a mostani (6-7 éves,wd10eacs-00d6b0) elhalálozik, akkor viszont mindenes lesz.(Képek, zene, film, játékok, torrent, programok)
(max.határ 25000Ft) -
titán
válasz Mustármag #54425 üzenetére
Szia!
A black joval strapabirobb, megbizhatobb szerkezet, nem veletlen az 5 ev garancia. Latom, hogy nemely oldal csak 3 evvel adja, ott vedd meg ahol 5 ev garival kapod, hiszen a gyartoi is annyi es akkor nem neked kell veszodni a 3 ev feletti garanciaval. Amugy black elhalalozasrol meg nem is hallottam most hogy szoba kerult.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Érdeklődnék, hogy mi a különbség Nasware 2.0 és 3.0 között? (vagy ez csak reklámfogás? )
L
-
a8l
aktív tag
válasz MaxxDamage #54429 üzenetére
Azt nem tudom, gondolom parasztvakítás csak, de az újabb RED -ek mind hangosabbak jóval mint a régiek.
Múltkor panaszkodtam hogy hangos a 5TB red(nem az alapzaj hanem amikor dolgozik), egyiket eladtam, a másikat még nem tudom, beraktam a fiókba, Vettem egy új 3TB-s redet és az is sokkal hangosabb mint a pár éves, nem lehet nem észre venni. Kicsivel csendesebb csak mint az 5TB.
Elég nagy visszafejlődés ez a WD-től.
A régi: WD30EFRX-68A 80.0
Az új: WD30EFRX-68E 82.0A régi teljesen néma még közelről is alig hallani ahogy dolgozik(seekel?) , az új meg morgós jól hallaható hangon tudatja hogy működik. Elég gáz egy kimondottan csendesnek készített HDD-től.
NAS520-ba vannak berakva, lehet veszek egy használt 68A-s 3TB-s példányt, ez meg jó lesz valahová.
Tudtok olyan külső házat ami hangszigetelt vagy legalább gumibakos rögzítésü? -
MaxxDamage
félisten
Van 2db 3TB -os RED -em , ma jött meg egy NASw. 2.0-s (2013 év végi gyártás) másik az NASw 3.0-s (2015 év végi gyártás) , hangra különösebben nem tapasztaltam, hogy hangos lenne.
Igen, WD is már inkább mennyiségre gyárt, nem minőségre... (mint a legtöbb gyár...)
L
-
a8l
aktív tag
válasz MaxxDamage #54431 üzenetére
Hallgasd meg alaposan, az új sokkal hangosabb nem az alaphang.
Nem vészesen hangos csak a másik mellett nagyon zavaró.
A régi alig perceg egy kicsit működés közben azt is nagyon csendben, az új meg morog rendesen.
Én is fogok venni egy még egy régi 68A végűt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kis külső házam, abba szeretnék valami megbízható merevlemezt adattárolásra. Néhány kérdés:
1) Az első hsz-ben nem ajánlottatok Seagate-et, ennek mi az oka? Jobban járok, ha kerülöm a márkát?
2) Vélhetően hány évig lenne megbízható ha időnként (mondjuk hetente egy-két alkalommal) másolnék rá vagy róla videókat?
3) Kímélném azzal, ha nem róla játszanám le a fájlokat, hanem ha kellenek felmásolnám a gépemre?Egyelőre ennyi, köszönöm előre is!
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
2TB kapacitasu belso vinyot keresek. Elolvastam az osszefoglalot, hgst es wd black az ajanlott, strapabiro.Igazabol adattarolas lenne a szerepe, vegyes fileok, de termesztesen a kulso lemezen vannak mentve az adatok. Vagyis koztes szerepet jatszik. Sebesseg nem lenyeg.
Wd bluet lattam h annyira nem ajanljatok. Inkabb a purple, v red.WD Purple 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20PURX
WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX
Ez a ketto lenne a szimpatikus. Szabad venni oket az elozo felhasznalasra?
Koszi a segitseget![ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
jim bcs
nagyúr
válasz #42308056 #54433 üzenetére
(#54433) erahurka
Szia!
1) Hullanak mint a legyek, 2,5"-esből találsz az összefoglalóban.
2) Ezt előre senki nem mondja meg, nem vagyunk jósok, de ilyen használat mellett vélhetően elfut minimum 15-20 évet.
3) Nem vagy vele előrébb, amíg másolod ugyanúgy használatban van, tehát nyugodtan használhatod mert azért van.(#54434) boogie84
Szia!
Igen szabad mindkettőt, a red parkolhat de nem törvényszerű és állítható, a purple mint tudjuk és amit Lauda kolléga is megerősít, csendes és nem parkol, mindkettőt más más terültre szánták.
WD 1TB-os merevlemezek tesztje[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Lendova
őstag
Főként játék alá szeretnék 2TB-os HDD-t, ami megbízható. 2DB WD Blue a garancia lejárta után nem sokkal megdöglött, így ezeket hanyagolnám.
Mit ajánlanak a tisztelt guruk?All fiat goes to zero.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2TB-s HDD-t az SSD-m mellé, amin jelenleg kizárólag az operációs rendszer és a mindennap használatos szoftverek vannak.
A HDD-re szeretném telepíteni majd a játékokat, tárolni a filmeket és minden egyéb fájlt, adatot.
Mit ajánlanátok erre a célra?
Előre is köszi!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Dzsekó
addikt
válasz lordjancso #54438 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
WD Red esetén volna egy kérdésem, remélem valaki tudja rá a választ. A WD Red NAS címke (ami ragasztható és ESD csomagoláson található) ez nem minden adott termék csomagolásán található meg? (ismi azt mondta, hogy újabb gyártású RED nem tartalmazza ezt a matricát...) ezt pl. tapasztaltam is most...vettem 1TB-ot notiba ami 2016 ápr. Gyártás és nem volt rajta matrica. (igaz korábban csak 3.5"-ba vettem ilyet és azokon mind volt matrica...érdekes!
L
-
S1M0N
senior tag
válasz MaxxDamage #54442 üzenetére
Én pár éve vettem az első RED-emet, az ilyen matricás volt, idén vettem egy ugyan olyat, az meg nem, szóval az ismerősödnek igaza volt.
-
Mustármag
őstag
válasz Dzsekó #54441 üzenetére
Ez nem jó hír.
Ezt a merevlemezt 2010-ben vettem.
És mi van azzal hogy a HD sentinelben folyamatosan csökken a merevlemez becsült élettartama?
Karácsonykor még 900 felett volt, most meg már csak 714 napot saccol. viszont a kondíció és a teljesítmény még mindig 100%-100%.Mert kizárólag azért vennék ujjat, hogy megelőzzem az adatvesztés, rengeteg képem és videóm van amit sajnálnék ha elveszne(ezért is vettem meg a HD sentinelt)
-
titán
válasz Mustármag #54446 üzenetére
Ez csak a HDSentinel "hülyesége". 5 évet feltételez várható élettartamnak (1825) nap, aztán ha már több mint 825 napot ment, akkor elkezd 24 óra futási időnként csökkenni egy nappal a várható élettartam.
Ez nem jelent semmit, lehet ugyanúgy tökéletes és működő állapotban egy merevlemez 9 év használat után is.En is csak ez alapjan irtam. Hogy ennek mennyi a valosag alapja az mar jo kerdes. Ha gondolod irjal a keszitoknek emailt.
-
Dzsekó
addikt
válasz Mustármag #54446 üzenetére
A teljesítmény sem számít, mert ott is csak a sata sávszélt figyeli, ha sata1-es gépre kötnéd, akkor lenne fixen kevesebb % a teljesítmény, de mivel már szinte mindenhol sata3-as gépek vannak, ezért az mindig 100% lesz. Csak a kondíciót figyeld, ha ez elkezd csökkenni, akkor smartból látod, hogy ennek mi az oka, és mennyire súlyos a helyzet. 1-2 bad sector még nem a világ, de ha már felpörgési ismétlődések, gondok vannak, esetleg fura hangokat (pl. kattog) ad ki a vinyó, akkor addig érdemes menteni, amíg még lehet, mert hamarosan bedöglik a vinyó.
Látókörömben 1TB-os, sőt MB-os kapacitású 90-es években gyártott működő vinyó is van. Szóval no para.
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
Na sziasztok!
Végül a WD 10EZEX 1TB blue mellett döntöttem,az ssd és a másik hdd-m MBR particio volt,most GPT-t választottam a fenti összefoglalóban ez az ajánlott, jó döntés volt?
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Ez javított (refurbished)? [link]
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest