Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz gg72 #23616 üzenetére

    "Mindemellett itt a PH-n és más fórumokon is rengeteg negatív visszajelzés érkezik az utóbbi időben (években?) a Seagate vinyókról, főleg megbízhatóság szempontjából, ezt is érdemes azért figyelembe venni."

    Nem mondtam, hogy a PH-s teszt az "etalon".

    Ha visszaolvasol, éppen azt írtam korábban is, hogy nincsen számottevő különbség az egyes gyártók azonos képességű modelljei között.

    S éppen ezért a "Seagate" megbízhatatlanságára vonatkozó beszámolóknak sem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget, mint ami szükséges.

    Tudni kell, hogy a merevlemez (figyelembe véve, hogy a konfiguráció minőségi alkatrészekből lett felépítve) a kezdetek óta a számítógép legmegbízhatatlanabb alkatrésze hosszú távon, a technológiai felépítésének köszönhetően.

    (Ilyen téren az lesz nagy ugrás, ha feltalálják azokat az SSD-ket, amelyek a jelenleginél sokszor több adatok lesznek képesek tárolni, s akár több éves, folyamatos üzemet is kibírnak. Nos... addig még gyaníthatóan nem csak "kettőt kell aludni".)

    Nekem már gyakorlatilag az összes gyártó modellje járt a számítógépemben, s mindegyik meghibásodott - rendeltetésszerű használat mellett - előbb-utóbb.

    Ilyen alapon soha többé nem vennék merevelemezt, ha csak azt venném figyelembe, hogy melyik gyártó készít megbízható HDD-ket.

    A lényeg: az alapján senki ne válasszon merevlemezt, hogy "XY márkáról azt mondják, hogy hajlamos meghibásodni".

    Ugyanis az "XY" helyére bármelyik manapság aktív gyártó bármelyik HDD modelljét be lehet helyettesíteni.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák