Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Sziasztok!

    Össze kéne állítani egy gépet, ami főleg videoszerkesztésre lenne kihegyezve. A VGA-ra a keret olyan 50-60K lenne ebből. Én nem igazán vagyok jártas a GPGPU témában, ezért azt gondoltam, hogy segítséget kérek tőletek. Először a Quadro K600 vagy FirePro V4900 VGA-kra gondoltam, mivel pro kártyák, de ahogy nézegettem a dolgokat, úgy kiderült, hogy a video editor szoftverek nem igénylik a pro VGA-kat, inkább a 3D modellezők (Maya, CAD) profitálnak belőle.

    Tehát 50K körüli kártyák:

    pro:
    Quadro K600
    FirePro V4900

    kommersz:
    R9 270
    R9 270X
    GTX660

    Szoftverek: ez egy nagyon fontos dolog ugye, mert némelyik szoftver a CUDA-t, némelyik az OpenCL-t használja, tehát inkább itt programhoz kell VGA-t választani, ha jól sejtem. A video szerkesztéshez a Sony Vegas vagy a Cyberlink PowerDirector lenne a kiválasztott, esetleg az Adobe Premiere Pro. A legtöbb bench teszt a Vegashoz elérhető és ahogy néztem, a Sony Vegas GPU accel bench-et és a PowerDirector spec-et, azt látom, hogy mind a kettő OpenCL-re van kihegyezve. A Premiere Pro meg érdekes jószág, mert pl. sem a Quadro K600-at, sem a GTX660-at és sem az R9 270-et se támogatná GPGPU ügyileg. Tehát ez a szoftver emiatt sztem ki is esik.

    Ha jól tudom, akkor OpenCL-ben a GCN architektúrás kártyák jobbak, mint az nVidia kártyák, de sok olyan szoftver is van, amiben pedig csak a CUDA-t lehet használni GPGPU gyorsításra, ekkor only nVidia van. Mondjuk a fent felsorolt két szoftver pont OpenCL-es. Ugyanakkor az OpenCL mellett van még az az érv is, hogy jövőbe mutatóbb, hiszen nyílt szabványú és ipari standardnek lett kitalálva.

    Itt egy kis Vegas info még és itt egy másik Vegas bench.

    Ezek alapján én azt szűrtem le, hogy egy GCN Radeon kéne akkor, ebben az árszegmensben, mondjuk egy R9 270 vagy 270x.

    Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák