- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
1060 6GB-ról upgradelnék a közeljövőben. Konfigom az adatlapomon, 2070-ben gondolkodok. Később cserélnék CPU-t is, hogy a kihajtással ne legyen gond (r5 1600x-ről r5 3600-ra)
Van 2070-ből ajánlott márka? Nézegessek helyette inkább mást mert nem túl jó az ár/érték aránya? Az elkövetkező 1- 1,5 évet kellene kiszolgálnia jelenleg fullHD felbontáson használnám (később 1440-en)
[ Szerkesztve ]
Nincs nálam toll, sorry...
-
BlueSteel
tag
válasz hahakocka #127351 üzenetére
Az említett típusból volt egy felbontott példány Alzán, így kuponokkal együtt 119e-re jött ki, ami olcsóbb, mint a Zafír, igaz, az ingyen játék+game pass eladásból még jön le a Radeon árából, így körülbelül ugyanannyiba került volna mindkettő.
Meglátom, milyen a kártya, ha megjött, beszámolok róla (hőfokok, zaj), mivel nem nagyon láttam róla sehol értékelést.
Ha esetleg nem válik be, még visszaküldhetem.
-
tihanyi89
tag
Sziasztok!
Szerintetek asus gtx 1080 kártyát érdemes 1080Ti kártyára cserélni? -
koko52
nagyúr
válasz tihanyi89 #127354 üzenetére
Nem. Inkább 2060 Super vagy 2070 (super).
Az 1080ti egy kifutott csúcskártya. Ami általában kályha-áramzabáló és garanciák is kifutóban. Valamint nem optimalizálnak rá játékot sem."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Mi most az elérhető legtöbb vram-mal ellátott asztali vga aminek még értelmezhető ár/érték aránya van?
Videóvágáshoz lenne érdekes, így a nyers erő másodlagos: mindegy, hogy hány fps-el renderel, az egyetlen szempont hogy ne fogyjon el az a qrva vram (Davinci Resolve ilyenkor hibát dob).
Jelenleg egy 6 gigás 1060 gtx teljesít szolgálatot, ami nekem bőven elég lenne teljesítményben, ha nem fogyna el a vram pikk-pakk.Nincsenek most olyan szupi kártyák, mint régen amit a Palit és hasonló vérpistike gyártok műveltek? Viszonylag gyenge kártyára pakoltak indokolatlanul sok ramot. Mert ha a 6 giga egy csettintésre betelik, akkor a 8 giga is még necces. Olyan 16 GB már kényelmesebb lenne, de Titan RTX-et meg nem tudok megfizetni.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Teasüti #127360 üzenetére
Az hogy neked mia az értelmezhető elég tág fogalom. Ha a 6 kevés akkor itt a sorrend 8-tól 24GB-ig. [link]
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Teasüti #127362 üzenetére
SLI vagy crossfire? Ott két olcsóbb 8GB-os már jobb vétel.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Pécsi gyerek
addikt
Ez de jó üzlet lenne [link]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kolopele
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #127365 üzenetére
Haha, egy nullával több lett a típus
-
BerserkGuts
őstag
válasz #07746304 #127328 üzenetére
áh ha csak játék a cél fölösleges cserélned inkább vegyél egy 2080ti-t
(kivéve ha jó áron eltudod adni most alkatrésznek a 7700K-t)12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
jelenleg egy Quadro p2000-esem van, i5-2320 8giga rammal. Most tervezek gépupgradet és egy ryzen R7 3700x 16 giga ram mellé keresek videókarit.
Melóhoz Inventort ill. Creot használok , játéban casual fps/mmo-s vagyok, hc stratégiás (eu4 elsősorban).
Olyan 150 körül szánnék a kártyára, mit ajánlatok?Sabee
-
nagyúr
válasz Tepsifüles #127372 üzenetére
Amennyire jól tudom, csak olyan van 1080 Ti-ből.
A sima 1080 az 8 GB-os.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
thomeef
őstag
válasz hahakocka #127351 üzenetére
Van az 10% is összesítettben.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Teasüti
nagyúr
válasz Gerr'y #127378 üzenetére
Ez a kari EOL sajnos, meg a CUDA miatt maradnék inkább nVidiánál.
Amúgy a Win10 nem tud alapból virtuális memóriát? Jelenleg is le tud foglalni olyan 4,7 GB körül a rendszer memóriából a grafikus alkalmazásokra. Mondjuk azt nem értem miért áll meg ennyinél, amikor elvileg 16 GB a default megosztott gpu memória. -
thomeef
őstag
válasz PiszokAlfréd #127383 üzenetére
Ne hasonlítsunk már random youtube videót, a neten található egyik legkomolyabb tech oldal tesztjéhez kéremszépen
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
koko52
nagyúr
válasz thomeef #127384 üzenetére
A komolyabb tesztoldalakat finanszírozza ám mindig valamelyik gyártó.
Én inkább több alkalmi user-t megnézek és abból vonok le következtetést. Valamint olyan videót keresek, ami hasonlít a konfigomhoz. Hol érdekel engem egy olyan videó, ahol egy 1060-at tesztelnek HEDT 1 milliós konfigban?
Sokkal életszerűbb, ha van egy adott procim és ahhoz keresek olyan VGA-t ami kell az adott játéklistámhoz is. Ugyanis a játékok is részrehajlóak. Össze lehet őket úgy válogatni, hogy hol ezt hol azt hozza ki 10%-al jobban, holott egyformák teljesítményben."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
poptartcat
csendes tag
Sziasztok
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 8G
Ezt tervezem beszerezni egy Ryzen 5 3600 melle. Ajanlott a fenti kartya, vagy van esetleg jobb vetel 2060 Superbol 150k-ig? -
arcitec
addikt
Sziasztok.
Ha egy mód van rá, kérnék szépen egy teljes körű lehetőség választást. Ne korlátozzuk be - a mennyi a keret rá kérdéssel - . Egyébként azért kb legyen 130e-belül bőven, de nyilván a kiinduló ár az a Nvidia 1660 környéke.Az alant jelzett konfighoz, mi az a maximum videó kártya amit még célszerű beépíteni, illetve ami be is építhető.
Gigabyte GA-H77-D3H alaplap
Intel Core i5 3.2 GHz dobozos Socket 1155 i5-3470
8GB 1333MHZ DDR3 RAM Kingmax Dual Channel kit (2x4GB)
Corsair PSU-500GEU GS500W tápegység
Jelenleg ez a kártya van a gépben sokkal nagyobb ha minden igaz nem férne be(fizikailag)
Sapphire Radeon HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition PCI-Express /11199-00-20G/Köszönve a türelmet és a választ(válaszokat)
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
VGNGR
senior tag
-
soldi3r
veterán
válasz Tepsifüles #127370 üzenetére
A fontos a CAD, akkor Intel (kevesebb mag, magasabb freki) + Nvidia parost nezelodnek. A P2000 azert nem egy oreg kartya, biztosan cserelni akarod? En azt vennek CAD-ezni, ha szannek ra 150-et.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Korábban írtam Powercolor RX 570-es új kártyával kapcsolatban,ami új helyett használt bányász kártya.
Fogyasztóvédelemmel konzultálva írtam a boltnak ismét,2nap után visszaírtak hogy náluk ilyen még nem volt,küldjem vissza a kártyát számlaszámmal és visszaadják a pénzemet.
A baj az hogy a számlát nem az én nevemre írták meg,cím se az enyém.Írtam nekik hogy először a számlámat javítsák.Remélem sikerül dűlőre jutnom velük.Félek tőle ha visszaküldöm se pénz se kártya...Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
kolopele
nagyúr
válasz poptartcat #127386 üzenetére
Az Aorus jobb hűtésileg és ventik terén is ha már Giga.
-
hahakocka
senior tag
válasz poptartcat #127386 üzenetére
130-133e ft ért van Sapphire, MSI, Gigabyte Gaming OC RX 5700, ami egál a 2060 superrel. De olcsóbb lenne majd 20e ft al!
Ryzen mellé szerintem jobb választás is. Nekem is az van csak MSI.
Red Dead Redemption 2 ben pl 1-2 fpsel több jött ki 5700 al mint 2060 super és olcsóbb 20e el.[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
válasz VGNGR #127396 üzenetére
Pedig jobb vétel. De ha te fan vagy akkor nincs mit tenni. Gondolom akkor CPU is csakazintel.
-
-
Paxker315
addikt
válasz TheNewDawn #127399 üzenetére
így. Ezt így látom. "melyik a jobb vétel, az azért korántsem ennyire egyértelmű. Hogy pro és kontra melyik mellett mi szól, már ki lett vesézve ugye korábban"
nyers erő nem feltétlen minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest