- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
elisha
tag
Hát a váltás érdekes lenne, most lett megvéve pl. Gigabyte GA-MA770-DS3, memória, minden, már csak proci kell. Hát az hogy melegszik... Erre nem tudok mit mondani
Tuning nem lesz, a gyári értékeket meg csak elbirja talán... Fogyasztást épp néztem AMD oldalán, 125W-ott csak a 6000+ és a 6400+ eszik, akkor esetleg le lehet menni picit 6000+ alá, 5600+ pl. Vélemény? Bár ennyi erővel lehetne akkor mégis Phenom 9500+ a maga 95W-jával... áh nem tudom.Nem tud valaki egy leirást ezekről az új LE / BE procikról? Meg a stepping féle dolog érdekelne, ezek milyen sorrendben szoktak "emelkedni"?
Túlterhelt a szerver...
-
jakewyler
senior tag
Üdv,
Ehhez a confighoz milyen procit ajánlotok, ami kihúzza a vga-t rendesen és viszonlyag olcsó! 30-40 e!
Asus p5n-e sli
Gigabyte 3870 512mb
2*2gb ram (800mhz)Előre is köszi
-
Hold
őstag
válasz TomBoy1986 #7505 üzenetére
Nem, tény hogy a progi túloz.. a jövőben kérvényezném a cégektől egy Hőfok mérőt a mindenre kiterjedően..
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
TomBoy1986
veterán
A BE-2xx0-k mind 45W-osak, 65nm-esek, és általában nagyon jól tuningolhatók. Az enyém egy gyengébbik verzió (Made in China - nem pedig Malaysia), és így "csak" 3.2GHz-re képes.
Ha hosszú távra veszel CPU-t, akkor Phenomot javaslok.
Hold:
Akkor én is írhatom, hogy a BE-2350-em alapfeszültségen 24°C (SpeedFannal mérve) - terheletlen, 1000RPM-es Freezer64-gyel.[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Hold
őstag
válasz TomBoy1986 #7507 üzenetére
Szép hőfok, mindenkinek ugyan azzal a progival kéne mérnie..
Az lenne mérvadó valamennyireAz élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
Roxy
tag
Hello!
Egy haverom regebbi gepebe szeretne venni egy Intel procit. Most egy 2,4 es Celeron van neki, es egy Intel Pentium 4 - 2.8 Ghz ( 2.8 / 512 / 533 ) - NorthWood magos procit nezet ki (12K). En nagyon nem vagyok otthon az Intelnel. Mekkora gyorsulast hozhat neki? (tudom, ez relativ) Megerne valtani?
Alaplap: Asus P3B533-x [link] -
donhekus
csendes tag
Hali
Kifejezetten játékra milyen procit ajánlotok AMD-t vagy intelt?
-
donhekus
csendes tag
arkategória:20 000Ft
lap az még kérdéses,mert ujat akarok összerakni
vga is kérdéses -
donhekus
csendes tag
vagyis alaplap: asus M2A-MX
vga: Gigabyte nVidia GeForce 8600GT 512mb[ Szerkesztve ]
-
greatchaos
addikt
válasz donhekus #7516 üzenetére
intelben akkor 20k környékén egy 4300 core duo vagy egy e2180 dual core
amdben pedig egy x2 4800+ vagy x2 5000+szerk ,akkor a lapban akkor csak az amd a nyerő
de ez a lap egy elég fika lap.
a vga-ból pedig nézd meg, nehogy ddr2-s legyen, mert akkor nem igazán nyerő az sem
[ Szerkesztve ]
-
donhekus
csendes tag
hát úgy 80 max 100 ezret fordítanék rá és nem szeretném tuningolni
-
donhekus
csendes tag
MSI K9N Neo-F V2
és egy ilyen alaplaphoz jó a vga kártya mert a kártya ddr2-es[ Szerkesztve ]
-
greatchaos
addikt
válasz donhekus #7521 üzenetére
ez megint egy vacak lap. mert asrock. már egy olcsó MSI K9N Neo-F V2 vagy V3-s is jó választás lehet a maga ~12k-s áraval
ha vga ddr2-s az nem jó, mert jóval lassabb, mint egy ddr3-s. nem ajánlatos megvenni. egy ~20k körüli 8600gt galaxy már jó véltel lehet. felesleges az 512 megás, mert ennek a kártyának a 256 is bőven elég
[ Szerkesztve ]
-
donhekus
csendes tag
most szerkeztettem át
-
donhekus
csendes tag
tehát akkor egy ilyenhez jó az a videó kártya(Gigabyte nVidia GeForce 8600GT SilentPipe 512MB PCI-E)??
leírtam mindent bocs
[ Szerkesztve ]
-
Attila14
aktív tag
Milyen processzort vegyek? egy Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz LGA775 vagy esetleg egy amd vagy egy másik intelt? ebben az árkategóriában mi a legnyerőbb? ja és hozzá milyen videókártyát? légyszi adjatok tippeket!
Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
cowboy_bebop
őstag
válasz Attila14 #7528 üzenetére
Nemsokára jönnek az olcsó Phenomok B3 steppinggel, szerintem érdemes megvárni őket.
Ha lap is kell hozzá, akkor Abit AX78. Nemsokára lehet már kapni(esetleg GA MA-770).
Videókártya 3870, nemsokára már marha olcsón hozzá lehet jutni.
2-3 hét és mindegyik ára fog csökkeni, nem is keveset.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #7529 üzenetére
Egy csődközelben lévő cég lapját ajánlani...
Inkább vegyél vmi Gigabyte vagy MSI (ebből csak min. 20K-s lapot) AM2+-os alaplapot, ha az AMD mellett döntesz.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
cowboy_bebop
őstag
válasz TomBoy1986 #7532 üzenetére
Attól még h. csődközelben van, a lapjuk lehet jó.
Pl. a Gigával szemben nem 2.2volt a memóriáknak adható max. fesz, hanem 2.5.
2.2volton nem lehet sok memóriát max.-ra kihajtani.
Ráadásul van rajta diagnosztikai LED is, meg hátlapi CMOS reset kapcsoló, ami tuningnál roppant hasznos tud lenni.A Giga lapon ami pluszt fedeztem fel az a párhuzamos meg soros portok.
[ Szerkesztve ]
-
Andre1234
aktív tag
válasz TomBoy1986 #7532 üzenetére
abit csődközelben van?na mert az amd pénzügyi helyzete jó
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #7533 üzenetére
Csak a BIOS támogatás ilyenkor meg szokott szűnni.
Andre1234:
Igen, az AMD piaci helyzete sokkalta jobb.[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
cowboy_bebop
őstag
válasz TomBoy1986 #7535 üzenetére
Azért annyira csak nem állnak rosszul h. az elkövetkező pár éven belül megszűnjön.
Amúgy ezt hol olvastad h. megint bajban van az Abit? (2 éve vette meg az USI)
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #7536 üzenetére
Most vicces, de itt a fórumon. Asszem Socket AM2 topicban.
Amúgy mutatja az is, hogy most jelent meg az első és egyetlen AM2+-os lapjuk, kb. fél évvel a chipkészletek megjelenése után. És a régiekhez sem kapkodják el a BIOS-ok írását.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TomBoy1986 #7537 üzenetére
pedig abit volt az egyik kedvenc márkám a gigabyte mellett, asztalimban abit lap van, és hát igen, a driver-írással nem szorgoskodnak túlzottan a fiúk...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
greatchaos
addikt
válasz FireKeeper #7538 üzenetére
mostanság már én is a gigát favorizálom, de évekig abit lapot váltott havonta abit lap. csak egyszer beleszaladtam egy rossz szériába, aztán elváltak útjaink. azóta meg nem tudott olyat alkotni, amire beruháznék
-
cowboy_bebop
őstag
válasz TomBoy1986 #7537 üzenetére
Már tavaly novemberben be lett jelentve, az persze más kérdés h. mikorra érnek ide az első lapok.
Az Abit eddig sem vitte túlzásba az AMD chipsetes lapok forgalmazását (ugyebár ez az első AMD chipsetes AM2/AM2+-os lapjuk).A BIOS ellátás viszont tényleg gáz.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #7540 üzenetére
Nem a chipseten van a hangsúly, hanem a platformon. AMD platformos lapja viszont volt neki egypár.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz TomBoy1986 #7541 üzenetére
Nem is mondtam mást.
-
NetKing
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek! S478-as alaplapba (ABIT IS7E) ami csak a Northwood-os procikat kezeli normálisan, szeretnék egy Pentium 4-es 3.0 Gigás procit beletenni. Mi a proci típúsa, ami nekem kell? Azaz, hogy tuti NW magos procit kapjak, és ne Prescott magost sózzanak rám!
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy az energiatakarékos AMD procik (A64/Sempron LE-xxxx) miért jóval olcsóbbak dobozos verzióban, mint az ugyanolyan órajelű, de hagyományos számozású társaik (akár hűtő nélküli változatban is)?
Az AMD honlapján az összehasonlításnál nem nagyon lehet látni teljesítménybeli különbséget (sőt). Árakat az ipon-on néztem. -
szmutkolaci
tag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Asus P4V8X-MX alaplaphoz milyen processzort vegyek, ami megbízható és azért valami teljesítményt is nyújt? (nemúgy mint a jelenlegi 2.0ás Celeron)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel