- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
a másik ha megtépsz egy E2*** akkor az is kihajtja.
-
orwelll
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, van egy gépem 478 prescott 3.0ghz@3.5ghz proci, 1gb ram, radeon x1950pro video. A kérdés, hogy ha cserélnék procit, milyet érdemes venni, ami a jelenleginél annyival gyorsabb, hogy legyen értelme cserélni. lga775 foglalatan gondolkodok, és tudom akkor lapot is kéne cserélni. Egy másik kérdés, hogy ha betolnék még egy 1gb ramot dualban, akor gyorsulna a gép?
Köszi:
Orwell -
orwelll
csendes tag
Igazán jelenleg játszanék, de nem annyira komoly játékkal, pro street, test drive unlimited, meg fifázok. Ezért nem annyira szánnék most sokat rá, ezért kérdeztem azt is, hogy esetleg még egy giga ram dobna e rajta annyit, hogy a fent említett játékok ne akadjanak, vagy mindenképp proci csere. Ha a ram elég lenne egyenlőre, akkor nyáron egy komolyabb procira beruháznék, meg egy komplett configra, mert agp-s karim van. Ha viszont csere, akkor egyenlőre egy proci és hozzá egy asrock 4core lap, mert ez viszi a ddr1 ramokat és az agp-s x1950pro-t.
-
-xXx-
tag
hmm.... a prescottjával nem tudná eléggé kihajtani a vgát, ha új lap akkor már uj proci is.... ez elég bibis, sztem várj addig amig összegyűl a pénz egy új konfigra, a lap fontos lenne de az azt jelentené h új proci új memok és vga... szoval majdnem minden sot még lehet ha a tápot is kéne cserélni esetleg ha olcson betudsz szerelni memokat akkor azt vegyél és majd veszed az új konfigod .
-
orwelll
csendes tag
Hát ez az, de most nincs igazán gempám, hogy megelőlegezzek egy új configot, ezért marad akkor tényleg az, hogy plusz RAM, és az hátha kielégíti az igényemet valamennyire, aztán majd nyáron egy új összeállítás. Azt se akarnám, hogy veszek egy E21xx procit, ami nem tud sokat, aztán nem soká csere az is, inkább egy komolyabb.
-
-xXx-
tag
igy van a 2-es széria erejében ha nem hisztek gyerekek, irány: [link]. Ez is szvsz egy nagyon jó ötlet.... megveszel pl. egy 2180-t, és KOMOLY HŰÉTÉSre költesz... ami a lesz a komoly kis befektetésed =D, szal ha van egy ügyes kis deckád =D, minél többet kihúzol a prociból, és majd mikor nagyon elavulttá válik és már kéne a több orajel, újabb technologia stb. stb. akkor mit csinálsz ? veszel egy új procit ÉS a hűtőrendszeredet felhasználva ügyesen megragyogtatod azt a procit is na elég a filozásbol, egyelőre vegyél egy kis ramot, gyűjts és tervezgess én is már milyen régota ezen vagyok.... amúgy én is mindent kell cserélnem (majdnem mindent), pedig eleinte csak VGA cserén gondolkodtam nah de mind1
-
-xXx-
tag
én vmi olcso és jo osszeállitáson gondolkodom... mivel nincs rá nagy keret, egy p35-ds3 (nem tom h betok-e szerezni 2.1rev.-t de az lenne jó) , e8200, 2x1Gb 1066 kingmax, v. ha kaphato akkor ilyen jóféle CSX-et ;D [link]
igy minden passzolna =P és vennék egy bluestorm 2-t a nagy hatásfokért a jo áráért és teljesitményéért, mert a mostani vmi hitvány premier , sajnos a vga marad mert nincs rá pénzem, palit 7300GT régi és elég gyenge =/. szal ha ez meglesz utána jön az új vga, megvárok vmi ütöset és megveszem, majd egy tx2-est vagy ha lesz jobb ár/telj. akkor azt hűtésnek majd vmi LCD-t de az naon messze lesz -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kikérni, hogy egy 1200-es tualatin celeron és egy PIII-s 1.4-es tualatin között mennyi lenne a különbség? Érdemi változás fog történni, vagy mai szemmel egyik 19 másik egy híján 20?
Azaz érdemes-e egy netezős konfigba így upgradelni?
Köszi szépen a válaszokat! -
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
15.000 forint körül tervezek procit venni? AMD x2 vagy intel? Mit érdemes szerintetek? Egy 9600gt-t kellene nagyjából kihajtania...
Én egy x2 4400 v 4800-ra gondoltam (AM2) -
nike_
addikt
-
Elydan
aktív tag
nem vagyok nagy tuning bajnok sajna. Max ha alapfeszen lehet vmit kezdeni velük,akkor esetleg tudok tenni az ügy érdekében. Egy 2160-at fel lehet addig húzni?
Eddig amd-ben gondolkodtam,de lehet intel lesz. Mennyire zajosak ezek a procik? Mert szeretnék viszonylag csendes konfigot összeállítani. A mostani 3000+ athlonom sűvít rendesen,szal ennél halkabb kellene... -
-
Bálint85
senior tag
Melyik proci jobb e2180 vagy e4300?
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Elydan
aktív tag
Köszi. Bár vmi olcsóbb alaplapban gondolkodok. Mondjuk azt is max 15k-ig,mert már így is nagyon sok a jelenlegi keretemet figyelembe véve.
Ram: 12000 Ft
Alaplap: 15000 Ft
Proci: 15000 FtEz már 42000 Ft,és jó lenne,ha 40000 alatt megúsznám...
Ramon kellene spróolni,csak nem tudom érdemes-e nem KIT -et venni,hanem simán 2*1gb ramot.
-
Telefunen
őstag
E2xxx mellé elég lesz neked egy Gigabyte P31-DS3L is (ez 15 alatt beszerezhető), ramból nem muszáj a KIT, akár a legolcsóbb 800-as Kingmax is megteszi (2x1Gb kb. 8500 Huf).
mod: Persze ha belefér a keretbe akkor a Richter36 által ajánlott CSX-el tuti nem járnál rosszul (Geil Value-t kihagynám), esetleg az 1066-os Kingmax-al sem.
[ Szerkesztve ]
-
guri
tag
Sziasztok!!
Egy kis segítség kellene: Gyórsítani szeretném a gépem Asus M2n + 4200+ x2 ,ezt szeretném lecserélni Asus M3A +5600 +x2 -re.
A kérdésem az lenne hogy érdemes lecseréli az alaplapot meg a procit is , vagy csak erössebb proci vegyek bele?? Az alaplapi chipset megéri a cserét vagy nem?? -
Elydan
aktív tag
Köszi az eddigi hozzászólásokat. Ramot nem akarok húzni,szal az lehet a legolcsóbb.
Procit azért jó lenne 2800mhz körülire felhúzni.
Ehhez ha jól értem a 2180-at ajánljátok. Ez miben jobb,mint a 2160 és a 2140?
-
elisha
tag
Üdv! Athlon 64 3500+, kevesebb cache, lassabb, többet eszik, mint az Athlon 64 LE-1620, mégis drágább. Miért?
Túlterhelt a szerver...
-
mcdokika
tag
Sziasztok!
Most tervezem új gépem megvásárlását, eredetileg 8400 es Core 2 Duot akartam venni bele, de elég kevés helyen találtam, viszont most találtam Q 6000 quadot ugyanannyiért (46 K ) . Főleg FSX hez kell az erős proci, a VGA m vagy 8800 GT vagy 8800 GTX.
Tehát a kérdésem ? 8400 vagy 6600 quad ?
-
infectedmann
őstag
Mióta anno összeállítottam fejben a jövőbeli vasamat folyamatosan olvasom a Quad (Kentsfield) és Core 2 8000 (Wolfdale) topikot, és nem tudok dönteni, hogy elég -e nekem 3.8-4GHz -ig húzott E8400 -as vagy egy 3.6GHz -ig húzott Q6600 -as estleg jobban csiripelne
Hosszútávra szeretnék tervezni, tehát nem vagyok az a típus aki folyamatosan upgrade -eli a gépét.
Főleg játszanék, HD (fullHD 1080p) filmeket néznék, photoshoppolnék, videót vágnék/konvertálnék, zenét szerkesztenék/konvertálnék + az alap dolgok (net stb.. )Intel guruk, lehet ostromolni az érvekkel, hogy miért ezt és miért azt válasszam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel