- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz darál0w #8694 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, ezek a procók, amiket írtál, miben különböznek a mostani 3700+ Venice-emtől? Gyorsítótára nagyobb, azt értem, talán még a gyártási technológia is más, de ezek már kétmagosak? Érzek majd valami különbséget?
Mellesleg a régi konfigom eladó lesz, VGA-stól, RAM-ostól.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Hegyirabló #8701 üzenetére
ezek kétmagosak igen
különsbéget majd ott érzel ami kihasználja a kétmagot.sokkal gyorsabb,pörgősebb.Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Hegyirabló
veterán
válasz darál0w #8702 üzenetére
Már csak egy hülye kérdésem van. Én eddig nagyon AMD párti voltam, de most sokan azt írják/mondják, az Intlel a jobb.
Miért?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
nygma
addikt
válasz Hegyirabló #8699 üzenetére
Abból egy X1900 XT jön ki...
-
nygma
addikt
válasz Hegyirabló #8705 üzenetére
E8200 és 6400 BE-t nézzük példának...
Tuningolva 3,6 GHZ-re az E8200 lazán üti a 6400 BE-t...
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Hegyirabló #8705 üzenetére
hááát nemtudom.nekem sosem volt intelem talán ezért is vagyok amd párti
de most valoban az intel a jobb,de drágább is.Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Hegyirabló
veterán
válasz darál0w #8710 üzenetére
Egyébként is harcolni kell a monopóiumok ellen, ezért feltehetően maradok én is az AMD-nél.
-
Telefunen
őstag
válasz Hegyirabló #8711 üzenetére
Ha ennyit szánsz gépre, akkor ne foglalkozz az emocionális benyomásokkal, azt vedd ami megéri, és az most nem az AMD.
X1900XT-t használtan értette (bár még úgy is inkább 20K+), esetleg vadássz X1950PRO-ra, az is jobb mint az általad linkelt kártyák (amelyek közül egyébként a 2600XT a legjobb választás).
nygma: Az E8200 alapon is szépen leveri a 6400+-ot, tuninggal csak a szakadék nő közöttük.
darál0w: A CPU-Z screen önmagában elég semmitmondó.. ahogy az Everest érzékelők ablakja is az.. (ráadásul ez nem is az a topik, de ha a tuning topik lenne, akkor is kevesek lennének)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Telefunen #8712 üzenetére
S ha a jövőbe tekintek? Úgy tűnik erősít az AMD, ráadául elérhető árakat ígér, ez késsőbbi fejlesztés során jól jöhet.
-
SpeedR
őstag
válasz Hegyirabló #8713 üzenetére
Az olcsóbb procik között alapórajelen jobb az AMD. Nem sokkal, de jobb az ár/teljesítmény aránya.
-
Telefunen
őstag
A jövőben mindkét oldalon foglalatváltás lesz, mind1.
SpeedR: Az E2180 kb. az X2 4400-4600+-al van egy árban, ezekkel pariban van, tuninggal pedig akár egy 6400+ szintjét is hozhatja (a legtöbb hozza is) -tehát még csak nem is olcsóbb az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Telefunen #8715 üzenetére
Már megint foglalatot váltanak? Örvendek nekik!
-
Hegyirabló
veterán
Ja igen, az AM2+, éppen akartam írni, hogy ez bővíthető.
-
-
Telefunen
őstag
Legyen igazad (bár csak félig, hiszen ez csak 'majdnem esik bele a 15K-s limitbe, de talán kapni 15K alatt is AM2+-os lapot -mellesleg budget alkatrészekkel a jövőbe tervezni.. )
Neoteric: Mindkét gyártó ez év végére ígéri az új foglalatot (amiből szvsz jövő év eleje lesz).
Hegyirabló: 5-6K-t még megér a sandi
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Telefunen #8723 üzenetére
AM2+ -os procit majd akkor kell venni, mikor lement az ára. 3700+ Venicemet 35000-ért vettem, most mennyit ér?!? (Költői kérdés.)
-
darál0w
Jómunkásember
hát igen.ha most olyan lapot veszel ami amd-s akkor nemkell majd megint lapot cserélned,ha később prociváltást tervezel.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
nesa
veterán
válasz Telefunen #8723 üzenetére
Joaz a lap hidd el es a DS3 giga meg tunigra is boven jo ,15k er kapsz 4400+ procit bele ami 3,2 megy .
Hegyirabló!
Kb 1 nullaval er kevesebbet szal csak 1 nagy nullat vesztett az ertekebol anno en a 3000+ vettem 28k er afa nelkul ezert ma mar x3 procit kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Kis szerencsével 4800+ -t is. Kis rádobással 5000+ -t.
Nesa
Teljesen jól írod, kb. tizedét éri. Már ha el lehet adni, a 3200+ -amra hónapok óta nincs jelentkező, 3K-ért sem.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Hegyirabló #8727 üzenetére
En mikor a 4400+ vettem nem a szamozast neztem hanem a stepinget kizarolag csak F3 vagy G2 proci kellet mert ezek mennek akar 3,2 felett is ,ugyhogy tese ess bele a szamok buvoletebe inkabb 1 jo stepinget keress ... en magamele kortem a boltba az egesz talcat es ugy guberaltam ki ezt ami van.
-
Hegyirabló
veterán
Amúgy keverem, a 3700+ nem Venice, hanem San Diego.
-
Telefunen
őstag
-
nesa
veterán
válasz Telefunen #8730 üzenetére
Ezen szerintem ne vitazzunk hogy hany G2 es F3 proci megy 3,2 de elmondom szinte mind 3 felett megy az enyembol eddig 3,5x jott ki de ott nemvolt stabil ugyhogy mind1 de 3,33 stabil.
De intel ala se kapsz szerintem jobb lapot 15,7k er mint a 770-DS3, a ds4 22k korul van, aztan a csucs a 790FX-DQ6 40K
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Telefunen #8732 üzenetére
Igazság szerint az asztali gépemben AMD van, a noteszben Intel, egyikkel sem volt soha semmi bajom, az AMD-t nagyon megszerettem, elég régóta ezek vannak a desktopban. Ismerem a márkát és megbízom benne.
-
nesa
veterán
válasz Hegyirabló #8733 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
AMD ftw és kész.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
ToBeY
nagyúr
Valaki tudna mondani egy kb összeget, hogy kb mennyit kéne rádbonom egy Box-os E6550 procimra E8200 cserére?Az új proci nem kell hogy box-os legyen, mert közbe vettem hűtőt.
Ja és megérné a cserét? -
dokee78
félisten
Három közül melyiket ajánljátok egy haveromnak?
E4600
E4700
E7200 -
Menahem
tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok, és 3 féle cpu között vacilálok.
E8200 dobozos
E8300 OEM
E8400 dobozosA tunning fontos! Ezek közül melyik húzható a legjobban?
A lapom giga p35 ds3, 2*1gb ocz 1066mhz reaper.
Az oem procik tényleg kevésbé húzhatóak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel