-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wicken
tag
válasz zalman90 #34050 üzenetére
így igaz. egyébként overclock nélkül is többet teljesít. nem csak a húzásnál, de a saját elképzelése alapján is "felhúzza magát" néha, terhelés alatt.
tehát nem kell a procira várni, ha elérte a korlátait.
ilyenem van, minden nap érzem.
korábban i7-esem volt (920_as), az első szériából, szerencsére időben, még árában megváltam tőle. -
viktor82
őstag
Üdv
Konfig vásárlása előtt állok intel/amd ,szemezgettem a bull 8150-el ,de a tesztek alapján a 2500k gyorsabb ez a kettő közt nem tudok dönteni,hosszabb távra lenne és főleg játékra!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
zalman90
őstag
Ha sok pénzem lessz , veszek a Apple-t játszani , egy intelt netezni , és egy AMD-t lábat melegíteni
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
wicken
tag
válasz csucsbicep #34060 üzenetére
az i3 két magos, nem tudom hogy jön a képletbe... a belső cache is kevesebb, esélye sincs egy i5-el.
a 2xxx-es i5 is húzható és a 750 nyomában sincs. más architektúra. a 2xxx-es sorozat újabb, modernebb és gyorsabb is. a 750-es i5 nagyjából core2 quad, i3-2130 szintű proci.
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Eddig kineztem magamnak egy ilyen konfigot:
Asrock h61m hvs
Intel i3 2105(hd 3000 int gpu)
Kingston 4 gb 1333
Chieftec iarena 500wNa most a kerdesem az lenne,hogy nem jarnek -e jobban egy Amd fx 6100-as konfig-al?
De mivel nincs penzem most videokartyara,ezert olyan konfig kellen,amiben van integralt videokartya is,mint az i3-ban!az fx 6100-ban nincs integralt videokartya?vagy,hogy lehetne a legjobb konfigot kihozni?Filmnezesre,videovagasra es azert jatekra is kellene,de nem ez a fo cel!
Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Kifejezetten játékra egy Intel Core i3-2130 (3M Cache, 3.40 GHz) proci megfelelő lehet vagy manapság inkább már 4 magos procit érdemes venni?
A VGA kártyám egy nVidia GTX560-as 1GB GDDR5 RAM-al.
Intel i3-as vagy Xeon E3 proci jöhet csak szóba, mert ezeket támogatja az alaplapom.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
darvak
senior tag
Haaj!
Tudni szeretném mi a bestbuy ár/érték arányban 20000Ft-ig, illetve 30000Ft-ig?
Előre is kösz, csőőő
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz miresz #34065 üzenetére
Sokkal többet fogyaszt: nagyobb (drágább) táp kell hozzá, egy normális cooler sem árt. Ha ezek árát hozzá veszi, akkor már egy legkisebb i5-2300 is befigyelhet annyiért, természetesen IGP-vel.....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Játékra I3 2120 vagy i5 2300? Kb 5-6k a diferencia a kettő között.
Hosszú távra és lehet hogy full hd re is kellene majd, mostani játékokhoz..[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tomy0628 #34073 üzenetére
Ha tényleg csak ekkora az árkülönbség, mindenképpen az i5-öst vedd! (Négy valós fizikai mag, + Turbo core)
Mellé 2x4GB olcsó (Kingston, Kingmax) ramot (fölösleges 1333 MHz-esnél drágábbra költeni), egy olcsó H61-es Asrock deszkát, és nagyon tuti géped lesz. VGA-t meg amilyenre telik, amilyenre szükséged van. Ha nem játszol, akkor az integrált is jó.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tomy0628 #34075 üzenetére
Akkor is a nagyobbat. Még szorzózáras i5-2300 -nál is Z86-as lapban 4-gyel feljebb tudod tenni a szorzót, tehát bizonyos fokú (több mint 10%-os ) tuningot is tudsz alkalmazni. Merre felé olyan olcsó a 2300?
-
darvak
senior tag
válasz Superhun #34078 üzenetére
Nekem tök mind1, nem látom át.. AMD húzással utoléri Intelt, Intletbe van köztes megoldás turbo nélkül G széria talán. Aztán i3, v FX széria, esetleg simán elég G530. Passz....
Nem tudom a relatív teljesítménybeli különbségeket, h melyik éri meg a felárat, a pénzét.
g530-G840, Phenom, FX, i3.
Ezért keresném az ár/érték arányban jó vételt ,10-20-30000Ft körüli árrésekben.
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz csucsbicep #34080 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem a g530 helyett nem érdemes g840-et venni?
G840 utáni következő lépcsőben, amire érdemes lépni, mondjuk az FX4100?
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Superhun #34081 üzenetére
Attól függ hol nézed. Náluk pl. 21k. A G530 ára nem ennyire változó tudomásom szerint. Mellesleg hétköznapi használtra, mint írtam a G530 bőven elég. Másik, mint miresz kolléga írta a foglalat. FM1-nek vége, a legtöbb 1155-ös lapba pedig belefog menni az ivy is.
darvak: Szerintem a következő lépcső a 2100, amire érmedes váltani. A Pentium G is 2 magos, a +1MB L3 és a kicsivel magasabb órajel szerintem annyit nem ér, mint amennyivel drágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz csucsbicep #34084 üzenetére
ezek a G-s procik játékban annyit tudnak mint 1 húzott core 2 duo E8400 as
nem roszak
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
addikt
Nem is mondtam, hogy vegye meg, csak tisztáztam a dolgokat, hogy nem a g530 a legjobb ár/érték szempontjából. De szerintem is s1155, tisztában vagyok a jelenlegi helyzettel.
-
darvak
senior tag
Aham, nekem ezt így kell megmagyarázni
És a FX4100 vs I3 2100? Ott is a 2100??
-
ExtremeClock
aktív tag
Nálam van jelenleg G530,G630,G850
Hamarosan csinálok egy összehasonlító tesztet aztán kiderül meg-e éri a G630/G850
-
darvak
senior tag
válasz csucsbicep #34095 üzenetére
Furcsa, nagy a rés a kettő közöztt, 11EFt-ről ~30EFt. Közte tényleg felejtősek a példányok???
Kösz a válaszokat!
-
darvak
senior tag
válasz csucsbicep #34098 üzenetére
Jah bocs, azt eddig nem említettem, hogy egy Radeon 6770 mellé megfelelne egyáltalán a g530?
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz csucsbicep #34095 üzenetére
Szerintem itt lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel