Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrzed

    senior tag

    Sziasztok!
    Két nas-t szeretnék vásárolni, két különböző helyre, eltérő feladatokkal. Az összefoglalót átolvasva még mindig sok a kérdőjel. Fogalmam sincs, hogy melyik cpu típus mit bír.

    Az első helyen jelenleg egy raspberry pi4 -ből épített, openmediavault segítségével látja el a hálózati adattárolást. A gigabites belső hálót kényelmesen ki tudja hajtani, mind le, mind pedig feltöltés terén. Viszont a nas -ra szeretném áthelyezni a torrent-es letöltéseket is, ehhez viszont már kevés lenne. Nézegetem a ASUSTOR AS-3102T v2 -t, viszont fogalmam sincs, hogy mennyire használható a link aggregation lehetősége. Egyáltalán a benne lévő hardver ki tud hajtani 2x1 Gb kapcsolatot, hogy az egyéb feladatokra is jusson ideje? Nem lenne hátrány, ha nagyobb forgalom esetén sem ülne seggre, és ne az összes eszköznek kelljen osztoznia a gigabiten. Jobbára videó fájlok elérhetőségét biztosítaná a vezetéken és wifin hálózathoz csatlakoztatott eszközöknek. Max 3 eszközön futna lejátszás, általában sd, ritkán hd felbontásban.. A videókat nem kell transzkódolni, azt a csatlakoztatott eszközök rendezik. Itt az internet 1000/1000-es optikai, tehát alkalmasint elég durván megindulhatnak a torrentek.

    Az második eszköz egy kis irodába kerülne, két számítógépet szolgálna ki (könyvelés, tehát nincs extrém adatforgalom). Ide bőven elég a gigabites csatlakozás. Itt viszont nagy segítség lenne, ha lenne normális printer server funkció. Egy vagy két mono multifunkciós lézer nyomtatót elérhetőségét is kellene biztosítania, viszont szkennelni is szeretnének róla. Egyáltalán az utóbbi funkció kivitelezhető ily módon?

Új hozzászólás Aktív témák