Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Egy kis rövid tapasztalatot akarok írni, hátha még jól jöhet valakinek. :)
    Vásároltam itteni ajánlásra (is) egy BenQ Mobiuz EX2510S monitort.

    Elsőre ami nagyon megtetszett kibontás után, hogy a talp és a pivot állvány jó nehéz fém. Hihetetlen stabilan áll az asztalon. Talán a legstabilabb monitor állvány amivel eddig találkoztam. A design nekem nagyon tetszik, de stílus ugye eléggé relatív dolog.

    Ami a fizikai felépítésből megemlítendő, hogy a monitor alsó kerete kb fél centi széles és a felületéről picit néha visszatükröződik a kép/fény. Ezt mondjuk kicsit mérnöki átgondolatlanságnak érzem. Meglátjuk, hogy meg tudom-e szokni, de valószínű, mert egész délután nem vettem észre, csak mióta igen és azóta rá jár a szemem:D

    Eleinte a színeket furának találtam, a szürke túl szürke volt. Utána láttam, hogy a gyári beállítások egyéni (custom) színkezelésben volt, átállítva sRGB-re helyrejött. Így szépnek mondható a képe, de kiemelkedőnek nem mondanám.
    Az a baj, hogy a szemem nagyon hozzá van szokva még mindig az előző 4K monitromhoz, amit lecseréltem (LG 27UL850). Annak annyira brutál jó színei voltak, hogy nehéz mást igazán jónak látni. :) De teljesen más kategória is, meg tudtam, hogy az hiányzoni fog.

    Eddig 60Hz-es monitorjaim voltak és a 165Hz-re való ugrás kisebb sokk volt. :D Arra számítottam, hogy játékokban óriási lesz a különbség, de arra nem, hogy a sima Windows felhasználói élmény is és a weboldalak görgetése is ennyire más lesz.
    Arra viszont még nem tudtam rájönni, hogy bizonyos filmeknél az oldalmozgás miért akad és produkál mocsok nagy ghostingot. Mint ha hirtelen valami 60ms-es monitor lenne.

    Funkciókban nincs hiány a monitor tekintetében, tényleg tele van a menü fincsi extrákkal. Bár, a HDR-en kívül nem hiszem, hogy mást én használni fogok, de ki tudja. A dedikált HDR gomb, meg külön kényelmes dolog.

    Lehet kicsit negatívnak hatnak a fentiek, de összességében abszolút elégedett vagyok ám :D Régen is volt egy BenQ monitorom, imádtam. Ez is nagyon jó bonyomást tett rám, nagyon egyben van, tele jól működő extrákkal.
    Aki hasonló árkategóriában néz monitort (100k), szerintem abszolút bestbuy.

    +infó: csak hdmi kábel jár. Azért egy DP elfért volna már ebben a kategóriában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák