Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz bundaska #121885 üzenetére

    Két éve azt mondtam volna, hogy kell egy belépő félprofi monitor (600 eurónál kezdődnek), ami olyasmiket tud, hogy 3D LUT és hardver kalibráció, egyenletességi kompenzáció, széles színtér és mindenféle egyéb színtér emuláció, stb.
    Viszont jó sok önszopatás után ami főként a színmenedzsment és az erre vonatkozó sztenderdek szoftveres támogatásának hányatott sorsát illeti (amikor még az Adobe is telibeszarja ezt, pedig ők ebből élnek), valamint mivel az egyszeri fotós igényeit kiszolgáló nyomdák túlnyomó többsége sRGB-ben kéri leadni a fájlokat, én azt mondom kell keresni egy jobb minőségű IPS panelest, ami natív sRGB színterű - de ezt teljesen lefedi - és el van intézve a dolog. 10 bit se alapkövetelmény, persze nem árt ha van.

    Ezek tudatában ha mégis wide colour gamut monitorra adná a fejét, akkor egy Gigabyte M27Q-nál húznám meg a felső határt ha újonnan kell (130k). Illetve ez alatt bármi szóba jöhet, ami tudja a 99,9% sRGB színteret. Figyelni csak arra érdemes megtekintéskor, hogy a betekintési szöge rendben legyen, együtt tudjon élni a fekete mélységével és a felhősödéssel, valamint legyen értékelhető kontrasztja: a jobb paneleknek kalibrálás után is tudni kell az 1000:1-et minimum.

Új hozzászólás Aktív témák