- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz Boogie33 #10799 üzenetére
Idézet a Dell U2412M tftcenralos tesztjáből: "the switch to a W-LED backlight is an obvious step to keep up with current market trends."
Szerintem ez mindent elmond. (Ha mégsem, akkor jelezd és elmondom Én )[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Boogie33
senior tag
válasz Neil Watts #10800 üzenetére
Hát ennek a hírnek nem örülök mert most vettem egy w-ledes monitort akkor ezek szerint feleslegesen , bár mondjuk csak nem rosszabb mint CCFL.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Isual
veterán
válasz Boogie33 #10802 üzenetére
Van, amiben rosszabb. Egyébként meg nyilván egy monitornál elsődlegesen nem a háttérvilágítás természete számít. Egy CCFL-es TN-est röhögve aláz egy LED-es IPS, szűkebb gamut ide, vagy oda. Azért a panel minőségére kéne nagyobb hangsúlyt fektetni, így 2011-ben... Amúgy milyen LED-es csodát vettél?
(#10797) Boogie33: Nem.
[ Szerkesztve ]
-
Storms
őstag
Sziasztok!
melyiket vegyem ezek közül?
Fujitsu L20T-3
LED
Képátló 20 inch
Maximális felbontás 1600 × 900 pixel
Válaszidő 5 ms
Samsung SyncMaster 2243LNX
22" LCD
1680x1050 pixel felbontás
5 ms válaszidő
DC 10000:1 kontrasztarány
mindegyik egy áron lenne csak a Fuji-ra több gari, és új.
Melyik bírná tovább, Led-es mennyivel jobb, melyiknek szebb a képet, illetve sokkal nagyobb lenne a 22-es mint a 20-as? kösziASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
veterán
-
Isual
veterán
válasz Boogie33 #10805 üzenetére
"Egyébként meg nyilván egy monitornál elsődlegesen nem a háttérvilágítás természete számít. Egy CCFL-es TN-est röhögve aláz egy LED-es IPS, szűkebb gamut ide, vagy oda." Ezt elolvastad te ember? Itt párszáz fórumozó összetenné a két kezét, ha egy ilyen szar LED-es viccet meg tudna venni feleslegesen...
ne butáskodjál már (és most finoman fogalmaztam... )(#10804) Storms: A ledes kérdéshez kicsit olvassá' má' vissza... 22" - 16:10 sokkal nagyobb, mint a 20" 16:9. Egyébként mennyi a keret?
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz Neil Watts #10806 üzenetére
Akkor megnyugodtam hogy megérte az árát . Holnap holnap után megkapom majd jelzem hogy mi a véleményem. Egyébként egy Samu EX2220-at cseréltem le erre.
-
Crias
senior tag
válasz Nyugdíjas #10811 üzenetére
őőőő miért is komolyabb ügy?
Azt tudom hogy sokkal nagyobb de azt mondtátok hogy alapvetően ugyanaz ez is mint a 2311h csak nagyobb és ledes (mint az utód), de ha jól sejtem akkor csak jobb valamelyest mint a 2312?Nem akartam én itt bekavarni csak egy szubjektív véleményre voltam kíváncsi hogy mégis milyenek képminőségben így egymás mellett bár gondolom nincs nagy különbség.
Isual: Én ha váltok akkor a 2412m-re fogok váltani, jobb lesz nekem az a 16:10 úgy érzem Bár mindenképp meg akarom majd nézni mind2-t vásárlás előtt.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tényleg csak eg nagyon picit,de nekem mintha jobbnak tünne elektronikában (inkább ugy mondom eddig egy kicsit jobb eredmények születtek vele kalibrálás terén, ami persze nem azt jelenti, hogy a másik rossz, csak ez egy nagyon kicsit jobb).
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Kayla
tag
Sziasztok!
Decemberre tervezek monitor vagy TV vásárlását.
Nem tudom mi a különbség teszem azt ezek között?
Főleg a monitorok és TV-k közt?- BenQ 23,6" XL2410T 16:9 MovieWide 120Hz LED monitor 3D
- Samsung T27A950 új szériás 27" 3D monitor
- Samsung UE40D6100 102 cm 3D TVLényeg, hogy nem tudom mi a gond a TV-s megoldásokkal, de sokan nem kedvelik, ahogy láttam, esetleg ára miatt?
Nekem minimum 27" vagy afeletti lenne a jó a BENQ-csak azért van bent, mert egy ismerős ajánlotta.
Ami még lényeges, hogy erősen 3D ben gondolkodom, próbáltam kiáltáson egy sima laptopon, de már az is megfogott[ Szerkesztve ]
A halál eljő, akarva akaratlanul. Csak rajtunk áll, hogy szép emlékkel zárunk, vagy keserédes tapasztalatokkal.
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Karácsony tájára tervezek monitor cserét. Most egy Samsung 940N TFT van nekem.
Mindenképpen 21,5-22"-os fullHD monitort szeretnék venni. Sokat rajzolnék rajta.
Illetve a sok feltüntetett paraméter közül mi az aminek feltétlen számít az értéke? (felbontás, látószög, válaszidő bizonyára, de a többi...)
Márkát illetően Asus vagy Samsung? Samsungból sokat látok és a régi 940N minősége és megbízhatósága is mellette szól. Viszont az Aust is jónak mondják.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Hi!
Lehet picit furán hangzik a dolog, de a kocsimba szeretnék egy PC-t építeni. A gép megvan, egy kis miniITX-es csoda. Viszont kéne egy kijelző hozzá. Kb 10" ami elfér még a műszerfalon, de nem ragaszkodom ekkorához, lehet kisebb is. Ha esetleg érintőpanel az sem gond, de ez nem feltétel. Ha valami ipari kivitel és nincs kávája az sem baj. Ami fontos, hogy legyen VGA bemenete, és a lehető legnagyobb felbontású legyen. Ebben tud valaki segíteni?
:)
-
Kayla
tag
Pls válaszoljatok . itt!
[ Szerkesztve ]
A halál eljő, akarva akaratlanul. Csak rajtunk áll, hogy szép emlékkel zárunk, vagy keserédes tapasztalatokkal.
-
Isual
veterán
Nekem úgy tűnik, hogy te inkább (3D) TV-t akarsz, ami monitornak is jó lehet. Ebben Én nem tudok segíteni (keretet term. nem írtál). A 24-es BenQ-t felejtsd el, ennyi, amit mondhatok. Meg talán annyit, hogy szvsz ~22-23" felett (de ha lehet, akkor már ott is), ha szereted magad, akkor érdemes elfelejteni a TN-panelt, persze így a 3D javarészt úszott.
-
Kayla
tag
Értem én. De Jó lenne 3D ben tolni-ez a megoldás csak TN panelnél létezik, vagy más panel típusnál drága?
Nem nem, nekem jó monitor is, csak kérdezem, hogy mi a különbség a tv-s megoldás és a monitoros közt?A keret maximum 200.000 FT.
24" monitorom van most BENQ (sajna TN paneles) flottul megy, az a kérdésem, hogy ezt miért felejtsem el.
Válaszodat előre köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
Monitor-TV kombó vásárlásán gondolkodom. Létezik olyan változat amelyben van DVB-T dekóder + kártya olvasó Mindig TV-hez?
-
Crias
senior tag
válasz Nyugdíjas #10814 üzenetére
Köszi valami ilyesmire voltam kíváncsi, persze tudom hogy mind2 nagyon jó monitor
csak a 2312-ben még az is visszatart a méret mellett, hogy alacsony fényerőnél némelyik monitor kis zajt ad ki ami nekem már annyira nem jó, de a hsz-ekből nekem is az jött le hogy a 24"-os kicsit jobb elektronikában meg ennél nem olvastam sehol se hogy zajos lenne.Crias
-
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Monitort keresek playstation 3 konzolhoz! Az előző monitoromat DVI-on rádugva voltak 720p problémák. Meg a laptopomon is ha 1280x720 at állítottam be akkor kicsit összenyomta a képet tehát csak natív felbontásban megy! HDMI-n nem volt gond csak ott meg rosszak voltak a színek szóval kidobtam. A lényeg hogy LED-es legyen és 23"-os! Van valami ötlet?! AJánlat?! Ps3-mat és notit is szeretnék rákötni mindkettőt digitális bemeneten.
[link]
[link]
[link]Írtam emailt nekik ezeket ajánlották.
Köszönöm!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Isual
veterán
Nem vagyok kompetens a 3d-s monitorok terén, de sztem egyelőre csak TN-alapú monitoroknál elérhető. Ami a 24-es BenQ-dat illeti, elnézve a konfigod, egyértelműen a leggyengébb(/legkevésbé jó minőségű) komponens mindközül. Ettől még én nem a te BenQ-dra mondtam, hogy felejtsd el, hanem az XL2410T-re. (Bár ezek szerint ez lenne a te monitorod? )
Hogy segítsek is rajtad, Én annyit tudok mondani, hogy ha ragaszkodsz a 3D-hez és gyengébb/középszerű panelhez, képminőséghez, akkor nem tudok neked segíteni (TV keresésben végképp), ha nem ragaszkodsz, akkor 200k-ból már szép kis jószágokat lehet kapni IPS panellel, és csak a külső tuner/STB kérdését kell valahogy összehozni, hogy TV-ként is használhasd majd.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Ferink
tag
Hát a keret az jó kérdés, de szerintem 50ezer maximum a vége előreláthatólag. A rajzolás alatt 3D műszaki tervezést értek (cad/cam).
Kiszámoltam a 21,5"-al szemben jobb lenne a 23"-os képátló, mert annak a magassági mérete 16:9-nél ugyanakkora, mint a mostani 4:3 -as 19"-osé.
Ergo ha veszek egy 21,5"-os monitort, annak a képmérete magasságilag kisebb lesz, mint a 19"-os 4:3-asé.
Csak az a 1,5" képátló +8-10ezer HUF.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Ferink #10828 üzenetére
U2211H, U2212HM (addigra valszeg csak ez utóbbi lesz elérhető), esetleg kicsivel többért U2312HM (+5-6k a 1.5" ). Most hirtelen ezek jutottak az eszembe, mindegyik minőségi IPS panellel. Ez mind Dell monitor, nagyon jó
ár/érték aránnyal, a Samut, ASUS-t felejtsd el ebben a kategóriában.
A munkádhoz egy kalibrálás azért ajánlott lesz majd.[ Szerkesztve ]
-
Ferink
tag
Köszönöm, de ahogy néztem egy ilyet nem biztos, hogy ki tudnék használni.
Rajzolni az elköv. 2 évben még csak az egyetemi feladatokat kell (1-2 külön megbízás esetleg). Tehát nem napi 8 órás igénybevételről van szó.
A másik fő ok ami miatt cserélnék, hogy még most a régit is el lehetne adni árkompenzálásképpen az új szempontjából. Lassan 4 éves lesz, ha véletlen lehal, ez a lehetőség elszáll.
A samsunggal és asussal mi a baj alapvetően? Azokban milyen panel van? 46 ezerből megúsznám a 23"-os Samsung S23A350H -t.
-
El Kebir
őstag
válasz IZGŐ-MOZGÓ #10823 üzenetére
szvsz vegyél inkább külön egy DVB-T STB-t és ahhoz vehetsz akár olcsó ("csodálatos tn") monitort, de akár vehetsz hozzá egy normálisabb monitort is! (10-15k-ért már kártyaolvasós, adásrögzítős, médialejátszós STB-k vannak)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Isual
veterán
válasz Ferink #10830 üzenetére
"A samsunggal és asussal mi a baj alapvetően?"
Az, hogy ebben az árkategóriában TN-es mind...
Ne viccelj már velem... 46k-t kifizetsz egy TN-es Samsungért, csak mert Samsung, de 55k már sok egy rendes, minden tekintetben jobb (kép)minőségű IPS paneles Dell-ért... ráadásul karácsonyig van időd a vásárlásig...[ Szerkesztve ]
-
Robez88
tag
Sziasztok!
Monitort keresek általános felhasználásra, valamint szimulációs programok használatához. A maximális összeg amit rászánok 40000 forint. Fontos lenne, hogy legyen rajta digitális bement, valamint 22-24'' átmérő tartományban érdekelne. Ha van valakinek valami jó tippje, kérem ossza meg.
Köszi!!
-
Robez88
tag
"Sajnos" tisztában vagyok a TN panel hátrányaival, de inkább választok most egy ilyet, esetleg pixelhibagaranciával újonnan, 24"-ban mint a hp-t. Ha lenne több zsém én is IPS-t vagy valami jobbfélét vennék. TN-ben mit ajánlasz?
de elgondolkodtató amit mutattál...
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
Hali. Na meg a Dell U2412M de ehhez gyárilag nem adnak 220 V-os kábelt vagy csak az enyémből maradt ki ?
-
veterán
-
Boogie33
senior tag
válasz Neil Watts #10842 üzenetére
A CHS-től érdekes eddig egyik tn paneles monitorom se volt pixel hibás most meg veszek egy hiper-szuper ips monitort és kapásból rossz,lehet hogy nincs össze függés de akkor is k...va ideges vagyok.
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Úgy néz ki, bedöglött (döglődik) a régi monitorom, úgyhogy 2 monitorra lenne szükségem (most vennék új gépet és egyben monitort a régi mellé).
Tudnátok ajánlani egy 1680x1050-es minitort (21-)22"-ban, és egy olcsóbbat, ami helyettesíteni tud egy 1280x1024-es 17"-os monitort? Ez a "régi" monitorom.
A nagyobb, inkább játékra, a kisebb meg csak netezésre, programozásra kéne...
Keret: A kisebbik legyen minél olcsóbb, a nagyobb meg amennyiért már az elfogadható kategóriába sorolható. 30-30k pl? Előny, ha van pixelgari, és új.Köszönöm.
Meizu MX3 32GB
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest