- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz HellGreg #10600 üzenetére
ezt nincs kedvem most leírni, de volt valami ph!-s cikk róla... röviden, ha mindenképpen el akarod költeni a 60k-d, akkor vegyél egy Dell U2311H-t (/U2312HM-et) 50-55k-ért olyan helyen, ahol vállalnak rá kalibrációt (pl.: Itt vagy itt) és kalibráltasd be +5-6k-ért, jó lesz neked!
(#10602) kgergely23 : Nincs még róla teszt, de úgy gondolom, hogy amíg kapható az U2311H, addig okosabb úgy 56k-t költeni erre, hogy U2311H+kalibráció, mint az U2312HM. Mivel valószínűleg a két monitort összevetve lesz 1-2 dolog amiben az egyik lesz jobb, és lesz amiben a másik.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
HellGreg
őstag
Nem akarok én mindenképp 60k-t elkölteni
Szerintem beérem a 2311-es Dell-el, így is életem legjobb monitora lesz a Samsung 2232BW után
Bár most egy ilyen is bejött a képbe:DELL Ultrasharp U2312HM 23" Full HD monitor, 2012-es modell:
panel 23" e-IPS Premium Panel
natív felbontás 1920x1080 Full HD
kontraszt arány 1000:1 (2 000 000:1 dinamikus)
fényerő 300cd/m2
láthatósági szög 178/178 fok
válaszidő 8 ms
AdobeRGB 82%
megjeleníthető színek száma 16.7 millió
bemenetek VGA, DVI, Display Port, USB HUB
egyéb
4 portos USB HUBez 55k
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
Pont akartam kérdezni,hogy az utód jobb-e.
Százalékokban többet kap a gyári specifikációkban a lefedett színtérre. Ezzel szemben mégis szűkebb eleht?agyon szimpatikus egyébként. Kiváló cuccnak tűnik. Ennyi pénz szánalmas érte. (ilyen konstrukcióért TN-panellel is elkérhetnének ennyit....)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Isual
veterán
válasz Kleroo #10603 üzenetére
Rossz specifikációt néztél... amit az előbb kgergely belinkelt az e tekintetben hibás (~82% AdobeRGB), valamivel szűkebb a LED-es háttérvilágítás miatt az új modell gamutja.
(#10605) kgergely23 : A többi rendben van, de a 82%-os AdobeRGB színtérlefedés az sok, olyan 75% körüli érték lenne a helyes.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
amúgy én innen linkeltem: http://pc-outlet.hu/
-
Kleroo
veterán
Akkor szerintem a 11-es lesz.
Bár mire 100% eldöntöm ,gondolom lesz tudásbázis a 12esről is.
Azt olvastam,hogy az IPS egyedül a konkrét kontrasztban(feketében) nem atomjó.
De ugye azért előrelépésre számíthatok 931bf-hez képest?(Ez szerintem ismert monitor,nem kell bemutatni)Kalibrálás miért ennyire fontos? Minden egyes monitorpéldányt máshogy kell beállítani,mint egy másik példányt?
(tudom,hogy van műszer ehhez,csak az nem világos,hogy minden példány más 1 kicsit?)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Boogie33
senior tag
válasz Kleroo #10595 üzenetére
Jaj , most nehogy már rám legyetek állva mert mertem egy észre vételt tenni . Én nem értek hozzá annyira csak kérdeztem miért csak az a kettő.
De tudjátok mit , most már csak azért is megveszem a 24"-os Dell-t de szétvágok mindenkit ha nem fog tetszeni.
Egyébként mintha valahol azt olvastam volna hogy dell az lg-től veszi a paneleket.Na?"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Isual
veterán
válasz Kleroo #10606 üzenetére
Jól olvastad. Előrelépés lesz.
Nem annyira fontos, de ajánlott, ha belefér. Igen, minden példány kicsit más.(#10607) Boogie33 : Igen, minden(/a legtöbb) IPS-es monitorban (HP, Dell, NEC, EiZO, Apple, Hazro...stb) az LG Display által gyártott IPS mátrix van. De nem csak a panel teszi a monitort szóval ez nem jelent semmit. Sőt gyakran az LG IPS monitorai nem sikerülnek olyan jóra, mint egy Dell vagy HP monitor, pedig alkalmasint ugyanaz a panel van mindháromban.
-
Crias
senior tag
Bár nem igen értek hozzá (na meg nem tudom mennyi pénzed van rá)
De ha van rá 70k-d (plusz kalibráltatni nem árt, az olyan 5k)
akkor én elgondolkoznák a dell u2412m-en
http://tvcalculator.com/index.html?348c43456a69ff931c770cd38749b1ccHa jól látom akkor kb egy 22"-os (21,5") 5:4-es monitornak felel meg esetleg pivot módba rakva még talán jobb is lehet, főleg az adott feladatokra.
Nézd meg a linket, bár mint mondtam nem értek hozzá, gondolom az 1980*1200-as felbontás nem lenne jó neki, de ha van rá lehetőséged nézd meg hogy kisebb felbontáson hogy működik a monitor, valamelyik üzletben.
Crias
-
henry.dorset
csendes tag
Sziasztok!
Látom, hogy a 80k körüli árkategóriában leginkább az U2412M-et és a ZR24W-t ajánljátok. (Jól látom?)
A ZR24W jobb annyival, amennyivel drágább?
Másrészt pedig a kalibrálás is nagyon sűrűn feljön, honnan érdemes vásárolni, ahol ezt megcsinálják nekem, és ott hogy működik? (Szóval pl. külön kell kérni telón / mailban / vagy automatikusan megy a dolog?)
És még egy utolsó kérdés, a pixelgaranciára megéri ráfizetni?
Előre is köszi. -
KAMELOT
titán
Nehéz az itt résztvevő embereknek megérteni ,hogy picivel több pénzért kapnak sokkalta jobb minőségű ,technológiailag újszerű és nagyon jó márkájú monitort.
Tessék már jegyzőkönyvbe írni:
DELL 23"-as vagy 24"-es tessék vásárolni. Most ez éri meg a legjobban!!!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zsimborgo
csendes tag
Na jó akkor ha csak a játék élményt és a filmnézést preferálom akkor a Dell U2311h-válaszam és ne is gondolkozzak az újabb változatán a Dell U2312HM vagy a még újabb nemrég megjelent Dell U2412M-en nem tudom mit vegyek,
-
Zsimborgo
csendes tag
Azért vacilálok ennyit mert nem egy évre tervezem a használatát.
-
Kleroo
veterán
válasz Zsimborgo #10618 üzenetére
Javaslom várj te is pár napot,amíg a kollégák szemügyre veszik az új típust. De egyébként kb tökmindegy mit veszel,érdemi különbség nem hiszem hogy lehet.Mind2 ajándék ennyi pénzért.
Én pl eléggé félve írtam,hogy az előre rászánt 50ezer nevetséges kategória az elvárásaimhoz. De ez a DELL vmi brutál. Nem tudom,hogyan hozhatják ki ilyen olcsón.
Mint korábban is írtam,hasonló méretben 40-45 ezerért fix talpas,gagyi karcolódó hulladék műanyagból alkotott csilivili vackok vannak kitudja honnan kukázott panelekkel. Ezekhez képest a Dell masszivitása,személyreszabhatósága legalább 80ezres árat sugallana nekem.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Immy
őstag
-
Kleroo
veterán
Én korábban az 5:4 arány élharcosa voltam a widedal szemben. Ki nem állhattam ezt az új trendet,hogy a widescreen a menő,és a klasszikus képarány az fúj-fúj. De idővel be kellett látnom ,hogy a 16:9 jobb. Bár nagy kell belőle,ezért nem is meglepő,hogy most terjedtek el, a 20+ "-os időkben.
Erre a TV-m vásárlása után jöttem rá. Sokat használom monitorként, és átlag felhasználásnál 2 ablak lehet egymás mellett. pl bal oldalt filmet nézek,jobb oldalt vmit olvasgatok néha közben. Vagy egyik dokumentumból írok a másikra(amik a képernyő 2 oldalán vannak),vagy sorolhatnám. Nagyon könnyen megszokja az ember,hogy 2 dolgot csinálhat egyszerre,illetve nem kell mindig váltogatni,ha az egyik vmi kell a másik vmihez. Plusz videó vágásnál sokkal jobban használható a widescreen.
A filmnézés pedig csak hab a tortán. A 16:9-nek nincs hátránya. Furcsa is hogy ezt,írom,mert mondom: régen szinte kampányoltam az új divathóbort ellenDe azt még egyszer megjegyzem,hogy ehhez kellett a technológia is,mert mindez 15-17colon nem lenne jó egy 5:4-es kiváltására.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
El Kebir
őstag
válasz Kleroo #10620 üzenetére
nincs olyan nagy különbség a tn és az ips előállítási költségében, ha nagy mennyiségben gyártanák az ips-t is, akkor nem lenne magas a fix költség/db ... (és ezért látni egyre több gyártónál ips modelleket, mert aki előbb felfutatja a termelést (és a keresletet felkelti iránta) az kaszálja le az extra nyereséget, hiszen még most is nagyobb árréssel tudják adni, mint a tn-t)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
justaview
senior tag
válasz El Kebir #10623 üzenetére
"nincs olyan nagy különbség a tn és az ips előállítási költségében"
Ez most már igaz, de leginkább azért, mert sikerült kifejleszteni az e-IPS-t, ami egy egyszerűsített IPS változat és már ugyanúgy 6 bites, mint a TN. (Persze +AFRC, de attól még 6 bit)
MÁS
Többen kérdezgették, hogy melyik monitorban milyen panel van. és Isual ezt már korrekten összefoglalta. Akit esetleg ennél is részletesebben érdekelne, ITT megnézheti, melyik montorban milyen konkrét típus csücsül, és amennyiben ez egy LG, akkor ITT megnézheti a részletes adatlapját. Ehhez csak a táblázatban a méretet a keresettre kell állítani, majd jobb oldalon rákattintani az adott panel típusra, és már kapjuk is a részletes adatlapját pdf-ben. Jó csemegézést.
[ Szerkesztve ]
-
Csabinzon
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki , hogy mi a különbség a Samsung S27A350 és az S27A550 között?
Köszi -
Isual
veterán
válasz justaview #10626 üzenetére
Az utóbbinál nem találtam meg a LM230WF2-SLA1 panel(részletes leírásá)t, de egyébként korrektnek tűnik ez a hely is.
(#10627) Csabinzon: a különbséget nem tudom, de azt igen, hogy mind2 drága, nagy TN-es csillivilli szutyok
[ Szerkesztve ]
-
Zsimborgo
csendes tag
Na megrendeltem a Monitor guru üzletéből (ahol minden kérdésemre tudtak válaszolni és segítő készek voltak )a U2311H monitort +pixel gari, holnap leírom mit vettem észre a régi(Samsung 226 BW ami már szegény lassan már átvándorol az örök BF-es vadászmezőkre )és az új moncsim között .
-
JohnnyX
őstag
Udv!
Monitor vasarlasan torom a fejem.
Jelenleg egy Samsung 710N moncsit nyuzok, net, fps jatekok, film nezesre, napi 2-4 ora hasznalat mellett. HD4770-es vga-m van, E5200-es procival, 2 giga rammal.
Olvasgattam, hogy nagyon ajanljatok a Dell U2311H-at. Ez olyan 50k kornyeken van.
Azt nem tudom, hogy meger-e plussz 20k-t, mivel latok 23" meretben szinten full hd-t
tudo megjelenitot 30k-ert is, ami Led-es is raadasul.
Vegyem mindenkepp a Dell-t, vagy jo lesz nekem a 30k-s kategoria is a Samu 710N utan?
Részletre veszem, barmelyik is lesz._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
JohnnyX
őstag
válasz HellGreg #10634 üzenetére
Led vagy nem led, elhanyagolhato a kulonbseg?
Tudomasom szerint csak fogyasztas beli.
Egy haverom szerint a fekete az fekete a ledes moncsijan.
710N utan szerintem csak jobb lehet barmi. Mondom ezt ugy, hogy ezzel sincs igazabol semmi bajom, csak mar nagyobbat szeretnek._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
HellGreg
őstag
válasz JohnnyX #10635 üzenetére
Hát, abban nem vagyok biztos, hogy a fekete az fekete, az szerintem panelfüggő. Bár az LG LED tv-men valóban feketébb a fekete, mint a TN-paneles Samsung monitoromon. Állítólag az IPS játékra nem a legideálisabb, mert lassabb a válaszideje. Bár tudtommal ezen is javítottak már. Olvass el pár tesztet, hogy neked milyen való, az tény hogy ár/érték arányban a DELL 50k-ért magasan ver minden riválist. Itt is mindenki ezt ajánlja, én is ezt fogom venni, ha minden igaz. Meg van benne usb-hub is, meg állítólag lélegzetelállítóan szépek a színei.
-
Füleske
addikt
válasz JohnnyX #10633 üzenetére
"Azt nem tudom, hogy meger-e plussz 20k-t, mivel latok 23" meretben szinten full hd-t
tudo megjelenitot 30k-ert is, ami Led-es is raadasul."Melyik is ez pontosan ? Csak hogy tudjuk mit hasonlítasz mivel. Így könnyebb lenne elmondani mi is a különbség.
"710N utan szerintem csak jobb lehet barmi."
Nézd meg pl. ennek a betekintési szögeit...
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz JohnnyX #10635 üzenetére
csak a dinamikus kontraszt beállításával lehet fekete a fekete, azoknál a monitoroknál, amelyik egy fekete képnél lekapcsolja a LED háttérvilágítást, vagy szinte teljesen visszaveszi a fényerőt... (CCFL nem szabályozható le annyira)
de egyébként a dinamikus kontraszt csak ront a képminőségen... felesleges bekapcsolni azért, hogy egy full fekete képen fekete legyen a kép ... (akkor már inkább kikapcsolom a monitort )
A panelek alapvető tulajdonságain nem változtat a led háttérvilágítás.
Ha már a feketéről van szó, abban kicsit gyengébb az IPS, de csak a (cp)VA panelek adnak igazán jó feketét, a TN a kettő között van. Fontos még a fekete kép homogenitása, mert zavaró a bevilágítás, foltosság, néha jobban, mint az ha egy kicsit világosabb a fekete.
[ Szerkesztve ]
-
Loituma69
őstag
Dell U2312HM jól látom nincs rajt hdmi csatlakozó? Ez nem gáz 2011-ben?
U2412M 75.000 ft ennél kicsit olcsóbb monitort nem tudnátok ajánlani, 24 colosat!?
Főként videoszerkesztésre használom a gépet! Néha játék![ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz < CyberBob > #10642 üzenetére
"A ledesnek jobb a feketéje."
de nem azért mert ledes, hanem mert nem ugyanaz a két panel...ccfl háttérvilágítású monitorok is különböző feketeszintet produkálhatnak, ahogy a ledesek is.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
heló 10 én monitort szeretnék vásárolni maximum 39000Ft ér, ujjat és a posta is benne legyen a 39ezerért
legfőbb cél
LED-es 22Coltol felfele és DVI csatlakozó legyen rajta, mit tudtok ajánlani?
-
< CyberBob >
őstag
válasz HellGreg #10643 üzenetére
Videót nem találtam viszont képek vannak (végefele):
[link]El Kebir: tavasszal az első ledes lg-én is látszott, hogy egészen más a fekete a 23 colos Dell hez képest pedig a panelben nem sok különbség volt.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Loituma69
őstag
Ez olyan mint van 1.6 android és van 2.3.4! Az 1.6 kicsit gáz. kb ennyire gáz az, hogy nincs Hdmi csatlakozó a monitor hátulján 2011-ben! 4 éves Samsung SyncMaster 2233BW monitorom van, ami ugye nem mai darab, de van rajta Hdmi csatlakozó pedig mint írtam 4 éves. A dell 23 led monitora mennyivel lenne drágább, ha lenne rajt Hdmi csatlakozó? Van egy magos processzor meg van 8 magos az egy magos pl szerintem gáz! A 2 magos már elmegy. Aki most vesz 1 magos procsszort az gáz szerintem! Nincs hdmi csatlakozó ezen kiakadtam. 2011-ben olyan alap dolognak kellene lennie a hdmi csatlakozónak mint amilyen alap pl 2.0 usb pedig van ugye 1.1 is, vagy, hogy a mai gépekben nincs floppy meghajtó! Mert egyszerűen gáz 2011-ben a floppy meghajtó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest