-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz TrollBalint #93248 üzenetére
Grat a billentyűzethez. Melóhelyen ha gond lenne a VIA indításával, akkor másik lehetőség a https://www.launcher.keychron.com/ weboldal használata. (Chrome vagy Edge)
A keymap részlegben találsz ilyet, hogy layer. Vidd rá az egeret a kérdőjelre és le fogja írni neked a progi, hogy mi az a MO, TG, TT, stb. Ezzel meg tudod oldani a billentyűzetkombóval való váltást és nem kell hátul kapcsolgatnod. Gyanítom a DF-et akarod majd beállítani.Ha túl gyenge a rugó "sokkal könnyebb lenyomni a gombjait", akkor lehet rugókeménységben kellene feljebb menni, mondjuk egy Yellow kapcsolóra. De ezzel ráérsz kicsit később is foglalkozni, ha tényleg nem tudod megszokni a mostanit.
-
-
Mephike
őstag
válasz TrollBalint #93252 üzenetére
A másik a nemrég linkelt VIA, ami letölthető (nekem a VIA valamiért mindig úgy él az emlékezetemben mint letölthető program...) vagy a https://www.caniusevia.com/ oldalról használható. (Chrom vagy Edge itt is javasolt.) Gyakorlatilag a Keychron a launcherének kinézetét innen kopintotta. Annyi szól nálam a Launcher mellett, hogy nem kell adott esetben JSON fájlal bajlódni.
-
dqdb
nagyúr
válasz TrollBalint #93252 üzenetére
A Firefox és Safari nem támogatják a WebHID API-t, bármelyik másik böngészőben menni fog (ez igaz az online VIA-ra is).
A desktop VIA-t innen tudod letölteni, de ehhez be kell tallózni a JSON fájlt (nem tudom linkelni, mert Githubon nincsen fenn az ISO változat, a keychron.com pedig valamiért nem jön be ezen a gépen), online pedig a caniusevia.com címen érhető el.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TrollBalint
addikt
válasz Mephike #93253 üzenetére
Úgy olvastam neten, hogy régebben ez letölthető valami volt. Szerintem onnan rémlik, probáltam rákeresni, de már nem leltem sehol ilyet.
dqdb: Igen, hasonló hibaüzenettel nem volt hajlandó működni, bár valami olyasmit írt, hogy az eszköz nem támogatja a HID APi-t amire én a billentyűzetre asszociáltam Napközben, délután pedig megnézem amiket linkeltél, köszi
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
TrollBalint
addikt
válasz viperabácsi #93191 üzenetére
116$ volt összesen (99$ a billentyűzet és 16$ a szállítás és nem kellett mást fizetnem)
ANSI kiosztás (nem szeretem a rövid shiftet )
9 nap alatt itt volt, ami szerintem elég jó (az oldalon 10-20 napot becsültek), azt el tudom képzelni, hogy valami Tatabányától távolabbi helységbe 1-2 nappal később érkezik. (a csomagkövetés szerint megérkezett Pestre, majd elment Tatabányára és utána hozták vissza )https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Yany
addikt
ami még fura picit a billentyűzetben, hogy sokkal könnyebb lenyomni a gombjait, mint az előzőnek így mikor ráteszem a kezem is már nyomok le gombokat De ezt majd megszokom
Öcsém emiatt adta el a Corsairjét, a sírba tette a sok "fantom nyomkodás".
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
dqdb
nagyúr
válasz TrollBalint #93257 üzenetére
ANSI kiosztás (nem szeretem a rövid shiftet )
Akkor itt van hozzá a VIA JSON.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Itt eladás helyett switch pullerrel kikapja a kapcsolókat és másikat tesz bele. Vagy rugókat cserél keményebbre. Vagy rugót cserél azonos súlyúra, de hosszabbra, ami után a tövig nyomás ugyanakkora erőt igényel, de sokkal nehezebben indul meg, így a véletlen lenyomás esélye töredékére esik vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Skynet258 #93261 üzenetére
Alin nem elérhetetlen áron vannak fa házak. Némi lakkozást és igény szerint átalakítást elbírnak, pl. ha kiszeded a középső csavarhelyeket, akkor lesz hely flex-nek egy rugalmas PCB+Plate párossal.
Vannak ugyan fa kupak készletek is, de nagyon drágán. Olcsóbban mostanában tűnt fel pár reverse dye-sub PBT készlet fa mintázattal, de ezek minőségben finoman szólva is kockázatosak.Ha pedig elég egy szép fa berakás egy minőségi billencsben, akkor ott van pár Mode Design. Sonet, Envoy, Tempo, ezekről tudom, hogy van Walnut dekorcsík, a többit nem néztem.
M.
-
viperabácsi
addikt
Szia !
Meg kérdezhetem , hogy használható sima kábeles ként is ?
Az oldaluk csak 2,4 ghz-t és bt -t ír.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
TrollBalint
addikt
válasz viperabácsi #93264 üzenetére
Én csak kábelesként használom
Az elején voltak gondjaim, hogy töltött, meg tudtam ki-bekapcsolni a világítást, de semmi gombra nem reagált. Vagy nem mindegy milyen USB-be dugom, vagy csak nem jól dugtam ott be (Elég nehezen hozzáférhető a gépházam hátulja)
Most USB 3-ba van, azzal remekül el van, ha van esetleg usb-c az is jó, mert alapból a kábel usb-c -- usb-c, de adnak átalakítóthttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Barell
senior tag
Sziasztok. 2 billentyűzet között szeretnék dönteni. Az egy egy ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe X807 a másik pedig Endorfy Thock TKL
Az Endorfy mellett szól hogy teli matt fekete mint a konfigom minden része és magyar. A ROG mellett pedig hogy kevésbé zsúfolt, adott hozzá a csukló támasz és a nagy Shift illetve Ctrl mivel 90%-ban arra van a gép ha oda jutok és azért itt valahogy jobban bízok a minőségben és csak 6-8 ezerrel drágább attól függ hogy nézem. Tudom hogy ezrével tudnátok ajánlani mindenféle gyártót, láttam nagyjából mi megy a csoportban úgy mint az egeresben is. Ez a rengeteg kapcsoló mod meg kupakok tőlem nagyon messze áll és fog is örökre. Én csak megszeretném venni, lerakni az asztalra és használni. Legszívesebben hagyományost vennék, jelenleg is az van és számomra tökéletes egy alap Logitech G213 személyében de elkezdtem mindent amit lehet vezeték nélkülire cserélni és most került sor a billre is. Ha lenne ebből wireless nem is lenne kérdésem. . Lényeg a lényeg a 2 közül már csak a plusz támasz miatt is amit ajánlott a magas Endorfyhoz beszerezni tehát beszélhetünk egy árról én a ROG felé hajlok. Alaposan átböngésztem a kínálatot, e kettő közül szeretném meghozni a végleges döntést ha valakinek van vele tapasztalat szívesen olvasnám. Köszönöm.
-
[Prolixus]
addikt
Láma kérdés: Zoom75 összerakva, viszont a konfiguráláshoz szükséges json fájlban nincs hosszú "i" betű, ha ISO-ra állitja az ember meg split left shift, akkor mindkét billentyűt bal shiftként kezeli. Szóval oda be kellene állitanom valamit, de mit is, hogy windows magyar nyelvre állitva hosszú "i"-t irjon?
UI: sorry a helyesirasi hibakert, muszaj voltam mindent rövid i-vel irni
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Barell #93266 üzenetére
ASUS RX: a vendor lock-in mintapéldánya, azaz saját, semmivel sem kompatibilis, piacon külön nem kapható kapcsoló semmivel sem kompatibilis kupakfelfüggesztéssel, amire emiatt külön kupakkészlet sem kapható, cserébe a magyar kupakkészlet olyan technológiával van gyártva, ami idővel kopni fog. Szóval akár kapcsolóval, akár kupakkal van problémád úgy, hogy a garancia lejárt és/vagy elhajt a support, akkor dobhatod ki az egész billentyűzetet.
Vs szabványos kapcsolók és szabványos kupakméretek.
-
viperabácsi
addikt
válasz TrollBalint #93265 üzenetére
Milyen kapcsolóval rendelted ?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
[Prolixus]
addikt
Ja, én is kapam róla a hírlevelet, de ezekben már a biznic stratégiát sem értem. Most komolyan, az lesz hogy midnen létező billentyűzetükből, még a K szériából is lehoznak egy HE változatot? Aztán a V szériából is?
Érdekes pályát futott be amúgy a Keychron. A Q1-Q2 idején még elég nagy ászok voltak, talán ők indították el a nagy áreróziót, és a mainstream világba is rengeteg korrekt árú kupakszette hoztak, köztük magyar feliratosakat is, ami nekünk különösen "kedves". Az azóta viszont copy-paste megy, minden létező kiosztást lefednek ugyanazon alapokra, ha kell ha nem, közben meg amúgy egyre jobban le vannka maradva és egyre túlárazottabbank tűnnek.
Ezek a Kickstarter kampányok meg tényleg csak cikik. Nem tudom, de az én szememben az elmúlt uszkve másfél évben rengeteget zuhant a cég. A hírlevelükről is leiratkoztam ezennel, már idegesítő.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #93274 üzenetére
A Lekker Editionről van szó, ami fullsize, nem a 60HE-ről. Az volt a Wooting első HE billentyűzete.
-
[Prolixus]
addikt
Nem tudom írt-e valaki Zoom75 élménybeszámolót már, de íme egy rövid:
Hosszú idő után végre rászántam magam hogy megépítesem ezt a billencset, de vegyesek a tapasztalatok, mind a billentyűzet terén, mind az építés terén. Persze mindent, így véleményeket is "mihez képest" kell nézni, szóval ehhez adalék, hogy Keychron Q1-et használtam az elmúlt nagyjából 2 évben, de volt már nálam QK60, Zoom65 is, szóval nem ócsó Dell membránosról jövök.
Az építés a mai csúcskategóriához képest már nem volt egyszerű, gaskateket egyesével rácsúsztatgatni a plate-re, daughter board és akksik csatlakozóival ügyeskedni, sőt még a knob is külön PCB és külön szalagkábel, rengeteg csavar stb. Manapság ugyebár már rácuppanos mágneses csatlakozók vannak, meg csavarok nélkül szét lehet szedni a házat, szóval ehhez képest már túl macerás, időigényes megépíteni, elavult belső designú a billentyűzet. Ami váratlan negatívum, hogy a ház formája miatt nehéz fogást találni rajta (szó szerint), ami nekem annyira nem szimpi, lévén én a Q1-et is gyakran pakolgattam az asztalomon ide-oda. Az enyém a space grey special edition, ennek a külső súlya is SS, de külső súly nélkül is atomnehéz a billentyűzet, úgyhogy ez a "nincs rajta fogás" dolog szabályosan probléma nekem.
Illetve belefutottam egy furcsa jelenségbe, amiről csak tippjeim vannka mi okozhatta, mert a Q1 ugyanezekkel a kapcsolókkal (TTC silent bluish white), és ugyanezzel a keycap szettel (KDBfans-on egy ideig árult, teljesen fehér KAT mindenes szett) nem így nézett ki:
Próbáltam átcserélni pár nagyon elálló kupak alól a kapcsolót, meg megkapta az egyik KAT Napoleonic szettemet, de csak minimálisat javult csak a helyzet:
Szerintem amúgy az az oka annka, hogy a kupakok enniyre szét vannak izálva, hogy maga a kapcsoló csak 3 pines, a Zoom75 plate-je meg (anyagtól függetlenül) szalagoksra van szabdalva, én ráadásul PC plattel építettem ami puha....aztán miután telerakod a plate-et kapcsolókkal, lesz a "szalagokban" némi hullámzás, torzulás, ami a 3pines kapcsolót is könnyebben elmozdíthatja egy icipicit, aminek az lesz az eredmény ehogy a kupakok szélei is össze-vissza lesznek. Persze felülnézetben a legrosszabb, ahonnan gépel az ember kevésbé tűnik fel (főleg ha oda se nézel amikor gépelsz ), de azért na...Q1-ről nincs most hirtelen fotóm ezzekkel a kupakszettekkel felülnézetből, de higgyétek el, hogy az nem ilyen csúnya volt azért.De hogy ne csak negatív legyek: anodizálás nagyon szép a billentyűzeten, kellemes tapintatú. És a videók igazak, szivacsokkal megpakolva eléggé thocky hangprofilja van, ezt azért emelem ki mert még a némított kapcsolóknál is bőven kiérződik ez, sokkal kellemesebb a tompa puffogás, mitn a Q1 magasabb klattyogós hangprofilja, és ezen a PCB-n már a tape mode-ot sem csináltam meg, szóval még kellemesebb lehetne ha nem lettem volan lusta. A Tri-mode PCB is hibátlaul működik nekem, elvileg több usernek volt problémája a wireless dongle-lal de nekem plug&play volt abszolút.
Egyelőre marad a billentyűzet, de kicsit lábonlőttem magam azzal hogy nehéz megfogni a és odébbrakni a billentyűzetet (a gyakori pakolgatásaim miatt volt a tri-mode ISO PCB
nagyon vonzó anno, lényegében ezért vettem...)Ja igen, TX (AP) staboktól nem estem hanyatt, kattog ez is mint az összes többi, amikor felengedéskor a drót vége nekiütközik a stem belső részének. Igaz nincsen ciripelése a drótoknak, szóval ez már előrelépés, de egyszerűen ha nem csinálja meg a Holee mode-ot az ember, egy silent billentyűzetben agyf@szt lehet kapni ezektől is.
Jajó, akkor nem szóltam, létszik csak felületesen olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #93276 üzenetére
Tényleg van egy hullámvasút jellege a keycapeknek. Kíváncsi vagyok, hogy 5 pines kapcsolóval is ilyen marad-e. Ha lesz kedved/türelmed egy hangtesztet mutathatnál majd.
-
micafighter
nagyúr
Igen, a 3 pines kapcsoló, a plate és a hotswap kombinációjával lesz gond ott. Van olyan plate ami megfogja rendesen a 3 pinest kapcsolót is és nem lesz gond, ezért ez nem minden billentyűzetnél/platenél okoz gondot. Ha van esetleg alu plated, próbáld meg azzal. Ha nem fogja a plate rendesen a kapcsolókat akkor forrasztásnál is macerásabb a 3 pin, de ott legalább megigazitod és ha már jó, akkor úgy is marad forrasztva. Meg vannak forrasztáshoz segítő támasztékok, így a plateless vagy half-plate is megoldható de összességében a 3 pin minden szempontból macerásabb, én 3 pines kapcsolót nem is veszek már, akármilyen jó. 5 pines stabilabb lesz hotswapban és forrasztva is, ha meg olyan nyákba tennéd őket amelyik nem támogatja az 5 pint, megfogod azt levágod a lábakat.
Ha nincs alu plated és nem is lehet kapni már sehol, vagy esetleg az sem fogja meg rendesen, akkor váltanék 5 pines kapcsolóra, vagy ha ragaszkodsz a mostani 3 pineshez, akkor megkeresném a plate fájlokat, ha szükséges szerkeszteném, és vágatnék egy normális alu platet.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Megnéztem a Zoom75 plateket, agyon vannak könnyítve, nem csodálom hogy a műanyag plate nem fogja meg a kapcsolókat. Ha esetleg van bármelyik merevebb anyagú plated (CF, FR4, alu, réz), azok sokkal jobban fognák a kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz micafighter #93278 üzenetére
Nincs alu plate sajnos, de igen, ez az ementáli plate egyáltalán nem fogja meg a kapcsolókat. Sőt, ezekkel a kapcsolókkal konkrétan a kapcsolók fele kijön ha a kupakok akarod levenni, annyira nem szorul bele a kapcsoló széle sem a plate kivágásaiba. Annyira nem zavar amúgy, hogy emiatt egy új plate-et vegyek, meg azzal a hang is változna (ami bármilyne hülyén hangzik de néma kapcoslóknál is fontos, csak máshogy).
A kapcsolókhoz nem ragaszkodom, de olyan 5 pines, erősen taktilits, silent tactile kapcsolóról, ami ami lefelé és felfelé is megfelelően tompít, és a stem box kapcsolókra jellemző, nem csak a sima kereszt (hogy kisebb legyen a keycap wobble), én nem tudok jelenleg. Van ilyen? Ez a WS Brown meg Geon HG Yellow féle megoldás nekem nem jött be egyszerűen, felfelé engedésnél kattognak ezek a kapcsolók, csak lefelé vannak jól tompítva (ugyanitt ezek eladóak )
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93280 üzenetére
Lehet csak az a gond, hogy a kapcsolók nem kapnak bele a platebe rendesen. Műanyag platenél hotswap PCB-be úgy szoktam összerakni az egészet, hogy először csak a platet fogom, a platebe belenyomom az összes kapcsolót szépen egyesével, így biztos mindegyik kapcsoló belekap rendesen a platebe. Mikor a plate tele a kapcsolókkal, akkor helyezem a nyákra az egészet, és szépen belenyomom egyesével a kapcsolókat a hotswap socketekbe úgy, hogy az egész a kezemben van és a nyákot a hotswap socketnél támasztom alulról a kapcsoló alatt amit befelé nyomok.
Ezt a fajta összerakást nem láttam senkitől de nálam ez vált be a műanyag platekhez, hogy belekapjanak mindig a kapcsolók. És így még 1 db hotswap socketet se sikerült kitörnöm, és kapcsoló láb se hajolt még meg. Ennél az összerakásnál különösen figyelni kell a kapcsoló lábak egyenességére. Amikor nyomod össze szépen fokozatosan kell, ha nagy ellenállást érzel akkor meg kell igazítani a kapcsoló lábát.
Ha kupakkal együtt jönnek a kapcsolók akkor valószínűleg nem kaptak bele a platebe rendesen azok a kapcsolók, ha bele kapnak, akkor nem kéne jönniük a kupakkal úgyhogy ez még mindenképp megérne egy próbát. Bár azzal az ementáli nyákkal nem lesz könnyű művelet.
Esetleg még egy plate forkot lehet 3d nyomtatni pár száz ft-bol, ami szintén segíthet úgy összerakni a műanyag platet hogy rendesen benne legyenek a kapcsolók. Ez egy másik technika, itt az üres platet rárakod a nyákra, a plate és a nyák közé a forkot, és úgy mehet be a kapcsoló. A plate fork támasztékot ad így a platenek és a kapcsolónak, könnyebb benyomni a kapcsolót, könnyebben bele kap a platebe, és kevesebb az esélye hogy kárt teszel az ementáli műanyag plateben, mert az alulról támasztva van.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93274 üzenetére
A 2.0-s Tofuba is belemegy a 60HE?
Azt tudtam, hogy a Tofu60 Redux kifejezetten ezzel a céllal készült, hogy legyen egy alternatív alu ház a Wooting 60 HE-nek. Ebben a Type C csatlakozó kivágása egy kis trükkel el mozdítható, hogy a "szabvány" GH60-as vagy a Wootingnál megszokott helyen legyen (1-2mm a különbség amúgy).M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93280 üzenetére
ami bármilyne hülyén hangzik de néma kapcoslóknál is fontos, csak máshogy
Ezzel teljesen egyetértek.
Éppen ezért szeretem a Gateron Silenteket, mert nem olyan puha a szilikon pad, ami amellett, hogy a bottoum-out sem gumis, nem uniformizálja a hangot sem. Megmarad a hang karaktere a kapcsolónak csak halkítva. Egy ideje nálam minden Gateron hibridből készül "normál" pole és Silent stemes verzió is. A fekete nylon KS-3X-ben és a POM Smoothie-kben is klasszak.M.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #93282 üzenetére
A redux-ra gondoltam, elnézést. Igen a 2.0 egy teljesen más konstrukció, csak közben elfleejtettem hogy létezik.
"Egy ideje nálam minden Gateron hibridből készül "normál" pole és Silent stemes verzió is. A fekete nylon KS-3X-ben és a POM Smoothie-kben is klasszak."
Na egen, de ez mind lineáris ha jól gondolom. Én maradok az erősen taktilis vonalon Ha arra is felfedeztél valami tuti frankenstein kombót, ne tartsd vissza.I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93285 üzenetére
MX vonalon ha nagyon taktilis kell, akkor durock T1 vagy Gazzew, ha silent akkor ezeknek van silent verziója is, pl a durock shrimp, ami kb olyan mint a Zilent v2 csak olcsobban., de ezeknek a halkítása kb olyan mint az előbb említett Gateronok, nem lesznek teljesen halkak. Ha nagyon halk taktilis kell, akkor próbáld ki az Outemu Lime-ot.
-
TrollBalint
addikt
válasz viperabácsi #93272 üzenetére
Red-del. Azt ajánlották, mint halk, meg én is úgy olvastam, hogy az a leghalkabb a háromból, és valóban nem túl hangos.
-
[Prolixus]
addikt
válasz micafighter #93286 üzenetére
Sokáig a U4-t használtam, munkahelyi billentyűzetben továbbra is azok vannak (kenve...egyetlen szett amit még volt türelmem kenegetni, elég is volt egy életre). Ezen felül a U4ból van vagy 2 zacskó itthon, T1-ből is egy. DE! Egyik sem olyan jó mint a TTC silent bluish white, IMO. Ezek már régi lemezek nálam. Plusz egyik sem box kapcsolós stem, a T1-nél kifejezetten nagy a keycap wobble bizonyos szettjeimmel. Szóval ezek már megvoltak. Outemu-ból is van egy csomag...öhm silent cream talán? Nem tudom én már ezeket követni. Mindenesetre nem rossz de azt csak közepesen taktilisnak mondanám, úgyhogy az se jött be annyira.
-
ribizly
veterán
Hát igen. Az. Nekem nem is kéne kisebb. Imádom amúgy. Ez legyen a legnagyobb baja.
Most poénból fel is dobtam rá a béta fw-t, hogy ezt az SOCD-t kipróbáljam. Poén. Főleg, hogy a béta sw/fw böngészőből jön, mert desktop alkalmazás csak stable van.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dqdb
nagyúr
lesz a "szalagokban" némi hullámzás, torzulás
Ez hülye tervezés és user error kombinációja, és a hangsúlyt az előbbire teszem.A user errort minden bántás nélkül írom, a rutintalanságodból fakad, és elsőre megkaptad majdnem a legrosszabb esetet úgy (a fokozáshoz lásd nyákos megjegyzés a következő bekezdésben), hogy még nincsen tapasztalatod műanyag plate-tel.
Hülye tervezés, mert a meme plate-et nevében nem véletlenül van ott a meme szó, a rengeteg kivágással csak az alapvető funkcióját veszíti el, azaz a kapcsolók stabilan tartását (ha pedig flex cut nyákkal kombinálod, ami néha még 1,2 mm vastag volt csak, akkor jön a tömény szívás), másodlagosan a hangot nyírja ki. Ilyen plate-tel nagyon pepecselős megépíteni a billentyűzetet, a legjobb megoldás az, ha a négy sarokba beteszel egy-egy kapcsolót, középre egy ötödiket, majd középről körkörös úton haladsz kifelé, és minden behelyezett kapcsoló után megigazítod a plate-et, hogy mindenhol jól álljon, minden szalag vízszintes legyen hullám nélkül (micafighter megoldása sajnos ennél a plate-nél nem működne a hosszú vízszintes vágások miatt, azok nélkül igen). Az életedet plate fork használatával tudod egyszerűsíteni, de még inkább plate foam használatával, mert ezeket a plate-eket szivacshoz tervezték, és a szivacs távtartóként is működik.
Ja igen, TX (AP) staboktól nem estem hanyatt, kattog ez is mint az összes többi, amikor felengedéskor a drót vége nekiütközik a stem belső részének.
egyszerűen ha nem csinálja meg a Holee mode-ot az ember,
Izé, gyárilag Holee modot és a drót végének kenését kiváltó megoldással jönnek a TX stabilizátorok, a stem belsejében TPU betét van, így a drót a kemény műanyagnak sosem tud nekiütődni. Egyetlen stabilizátor sem néma, nincsen sem a lefelé, sem a felfelé út tompítva, ez a design a finomhangolást könnyíti meg azzal, hogy a drót végével nem kell törődni.Még azt is érdemes ellenőrizni, hogy a stabilizátor környékén minden rendben van-e, mert a csálén álló plate csodákra lehet képes.
szóval ehhez képest már túl macerás, időigényes megépíteni, elavult belső designú a billentyűzet
Ha te ezt macerásnak tartod és elavultnak nevezed, akkor nem biztos, hogy a custom billentyűzetek neked valók. Oké, hogy most mindenki a screwless designnal és a gyorsan szétszedhetőséggel menőzik a budget kategóriában, de ezekbe a konstrukciókba sokkal több esetleges hibalehetőség van belekódolva, mint JST/Molex és csavaros rögzítés felállásba, amit nehezebb orvosolni otthon. Egy kísérletezős darabnál szerintem nagyon jó dolog a gyors babrálás lehetősége, egy napi használatra tartottnál én jobban hiszek a csavarban (és a forrasztópákában).Egyelőre marad a billentyűzet, de kicsit lábonlőttem magam azzal hogy nehéz megfogni a és odébbrakni a billentyűzetet
Nekem a hasonló oldalsó kialakítású billentyűzeteknél az vált be, hogy nem oldalról próbálom meg felemelni, hanem felülről középen kisarasszal/nagyarasszal rámarkolok. Ez persze 60%-osnál és 65%-osnál egyszerűbb, de még 75%-osnál is működik közepes-nagyobb kézzel. TKL-nél már nem mindig, mert míg egy ~2 kilós billentyűzet még stabilan meg lehet így emelni, egy 3,5-4 kilósat már nem mernék. Asztalon mozgathatóság szemszögéből ez a legjobb megoldás, amit láttam, hiába van 3 kiló felett megépítve, középen három ujjal benyúlva erőlködés nélkül lehet mozgatni.Amúgy a 3 évvel ezelőtti Keyreative-ból simán kinéztem volna, hogy a kupakokkal van a probléma, és ezek átmentek náluk a QC-n
-
dqdb
nagyúr
válasz TrollBalint #93290 üzenetére
Ezért írtam, hogy de ehhez be kell tallózni a JSON fájlt.
Felül három ikont látsz, kattints a Settings fogaskerekére. Ott https://docs.keeb.io/via#settings-tab és megjelenik egy negyedik ikon.
Most kattints felül a harmadik, azaz Design ikonra, ott Load Draft Definition és tallózd be ezt a fájlt. Ezután billentyűzet kihúz-bedug, és menni fog a kezelése. Webes felületnél az Authorize device gombra rá kell nyomni, és engedélyezni a billentyűzet használatát.
A desktop VIA előnye, hogy nem kell hozzá böngészőt használni, hátránya, hogy telepíteni kell. Ha a billentyűzet (még) nem része a hivatalos repónak, akkor kell JSON-t tallózni, és úgy nézem, hogy egyetlen wireless Keychron sem része jelenleg.
A webes VIA előnye, hogy nem kell hozzá alkalmazást telepíteni, cserébe Chromiumra épülő böngészőben működik csak (Chrome, Chromium, Edge, Brave, Opera, Vivaldi), Firefox és Safari alatt nem. A JSON-ös rész erre is vonatkozik.
A Keychron Launcher előnye, hogy eleve beépített definíciós fájlokkal jön a Keychron billentyűzeteihez, így azt egyszerűbb használni, azonban mivel ez is böngészőben fut, így az előző bekezdésben említett böngészőlista itt is érvényes. Ez a megoldás lényegében egy saját brandre formált VIA + firmware frissítés összegyúrva.
Mindegyik megoldás előnye, hogy nem fut a háttérben egy erőforrászabáló Synapse, iCUE, Armoury Crate vagy hasonló szoftver, a konfigurálás idejére elindítod, aztán a végeztével kilépsz belőle.
-
[Prolixus]
addikt
KÖszi a tippet az építés kapcsán!
Plate foam-ot használtam, illetve a tri-mode nyák asszem csak 1.2mm-esben volt, de direkt a non-flex cut verziót rendeltem, mert szétszabdalt vékony nyák meg szétszabdalt puha, műanyag plate nem hangzott egy szerencsés kombinációnak építés meg tartósság szempontjából (mivel silent billentyűzet, az másodlagos volt hogy a plate mit csinál vagy mit nem csinál a hanggal).
Izé, gyárilag Holee modot és a drót végének kenését kiváltó megoldással jönnek a TX stabilizátorok, a stem belsejében TPU betét van, így a drót a kemény műanyagnak sosem tud nekiütődni
Akkor ezt a kattogást mi más okozhatja? Nekem egyértelműen úgy tűnik akkor jön a hang, amikor a drót vége felengedésnél nekiütődik a stem belesjének. MIndhárom stabi ilyen volt amúgy, de a space és backspacenél a kupakok ily-olyan pozícionálásával el tudtam érni, hogy nem kopogjon. Az enter csak úgy nem kopog, ha kvázi alig teszem rá a kupakot, hogy éppen csak felemelje a stabi stemeket upstroke-nál.Ha te ezt macerásnak tartod és elavultnak nevezed, akkor nem biztos, hogy a custom billentyűzetek neked valók.
Itt pl a külső súly csavarjainak a helye az akksi alatt van. Ahhoz mondjuk, hogy kicseréljem a külső súlyt egy könnyebbre (ezt tervezem), teljesen szét kell majd szedni a billentyűzetet. Vagy a stabikkal is könnyebb lenne játszani, ha a nyákot úgy kivehetném, hogy nem kellene csavarozgatni, kábelekkel vesződni. Az a daugtherboard kábel-nyák közötti csatlakozó pl olyan szar helyen van és olyan rövid a kábel, hogy egy csomó idő volt míg óvatosan be tudtam rakni egyiket a másikba. Meg a szalagkábelt sem volt olyan egyszerű betenni. Értem amiket mondasz, és nyilván mindne megoldásnak van hátránya, de egy olyan billentyűzetet amit csavarozás nélkül szét lehet szedni, és nem kell icikepici kábelekkel meg szalagkábelekkel vesződni, azért egyszerűbb megépíteni. Vagy mondok egy másik példát: A Zoom75nél ugyebár a gasketeket fel kell csúsztatni a plate kis nyúlványaira. A QK billentyűzete féle gasket pole (vagy nem tudom hogy hívják) pl sokkal egyszerűbben berakható. Önmagában egyik említet "nehézség" sem egy világvége dolog, de összeadódnak... 1-2 éve ez még teljesen rendben volt, de építés közben belegondoltam hogy milyne egyszerű építhetőségű billentyűzetekhez mennek IC-ék manapság, szóval azokhoz képest igenis macerásnak érződőtt. Minden csak viszonyítás kérdése persze, itt nem kellett pl a ház pengését tapemodokkal megszűntetni, mint a Q1 esetén. Vagy a Q1 nyájára egyenként ragasztgattam a kapcsolók alá a poron szivacslapokat. Vagy még a munkahelyne használt K szériás KEychronomba szivacsot is faragtam anno. Szóval minden csak viszonyítás kérdése.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93285 üzenetére
Igen, lineárisak a hibridjeim. Ha egyszer szembejönne a Mute Jade, azt kipróbálnám, mert a clickbar taktilitása tetszik, de amúgy nem az én világom.
Csak arra írtam a Gat. Silenteket példának, hogy egyetértek, a halkított sem kell, hogy uniformizált tompaság legyen.
A Gat. Silent Brown-t viszont én sem erőltetném taktilis vonalon.A helyedben keresnék egy anyagában és kialakításban megegyező (pl. fülek miatt), de 5 pines switchet a TTC-hez és kicserélném az alsó részt. Ha a bluish white gyárilag kenve van, akkor házon belül.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93293 üzenetére
szétszabdalt vékony nyák meg szétszabdalt puha, műanyag plate nem hangzott egy szerencsés kombinációnak
Ezzel alapvetően én is egyetértek, de személy szerint azt gondolom, hogy megfelelő házban és Plate-tel egy akár 4 horizontális flex-cut-os, 1.2mm-es PCB is tud működni. Ha majd lesz egy kis időm, kifejtem.M.
-
TrollBalint
addikt
Köszi, az megvolt, hogy be kell tallózni a json-t, csak azt nem találtam meg, hogy hol. A design tab-ra meg aztán mindent gondoltam, csak ezt nem, hogy az fog nekem kelleni. (Kb. az volt az egyetlen, amit meg se próbáltam állítani )
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93288 üzenetére
Akkor marad a silent topre. Mindenesetre ha bizonyos szettekkel nagy a wobble, akkor ott lehet inkább a kupak szettel lesz gond.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #93297 üzenetére
Én éppen azt akartam írni, ha a csavarhúzóval nem akar közeli barátságot ápolni és a stock állapotnál többre vágyik, akkor hiába erősen taktilis, de Topre közelébe ne menjen
Számold meg a csavarokat itt. És add hozzá, hogy tipikusan elsőre nem jön össze tökéletesre a dolog.
-
[Prolixus]
addikt
Nagy baratsagba vagyok en a csavarhuzokkal, csak turelmem (meg ezzel egyutt, idom) nincs mar ugy ezekkel bibelodni, mint regen.
Amugy nyilvan az hogy sima stemes kapcsolokon egyik-masik keycap szettnel nagyobb a wobble az reszben a keycapek hibaja is, de egy silent buildnel szerintem mindenkeppen erdemes lehet minimalisra torekedni wobble teren. Lehet csak ahogy en gepelek, de wobbly keycap-eknek van egy idegesito mellekhangja, ami silent buildbel kijon.
-
lorcsi
veterán
Ezt csak ugy itthagyom… elgondolkodni a pimpelest illetoen:
[link]eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest