-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
jó minőségű
átvilágítósban
Ez a két feltétel kizárja egymást.A doubleshot PBT néven futó átvilágítós kupakkészletek legfeljebb a festett-lézerezett kupakokhoz képest jó minőségűek, amúgy legjobb esetben is csak közepes minőséget képviselnek az 1 mm körüli falvastagsággal, valamint mivel a PBT az valójában PBT-ABS keverék, így idővel ezek is fényesednek, ahogyan a topikban már előfordult nem egy esetben. A felirat sem PBT amúgy, hanem POM, kopni nem fog a doubleshot miatt.
Vagy a világítást engedd el és vegyél olcsón jó minőségű dyesub PBT kupakkészletet (XMI, JCS, esetleg Shenpo), vagy a jó minőséget, és vegyél doubleshot "PBT" kupakkészletet valamelyik gamer brandtől az előző kategóriánál valamennyivel drágábban.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
válasz hegegabi80 #92952 üzenetére
Egyebkent pont ilyen egyszeru.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
válasz Domonkos #92954 üzenetére
Egen, 65 százalékos felett már nekem sem kéne semmi különösebben, de szerintem egy jól megtervezett 60 százalékossal is ellennék. Mármint gombszámra.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SZKEBE75
senior tag
Mekkora összeget szánsz rá?
40K környékén
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ozone battle,pár gomb már beragad.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Lövölde,álltalános felhasználás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar, legyen í,ű,stb
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad nem kell!
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
NincsDX260 - forzaHybrid - IE900
-
F34R
nagyúr
Udv uraim, holgyeim
Helixet ismeri valaki? [link] mennyibol lehet ilyesmit epiteni?
-
dqdb
nagyúr
-
Domonkos
Ármester
Persze.
De miert akarnal egy 7 eves koncepciot?Amiugy ahogy most nezem, 38 euroert hozza lehet jutni a kithez, amihez meg ket pro micro, 70db kapcsolo es kupak kell majd, plusz ket kabel. Szoval 40-50k kornyeken szerintem kihozhato.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
t256
őstag
Plate mount, nem clip in. QK60-ba kell. Végül is őt fogom megrendelni HHKB kiosztással.
Lehet meghirdetem, úgy is van itthon néhány cucc, ami feleslegessé vâlt.
Gateron brown kapcsolók, Keychron spirál kábel, OSA kupakszett.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
micafighter
nagyúr
válasz Synthwave #92955 üzenetére
Igazából a rétegek használatával egy 60%oson is ott lesz minden ami kell, de ettől eltekintve azért az is szempont, hogy a nagyobb billentyűzet érzetre/hangzásra más lesz. Viszont 65% és alatta az egerednek jóval több hely marad, ami szintén nem egy utolsó szempont.
-
-
dqdb
nagyúr
Szerintem tisztán ortolineáris helyett inkább columnar stagger vonalon keresgélj erre, erre vagy erre, ha relatíve sok gombos split kellene, ezek mindegyike 6 oszlopos és 4 soros.
7 oszloposat hirtelen nem találtam kitben, a Redox és variánsai esetében a belső oszlop nem teljes, olyanban pedig csak az Altair ugrott be, de az már nagyon más árkategória volt/lesz.
-
Pwnage analóg billencs.
Ha más nem, legalább anyag az van benne.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #92968 üzenetére
Parasztvakító ház*, de közben tray mount, ügyesek. Ez is 199 dollár, HE és raktárkészletről, csak itt a költségkeretet ügyesebben költötték el.
Haha, és a semmit sem jelentő, de laikusnak jól hangzó aerospace grade aluminum kifejezés a hivatalos oldalon, ez custom körökben a bullshit bingó telitalálatot jelenti, és a messzire kerülendő billentyűzetek sajátja.
* közben pedig örülök, hogy végre sikerült a fekete téglatesttől elmozdulni végre mainstream vonalon
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Vagy akár ki is hagyhatnád a lapos split evolúciós lépcsőfokát és mehetnél egyből dactyl manuformra. .)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TrollBalint
addikt
válasz eagleberg #92913 üzenetére
Valószínűleg sose fogom megtudni melyik lenne a jobb döntés. Előre nem tudtam megnézni egyiket sem itthon (K10 Pro-t még esetleg valahol, de a V6-ot tuti nem) és ha ezek után esetleg belefutok egy K10-be sem lesz mérvadó az 10-20 mp nyomkodás, mint egy rendes használat. És nagyjából ezért is tartottam feleslegesnek megnézni / kipróbálni élőbe.
Megkockáztatom, hogy az én szükségleteimnek bőven megfelelne bármelyik. A gariztatás mondjuk hátrány, de bízom benne, hogy leszek olyan szerencsés, hogy nem lesz rá szükségem.Mondjuk a 2.4 GHz-es kapcsolatot sokan kiemelték, ami nem tudom miért olyan jó / menő. Stabilabb?
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Mr.Csizmás
titán
válasz TrollBalint #92971 üzenetére
próbálj meg bármit gamelni BT-s billentyűzeten, ami gyorsabb mint a tetris első pályája
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
micafighter
nagyúr
HHKB-t (HHKB Hybrid Type-S érdekelne) használtan merre érdemes keresni? Illetve ha jól látom, a gyári Topre kapcsolók (HHKB, Realforce billentyűzetek) nem MX kompatibilisek kupakok szempontjából, de a külön megvásárolható EC kapcsolók (NIZ, Deskeys, KLC) azok MX-kompatibilsek?
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #92973 üzenetére
Errefelé. És elég slidert cserélni, hogy kupak szintjén MX kompatibilis legyél (én azzal nem foglalkoznék, a gyári kupakot nem szokták cserélgetni). Alternatív megoldás lehet a Topre sliderre való HiPro profilos kupakkészlet vadászása.
A NIZ-t felejtsd el, inkompatibilitáshoz vezető méretbeli eltérések akadnak, ha nem OEM, akkor Deskeys vagy olcsóbban KLC.
A használt gyári HHKB-nél drágább megoldás a true HHKB kiosztású Type-B és a Vero V2, mindkettőhöz van EC nyák.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Köszi szépen, szétnézek Nem próbáltam még EC kapcsolót de érdekelne a téma. Úgy láttam mindent kapni hozzá, hogy a Prophet/Frog Mini/Bakeneko-ból EC-t varázsoljak, még nem adtam össze az árakat de szerintem kicsit sok lenne a belépő úgy, hogy lehet nem is fog tetszeni, úgyhogy arra gondoltam inkább, egy HHKB-val tennék egy próbát. Használtan szerintem árban kb ugyanott lenne, és ha nem jön be, akkor megpróbálhatom elpasszolni, ha viszont bejönne, akkor szerintem csak egy nyák kéne, hogy át tudjam pakolni a kapcsolókat Prophet/Frog Mini/Bakeneko valamelyikébe. Aztán ha tetszik, akkor elég lenne egy slidert cserélni az MX kupak kompatibilitáshoz, bár legtöbb kupak készletem Cherry profilú (a magasabb kupakprofilok nem is nagyon jöttek be MX vonalon) az EC kapcsolókhoz viszont úgy olvastam a Cherry kupak profil alacsony és a kapcsolóhoz ütődik bottom-outkor, ezért OEM vagy magasabb profilt érdemes használni.
Illetve a gyári HHKB az ugye 6U alsó soros asszimetrikus blockerekkel, úgyhogy legalább egy slider kell majd a spacere, hogy egy 7U OEM space-t fel tudjak rakni Na meg vágatni kell ugye hozzá való platet meg távtartókat.
Még egy kérdés: Topre alkatrészeket gondolom külön nem kapni, úgyhogy ha valamit cserélni kéne a használt HHKB-ban, a gyári Topre kapcsoló alkatrészei ha jól értem kompatibilisek a Deskeys KLC alkatrészekkel?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #92977 üzenetére
Nem próbáltam még EC kapcsolót de érdekelne a téma.
Én igen, Domonkos FC660C-je volt itt egy darabig. És hetek óta halogatok egy EC buildet, pedig minden adott hozzá, de a plate-et és nyákot összekötő 43 darab csavar gondolata eddig mindig elriasztott, főleg azért, mert tudom, hogy a területen kezdőként több alkalommal is esélyes, hogy teljesen szét kell szedni a cuccot.Ha a kupakcserénél bonyolultabb műveletet csinálsz EC vonalon, akkor előtte nézd meg Cipulot Vero V2 build streamjét.
legalább egy slider kell majd a spacere
Ha tényleg csak pár darab kellene, akkor szólj, mert akad tartalék.Topre alkatrészeket gondolom külön nem kapni, úgyhogy ha valamit cserélni kéne a használt HHKB-ban, a gyári Topre kapcsoló alkatrészei ha jól értem kompatibilisek a Deskeys KLC alkatrészekkel?
Igen, jól gondolod. A KLC az olcsóbb megoldás, a Deskeys a drágább és jobb megoldás. Én elsőre KLC-t vettem, mert az olcsóbb az relatív fogalom az EC világban[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Most hogy megrendeltem a QK60-at van is elérhető HHKB a mercari-n 100 dollárèrt
Majdnem elcsábultam, de elég erre a hónapra egy billentyűzetet kifizetni.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
dqdb
nagyúr
-
Mephike
őstag
Lemokey X0 QMK Wired Mechanical Gaming Keypad
1000 Hz polling rate
OEM Profile Shine-Through Double-Shot ABS Keycaps
14+ Types of Red Backlight Mode
Pre-Lubed Keychron Mechanical Switch -
Mephike
őstag
Pár napja kijött Optimum videója az új Razer billentyűzetről a Huntsman Mini Pro-ról, ami végre nem csak másolta a Wootingot, hanem új dolgot is hozott, ez lett a Snap Tap funkció.
Persze a Wootingnál ezt rögtön érzékelték, rákérdeztek a népnél, hogy akarják-e ezt a funkciót és már be is került a Wooting billentyűzeteibe Simultaneous Opposing Cardinal Directions (SOCD) néven. Kíváncsi vagyok, hogy a többiek mikor reagálnak majd.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Cyboardról már egyáltalán nincs kedvem átnyúlkálni ideiglenesen sem a numpadra, szóval, ha vki mindig is egy 80 ezres numpadra vágyott volna, privi me.
DSA setet hol érdemes nézni? Amazont és Alit pörgetem egyelőre. Kaptam kölcsön egy szet XDA-t, ami elvileg távolról, ködben hasonló, de azért nagyon más a két szett, szóval bár abból több helyen érhetők el különböző szettek, maradnék a DSA-nál.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
A DSA a Signature Plastics profilja, szóval náluk érdemes nézelődni. Bár a legtöbb készlet group buy-ként futott, néhány variáns ezekből most is kapható náluk raktárkészletről drága pénzért, és tudsz egyedileg is legózni még drágább pénzért. Maga a profil általánosságban egyáltalán nem népszerű, ez a group buy-ok számán is lemérhető, de éppen a neked érdekes 40%-os világban népszerűnek számít, és rendszeresen futnak kisebb billentyűzeteket lefedő körök. Itt nézz rá, hogy találsz-e valami neked tetszőt, ami simán lehet, hogy valamelyik vendornál még raktáron lesz.
Még a Keyreative-nek van DSA öntőformája, a fenti group buy-ok egy részét ők gyártották, és tudomásom szerint az AliExpressre kikerülő készleteket is, szóval két cégre korlátozódik a választék.
Az uniform listát még KAM és PBS profillal lehetne bővíteni, az utóbbi megjelenés előtt áll, az előbbi lényegében KAT R3, valahová az XDA és DSA közé tenném, az utóbbihoz közelebb (tudok adni kipróbálásra). A többi uniform lehetőség közül az SA R3 opció szerintem túl magas lenne neked, az SLK pedig olyan hit or miss ránézésre (ha kipróbáltam, utána oda tudom adni kipróbálásra).
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #92981 üzenetére
Az ára kellemes meglepetés volt, a duplájára számítottam. A következő körre, amikor már elfogyott a világ összes kiosztása és kétségbe esnek a Keychronnál, hogy mi következzen , talán még bevállalósabbak lesznek, és akkor jöhet majd egy columnar staggered variáns, ami a hüvelykujjra is több funkciót tesz egy space-nél.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #92983 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a többiek mikor reagálnak majd.
A Pulsar most jelentette be, hogy Quicktap néven náluk is jön a szoftverfrissítés jövő hétenMondjuk nem csoda, itt az ötlet a lényeg, az implementálás nem egy nagy wasistdas, a rapid trigger mellé bekerül "kötelező" feature-ként, már csak az a kérdés, hogy melyik elnevezés terjed el.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Jaja, láttam én is a Pulsar videót, ahol mutatták már, hogy náluk is elérhető ez a funkció.
Szeretném, ha Snap Tap néven terjedne el, megérdemelné a Razer ha már ők találták ki. Nem akarok elhamarkodottan nyilatkozni, de szerintem ez a fejlesztés most hasznos funkció lett egy gamer számára. -
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #92989 üzenetére
szerintem ez a fejlesztés most hasznos funkció lett egy gamer számára
Mókás, hogy röpke ~20 évnek kellett eltelnie az első gamer billentyűzetek megjelenése óta, hogy egy gamer billentyűzet a játékokban tényleg hasznos feature-t nyújtson a játékosoknak, de akkor mindjárt hármat is, mert ez, a rapid trigger és a változtatható érzékelési pont mind ilyen.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Huhú, ez a Seafoam szett nagyon adja. És van hozzá ergo kit is. Szállítással 43k az alfa+ergo, nem is rossz.
-
dqdb
nagyúr
+ áfa + vámkezelési költség
Igen, tetszetős darab, anno nézegettem egy ideig ezt a színkombinációt az Alchemy mellett, aztán másfelé mentem el. Az Alchemy utólag meglett, de DCS-ben.
[link]
kupakkészlet RGB imádóknak, ezt felrakva az összes foton a retinádat fogja égetnitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Igen-igen, plusz a resztli. Mondjuk az ergo kitből 6 db 1.5u-s és 14 db 1u-s kell csak, de darabonként az többre jönne ki, mint a teljes ergo kit.
-
Molydeus
őstag
Seamfoam
Én is nézegettem már. Kicsit hasonlít a színséma egy régi kedvencemre.DCS
Próbálom elképzelni a célcsoportot, akiknek az utóbbit szánják.
Hajlandóak DCS-re költeni, de legyen teljesen átlátszó az RGB miatt? Ennyien vannak, akik poénból építenek átlátszó buildet?
Ugye double-shot maradt a gyártás, mert akármilyen DSC-t azért nem vesz az ember?M.
-
t256
őstag
Vagy egyszerűen csinálnak egy Blocker 65%-ot, ahogy mindenki más.
Neo65, JRIS65, KBD67, ezek elég felkapott 65%-os billentyűzetek voltak (vagy még most is azok). Mind 65%-os blocker kialakítású.
Esetleg 60% WK/WKL/HHKB támogatással. továbbmegyek, adjanak olyan nyákot, ami nem csak egy fajta kiosztást támogat. Legyen split space, split right sift, split backspace.
Ha ezeket a Custom vonalon meglépik, akkor nagyot kaszálnak.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
nagyúr
Érdekes megfigyelés egyébként, hogy a legtöbb gyártó (mármint a közül a kevés közül persze, akik ezekkel foglalkoznak) SA és MT3 kupakokat konfigol a termékeire, a felhasználók meg XDA és itt-ott DSA keycapaket ajánlanak.
-
dqdb
nagyúr
Ennek egyszerű az oka: a magasabb profilok az esetek túlnyomó többségében jobban mutatnak a közeli fotókon az alacsonyabb profiloknál és így a figyelemfelkeltés eszközévé válnak, míg a felhasználóknak a kényelem a legfőbb szempont.
-
nagyúr
Ezzel az oldallal van esetleg tapasztalat? Ohkeycaps
Alapból itt is SA szettek vannak, de a lista aljában DSA is elérhető, csak kicsit utópisztikusnak tűnik egy ilyen mélységű kínálat.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
"is ohkeycaps still in business? kinda wanna pick up for purple dsa blanks"
"I ordered some SA Short Bars from ohkeycaps in October last year. Never shipped, no communication. Submitted issue to PayPal and got my money back."
júniusi kérdés-válasz a 40%-os Discordon, szóval nem erőltetném (SP DSA-t árultak amúgy)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ahham, köszi szépen, kicsit gyanús is volt a kínálat, illetve, hogy billentyűzeteik hónapok óta sold outon állnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest