-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Melyik kapcsolóval lenne értelme venni aV6 max iso-t
Gateron Jupiter red
Gateron Jupiter Brown
Gateron Jupiter banana ?Illetve a K10 pro ban lévő Keychron K Pro Brown miben különbözik a Gateron Jupiter Brown kapcsolótól ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
TrollBalint
addikt
Keychron oldalán lehet venni a V6-hoz csukló támaszt, az mennyire kényelmes / minőségi? Vagy jobban járok valami custom zselés cuccal itthonról?
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
nagyúr
válasz TrollBalint #92902 üzenetére
Hát ez rizikós szerintem. Én vettem még a Corsair billencsemhez memóriahab szerű szivacsos támaszt de kényelmetlen volt. A Q6 sem igényelte valahogy. Másnak meg pl. van innen a fórumról a fa keychron támasz is.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz TrollBalint #92902 üzenetére
vedd meg itthon, csak nézd meg hogy melyik passzol centire - ismerős így vett 5e ft körül Q2-höz K8(?)-hoz valót, valami fél centi a difi a kettő között, árban meg 2x.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz viperabácsi #92901 üzenetére
Eléggé hasonló a kettő, a Gateron kicsit erősebb nyomású 55+-15gf, míg a Keychron csak 50-es. Minden más érték azonosnak van írva.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha már a karácsonyfa kevés lennetAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #92900 üzenetére
Már csak a 100-120-150+-osakkal kéne valamit kezdeni, mert azok nem lettek olcsóbbak.
Ha nem tetszik az ár-érték arány, vagy csak maga az ár, vagy a minőség, akkor a pénztárcáddal tudsz bármikor szavazni.Ha kínai, akkor nem veszed meg. Ha 100 dollár és nem reverse dyesub EPBT, hanem normál dyesub, akkor talán. Ha 100 dollár és KKB, akkor szintén talán. Ha 60-70 dollárnál drágább és nem a két nevesített gyártó terméke, akkor messzire elkerülöd, mert tele van a piac olcsó és jó opcióval.
Ha nem kínai, hanem SP vagy GMK, akkor ez van, a nyugati gyártást a nyugati bérekkel és nyugati szabályozási környezettel meg kell fizetned.
Ha Drop, akkor pedig megvárod a következő BOGO akciót.
Szerencsére a választék a 4-5 évvel ezelőttihez képest nagyságrendileg bővült, és a 2-3 évvel ezelőtti lehetőségekhez képest is hatalmas az előrelépés. Hol volt akkor egy XMI vagy JCS harmadannyiért, mint a KPRepublic készlete jobb kittinggel, jobb kupakminőséggel és sokkal-sokkal-sokkal jobb dyesub minőséggel?
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TrollBalint
addikt
Köszi mindenkinek, az imént megrendeltem a V6 maxot.
Kizáráros alapon a gyártótól, és még így is olcsóbb volt szállítással, mint itthon egy K10 Pro Amit ráadásul szintén nem itthon vettem volna, mert úgy láttam mindenhol csak illusztráció a kép és valójában magyar billentyűzetes...
Némi használat után majd visszanézek ide, hogy beszámoljak a tapasztalataimról És esetleg tanácsot kérjek switch-csere eseténhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
nagyúr
válasz TrollBalint #92910 üzenetére
Üdv a klubban, jó döntés volt!
-
micafighter
nagyúr
Nálam a drágább gyártók csak akkor merülnek fel, ha valami különlegeset keresek dizájnban vagy kupakprofilban (pl MTNU, DSC, MT3 stb). Mivel leginkább Cherry profilt használok, igy ha látok egy drága (100+ USD) áru Cherry profilos szettet ami tetszik, pl Klein Blue, szétnézek van-e olcsóbb alternatíva. Keykobo az úgy vettem észre, hogy 70-80 USD körül indul, így a GMK-nál olcsóbban tud jobb minőséget adni, de azért a 70-80 USD-t is sokallom egy szettért. Következő állomás aliexpress meg taobao, ahol elég sok népszerű szett klónja megtalálható, így pl a fent említett Klein Blue szettet kinából 10 USD-ért tudtam beszerezni. mivel az anyag (ABS), gyártási technológia (duble-shot), kupak profil (Cherry) és a falvastagság azonos, így nem hiszem, hogy hangzásban vagy érzetben nagy különbség lenne, bár a kupak simaságában vagy érdességében azért lehet különbség persze. Ilyen esetben a kérdés leginkább csak az, hogy a picit szebb legendek megérnek e +70 USD vagy nagyobb felárat.
PBT Dyesub szetteket meg már eleve a CRP, XMI és a JCS taobao oldalán nézek. A CRP 70 USD körül indul kínából, az XMI és a JCS 25-30 USD körül vannak, és ezek mindegyike elég jó minőségben, így itt már nem keresgélek a 25-30 USD-nél olcsóbb alternatívákat zsákbamacskáért.
-
eagleberg
tag
-
nagyúr
válasz eagleberg #92913 üzenetére
Ezt nem tudom miért nekem mondod, plusz ez eléggé szubjektív. De ajánlva volt neki mind a 3, nem én pusholtam Őt a V sorozat felé Leírta más, hgy a k10 pro-nál probléma, hogy csak BT van mint wireless kapcsolat, és játék miatt esetleg ez lehet probléma valakinek. Szerintem Ő ezek alapján is döntött.
[ Szerkesztve ]
-
válasz eagleberg #92913 üzenetére
Mindenképp jobb döntést volt, egy jobb konstrukció a V6 Max, és tudásra is többet tesz le az asztalra, és még így is olcsóbb volt, mint hazai forrásból a K10 Pro.
Plate-et bármikor lehet hozzá venni a webshopból, sőt, még alternatív anyagokból is lehet szabatni hozzá. Kerék alapján veszel autót, vagy autóhoz veszel kereket?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Low Noise
senior tag
Rendeltem egy Logitech Prodigy G213-at, kíváncsi vagyok elégedett leszek e vele
Körül jártam a témát, nem mehanikus (ez szempont volt) a betűk szebben jelennek meg rajta mint az Asus TUF K1-en (ez is szempont volt), legalábbis azt nagyon szidják e téren, a Logitechet meg nem. Mást meg nem láttam ami csak a betűket világítja meg, csak ezt a kettőt (Ez is szempont volt) [Logitech][ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz Synthwave #92915 üzenetére
Jelenleg nincs elérhető plate a V6 Max-hoz. Ami jó a V6-hoz, az nem megfelelő a V6 Max-hoz. Elképzelhető, hogy később kapható lesz.
A K10 Pro nemrég akcióban volt a Keychron.com-on. Körülbelül 30.000 Ft-ba került, plusz szállítás. Lesz még hasonló akció. Egyébként sem érdemes csak az árat nézni, inkább minőségi terméket kell választani, mint olcsót.
A félreértések elkerülése végett, ez természetesen egyéni preferencia. Mindkettő megvan, de nekem a K10 Pro tetszik jobban[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha vki olyan helyről rendel akármit, ahol van szexi vagy extrém DSA alpha kit, esetleg egy-két 1.25u-s színeskés blank sapi, az privi pls.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #92917 üzenetére
Egyébként sem érdemes csak az árat nézni, inkább minőségi terméket kell választani, mint olcsót.
Ez most eléggé úgy hangzott, mintha a K10 Pro maga lenne a minőség és a V6 Max pedig az olcsóság. Közben meg nem, hasonló szint, más koncepció.A félreértések elkerülése végett, ez természetesen egyéni preferencia. Mindkettő megvan, de nekem a K10 Pro tetszik jobban
Ez az az eset, amikor a véleményeddel kisebbségbe tartozol. Tapasztalatból írom, hogy eleinte eléggé furcsa tud lenni a sok idióta szemben az autópályán, de a topik napi olvasásával már sokat javult a helyzetJorus: extrémet kértél, bedobjam ezt legközelebb a kosárba? Hmm, a comboboxban eggyel felette vannak alfák is. Még ez a DSA készlet kapható jelenleg. Őrült ötlet lehetne még a GMK színminta, de mint a Cherry, mind a MTNU profilnál R1, ami nagyon nem lenne jó neked a dőlésszög miatt.
Megoldás lehet még a fehér PBT kupak + ruhafesték, de így élénk árnyalatot nem tudsz elérni.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Köszönöm a visszajelzést. Mindenkinek megvan a saját preferenciája, és ez így van rendjén. Én a K10 Pro-t részesítem előnyben, de tiszteletben tartom, hogy mások másképp vélekednek. A fórum pont arra való, hogy megosszuk a véleményeinket és tapasztalatainkat, akár különböznek is.
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Tudok olyan szervízt ahol mechanikus billentyűzetet javítanak?
CK550 v1 már volt egyszer javítva de nem tudom hol/kinél, lehet ph tagnál... újra lett forrasztva minden kapcsoló, de most 1 év után megint pár megadta magát pedig sajnos. -
kristof123
őstag
Nem bírtam magammal és berendeltem a Neo80-hez egy PC plate-et. Alapból POM vagy PC plattel szerettem volna rendelni, de sajnos nem volt olyan kombináció rendelésnél. Valamelyik nap a héten beépítem.
Plusz rendeltem pár switchet is, hogy kipróbáljam milyenek Ali-ról: Gatheron Milky Yellow Pro-t és Outemu Silent Peach V3-at (ha már ennyire dicsérve vannak ). Emellett rendeltem Keygem-ről WS Morandi switcheket is, de sikerült összekeverniük a 10db-ból csak 9db Morandi és az egyik WS Silent switch.
kép1, kép2Megéri/van értelme nekik írni ezzel kapcsolatban? Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
Q8-hoz sincs CF twill vagy POM plate, itt mégis van mindkettő, érted.
Amúgy kizártnak tartom, hogy legalább az alu/FR4/PC trió ne lenne később a Keychron webshopban is.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
mcs
veterán
válasz Low Noise #92916 üzenetére
Érzetre egy teljesen átlagos minőségű cucc a G213 Prodigy a kategóriájában, volt már szerencsém nyomkodni.
Az Asus TUF K1 viszont ritka gusztustalan nem csak a konstrukciójának minőségét tekintve, hanem ránézni is fáj, úgyhogy azt nem nehéz túlszárnyalni alapból sem.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Neked van k10 pro és V6 max is ?
Milyen különbségeket érzel azt azért le írhatnád.
Nem rég vettem egy k 10 pro-t , de ha tudtam volna , hogy V6 max tud 2,4 ghz - t akkor azt választom , még ha ott egyből kellett volna vennem egy iso-hu keycap szettet rá .Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Mephike
őstag
válasz viperabácsi #92927 üzenetére
A K Pro és a V Max sorozat elégé egy szinten van az én szememben.
A vezetékmentesség az egénél fontos, hiszen mozgatod és akármilyen puha a hozzá tartozó kábel, azt is mozgatni kell. (Persze ettől még lehet vezetékes egeret használni, de én nem fogok már arra visszatérni.) Egy billentyűzet fix, ott simán elfér nálam a kábel. Persze más lenne a helyzet ha gyakran kellene cipelnem a billentyűzetet. De pl. videó készítés közben is elég idegesítő tud lenni, hogy veszek fel egy jelenetet a billentyűzetről és az közben elmegy alvóba és leveszi a fényeket, én meg vehetem újra a jelenetet.
Szóval a vezetékmentesség a billentyűzetnél nálam nem létszükséglet, sőt ha már választanom kell inkább BT legyen rajta, mert azt legalább néha kihasználom.Amikor a K10 Pro szóba kerül, 99%-a az embereknek a magyar feliratot keresi. Ajánlhatod nekik Te a PBT-t (amit külön meg kell venni és fel kell tenni, valahol még ez utóbbi is visszatartó erő ), ami hiába jobb minőségű, nem engedi át a fényt.
A V6 Max mellett nálam a Gasket mount a döntő érv, nem a 2,4GHz.
Illetve sose felejtsük el, hogy hiába vehető meg valami a Keychron oldalán, ha azt gariztatni kell, akkor azért az idő lesz, nem kevés.
-
Mephike
őstag
válasz hegegabi80 #92928 üzenetére
A Ducky billentyűzetekben lévő kapcsolók szárának (stem) végződése is kereszt alakú. Szóval a forumban ajánlott keycapek jók lehetnek rá.
A kérdés csak az, hogy amit használsz Ducky billentyűzetet, az ANSI vagy ISO, és ha ISO, kakor azt támogatja-e a kinézett szett. Illetve, hogy mekkora a billentyűzeted mérete (60,65,75,80,96,100%) és azt támogatja-e a kinézett szett.
Javasolt vásárlás előtt megadni a billentyűzeted pontos paraméterét, amit egy weboldalon látsz (pl. Ducky ONE 3 Mini MX Black RGB Premium ABS Magyar (HU) Fekete) és a kinézett keycap linkjét betenni ide. HA ez a két dolog megvan, akkor biztos lesz valaki aki összenézi a kettőt neked és megerősít abban, hogy passzolni fog-e a billentyűzet a keycappel. -
Throme
veterán
válasz Mephike #92929 üzenetére
Célok határozzák meg a 'fícsörök' hasznosságát .
Egy online gamer mindent "madzagol" mert minden millisecundum számít. Akinek van 3 gépe és közte váltogat 1 bill-tel, annak a BT.
Van akinek a 2,4Ghz számít....Aztán az anyagok, van akinek elég a műanyag (pl nekem), másnak csak a fém jöhet szóba, nekem nem kell, felerősíti a pengést aztán lehet tömködni, gasketelni
Ezért is fura mikor kizárólag saját preferencia miatt kritizálják más bill választását....
-
Mephike
őstag
válasz Mephike #92929 üzenetére
Még annyi, hogy ha egy lépcsőfokkal feljebb akarsz lépni az a Q széria vagy Q Max. De ha sokat játszol a billentyűzeteden és nem gond a lineáris kapcsoló, akkor a Q1 HE az amit én vennék. Persze ez megint csak az én preferenciám.
dbqd dob neked alsó hangon 10 alternatívát, hogy ő mit venne, ha fémházas billentyűzetben gondolkodna. Persze ott meg az lenne a "gond", hogy azok nagy részét nem tudnád csak úgy azonnal megvenni.
Szóval ezért szoktuk kérni, hogy nagyon írd le, hogy mit szeretsz/szeretnél, és ezért van az, hogy nagyon nehéz azzal mit kezdeni, hogy "csak jó legyen", "10k-ból jöjjön ki" vagy "a fények a legfontosabb". -
hegegabi80
addikt
válasz Mephike #92930 üzenetére
Köszi az infókat.
Nincs még meha billentyűzetem, most akarok beruházni egyre, de előtte kissé körbe akarom járni a témát.
Tehát akkor az dönti el, hogy milyen kapcsoló megy a billentyűzetbe, hogy a kapcsolónak milyen a csatlakozása, a kupaknál pedig hogy milyen a kapcsolónak másik (színes) kapcsolós oldala.Na nem mintha már annyira cserélgetni akarnám rögtön. Csak ha beruházok apróról pl egy Ducky 3-ra, akkor milyen lehetőségeim vannak. Vagy ha nem annyira minőségit vagy drágát veszek, akkor milyen lehetőségeim vannak.
Nyilván az a lényeg minél halkabb legyen, legalább is ne kattogjon hangosan.
-
dqdb
nagyúr
válasz hegegabi80 #92933 üzenetére
Ha elkerülöd a következőket, akkor nagy kompatibilitási problémád nem lesz sem kupakok, sem kapcsolók terén:
1. optikai kapcsolós billentyűzetek
2. Hall-effect/mágneses kapcsolós billentyűzetek
3. low profile kapcsolós billentyűzetek
4. Asus RX és Logitech Romer-G kapcsolós billentyűzetek
5. régebbi Razer, Corsair és más gamer TKL/teljes méretű billentyűzetek, ahol a Space sorában a maradék 7 billentyű nem egyforma szélességű, újabban ASUS ROG Falchion és hasonló nem szabványos kupakmérettel operáló csodákA lista első két pontja adott gyártó adott kapcsolótípusához köt, ha ez nem probléma, és kupakok terén szeretnél csak szabadságot, akkor a 3-5. pontokban szereplő billentyűzeteket zárd csak ki.
Opcionálisan érdemes elkerülni:
1. régebbi Redragon billentyűzetek, amelyek Outemu hotswap megoldást alkalmaztak, ebbe csak Outemu és Akko kapcsolók mennek beleMephike: dbqd dob neked alsó hangon 10 alternatívát, hogy ő mit venne, ha fémházas billentyűzetben gondolkodna
A hónap végéig rém egyszerű a válasz, alternatívákat sem hozok, mert minek: Cycle8 innen vagy innen, akár TKL-t akarsz, akár nem Ha ez a group buy lezárul, akkor majd valószínűleg ismét Neo80 lesz például a TKL válasz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
"A hónap végéig rém egyszerű a válasz, alternatívákat sem hozok, mert minek: Cycle8 innen vagy innen, akár TKL-t akarsz, akár nem Ha ez a group buy lezárul, akkor majd valószínűleg ismét Neo80 lesz például a TKL válasz."
Bitang jól néz ez kiMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
hegegabi80
addikt
Köszi neked is az infókat, azért így már kezd egyre jobban tisztulni a kép.
A 3-5. pontot könnyű betartanom, ezeket abszolút nem nézem.
Mivel teljesen kezdő vagyok a témában kezdetben az 1-2 pont nem zavar.Viszont az opcionális pontban megadott Outemu és Akko kapcsolókkal kapcsolatosan jön egy újabb kérdés. Ezeket miért érdemes kerülni? Hamar tönkre megy vagy nehezen beszerezhető kacsolók stb?
Illetve még egy kérdés, ha apróról próbálok vadászok minőségibb bill-t, melyik márka ajánlott?
A Ducky 3 már volt, de ezen kívül van e még valami?
Mini méretű semmi esetre sem, csak is TKL esetleg normál numpados. -
nyunyu
félisten
Kiegészítés:
Régebbi Redragon, meg a CIY-nek jelzett ócókínai billzetekbe csak a vékony lábú Outemuk (alapszínek, Siletn White/Grey/Peach V1/Lime V1) mennek bele, az újabb vastagabb lábúak (Silent Peach V2/V3, Lime V2/V3) már nem.Rendes Kailh vagy Gateron hotswap socketes billzetekbe bármelyik kapcsoló belemegy, oda érdemesebb a vastag lábúakat venni, mert a vékony lábúakat könnyen elgörbíti/töri.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz hegegabi80 #92936 üzenetére
Viszont az opcionális pontban megadott Outemu és Akko kapcsolókkal kapcsolatosan jön egy újabb kérdés. Ezeket miért érdemes kerülni?
Én nem azt írtam, hogy ezeket a kapcsolókat kerülni kell, hanem én azt írtam, hogy azokat a Redragon billentyűzeteket érdemes kerülni manapság már, amelyekbe csak ezek mennek bele. Plusz ott van nyunyu kiegészítése is.A megadott 15k keretbe nem túl sok dolog fér bele, éppen nagyon akciós Akkókat néznék még.
-
t256
őstag
Vèletlenül plate mount TX AP stabilizátor készletet rendeltem screw in helyett.
Rosszabb lesz valamivel (nem olyan stabil a rögzítés miatt) vagy nem fogom észrevenni a különbséget?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
dqdb
nagyúr
Ha tényleg plate mount, akkor csak abban az esetben tudod használni, ha a plate-en a kivágások támogatják a plate mount stabilizátorokat. Ez tipikusan csak olyan billentyűzeteknél szokott meglenni, ami eleve plate mount stabilizátorokkal jött.
Ha clip-int akartál írni, akkor nem lesz semmi probléma, a plusz ékkel ugyanolyan stabil és szerintem egyszerűbb vele dolgozni, mint a csavarossal. Én direkt a clip-in változatot veszem TX-ből.
-
hegegabi80
addikt
Értem én, hogy azokat a régebbi billeket, csak nem értettem, hogy miért. Szeretem tudni az okokat. De így már ez is tiszta.
Először azt hittem, hogy van pár darab különböző színű kapcsoló oszt jó napot, de azért ettől jóval bonyolultabb a dolog.Tudom, hogy sovány a keret, de ha netán akad valami komolyabb vállalható is 20-max25k között, akkor nyilván elgondolkozom rajta. Pl Ducky 2. 18-20K környékén szoktam látni.
Természetesen azért nem használom olyan sokat otthon a gépet, így a bill-et sem, tehát nem kell, hogy extra tartós legyen, mint aki gépel meg játszik sokat stb.
Nyilván ha veszek egy minőségi cuccot, akkor az már lehet kiszolgál majdnem életem végéig. De ha megunom, akkor még esetleg lehet variálni rajta, ha olyan is. -
válasz hegegabi80 #92941 üzenetére
Szó szerint több ezer féle kapcsoló létezik. : >
One 2-t ne vegyél. Egyrészt az nem hot swap, másrészt nem sokkal drágább a One 3, és legalább egy szinttel jobb konstrukció.Mindenesetre 20-ért megvenném tőle azt az US ANSI-s Akko 3098B Plus Ocean Start, és örülnék, hogy petákokért vettem egy majdnem vadi új billencset, ami nem csak, hogy nem határ fos, de még 2,4 GHz + BT is van benne. Itthoni boltban közelítőleg sem kapsz ilyesmit ennyiért.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
hegegabi80
addikt
válasz Synthwave #92942 üzenetére
Ok, akkor One 2 kizárva, és értem is miért és valóban nem sokkal drágábba 3-as.
Ez az Akko még tetszene is nekem, de mivel a családban nem csak én használom a gépet, így ezzel a billel az őrületbe kergetném őket. Jobb a békesség.Azt hiszem egész jól kiveséztük, ha még kérdésem akad akkor jövök.
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #92937 üzenetére
Kapcsoló: Bal láb: Jobb láb:
Akko CS Crystal 0,74*0,25, 0,76*0,26
Akko V3 Yellow Cream Pro 0,85*0,25, 0,79*0,36
Outemu Purple 0,79*0,30, 0,79*0,38
Outemu Silent Grey 0,78*0,29, 0,61*0,34
Outemu Silent Lime V1 0,85*0,29, 0,61*0,39
Outemu Silent Peach V2 0,85*0,24, 0,76*0,39
Outemu Silent Peach V3 0,87*0,29, 0,78*0,40
Gateron Silent Brown 0,85*0,32, 0,81*0,30
Gateron Brown 0,92*0,30, 0,80*0,48
Cherry MX Black 0,98*0,30, 0,83*0,48
Kailh Speed Copper 0,87*0,25, 0,72*0,52Amire nem emlékeztem, hogy a kapcsolóknak nem egyforma a két lába: eredeti Cherry MX-en a képen jobb oldali láb jóval szögletesebb, keskenyebb+vastagabb, mint a bal oldali, régi Gateron és Kailh kapcsolók is ezt a sémát követik.
Akko+régi Outemu kapcsolókon nagyjából hasonló a két láb, vékonyabbak, mint a Cherry/Gateron/Kailh vastagabb lába.Outemu foglalatos billzetekbe (Redragon, meg pár ócókínai alis "CIY') nem fér bele a Cherry/Gateron/Kailh vastagabbik lába.
Gateron, Kailh hotswap foglalatos billzeteknek mindegy, azokban elfér 1,00*0,6mm-ig elfér minden.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Érkeztek Outemu silent peach V3 lubedek... basszus halkabb, mint a Gateron silent yellow Lehet ki is cserélem a gyakran használt gombok alatt őket
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Egy nagyon egyszerű kérdést hadd tegyek már fel a szakiknak: jó minőségű (PBT) keycap szett létezik north átvilágítósban? Sima, alap UK, sima MX switchekhez, semmi egyéb specit direkt nem teszek hozzá, semmi spéci nincs, csak ez a két tényező együtt (átvilágítós és PBT, vagy valami nem ABS, ami fényesedik, kopik, csúszik, zsírosodik).
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
válasz hegegabi80 #92943 üzenetére
AltGr + j/k = i/Í
Ennyi az "őrület".
-------------------------------------------------------------
(#92947) nyunyu: Kár, hogy a Ducky-nak is azok az igazán korrektebb szettjei, amik nem eresztik a fényt.
"One3 Yellow kupakszettje szerintem nem világít át."
Nem bizony. De Horizon alfákkal veszett jól néz ki (sárga készülékházzal), csak kár, hogy OEM.
-------------------------------------------------------------
(#92945) Tsebacsi: Akkor már cseréld az egészet, ne vegyes saláta legyen, nem? Nem egy drága kapcsoló az az Outemu.
Na jó, én is vegyessalátát használok; az Fn-ek alá mindig kattogós kapcsolót (jelenleg TTC Gold Blue-t) szoktam pakolni. : >
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #92947 üzenetére
One3 Yellow kupakszettje szerintem nem világít át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest