- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Ereshkigal #78849 üzenetére
Hány százezerszer akarod módosítani a firmwaret?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ereshkigal
őstag
Én nyilván nem fogom annyiszor módosítani. Csak láttam ilyen opciót kódban, meg mintha említették volna, hogy a vezérlő is folyamatosan tárol dolgokat. Nem értek hozzá, de akkor nem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #78851 üzenetére
Puszta ujraprogramozgatassal valoszinuleg nem lehet kinyirni. Viszont egy rosszul megirt "kikapcsolaskor elmentem a billentyuzet memoriajaba" dologgal nagysagrendekkel tobb folosleges felulirast lehet megejteni. - mondjuk ha veletlenul lemarad egy-ket feltetel es a legutolso kiosztast nem csak annak a valtasakor, hanem minden leutesre memoriaba irod es hasonlok...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #78853 üzenetére
Míg másodpercenként mentéssel 3 óra sem kell ehhez, addig okosan használva egyáltalán nem korlátozó tényező. Ha pedig eléri az ember, erre való a tartalék nyák, vagy MCU-t is lehet cserélni, hiszen ismert a típus és a firmware is rendelkezésre áll.
Az EEPROM élettartalmánál nagyobb kockázati tényező az MCU-ra a félig/rosszul működő ESD vagy annak hiánya.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ha valaki kompakt méretű Bluetooth billentyűzetet keresne.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
prolad
addikt
válasz [Prolixus] #78857 üzenetére
Egy ilyet amúgy lehet PC-vel párosítani, mint beviteli eszköz? Billentyűzetnek nyilván nem praktikus, de makrópadnak látok benne fantáziát.
-
nyunyu
félisten
válasz prolad #78858 üzenetére
Rátöltesz egy USBs Arduinora egy QMKt, aztán voila.
Vagy keresel egy Morse decodert, aztán a kijelző meghajtása helyett a karakternek megfelelő keyboard eventet küldeted át vele.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz [Prolixus] #78857 üzenetére
EZ az igazi 1%.
-
mrviceguy
tag
Nincs valakinek véletlenül két notch-os, legend nélküli xda pbt kupakja? A mechboards-os szettben nincs jelölt kupak és egyszerűen képtelen vagyok megszokni az F/J marking hiányát...
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #78861 üzenetére
XDA profilnál scoop van a homing jelölésére, nem bar, ahogyan a legtöbb szferikus profilnál szokott lenni. A sokszor XDA néven árusított XDAS esetében pedig úgy nézem, hogy nincsen külön öntőforma homing billentyűk számára.
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #78863 üzenetére
Pillanatragasztóból egy kis pötty a közepére, és készen áll a diy nipple, mint harmadik megoldás homing jelölésére.
Cherry profilnál egyáltalán nem érzem sem a bart, sem a scoopot (CRP-t még nem tettem fel billentyűzetre, hogy legyen tapasztalat nipple-lel is ennél a profilnál), KAT esetében ugyanez van, SA és MT3 esetében a scoop tökéletesen érezhető az ujjaimnak (nincsen bar), DCS-nél a nipple tökéletes (nincsen bar, vagy legalábbis az általam megvett készletekben nincsen).
-
Phobion
őstag
sziasztok
CHERRY G80-3000N tkl silent-ről ( [link] ) vannak tapasztalatok? Out of box mennyire pingenek a kapcsolók? Ha zavaró, akkor lehet ezeket desolderezni és utólag megkenni?
-
dqdb
nagyúr
válasz Phobion #78865 üzenetére
Figyelem: a képpel ellentétben ez a billentyűzet nem ISO kiosztású.
Out of box mennyire pingenek a kapcsolók?
Nincsen plate, főleg fémből, ami pengésre hajlamos lenne, így sokkal kevésbé fog pengeni, mint más billentyűzet ugyanilyen Cherry kapcsolóval, mert csak a rugók tudnak ebben pengeni. Jó minőségű rugóval biztosan nem pengenek plateless felállásban, gyárival passz, azokat azonnal kihajítottam. Újonnan rettenetesen reszelni fog, mint minden Cherry, 1-2 hónap után sokkal jobb lesz ezen a téren a helyzet.Ha zavaró, akkor lehet ezeket desolderezni és utólag megkenni?
Mivel nincsen plate, ezért kiforrasztás nélkül ki lehet nyitni a kapcsolókat, mert hozzáférsz a fülekhez. Ugyanígy a stabilizátorokhoz is szabad a hozzáférés.[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
"Figyelem: a képpel ellentétben ez a billentyűzet nem ISO kiosztású."
Köszi, nem probléma."...gyárival passz, azokat azonnal kihajítottam"
És rugókat lehet rendelni esetleg amazon.de-ről? Vagy jó minőségű rugókra is éveket kell várni?"Mivel nincsen plate, ezért kiforrasztás nélkül ki lehet nyitni a kapcsolókat, mert hozzáférsz a fülekhez. Ugyanígy a stabilizátorokhoz is szabad a hozzáférés."
Na ez, ez giga jó hír! Köszi szépen! Talán akkor így 15+ év után le tudom cserélni ezt a G110 membrán szörnyet. -
dqdb
nagyúr
válasz Phobion #78867 üzenetére
És rugókat lehet rendelni esetleg amazon.de-ről?
Nem kell, Keygemnél és Oblotzkynál is akad TX. Nem német Amazon, de német cég mindkettő.A hossz és erő már ízlés kérdése, tipikusan M-es rugó van gyári állapotban a kapcsolókban. Fontos megjegyzés, hogy a TX rugóknál a bottom outhoz szükséges erő van feltüntetve, és nem az érzékeléshez szükséges, amit a Cherry megad a kapcsolóinál.
Én rugórendelés előtt használnám stock állapotban 1-2 hónapot, nem árt, ha bekopik minden, és utána már gyakorlati tapasztalattal tudsz dönteni, hogy kell-e másik rugó vagy sem, szükségesnek látod-e a kapcsolók megkenését vagy sem. Cherryt újonnan amúgy sem érdemes kenni, mert semmit sem ér, meg kell várni, hogy bekopjon.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Sziasztok!
Egy kis update, végül eladtam a kumarát, nagyon frankó cucc volt silent white switchekkel és PBT kupakokkal, de egyszerűen nem tudtam megszokni a magasságát.
Világ életemben low profile billentyűzeteket használtam, és ahhoz vagyok szokva.
Vettem egy Keychron K3 V2-t, és ez sokkal jobban kézreáll. Nem olcsó, de nem csalódtam benne, úgy érzem ez maradni fog.
Már csak magyar kiosztású PBT kupakok kellenének rá, de ez kb mission impossible.
Remélem egyszer majd lehet kapni a K3 pro kupakszettjét magyar kiosztással.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
plehoczky
tag
Találtam egy elég csúnya képet egy Keychron billentyűzetről, állítólag csak pár hetes-hónapos és már így nézett ki: [link]
Ez előfordulhat akár bármelyik tipusnál, ami csak sima ABS, és nem DS? -
LLKobe
veterán
válasz plehoczky #78871 üzenetére
Nekem azért ez picit erősnek tűnik... Ha ennyire gagyik lennének, tömegesen láttuk volna ezt. Gyanítom hogy itt vagy nem mond igazat valaki, vagy nem rendeltetésszerű használat, vagy az ipse savat izzad
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Molydeus
őstag
válasz LLKobe #78872 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben, hogy talán nem is a használattól letek ilyenek a kupakok, mintha lepattogzott volna a festék.
Ettől függetlenül előfordulhat, hogy valakinek sokkal gyorsabban fényesedik ki vagy kopik le egy festett ABS, mint a többségnek, nem vagyunk egyformák.M.
-
Mephike
őstag
válasz LLKobe #78870 üzenetére
Ha nem is magyar, de egy ilyent vagy hasonlót lehet megérdemelne.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz cinemazealot #78876 üzenetére
Baromi ritka, nem tudom hogy csináljátok. Amúgy nem, nem silányabb általánosságban a minőség, csak 1-2 típusnál jelentkező probléma.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
cinemazealot
addikt
válasz Tsebacsi #78877 üzenetére
Úgy csináljuk, hogy az átlagnál rövidebbek és kevésbé mozgékonyabbak (hajlékonyabbak?) az ujjaink vagy csak szimplán nem tanultunk meg anno szabályosan gépírni, ezért kénytelenek vagyunk a billentyűzet fölé vinni a kezeinket, ezáltal az ujjaink már annyira behajolnak egy-egy közelebbi billentyűnél, hogy a körmünk éle érinti a kupakot. Alkati kérdés, de szerintem annyira nem ritka.
Épp csak valakinek keményebb, valakinek meg puhább a körme.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cinemazealot #78878 üzenetére
Nekem is rövidebb, tömzsibb ujjaim vannak Ezek szerint ez egy gépelési stílus. Javaslom leszokni róla
A controlt pl én is gyakran kisujjkörömmel érem el úgymond, de még soha egyik billentyűzetemnél se volt ilyen a 20 év során.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
dqdb
nagyúr
válasz Tsebacsi #78877 üzenetére
Amúgy nem, nem silányabb általánosságban a minőség, csak 1-2 típusnál jelentkező probléma.
De, silányabb. A festett kupakoknál egyszerűen a technológiába van kódolva a kopás, bőrtől függetlenül csak idő kérdése, hogy mennyi idő után jön elő láthatóan. Ahol a bőröd dörzsöli a felületet, ott kopni fog, és gépelés közben az ujjaid valamennyit csúszkálnak a kupak felületén.Ugyanígy a membránokon is egyre többet spórolnak, és egyre kevesebbet bírnak.
-
[Prolixus]
addikt
Az összehasonlítás szerintem inkább a 20 évvel ezelőtti (vagyis 2000 körül...úristen, baziöreg vagyok már) festett kupak vs mostani festett kupak között adná magát, az hogy egy dye-sub vagy DS technológiás kupak felirata vagy festése jóval kevésbé fog kopni az idők során az technológiai limit, nyilván. De 20 éve már szerintem bőven membrános billentyűzet volt a legtöbb billentyűzet, festett kupakokkal (sőt ha jól gondolom, nagyjából ez lehetett a membrane menace csúcsa, a 90-es években szépen kikoptak a mechák, és a 2010-es években kedztek visszaviszvárogni a mainstreambe).
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #78882 üzenetére
A világítós korszak előtt nem voltak olyan kupakok, ahol a teljes felület festve volt a feliratot kivéve, hanem csak a felirat volt festett, a kupak maga anyagában színezett volt.
Áttekintés az alkalmazott megoldásokról, ezek egy része ugyancsak kopásra hajlamos, de maga a felirat kopik ilyenkor és nem az egész kupak hámlik.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #78884 üzenetére
Köszönjétek az ezredforduló körüli fekete periféria mániának, ami aztán generálta az igényt a háttérvilágításra, ami meg nem volt kompatibilis az addig alkalmazott ócó feliratozási opciókkal.
Emlékszik még rá valaki, hogy melyik brand PC gyártó kezdte az egész fekete periféria divatot a kilencvenes évek második felében, hogy aztán a többiek lemmingként kövessék őt a szakadékba?
Dell? IBM?Arra emlékszem, hogy Logitech viszonylag későn, 2000-2001-ben állt csak elő az első fekete billzeteivel (Black Internet Keyboard, Internet Navigator SE, Cordless Desktop Optical, Cordless Desktop Comfort)
[ Szerkesztve ]
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz nyunyu #78885 üzenetére
Nem gondolnám, hogy a fekete keyboard mánia generálta a háttérvilágításra igényt. Tény hogy BoW jobban olvasható éjszaka a monitor fényénél, mint a WoB, de a sok géjmernek akkor is kell a csillámpóni háttérvilágítás ha konkrétan fehér a billentyűzet.
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #78888 üzenetére
2005 körül még csak arra volt igény, hogy esti melónál is el lehessen olvasni a billzetet, ahhoz elég volt az egyszínű háttérvilágítás is.
Újkori mecha mánia csak 2008 körül tört ki Koreában/Japánban/Tajvanon.
(Filco, Leopold...)RGB az viszonylag friss, alig 5-10 évvel ezelőtti fejlemény, amit tisztán a gaymer billzetek marketingesei generáltak, főleg a Razer.
Itt technikai probléma volt, hogy Cherry kapcsolók klasszikusan 2 lábú monokróm LEDet fogadtak, 2 szélső lyuk eredetileg az opcionális diódáknak, vagy az egyoldalas PCB kereszteződéseit áthidaló kapcsoknak volt fenntartva, és egyáltalán nem létezett RGB LED.
Razer volt az első, aki 3 LEDet egybe tokoztatott, és szabadalmaztatta azt.
SMD megoldás az még későbbi fejlemény, mára már a legtöbb kapcsoló alján ott a kivágás az SMD LEDnek.[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Hi
varmilo billentyűzeten hogy kell bekapcsolni a világítást? [link] ez lenne,tudtommal valami fehérnek lennie kell
-
IzI
senior tag
Papírra nem emlékszem,de neten minden megtalálható,de nem jutott eszembe.
Köszönöm -
[Prolixus]
addikt
válasz nyunyu #78889 üzenetére
"2005 körül még csak arra volt igény, hogy esti melónál is el lehessen olvasni a billzetet, ahhoz elég volt az egyszínű háttérvilágítás is."
Ezt értem, de erre sztem lett volna valamiféle igény fehér vagy a klasszikus bézs alapú billentyűzeteknél is, bár az biztos hogy a fekete billentyűzetek nem csökkentették hanem fokozták ezt az igényt. Fekete alapon mondjuk eleve jobban néz ki a háttérvilágítás, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy ha világos maradt volna a tendi, akkor is megjelentek volna festett kupakos háttérvilágítós billentyűzetek.Na persze erre a "mi lett volna ha..." kérdésre sosem fogunk választ kapni, én csak arra reagáltam hogy szerinted a háttérvilágítás iránti igényt csakis kizárólag a fekete billentyűzetek térnyerése hozta, ergo ha nem terjedt volna a fekete szín el, most háttérvilágítás se lenne azóta sem.
-
nagyúr
Most, hogy felmerült a kolléga Yakumoval kapcsolatos kérdése, elővettem a dobozból és csekkoltam hogy is van a fény be/ki, és azt vettem észre, hogy a K nem érzékel. Legutóbb januárban használtam a billt, azóta polcon, dobozában volt, nem esett le, nem történt vele semmi. Mit érdemes megnézni, pecázzam ki a kapcsolót?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dabadab
titán
Semmilyen driver nincs hozzá (vagy legalábbis én nem tudok róla), nem is kell, mert hát minek?
A számítógép szempontjából egy tök sima USB-s billentyűzet, amit meg konfigurálni lehet rajta, azt magán a billentyűzeten lehet megcsinálni mindenféle Fn-es kombóval)
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Szerintem ez lesz jó neked (alul ott van angolul)
Fn + jobbváltogat a pulzáló és a sima világítás között. Amikor nem pulzál, akkor nyomd az Fn+fel-t és akkor egyre erősebben világít (alapállapotban semennyire sem), fn+le meg halványít. A többi kombináció meg ott van leírva.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest