- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #68197 üzenetére
Egy ötletem volt, amikor a GMMK Pro-n gondolkoztam: rárakni valahogy a KVM hot key kombóját...ha lehet.
"Médiagombokból" egyedül a számológépet használtam rendszeresen egy membránoson, amire ki volt vezetve, de megvagyok nélküle.
M.
-
Alan[HUN]
senior tag
Van baj, megrándult a kezem a 65%-os 7v láttán szóval valamikor úton lesz egy Nascent is
-
copass
veterán
idegesít a K8 merev usb-c kábele.
van itthon elérhető 1 m 90 fokos usb-c kábel ami nem merev? ha nincs csak messze, ajánlanátok valamit? alin elvesztem![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
HardRic
addikt
Alzán az egyetlen fajta switch puller elfogyott. Melyik webshopból ajánlanátok valami egyszerűt? Sajnos azt sem tudom mi ennek a magyar neve ha van neki egyáltalán, úgyhogy nem jártam túl sok sikerrel a keresésben eddig.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
[link]
Nyunyunak sok szeretettelAlan[HUN]: forrasztani nem nehéz, kiforrasztani macerás csak, de az is megoldható. A hotswap feltétellel kizárod magad a legjobb cuccokból, és választható layout terén is általában be leszel korlátozva.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
pixta78
senior tag
Érdemes olajszprével kenni a kapcsolókat? YT-n látok sok ilyen videót.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
dqdb
nagyúr
válasz pixta78 #68217 üzenetére
Lineáris vagy taktilis kapcsolót tesztelt és bizonyított kenőanyaggal úgy, hogy szétszeded ehhez, és ecsettel vékonyan és konzisztensen viszed fel a súrlódó felületekre: igen.
Valami jó lesz talán az véletlen spray-vel kívülről belefújva: határozottan nem.
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #68220 üzenetére
Szerencsére nem én vagyok a célcsoportjuk, de talán az onlyfansos cicalányoknak jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Alan[HUN]
senior tag
Igen, én is erre jutottam, hogy azért nem olyan vész a dolog, max tovább tart. Plusz ennyiért úgy tűnik, hogy még ha eladnám se lenne túl nagy bukó. A layout annyira nem mozgat meg, az ISO-t elengedtem alul megvagyok a standard 6.25-el split backspace meg van már hs-ben is Meg igazából csak egy hordozható 65%-ost keresek munkára/otthonra, ha az megvan, szerintem egy időre másba ölöm majd a hobbipénzt, addigra talán utazni is lehet
Oh, és a legjobb, hogy barátnőm eleve tud forrasztani
-
F34R
nagyúr
válasz HardRic #68224 üzenetére
Kine probald. A WD40 amugy sem kenoanyag.. en anno a gumiharangosnal probltam hogy simabb legyen, szinte megmalott a gumi. Viszont olyat lattam valamelyik idiotan toubertol, elaztatta teflonsprayel a custom buildet.
#68223 Alan[HUN]
Remelem meg Keeb is, mert akkor aranyat fogtal.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #68226 üzenetére
Valami konkrétra, pl plateless build, vagy hogy ugy általában a high-end customok nem hotswaposak? A layoutot ugye említetted.
Platelessre; half plate-re; egy rakás group buy-ra a belépő kategória felett, ahol a célközönség preferenciái miatt egyáltalán nincsen hotswap opció; layoutra, ahol sokszor már a stepped Caps Lock sem lehetséges; ha flexy buildet szeretnél egy ezt támogató billentyűzetben, akkor a Kailh hotswap socketek erre nagyon nem jók. És persze ott van még a socketek kényessége is.Persze jó dolog a hotswap, nagyon is megvan a helye (például a legutolsó rendelésem Kailh hotswappal fog jönni forrasztott helyett, mert azt találtam jobb opciónak, és van olyan nyákom is, ami Mill-Maxot kapott), de a helyén kell kezelni, és nem szabad eleve kizárni a forrasztást.
-
Alan[HUN]
senior tag
Aemnnyire én látom a half-plate/plateless HS sem lehetetlen, pont most ment le egy 7V HS PCB GB, ahol az volt a selling-point, hogy ugyanúgy tudod plateless használni. Ugyanakkor valóban nem teljesértékű a dolog, egyrészt a PCB oldalról kell megfelelő méretezés (a műanyag lábak tekintetében), illetve nem hátrány, ha ragasztva is vannak a socketek, nem csak forrasztva, másrészt nem is működik a dolog mindegyik kapcsolóval. De láttam hotswap socketes flexet is és nem feltétlen azon múlik a dolog. Ezzel nem állítom, hogy a forrasztásnál jobb lenne a hotswap, csak szerintem jön fel a dolog és nem teljesen esélytelen.
@F34R: Fogalmazzunk úgy, hogy nem ezért arany De az U4-al és KPR kupakokkal megtáomgatott Redragont szerette, szóval ha az Alexa megjön, akkor azt szerintem rá tudom sózni és akkor már legalább a megfelelő lejtőn lesz
@HardRic: Tapasztalataim alapján az az ökölszabály, hogy fém - WD40, műanyag - szilikon. Fordítva nem megy -
HardRic
addikt
válasz micafighter #68226 üzenetére
Én nem tudom miből maradok ki, én csak a hotswap előnyeit látom. Nemrég szereztem be egy BM40-es, 40%-os ortho boardot amiben végre egy rakás fajta switchet ki tudok próbálni mindenfajta forrasztgatás nélkül. Hasonló a helyzet a barátnőmnek berendelt BM60-nal, azt is összedobjuk majd, eldönti melyik switchet szereti, és az lesz a végleges.
-
Ryan_Sanchez
tag
válasz Throme #68188 üzenetére
Köszi szépen! + [copass-nak is!]
Ezeket a csuklótámaszokat nem lehet valamilyen okos DIY módszerrel hozzárögzíteni a billhez? Elég sokat tologatom, idegesítő lenne mindig újra poziciónálni
-
micafighter
nagyúr
Értem, köszi Igen, a következő custom billentyüzetemnél szerintem nem fogok már ragaszkodni a hotswaphoz, illetve mivel van már mit püfölnöm, igy egy groupbuy-tól (amire többet várni kell) se fogok elzárkózni Továbbra is a geekhack forumot érdemes nézni a groupbuyokkal kapcsolatban?
Más: már kapható a Glorious új stabilizátora: GSV2
Mondjuk aki innen rendelne, annak a szállítási költségen felül még ÁFÁval számolnia kell, mert szerintem USA-bol küldik.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Ryan_Sanchez #68230 üzenetére
A Geniust nem lehet. Én használok alátétet (nagyobb méretű egérpad) a billentyűzet alatt és azon van a csuklótámasz is. Néha így is elmászik, mert nincs nekitolva a bill-nek.
Sima asztalon méginkább el fog mozdulni, ha nincs nekitolva. -
Supatron
csendes tag
Sziasztok,
Gateron Yellow és Red között van különbség a rugóerőn kívül? Jelenleg Gateron Red kapcsolók vannak a billentyűzetemben.
Van értelme kicserélni az egész kapcsolót vagy elég rugót cserélni?
Tudnátok ajánlani valami kenőanyagot is amivel meg tudnám kenni a kapcsolókat ("ha már lúd, legyen kövér" alapon) és valami megbízható boltot ahonnan egyszerre be lehet szerezni ezeket?Előre is köszi a válaszokat.
-
Molydeus
őstag
válasz Supatron #68234 üzenetére
Ha kenni akarod és eközül a kettő közül választanál, akkor gyárilag kent Gateron Yellow Pro vagy Red Pro-t vennék a helyedben. Olcsó és jó mindkettő, ráadásul megspórolnád a kapcsolók szétszedésének és kenésének a költségeit és a ráfordított időt.
Én innen venném:Ezt is szokták ajánlani, de ez most jóval drágább: [link]
M.
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz micafighter #68231 üzenetére
És már ki is fogyott Mondjuk render alapján sima Durock v2-nek tűnik, ha tényleg az, akkor elég vad ez az ár, nem csoda hogy kilóra veszik a népek Személy szerint az első darabokat megvárnám főleg innen, a 27% áfa ndm vicc
-
micafighter
nagyúr
válasz Alan[HUN] #68236 üzenetére
volt béta teszt is, sok pozitív comment volt róla. Akinek van GMMK Pro, annak ráadásul csak 4,99 USD + szállítás. Mondjuk az ÁFA sajnos a szállítási költségre is rámegy.
Talán annyibol jobb a Durocknál, hogy a gyári GMMK Pro platekkel is kompatibilis, nem kell reszelni. Bár aki vesz még hozzá custom platet mint amit pl linkeltem korábban, az minden PCB mounted stabilizátorral kompatibilis lesz valószínűleg.
Irtam egyébként itt hogy jártam a GMMK Pro gyári stabilizátorával. Röviden: ISO enter alatti stabilizátor megakadt a vissza úton. Kicsit kenve, nagyon kenve illetve kenés nélkül is. Szerintem a kupak formája miatt a stabilizátor kicsit megszorul, ami épp elég ahhoz, hogy a kapcsoló ne tudja visszatolni a kupakot teljesen. Rendeltem már Durock v2, Everglide, Zilent meg Wuque stabilizátorokat amik úton vannak, de kipróbálnám a GVK2őt is, viszont 4 óra alatt sold out lett. Gondoltam írok a Glorious supportnak, hátha megszánnak egy csomag GVK2-vel. Leírtam nekik hogy jártam, azt nem mondtam, hogy GVK2őt szeretnék, gondoltam fel fogják ajánlani. Ehelyett azt mondták pár üzenetváltás után, hogy küldenek egy új billentyűzetet ingyen, vagy kapok ajándék kupont, aminek nincs lejárati dátuma. A kupont választottam, úgyhogy az ISO enter alatt nem működő stabilizátor miatt kaptam 153 USD kupont hozzájuk. Customer support 10/10
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
válasz Molydeus #68238 üzenetére
Plate és case nélkül használom, nincs igényem nehéz alu vagy acél házra, mást meg nem lehet kapni. Így is teljesen jó, hekkeltem a hátuljára két pici talpat, mert az usb c csatinál billegett volna, de egyéb plusz súlyt nem szeretnék rá mert mindenhova hurcolom magammal, és így pont jó.
-
nuke7
veterán
ha megvetted a billentyűzetet amit szeretnél, és elégedett is vagy vele, akkor abba kell hagyni a topik olvasását..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz micafighter #68237 üzenetére
A Staebikről is csudajókat írtak, aztán azért van gond velük bőven. Viszont azt ugye tudod, hogy a Durock és az Everglide ugyanaz a termék, csak más márkanév alatt? Wuque elvileg eléggé rendben van, legalábbis az 1.2mm-es változatot tesztelte egy stabmániás ismerősöm és jókat nyilatkozott róla
Ha az a stab szorul az ISO enter alatt, akkor inkább a kupak súlya lehet, mint a formája, de azt viszont a nehezebb kapcsolórugóval lehet orvosolni, abból a szempontból semmiben sem különbözik egy Backspacetől, ugyanúgy 2u hosszú mindkettő. Szvsz a shift alatt is ugyanúgy akadna, de mivel úgyis jól elvagy látva stabbal, nem hiszem, hogy gond lenne, plusz a kupon is szép fogás
Illetve szerintem attól, hogy reszelés nélkül kompatibilis a gyári Pro plate-el, nem a stab lesz jobb, inkább a plate volt eleve nem jó, kicsit a gombhoz a kabátot esete nekem -
Enton
addikt
Nem akkor jön a térítő üzemmód. Terjeszteni kell az igét, főleg ha valami tényleg jó, gateron yelow pro és gmmk ingyen bill a supporttól és ilyenek. Ezekről nem baj ha más is tud.
Plusz ha valami csoda folytán valakivel ilyen is történne, mindig lesz új a nap alatt(ha csak kupakszett ha csak pár kapcsoló, másik layout bill méret/kialakítás), utánpótlásról meg sosem árt gondoskodni.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nagyúr
Csak a split. Végre kényelmesen tudok gépelni így, hogy a két kezem között uszkve 25 centi van, a hagyományos billek 1-2 centijéhez képest.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok,
tudtok ajánlani munkához mechanikus billentyűzetet? Ami fontos:
- nem TKL
- leginkább talán brown switch
- HUN
- háttérvilágítás
Köszi,
Z -
micafighter
nagyúr
válasz Alan[HUN] #68241 üzenetére
ugye tudod, hogy a Durock és az Everglide ugyanaz a termék, csak más márkanév alatt?
Igen, de ugy voltam vele, hogy nem ez lesz az egyetlen billentyűzetem, úgyhogy inkább rendeltem többet :) Everglideot mondjuk Aliexpressrol rendeltem, durockot a keygemtol, igy össze is tudom majd hasonlítani, hogy vajon eredeti Everglideot kaptam-e. Feltételezem a keygem eredeti Durockot árul.
Ha az a stab szorul az ISO enter alatt, akkor inkább a kupak súlya lehet, mint a formája, de azt viszont a nehezebb kapcsolórugóval lehet orvosolni, abból a szempontból semmiben sem különbözik egy Backspacetől, ugyanúgy 2u hosszú mindkettő. Szvsz a shift alatt is ugyanúgy akadna, de mivel úgyis jól elvagy látva stabbal, nem hiszem, hogy gond lenne
Igen, ez eszembe jutott nekem is. Most Kalih Jade Box kapcsolókat használok, rendeltem Kalih Navy Box-bol, az elvileg ugyanaz mint a Jade, csak erősebb rugóval. Egyébként azért gondolom, hogy a kupak formája okozza a szorulást, mert formára az ISO enter nem ugyanolyan, mint a backspace, igy a súlyeloszlás is más. Illetve az ISO enter ugyanabból a kupakszettből szerintem picit nehezebb is, mint a backspace. Nyilván nagyon apró különbségről beszélünk, de szerintem ez épp elég ahhoz, hogt a gyári kapcsolo felfele megszoruljon. A backspace alatti stabilizátort sikerült szépen belőni krytox gpl205-el és super lube-al. Backspace alatt gyönyörűen jár, áttettem az ISO enter alá, ott meg vissza úton megakad. Próbáltam az ISO enter alatti kapcsolót kenni több féle képpen, illetve teljesen megtisztítva, kenés nélkül is. Minden esetben meg-megakadt vissza úton.
Illetve szerintem attól, hogy reszelés nélkül kompatibilis a gyári Pro plate-el, nem a stab lesz jobb, inkább a plate volt eleve nem jó
Teljesen igazad van, erre gondoltam én is, csak nem jól fogalmaztam meg
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz micafighter #68248 üzenetére
Keygem abszolút megbizhato, max az AliExpress-el lennének fenntartásaim, de pont a stabok ott is jók (Illetve amennyire meg tudtam állapitani, a yongqiu 205g0 pont ugyanolyan, mint a keygemes, csak más a csomagolása).
Az Enteres hiba fura, igaz nekem 62g-os U4 van alatta és plate mounted Everglide Panda, de semmilyen binding problémám nem volt se ezzel, sem az előző 55g-s Outemu Brown-al, ezért hajlok arra, hogy a GSV lesz a ludas, de majd ha megjön a többi, és érdekel annyira úgyis le tudod csekkolni majd, de remélhetőleg a Box Navy megoldja majd (de ettől még nem normális, hogy a Box Jade nem viszi át a stabot szerintem)
@zpkasa: Ha a nem TKL teljes méretűt jelent, akkor CM CK350, vagy ha belefér, akkor inkább Redragon K551. -
daniele
aktív tag
Sziasztok!
Mivel a Redragon K552 Kumaramat egy kicsit elrontottam (kiszedtem 4-5 mikrokapcsolót, mire rájöttem, meg utána olvastam, hogy nem cserélhető), ezért kellett egy új mechanikus billentyűzet. Néztem a hazai felhozatalt, és mindenképpen olyat szerettem volna, ami cserélhető kapcsolós, hogy legközelebb ne járjak úgy, mint a Kumarával.
Árban nem szerettem volna sokat költeni rá. Hardverapron is nézegettem a választékot, még egy kettő tetszett is 20-25k körül, de azok nem voltak cserélhetőek. Kiváncsiságból felnéztem a Redragon oldalára, hogy milyen a felhozatal náluk 2018 óta - ekkor vettem a Kumaramat, gaming csomagban 15 ezerért. Ahogy szemezgettem náluk, jobbnál jobb és tetszetősebb billentyűzettel találkozta, és örömmel konstatáltam, hogy egy csomó modell már cserélhető mikrokapcsolós. Mondanom sem kell, hogy egy olyan billre esett a választásom, amit itthon nem lehet (még?) kapni.
Ez pedig nem más mint a Redragon K617 FIZZ.
De nem volt kétség, hogy nekem az kell, és mindenképpen megrendelem.
Kaptam is rá 10% kupont, így összesen 72.20$-nál (~24 ezer) állt volna meg. Pont határeset, mondom, akkor megrendelem, de végül megláttam, hogy aliexpressen is árulják olcsóbban, így arra esett a választásom. Pontosan 14798 Ft-ot fizettem érte. Kerek 7 napba telt a szállítás Kínából. Minden tökéletesen működik rajta, és a K552-nél jóval halkabbak a kapcsolók.
Feltöltöttem képeket róla, valamint egy videót, amin a Kumara K552-vel hasonlítom össze a hangját.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest