- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
na jó, de egy krytoxal kent kapcsolót hogy takarít az ember?
minden kapcsolót megint szétszedni, valamivel ami oldja a kenőanyagot egyesével lenyalni minden alkatrészt - housing, stem, sping - és megint kenni, majd össze?
a stabilizátor még oké, azt értem, hogy kell és nem is óriási hadművelet. viszont a switch-relube az egy durva dolog lenne, arről alig olvastam eddig. most, hogy megcsináltam, felmerült ez is bennem, ez egy 10 órás hadművelet. plusz nem is erre lettek szerintem kitalálva ezek a kapcsolók, három nyitás után már nem ugyanaz lesz a tolerancia sem.
nem hadakozni próbálok, csak nem tudom, hogy mi a "szakági" bevett módszer, ezt nagyon ritkán fedik a mainstream vonalak.akkor a következő billem egy MX Keys lesz az is biztos : D
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Enton
addikt
válasz hoffman_ #68651 üzenetére
"...switch-relube az egy durva dolog lenne":
Szerintem ezt sokan pl a cserével oldják meg, meg akkor már ki lehet próbálni valami újat is akár, vagy hasonló variánsokat, rengetek variáció létezik már minden típusú kapcsolóból, egyesek jobb egyesek kevésbé de nehéz megmondani tetszeni fog-e illetve mennyire lesz időtálló.
Mondjuk pl nagyon sok streamernél nehéz lekövetni hogy mi lett a kapcsolók sorsa egy-egy build után(hosszutávú review-ek nagyon kevesen vannak) de ami te magad nyúzol azt jobban látod/érzed mikor kell tisztítás neki.
"de egy krytoxal kent kapcsolót hogy takarít az ember?"
Telibe nem kell patyolatra szárazra törölgetni minden stemet csak ha fizikailag/látványosan poros lett(ez ugye szobánként lakásonként userenkét bőven változik, de kb ugyanolyan dolog mint gépházból a port kifújni néha). Nemrég copass irt egy útmutatást akár teli ultrahangos tisztításig is akár.
"...felmerült ez is bennem, ez egy 10 órás hadművelet. plusz nem is erre lettek szerintem kitalálva ezek a kapcsolók, három nyitás után már nem ugyanaz lesz a tolerancia sem.":
Na igen itt megint kapcsolója válogatja van ami erősebb van ami filmezést igényel, az elhalt példányokat meg ha nem ritka példányból valók akkor akár még pótolni is lehet, ha cserések telibe is akár.
Vagy mielőtt bekopnának/megkarcosodnak/beporosodik még időben meg kell tőlük válni."nem hadakozni próbálok, csak nem tudom, hogy mi a "szakági" bevett módszer, ezt nagyon ritkán fedik a mainstream vonalak.
akkor a következő billem egy MX Keys lesz az is biztos : D":CTRL sima lebegős házas az koszgyűjtő ha olyan, de a magas oldalú már kicsit kevésbé koszvonzó/beengedő.
Megint csak sokrétű a dolog de akkor meg telibe kell billt cserélni nem is csak kapcsolókat."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nyunyu
félisten
Ha veszel a hétvégi hardverajánlóban szereplő Genius billzetből 10-et, és fél évente takarítás helyett kuka+újat veszel elő, akkor is megvan 5 évre az ellátmányod egy átlag mecha árából.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Enton
addikt
válasz hoffman_ #68651 üzenetére
De ahogy nézem akad még bőven olvasnivaló a témában:
Nálam eddig sikeresen landolt ilyen állapotú és ilyen állapotú billzet is, ez nagyon változó.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nyunyu
félisten
Egyáltalán a kapcsolóba hogyan tudna belemenni a kosz?
Amikor szétkaptam a 2 évig melóhelyen felejtett 1800-amat, akkor egy jó sok hajat, meg finom port vakartam ki fogkefével a PCBbe beforrasztott MX Brownok közül, de a kapcsolókon nem éreztem semmi extra reszelést.
GMMKn is azt látom, hogy a finom por ellepi a billzet tetejeként funkcionáló plateet, de magukba a kent Outemu Greyekbe nem nagyon jut be semmi, pedig ezek nem is dustproof kivitelűek.
-
copass
veterán
válasz hoffman_ #68649 üzenetére
switch nagyjából zárt, minimális por persze bejuthat. de mivel mozog a stem,kapcsoló ezért max felgyűlik az aljára.
a zsír, olaj vonza a port,szőrt,stb. az takaríthatatlan ha belemegy.
a műanyag annyiból szerencsés hogy kifújod és kész.
nekünk macskánk van, a szőre beleszúrja magát a deskmatba. úgy mintha öltés lenne!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Enton
addikt
válasz nyunyu #68655 üzenetére
Meg tényleg megönteni valami cukrossal vagy simán csak vizes sörös akármivel is, node ilyen dolgok néha megtörténnek néhanapján.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
hoffman_
nagyúr
válasz nyunyu #68653 üzenetére
igen, ezzel pont ugyanott tartanék, köszi a tippet, el is teszem (valami viccesbe) : D
#68652, Enton:
lebegő, ezért is eszik a port jobban a stabik, sajna elég sok van a lakásban.
streamerek nem igazán érdekelnek, néhány keyboard építő már inkább, de ők sem relevánsak, mert gyakorlatilag félévente váltanak billt, nincs longterm anyaguk általánan nekik sem, ahogy írod. én nem így tervezek, nekem a Ctrl lassan 3 éves lesz, eddig is remekül elvoltam vele, így kenve, új stabikkal pedig pláne élvezem. háromszor ennyit kellene költenem rá, hogy akkora pluszt kapjak, amiért érdemes feljebb lépnem, annál viszont több hobbim van. (hacsak nem húz be előbb utóbb dqdb valamelyik lila csodájával). elütögetem még szívesen 4-5 évig, vagy akár tovább is. azért messze vagyok attól, hogy kimerítsem a kapcsolók élettartamát, a felesleges e-waste pedig agyrém számomra, inkább rászánok 10 órát valamire, amit amúgy szeretek és jó. azért venni 80 új kapcsolót, mert a régit ki kéne takarítani... csapnám is arcon magam péklapáttal. a Halo True-k bejöttek, talán picit könnyebbet keresnék következőnek, de marginális g különbség miatt nem cserélném le mindet.reddit-et korábban elkezdtem túrni, ez a csokor még nem volt meg, köszi a linket.
#68656, copass:
köszi a választ neked is.
én sem gondolom, hogy egy év múlva karcolni fogja a stem a switch belsejét a sok portól, de azért ami be tud mászni, az bemászik előbb-utóbb, ahogy Te is írod, ilyen a fizika.
konklúzió: rendben, akkor kíváncsian várom meddig megy el ilyen szépen a board.ui.: az SMD kérdésre ha valakinek van tippje, ne tartsa magában, lekötelezne : )
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #68649 üzenetére
vagy pre-lubed switch, vagy semmi
Az általad kedvelt taktilis vonalon nincsen olyan, ami ajánlható (inkább példák vannak a miért nem jó a gyári kenés esetre), lineárisoknál NK_ Silk, Gateron CJ és Oil King mind ajánlható és gondozásmentes darab.van ahol alig lett halkabb. a végére gondolom belejöttem
A kenés nem halkítja a kapcsolót, csak abban segít, hogy a stem minél simábban járjon, emellett a 205 kissé a mélyebb tónusok felé tolja el a kapcsoló hangját, de nem halkítja.így 3 év után lube nélkül is jó koszos volt a pcb, hát még a stabik. nyakonöntve superlube-al ez még durvább lesz. ti ezzel mit szoktatok csinálni?
PCB-re kefe és sűrített levegő, stabilizátor belsejét és a drótot pedig letörlöm. A Superlube-ot mintha vinné az IPA.néhány keyboard építő már inkább, de ők sem relevánsak, mert gyakorlatilag félévente váltanak billt, nincs longterm anyaguk általánan nekik sem
A fél évvel túl optimista vagy Olyan becsléseket olvastam, hogy 3-4 évig kitart a kenés, addigra pedig a súrlódó műanyagfelületek koptak annyit, hogy kicsi lesz a jelentősége (nem véletlenül a jól bekoptatott vintage black az egyetlen Cherry kapcsoló, ami épített billentyűzetekben gyakori komponens). A stabilizátor már más kérdés, az tényleg tud koszolódni és akár pár havonta karbantartást igényelhet, ha Superlube-bal keni az ember, mert az jobban vonzza a port (cserébe az könnyen letörölhető a felületről).Nálam a leghosszabb gyakorlati tapasztalat egy adott billentyűzetnél ~1 év, ebből ~6-7 hónapot aktív használatban volt és további ~2-3 hónapot töltött az asztalon porfogóként (a többit szekrényben), nem érzem a koszolódás jelét. Ez a build várhatóan még jó sok időt fog a kezeim alatt tölteni, szóval hozzád képest 1 év előnnyel be tudok majd számolni arról, hogy mi a helyzet.
illetve a switchekbe nem mászik be 1-2 év alatt a por?
Nem, eléggé védett az MX kialakítás ilyen téren és ezt jó pár 20-30 éves billentyűzet is bizonyítja (Alpsnál ellenben gyakori halálok a bejutó por). Ne a plate-ből induljál ki, az fél centivel lejjebb van és oldalról nyitott a te esetedben, míg a stem-ház kapcsolatot nem lenyomott és lenyomott állapotban is eléggé jól védi a kupak (persze egy fűrészüzemben már más lenne a helyzet).egy krytoxal kent kapcsolót hogy takarít az ember?
Ha ismét ugyanazzal a Krytoxszal kened meg újra, akkor szétkapod, és papírtörlővel végigtörölsz minden komponenst. Ha mással, akkor ultrahangos mosó, mert Krytox esetében olyan, hogy valamivel, ami oldja a kenőanyagot, nincsen.plusz nem is erre lettek szerintem kitalálva ezek a kapcsolók, három nyitás után már nem ugyanaz lesz a tolerancia sem
A PC felsőrész rosszul bírja a nyitogatást, ott már egy nyitás után is romlik a tolerancia (a switch film sokszor emiatt szükséges lépés), de az RGB-hez az kell, a klasszikus nylon bírja, de azon nem megy át a fény. Ismét egy példa, amikor a divat miatti elvárás a hang, tartósság és minőség ellen dolgozik. Megoldás amúgy a ház felsőrészének cseréje, de akkor már egyszerűbb a komplett kapcsolót cserélni.hacsak nem húz be előbb utóbb dqdb valamelyik lila csodájával
Vadász, vadász ... holnap reggel megy a link egy lila TKL-ről, mert úgy nézem, hogy ma este lesz build stream[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
Holnap bejelentik a GMMK 2-őt, kíváncsi vagyok mire gondolnak "impressive new features" alatt. Képek alapján ez is floating design lesz, mint a sima GMMK. 03/23-tól lesz a public preorder, 119 USD a kit, 79 USD a barebone.
Más: Kipróbáltam a GMMK PRO gyári platek mennyire szeretik a stabilizátorokat, az aluminium és a réz azok kompatibilisek voltak az Everglide v2-vel, ugyhogy lehet tényleg állítottak a plateken, mert úgy emlékszem erre jöttek panaszok az elején (az enyém 2021 novemberi rendelés). A gyári PC plate viszont elég nehezen ment fel a stabilizátorokra, azon igazítani kell. Engem személy szerint nem érint még, jelenleg avxworks FR4 platet használok, bár lehet a Durock Silent Linear kapcsolókat kipróbálom majd a gyári PC platel, viszont a csavarhelyeket valószínűleg lereszelném hozzá, azok több ponton támasztják a PCB-t csavarok nélkül is.
-
nyunyu
félisten
TKL billzet cipeléshez milyen párnázott szütyőt tudtok ajánlani?
"Laptoptáskámban" sajnos nincs dedikált párnázott fiókja a laptopnak.
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz nyunyu #68663 üzenetére
Anno ezt és ezt néztem, ami nem GB és célzottan billentyűzet tok, nagyon mást nem találtam, ami egyből rendelhető és nem horror áron. De amit most ténylegesen használok, az egy vékony 50x50-es sál 4-be hajtva (kb. 50x30 így, szóval minden oldalról bőven rá tudom hajtani) és mint egy szendvicset belecsomagolom a Redragont, nem szép, de maximum praktikus és olcsó megoldás. (Amit meg rendeltem bill-t, az már mind tokkal jön )
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #68663 üzenetére
Valami sleeve jellegű megoldás kell neked (olcsón az AliExpress, igényre szabottan Etsy tele van ilyenekkel), mert a jobban védő hordtáskák túl vastagok ahhoz, hogy beleférjenek egy átlagos laptoptáskába.
Alan[HUN]: Amit meg rendeltem bill-t, az már mind tokkal jön
Ez egy nagyon helyes és egyre jobban terjedő irány szerencsére, ami duplán jó a vevőnek: értelmesen tudja tárolni/hordozni a billentyűzetet, és sokszor olcsóbb is, mint a parasztvakító díszcsomagolás. Ha külön is kapható táska a group buy során, akkor érdemes megnézni, hogy jó-e méretben más billentyűzethez, mert sokkal jobb áron lehet ezekhez hozzájutni mind a GB-ben, mind az extrákból, mint egyébként (például az IKKI68 hordtáskája jó a legtöbb 65%-os billentyűzethez).[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Bárkinek esetleg bármi ötlete, hogy 2-3mm vastag habszivacsot honnan tudnék szerezni billentyűzet moddoláshoz?
Köszi
-
copass
veterán
válasz Mclovin #68667 üzenetére
alátétfólia néven fut praktikerben is van többféle vastagságban.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
NemMo
őstag
Megvettem pár hete életem első mechanikus billentyűzetét és egészen fantasztikus élmény gépelni rajta. Teljesen más világ, mint a hagyományos. Azóta vettem anyukámnak is egyet és ő is imádja. Amikor hallottam YouTube-on vagy itt olvastam, hogy mekkora különbség van, akkor nem tudtam elképzelni meg ez csak egy billentyűzet mégis mi lehet olyan nagy szám benne...hát most már tudom
-
micafighter
nagyúr
GMMK Pro ISO-hoz kerestem volna az FR4-nél is rugalmasabb platet, mert a gyári PC platet nem szeretném szétnyírbálni. A gyári PC plate-el a következő problémáim vannak:
1) stabilizátor kompatibilitás (ezt nem nagy meló lenne kicsit bővíteni a lyukakat egy éles késsel)
2) flex cut-ok hiánya - ez nem tudom mennyit számít egyáltalán egy már alapból is elég rugalmas plate-nél, de nem akartam ezzel vesződni
3) a csavarhelyeknél kiálló kis fülek a csavarok használata nélkül is több ponton támasztják a PCB-t, igy valamivel merevebb az egész csavarok nélkül is (ezeket sem lett volna nagy meló levágni)Ezekre megoldást nyújtanak a 3rd party plate-ek, viszont nem találtam PC/CF/POM vagy hasonló rugalmas anyagból ISO GMMK PRO-hoz. ANSI-hoz találtam az AliExpressen, a ToxicWorks-nél: [link]
Érdeklődtem náluk, hogy ISO-t esetleg tudnak-e gyártani, azt mondták ahhoz nincs scanjük. Sikerült velük megbeszélni, hogy csinálok egy 2D scan-t és azt felhasználva legyártják az ISO verziót. Tesztelni nem tudják a fit-et úgyhogy nem tudták garantálni, hogy jó lesz, de ha minden jól megy, ma feladják nekem az ISO verziót, és tudom majd tesztelni amint megérkezett. Aztán ha jó a fit, akkor szerintem felteszik AliExpressre és lehet majd tőlük venni
Csak gondoltam megosztom, hogy ilyet is lehet, plate 3D nyomtatásán is gondolkoztam, de az 3D nyomtató hiányában jóval drágább lett volna szerintem bérnyomtatásban, illetve ott nem hiszem, hogy a 2D scan-t elfogadták volna tőlem, így ott a fájlt nekem kellett volna még szerkeszteni hozzá.
Így kb 10ezer HUF-ban jött ki a custom plate, áfával és szállítási költséggel együtt.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #68671 üzenetére
A 3D nyomtatott plate a gyakorlatban nem szokott a legjobb megoldás lenni.
Ha megvan* az ANSI plate DXF-ben vagy más formátumban, akkor onnan elsőre a neten tutorialokat keresgélve is 30 perces szívás csak Fusion 360-ban lecserélni a layoutot egy itt generáltra (gyakorlati tapasztalat), ha van rutinod, akkor 2 perc sem.
* a legtöbb custom GB után megosztják a fájlokat, ezt így illik (íme egy jó példa), köcsögségnek számít visszatartani ezt az infót (például a Keychron is megosztotta)
flex cut-ok hiánya - ez nem tudom mennyit számít egyáltalán egy már alapból is elég rugalmas plate-nél, de nem akartam ezzel vesződni
Egy PC plate eleve rugalmas, arra nem igazán kell még plusz kivágásPC/CF/POM vagy hasonló rugalmas anyagból
A CF nagyon nem rugalmas, hanem annak az ellenkezője, merevségben a réz környékén van, a pontos érték a szövés mintájától függ. Flex cuttal az tud lenni, de azzal mindegyik anyag az tud lenni (ez itt például alumínium, csak éppen ennyire ki van könnyítve).[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
GMMK 2 ha valakit érdekel esetleg:. https://www.pcgamingrace.com/blogs/news/introducing-the-gmmk-2-pre-orders-begin-3-17
119 USD-ért egész vállalhatónak tűnik a kit ha valakit nem zavar a floating design, bár tőlük rendelve Magyarországra az árra még jönne szállítási költség + áfa.
[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
#68642 Erre valami ajánlat?
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
nyunyu
félisten
válasz 4nick8 #68666 üzenetére
Hmm, köszi, K8 tok nagyjából jó méret lehet.
Közben ma annyit bonyolódott a kérdés, hogy kaptam új fejlesztői laptopot, amire sajnos fel sikerült telepíteniük az RSA tokent, így akárhányszor lelockolódik a nyűves Win, annyiszor be kell gépelnem egy random hatjegyű számsort majd a jelszavamat, így lehet, hogy inkább a régi melós 1800-at kéne rendszeresítenem a tripla árúra pimpelt ócó TKL helyett.
-
nyunyu
félisten
Neked, meg Alannak is köszi az ötleteket.
jobban védő hordtáskák túl vastagok ahhoz, hogy beleférjenek egy átlagos laptoptáskába.
28 literes a hátizsák, úgyhogy a laptop mögött még van 5-6 centi hely, aztán jön csak a másik fakk...
HP 830G8 egész jópofa, leszámítva azt, hogy az Insert gomb helyén van a bekapcs gombja
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Acélfarkas #68674 üzenetére
háttér világításos, nem festett kupakos, magyar kiosztású billentyűzet
ilyen nincsen, ebből a háromból legfeljebb kettőt választhatsztAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz nyunyu #68676 üzenetére
A HP is? Engem a Dell indított el a KVM irányba. Ott a Sleep van FN-nel map-pelve az Ins-re. A Home és az End meg a jobbra ballra nyilakra. Ha egy Shift+Fn+balra nyil-ról Ctrl+Ins-re váltás során nem jó ütemben engedem el az Fn-t, akkor jón a fekete képernyő és a loginek sorozata a céges hálókra, eszközökre.
Most, hogy nálunk a HO-t kezdik szép lassan kivezetni, megint felvetődött a 65%-os tervem. Lehet, hogy nekem ez a GMMK 2 a legjobbkor jön. Az orthot meg jegelem egyelőre.
M.
-
hoffman_
nagyúr
Az általad kedvelt taktilis vonalon nincsen olyan, ami ajánlható
zsírkutya, hehe. Gateron CJ vonalat azért megnézem, köszönöm neked is, amúgy a lineárisokkal sincs semmi gondom, lehet, hogy egyszer kipróbálom majd hosszabb távon.A kenés nem halkítja a kapcsolót
ezt elhiszem és alapvetően igaz is kellene, hogy legyen, de én akkor is halkabbnak érzem. simán lehet, hogy ez csak placebo, illetve inkább simább úton, egyenletesebben járnak és más a tónusuk, ahogy írod, ez tűnhet nekem halkabb eredménynek. mindenesetre második nap is kifejezetten kellemes. mintha bekerült volna valami plusz az egyenletbe, amitől végre kijön a végeredmény.PCB-re kefe és sűrített levegő, stabilizátor belsejét és a drótot pedig letörlöm. A Superlube-ot mintha vinné az IPA
Nem, eléggé védett az MX kialakítás ilyen téren és ezt jó pár 20-30 éves billentyűzet is bizonyítja
na, ez a technikai tapasztalat szuper, így a hozzászólásod egészét tekintve sokkal derűsebben látom ezt a dolgot, mint tegnap ilyenkor. kíváncsian várom az idő előrehaladtát. úgyis krytox-al folytatnám, nagyon tetszik az eredmény. különben meg taeha is azzal locsol agyon mindent, akkor nekem is jó, naná.Megoldás amúgy a ház felsőrészének cseréje, de akkor már egyszerűbb a komplett kapcsolót cserélni
egyértelmű, akkor kapcsolócsere. így látatlanban, az első szétszedés-összerakás körök után, még egy ilyet simán kibírna, főleg ha filmet is kapna. ez meg akkor simán 5-6 év, ha tényleg kötélnek áll a tapasztalat. ez elég jó lenne.Vadász, vadász ...
egy szó mint száz, köszi! a tippeket neked és a többieknek is. "jóvanezígy"
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz hoffman_ #68680 üzenetére
Ahogy olvastam, a teflont max a fluorozott szénhidrogének oldják, de azt is csak magas nyomáson+hőmérsékleten.
Probléma csak annyi, hogy a kapcsoló házának használt nejlon/PA66 265C-n olvad, míg a teflonhoz 327C kell...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Enton
addikt
Ezekkel a stab variánsokkal van bármi varázsszer/modd ami változtat is rajta érdemben:
Mert amúgy nem szörnyen rossz elgondolás de itt a képen is tesosro fene tudja mennyi idős de nagyon ficeg már a stab tartó bázisa is a plate-en. De pl wasd v3 ban meg egész jó, bár ott meg a fém ház hiányzik a jó pötyögéshez.
Közben reggel jött is egy doboz:
-
nyunyu
félisten
Erre a Popra kiváncsi lennék, hogy mennyire programozható át a jobb széle, hogy elférjen a PrtScr, Ins, Del, Home, PgUp, PgDn, End?
Meg milyen stabilizátorokat alkalmaz, illetve szimmetrikus 6U szóközzel kompatibilis-e?
(Értelmes kupakszett wanted.)Ez persze agybaj, hogy ez már junifájing helyett boltot használ, így céges használatra új egeret is kéne venni mellé a mostani mekkmestereim helyett.
-
4nick8
őstag
válasz micafighter #68673 üzenetére
Pulsar 60% már itthon is kapható
-
[Prolixus]
addikt
Costar stab. Ha nagyon ügyes vagy, a plate kivágást szűkítheted sebtapasszal, de borderline impossible. Mindenhol ahol a fém drót érintkezik valamivel, meg lehet kenni finoman. Mást nem tudsz vele csinálni szerintem.
Hasonló cipőben járok: Van nálam egy amúgy tök jó bill amit el lehetne adni, de ezek miatt a hülye Costar stabok miatt nagyon zörög a space, enter, backspace, shift, nincs pofám így rásózni valakire. Aliról rendeltem YMDK által árult stabokat, elvileg nemsokára megjön, meg tudom majd mondani hogy mennyivel jobbak mint a gyáriak. Nagyon nem bízok benne.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Archttila
veterán
Azt hiszem egy ideig most nem kell hozzanyulni Egyetlen egy hatranyt tudnek csak emliteni: (mar ha ez hatrany egyaltalan) a kupakok kicsit nehezebben mennek fel a CJ-re ebbol adodoan nehezebb is oket leszedni. Viszont ahogy jarnak... emberek... ahh tenyleg egy elmeny rajta gepelni. Azt a kis magasabb tonust is siman megbocsatom neki. (kenessel tompul)
Hamarosan jovok a 12.000mah akksi moddal
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Enton
addikt
válasz nyunyu #68685 üzenetére
Teljesen korrekt kis billentyűzet ha úgy vesszük:
Először azon voltam kell egér mellé mert nem lehet billegerezni de voltaképp van pár parancs ebben a témakörben is. Ha ne is sok a szabad gomb rá.
Jóféle szokásos logi műanyag fülecskék, de sok van ha bukik az ember is pártat is semmi se történik, meg kb vissza se fog kerülni egy darabig lehet.
Kirakatnak, dísznek még oknak tűnik a kupakja de hosszabb távon inkább csak dísz lesz szerintem, a felülete ilyen túltolt legós masszív lakk plusz valami matricázás, nagyon üvölt egy praktikusabb szettért a lap!!!
Lehetne külön barbone hotswap vagy egyéb opcióban, sokkal jobb deal lenne.
Nekem eddig bejön majd hosszabb távon meg kiderül mit is tud az uj wireless willám logi-tól. eddig meglepően pozitív a first contact.
Mondjuk azt nem vágom van valami nyelvi opció ami plusz egy 10e helyi kemény valuta csak mert más a matrica a betükön/gombokon.
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #68487 üzenetére
Megérkeztek a Wuque stabilizátorok. A stem és a ház méretkülönbség kb olyasmi lehet, mint a Durock/Everglide, a különbség a Wuque-nél a ház belső oldalán lévő barázdák. Kisebb a surlódó felület, kisebb ellenálás = talán simábban fog járni? A stem belső méreteit tekintve a wire sokkal simábban belement mint a Durock, Zeal vagy Everglide-nál. Wuquehez adnak is ugye gyárilag holee modhoz a stem belsejébe apró teflon darabot térkitöltőnek, ezt nekünk kell beapplikálni. Majd ha lesz több időm, jobban összehasonlítom öket kéne még egy billentyüzet hogy könnyebben lehessen tesztelni a stabilizátorokat
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Nalam is jart az Express One, megjottek a ds pbt puding kupakok. O gyurukkel fel is pattintottam a K4-re. Ilyen lett:
Sajnos hiaba full set es leiras szerint K4 kompatibilis, sajna End gombbol nincs R4 verzio… Igy most az End, Pg Up, Pg Db R3 profilu lett, hogy ne arvalkodjon annyira az End az R4 profilu kupakok mellett… Ezt leszamitva nagyon Ok! :-)
Es maga az egesz billentyuzet bejon tovabbra is es aksival is jol birja szerintem, bar az esetek 90%-ban ugy hasznalom, hogy nem vilagit, csak azok a gombok par mp-ig, amiket leutok. Igy tegnap toltottem eloszor a gyari toltottseggel. :-)
Tovabbra is elegedett vagyok es ajanlom mindenkinek! :-)
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Throme
veterán
válasz gaben88 #68691 üzenetére
Nincs nagy kontraszt a fehér és fekete kupakok közt világítás esetén?
A "pudingok" világítanak, mint a karácsonyfa, míg a feketéken csak a kivágások.
Másrészt a sötét kupakoknak jobban állnak a világosabb színek, míg a fehérnek pont az ellenkezője. Pl fehér esetén a fekete kupakok karaktere jól kivehető, de a fehérnél egybeolvad a kupakkal. -
gaben88
őstag
válasz Throme #68692 üzenetére
Igazából, amikor világít, akkor is minimális fényerővel, így annyira nem is figyeltem meg ilyen szemmel, de kétségtelen van igazság abban, amit mondasz. Viszont a feleségem miatt a magyar betűkről nem mondanék le, ezért maradt ahol "lehet" a fekete CM kupakok. Én pedig a fehérhez szerettem volna ragaszkodni... (egér, PS5, gép és a hangszórók is fehérek) De, ha találtam volna 96%-os billhez, fehér, világítós "side print" bill-t biztosan azt választottam volna!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Molydeus
őstag
válasz gaben88 #68693 üzenetére
Vigyázz ezekkel a design berögzülésekkel!
Én ott tartok, hogy az UTP kábeleim az Arctic keycapekhez vannak igazítva. Persze van mögötte gyakorlati elgondolás is, de a színeket már így választottam. Egy ideje keresek passzoló, világos kék grip tape-et és USB kábelt a Model D egeremhez. A lizardskin és GMMK kobalt kékje kábele nem jó.M.
-
micafighter
nagyúr
https://alkaline-sting-1d3.notion.site/QK65-Sale-Info-updating-176f4c918f5440fcb2aa32126231d588
QK65, nem találtam említve itt még (legalábbis a kereső nem hozta ki). Ennyiért nagyon jó vételnek tűnik.
-
[Prolixus]
addikt
válasz micafighter #68699 üzenetére
Szerepelt már, de jobb többször mint egyszer sem. És iszonyat áradozik róla mindenki. Annak ellenére is elgondolkoztam, rajta hogy csak 65% és nincs semmiféle fényáradat.
Más: Keychron Q3 március 29-én rajtol.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs