- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Pöttön #27950 üzenetére
Anno én is beszéltem vele magyarításról, marást nem említette.
Majd várom a részleteket, eredményt. Nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pöttön
őstag
Most összenéztem, az í-t kellene pótolnom egy num pad keycap-el, amire a legjobb a num 2 lenne, illetve a kötzépső sorban az ű-t amirte meg a num 5-ös, (igaz hogy ennek van egy kis bütyke, de annyi baj legyen )
Vagy max álldozok még rá +2k-t és veszek egy ilyet. (itt csak az í-t kellene pótolnom a num2-vel)
A kérdés mostmár csak az, hogy a két keycap szettnek, (gyári corsair-nek, és ennek a taiwan-inak a meredeksége meg egyezik szerintetek? )
Azért lenne fontos, mert csak a magyarításra szánt keycap-eket cserélném, az enter, shift, szóköz és minden más maradna a gyári.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
tibor72
tag
válasz Pöttön #27950 üzenetére
Mikor még csak nézegettem a billentyűzeteket, kiosztásoktól függetlenül, én is rá gondoltam mint lehetséges megoldás a magyarítás megvalósítására, csak nem kérdeztem meg, hogy megtudná-e csinálni. Örülök ennek az infónak
(csak én fehérre variálnám és néhány kupak, amit nem tudnék pótolni maradna fekete, a jobb kontraszt miatt)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27954 üzenetére
(csak én fehérre variálnám és néhány kupak, amit nem tudnék pótolni maradna fekete, a jobb kontraszt miatt)
Kontraszt rulz.
Most nézem, Tesoro Durandalokra, Corsair Strafera nem passzol a legyártott szettem, mert egyiknek sem szabványos az alsó sora.
De legalább a Tesorora lehet gyártatni Maxszal, mert van 6U szóközük.
Corsair féle 6,5U az teljesen esélytelen.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Mottie #27958 üzenetére
Egy régi billzet üres fedelére szórtam fel a kupakokat, nem volt alatta kapcsoló, ami egyenesen tartotta volna őket.
Legalábbis korábban volt olyan terv, hogy ezekből faragok billzetet, de aztán letettem róla, mert a túl fehér gombok nagyon elütöttek a régi billzet háztól, hiába szőkítettem volna, meg közben megjött a korábban rendelt vastag PBT szettem, amin sokkal jobb gépelni, viszont nem ISO kiosztású.
Egyelőre úgy tűnik, nem akarok billzetet építeni, amíg nem kapok vastag PBT kupakokat ISO kiosztással, addig "ideiglenesen" használom a pimpelt MXB2-őt, de annak a háza kb. az ezresbe kerülő Genius billzetekkel vetekszik, tekeredik, nyekereg, nagyon nem jó.
De az is lehet, hogy ha egyszer nekiállok, akkor inkább acélból csinálok valami masszív ergonómikus billzetet, amin a bal és jobb térfél olyan szögben áll, mint az MS Ergo4000-en, vagy az L Cordless Pro billzeteken.
(Már csak 3U hosszú szóközöket kéne keríteni ehhez a kiosztáshoz, de azt legalább gyárt a Gateron, nem úgy, mint az ISO kiosztású kupakszettet. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kemotox
addikt
[ Szerkesztve ]
-
ThePoweR
senior tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá?
~35k
2.Használt szóba jöhet-e?
Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Prog/játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus, brown switch
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Numpad kell, világítás nem lenne rossz
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
ISO Angol vagy MagyarKöszi előre is!
Üdv,
Dave[ Szerkesztve ]
-
-
-
ThePoweR
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Boltot tudtok ajánlani ahol van brown switches?
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #27969 üzenetére
Van valami áttetsző fekete kupakjuk, arra tudnak nyomtatni.
Magyart ugyan itt nem látom az opciók között, de írsz nekik egy levelet, aztán pár napon belül válaszolnak rá.
Kiosztást elvileg már ismerik.Világítós billzeteken szokásos, feketére festett, majd lézerrel levakart kupakokat nem tudom, hol lehetne gyártatni.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pöttön
őstag
válasz hemaka #27972 üzenetére
Az EU végű az ISO, az NA, pedig ANSI.
Én innen vettem, egy EU iso kiosztásút.De most van az aqua-nál is ISO kiosztású, silent kapcsolós.
Ez annyival szimpibb bolt (számomra), hogy olcsóbb a pk.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz nyunyu #27971 üzenetére
Köszi, az infót akkor egyenlőre maradok a West által átalakított keycap-eknél, mint opció.
Hétfőn küldöm neki a billt, ha minden jól megy akkor köv héten kész is lesz.
Majd a tapasztalatokkal, és egyéb infókkal (ár, képek stb..) jelentkezem majd.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
raverke
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
-10-20k2.Használt szóba jöhet-e?
Nem3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
-általános felhasználásra, nagyon ritkán játékra
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
-Erről nem tudok nyilatkozni Pár ezer forintos Logitech billenyűzetem volt mindig
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
-Vezetékes, fekete szín, Numpad, csuklótámasz és a legfontosabb a VILÁGÍTÁS!
Jó lenne ha egyenletesen lenne megvilágítva, változtatható színnel és állítható fényerővel.
Mivel még soha nem volt világított billentyűzetem, ezért nem tudom milyen szín és fényerő az ideális számomra.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
-Mindenképpen Magyar
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz raverke #27975 üzenetére
Ha egy 10-essel megtoldod még az árat, akkor én ezt tudnám javasolni. Drágább, de cserébe jobb is (mechanikus)
És ez magyar , és háttér világításos, (de csak piros színben).
A változtatható szín az elég drága feature, szerintem ilyen téren a Strafe RGB a legjobb ár-érték arányú bill, de az 45-48k körül megy, és nem magyar, csak magyarnak megfelelő ISO.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
ThePoweR
senior tag
válasz Pöttön #27976 üzenetére
+1
Csak a világításra kifizetni a felárat és venni egy gumidómos billt nem éri meg. Akkor vagy drágábban egy mechanikus vagy egy ócska legalább 5k és akkor nem hajlik ketté gépelés közben.
Ha mechanikus mellett döntesz akkor Brown, Blue, Red, Black switch. Ebben a sorrendben.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Hello!
Manapság létezik USB HUB-os billentyűzet? Nem igazán találok sehol, én keresem rosszul vagy már annyi port van a gépeken h fölösleges? Sajna az én laptopomon kevés.. csak emiatt pedig nem akarok BT bill-t venni.
-
ViZion
félisten
válasz ThePoweR #27977 üzenetére
Sorrendet mindenki magának...
vasi89: vannak, milyen árkat-ra gondolsz? Többnyire kényelmetlen helyen van a hub, sztem jobb külön.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz vasi89 #27981 üzenetére
Bt és hub? Lehet, h van, mai világban ennél durvábbak is vannak...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok, valakinek volt már DELL SK-8115 billentyűje? Az érdekelne igazán, hogy egyszerre hány gombot lehet vele lenyomni, amit érzékel is, persze!
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Valaki nyomogatott már Cougar 700K bill-t, vélemény?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
törölt tag
Sziasztok az Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard (komplett Desktop szettben)-ról mi a véleményetek? Mennyire kényelmes? Játszani is lehet rajta (Heti pár óra, a többi programozgatás/netezés).Nem vagyok hardcore gamer, csak hétvégi játékos
Észrevehető a késleltetése? -
ViZion
félisten
Külön csak pedált tudtok hazai boltban? Valami nem nagy pízért... Nem találtam.
-
Domonkos
Ármester
válasz #29810176 #27993 üzenetére
Kozepszeru eger + ollos bill +20k-ert. Ez nem tudom hogy milyen szempontbol eri meg...
Hasznalhatosagot viszont nem tudom - biztos nagyon kenyelmes ha meg tudja szokni az ember; de az ilyennek mindig meglesz az a hatranya, hogy akarhol mas gephez fogsz leulni hianyozni fog/fura lesz. Szoftveres reszt mindig konnyebb lesz attelepiteni, mint a fizikai reszt.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
Domonkos
Ármester
válasz #29810176 #27996 üzenetére
Ha hajlando vagy felarat fizetni a minosegert/kenyelemert, akkor nem nagyon gondolkoznek mechan kivul semmi masban.
Amugy ami nem mecha es siman jobbnak tartom ennel a billencsnel, az peldaul:
PackardBell 5131C
Genius i200/i220
Dell Quite touch
ibm ultranav
Lenovo enhanced performance / Lenovo Preferred Pro
Cougar 200k
Apple alu billencs
Akarmelyik topreAmi mecha de meg mindig olcsobb (persze csak hasznaltan):
Cherry MY boardok
Cherry g80 darabok
AEK I/II
stb.Es nem hiszem hogy egerbol is nagyon 6k felett kellene kolteni, hogy talaljunk egy jobbat...
Szoval jah - tularazott.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Mióta Ballmer leépítette az MS hardver részlegét, azóta felejtősek.
Ugyan az egér topikban még mindig látható némi nosztalgia a múlt századi MS egerekkel kapcsolatban, de
1) azok gyártását sokadszorra is abbahagyták ~4 éve, így újonnan már nem lehet kapni őket, vagy ha igen, akkor a valós értéküknél 2-3x magasabb áron
2) Már 10 éve is elavultnak számítottakUtolsó jó termékük kb. az Ergo4000 volt, de azt 2004-5 körül dobták a piacra, de annak a desktopjához már csapnivaló egeret adtak.
Azóta elkövetett, kéken világító MS patkányokhoz is volt már pár keresetlen szavam az egeres topikban.
(Khm, Explorer Mouse)Mondjuk a mostani L termékekkel sem vagyok kibékülve, így fogalmam sincs, mit fogok használni, ha a sokadik MX Revom is tönkremegy.
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #27998 üzenetére
Ennyire jó a BTC 5131C fake mechanikája?
Még mindig lusta voltam kipróbálni a donornak szánt billzeteket.
Bááááár anno azzal kezdtem, hogy bevágtam őket a zuhany alá, szóval nem biztos, hogy még mindig működik a gumidómok alatti PCB bennük.
IBM Travel/Think UltraNavot meg hagyjuk, borzalmas rajtuk gépelni, ugyanúgy öregszenek, mint minden más gumidómos/membrános billzet, de legalább már 10 éve nem gyártják őket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok