-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #27601 üzenetére
Felső sor: 0-Ó (13)
Második sor: Q, W, Z, U, I, Ő, Ú (7)
Középső sor: S, D, F, G, J, K, L, É, Á, Ű (10)
Alsó sor: Í, Y, X, C, V, B, N, M, vessző, pont, kötőjel, numvessző (12)
+ opcionálisan A+E, ha fel akarnám tenni a német umlautos Ä-t, ahogy a magyar Cherryken látható.Ez 42, vagy Ä-val 44.
Brit kiosztásból gyakorlatilag csak az R, T, O, P, H, Alt Gr gombok maradnának érintetlenül.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #27603 üzenetére
Átlag magyar billzeten mondjuk nem szokott rajta lenni az AltGr - A, E, I, J, M, azok nélkül "csak" 39 lenne az eltérés.
I, J, M, pont AltGr rétegét főleg magamnak raktam rá a dizájnra, mivel ANSIt használva/arról átszokva azok is kellenek.
Legalábbis melóhelyi magyar billzeten még mindig nem használom a dedikált Í gombot.
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27598 üzenetére
nyunyu: egyszer kell azt nyavalyás öntőformát megcsinálni 10e darabig (szerintem ) és ha túl jól csinálod egy idő után már senkinek sem fog kelleni, na de addig.......
1 éve az egyik kínai dyesub feliratozó kifizette az ISO Enter öntőformáját a kupak+kapcsológyártó Gateron helyett azzal a céllal, hogy majd jól letarolja az európai piacokat a saját gyártású kupakszettjeivel.
Páran próbáltunk tőle rendelni (Én november óta kergetem...), de azt a választ kaptuk, hogy majd az idei groupbuyon mindenki jól megkapja a magáét.
3-4 hónapig ment a hülyítés, hogy milyen opciókból lehet választani, majd GB lezárása előtt pár héttel közölte, hogy a magyar, dán, norvég, olasz opció törölve, mert nincs meg a 10 megrendelés belőlük.
Asszem csak a német kiosztás lesz gyártva, spanyol, francia már nem biztos.De amilyen jól kommunikálta őket, azóta sem tud senki semmi biztosat róluk.
Másfél hónappal a GB vége után sincs még egy épkézláb render arról, hogy is fognak kinézni a korábbi GB-kben még nem gyártott kupakszettek. (német, arab, stb.)Aztán meg megy a gyártó részéről a sírás, hogy alig rendelt ebben a GB körben valaki.
Én már azon is csodálkoztam, hogy ilyen szar kommunikáció után hogyan akadt 150 marha, aki látatlanban beleugrott a GBbe 75$-os egységáron, majd csak lesz valami alapon.Másnak viszont nem önthet a Gateron ISO Entert, még kupakonként 2-3$ öntőforma bérleti/használati díj fejében sem.
(Legalább 2-3 másik cég foglalkozik még Gateron kupakok feliratozásával.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
tibor72
tag
válasz nyunyu #27605 üzenetére
.. ez egy kisebb idegállapot....Azt nem értem, - teljesen laikus vagyok ebben a témában - hogy itt még mindig fizetni kellene valakinek mert ISO kupakot önt? A másik, nem tudom milyen minőséget képviselt volna az a kínai gyártó, de piszok drága egy szett, de ha csak legyártaná és meghirdetné a megfelelő csatornákon, lehet gyorsan elfogyna, a rendelt tételen felüli mennyiség is.( Üzlet=kockázat.) Lehetetlen ez a helyzet, a leírtak alapján. És itt a divat is nehezíti a helyzetet pl.: háttérvilágítás. Bár nem tudom mennyire engedné át a fényt egy vastag kupak?(semennyire sem) Szóval akárki nem rendelné, viszont a világos kupakok sokkal jobbak láthatóság szempontjából is. A kettő kombinálása lenne optimális, vastag és fény áteresztő (mérsékelten). No, ezzel az opcióval már érthető volna az ára, és meg is érné. Én is dobnám a gyári feketét azonnal, egy ilyenért. Nekem per-pill, sziszifuszinak tűnő a vállalkozásod, de NE add fel.
Ha már világos kupak.
A Tesoro most kihoz egy modellt - [GRAM Spektrum] - fehér kupakokkal is, rbg világítással, low profillal (ezt nem tudom mennyire lehet nyerő)és amivel agyonverte a koncepciót, barna Kailh switch -kel(persze a videó alapján ez sem biztos). Cserébe "olcsó" és nem kell, viszont nagyon kellemes a szemnek. Ez lesz az új őrület, illetve már az. És nem mellesleg, nem tudni lesz-e magyar kiosztásban egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27606 üzenetére
Allitolag 5000$ egy ISO billzethez valo ontoforma.
Minoseg? Gateron kb. a jelenleg kaphato top minoseget kepviseli.
40$ belole egy blank ANSI szett (+5$ a ketszinu sakktabla), dyesubolva 75-80$ korul mozog.Doubleshot ABSt pl. a Cherry kupakformait megvevo GMK gyart, de az 120-140+$ kategoria.
(Cherry 2004-ben abbahagyta a doubleshot gyartast.)Bár nem tudom mennyire engedné át a fényt egy vastag kupak?
Nyilvan egy sotetebb szinu kupak kevesbe engedne at a visszajelzo LEDek fenyet, de ez a feher nagyon atengedi.
A Tesoro most kihoz egy modellt - [GRAM Spektrum] - fehér kupakokkal is, rbg világítással, low profillal (ezt nem tudom mennyire lehet nyerő
Ez kb. olyasmi, mint a billzetem eredeti lapos kupakja:
Kozben a Cherry kihozta a billzetemet "hagyomanyos" Cherry profilu gombokkal is, csak a feliratozas maradt ronda:
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27606 üzenetére
Azt nem értem, - teljesen laikus vagyok ebben a témában - hogy itt még mindig fizetni kellene valakinek mert ISO kupakot önt
Problema az, hogy itt nem a kupakok gyartojae a forma, hanem az egyik feliratozo ceg finanszirozta, aki viszont nem akarja senkinek sem kolcsonadni.
Par masik gyartonak, pl. amerikai SPnek van ISO formaja, mert evekkel ezelott kozossegi nyomasra (geekhack, massdrop...) beruhaztak egybe, azota egy rakat egyedi szett keszult naluk.
Mas kerdes, hogy nem szivesen gyartatnek veluk, mert nem eleg, hogy dragak a szettjeik, mostanaban nagyon hullamzo a minoseguk.
(tDr1v3r hogy all a DSA Granitetal? )
Ja, meg ok hajtottak el az 1 billzet=800$-os arajanlattal tavaly.[szerk:]Jol van, megint kikapcsolt az agyamban az ékezetes üzemmód.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz nyunyu #27608 üzenetére
Megvan mar! Pinching van meg par stem ferdebb, de a Zealiok eleve lotyogosebbek, szoval nem olyan egetveroen zavaro.
Majd rakok fel kepet ha meglesz az uj asztalom es veszek melle masik kabelt.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
izee
őstag
válasz haxiboy #27575 üzenetére
Bocsi, arra utaltam, hogy nincs olyan ami megfelel a pénztárcámnak.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
tibor72
tag
válasz nyunyu #27607 üzenetére
Az 5000 dodo hihető összeg a komplett öntőformáért, viszont a korábban említett darabszámig garantáltan. A fényáteresztő képesség is jó a képek alapján, csak a kínaikat rá kellene bírni a munkára. A másik cég már a fűadagját is beleszámolta, 800 egy szettért, ez tényleg elhajtás volt sajnos . Ezt most kicsit összetömörítettem, de a lényeg benne van. Bízom benne idővel megváltozik a gondolkodásuk és némi kockázat fejében egy nagyobb tételt előre legyártanak távolkeleten, a jövőbeni siker reményében. Persze csak addig, míg az "ilyen" Tesoro félék el nem árasztanak minket elfogadható minőségű termékkel, vagy jobbal.
[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
Ajanlottkent vettem Cougar 200K-t decemberben, most kiderül milyen a support >.<
Be Victorious!
-
tibor72
tag
válasz nagyArc #27610 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, csak kérdés milyen lesz összességében, és hogy elkerül-e mifelénk
Régebben találtam egy hagyományos magas kupakszettel készült billt is csak már két órája nem találom, pedig Neked szerettem volna megmutatni, mivel tetszett az előbbi is.Az is fehér.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz tibor72 #27614 üzenetére
Ezek a lapos keycapek...egyébként nem rossz nem rossz. Fontolgatom én is az egyediséget. Piros-fekete után, nálam most a Fehér-Kék nagyon bejövős. De nincs erőm(pénzem) festegetni/lecserélni a sok hardware-t.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27614 üzenetére
Régebben találtam egy hagyományos magas kupakszettel készült billt is csak már két órája nem találom, pedig Neked szerettem volna megmutatni, mivel tetszett az előbbi is.Az is fehér.
Massdropon most kapható Keycool Hero 84, csak azt nem tudom, hogy gondolják a Kailh switchekkel 70$-t (+14,5$ szállítás) 3/4 billzetért.
Ennyiért már egy egész Cherry G80-3000-et is lehet kapni, valódi Cherry MX-ekkel.
Vagy a Duckynak vannak még fehér mechanikusai, Vortex Pok3rből is létezik fehér, meg mostanában látni egy csomó kínait is ócóért.
[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
válasz nagyArc #27617 üzenetére
Erdekes dolgokat produkal*, barmilyen kulso behatas nelkul, egyik naprol a masikra. Es sajnos igy nem lehet hadznalni, mert nagyon nehez ugy gepelni, hogy egyes billentyuknel mar jon is a "Shutting down..."
*
"Osszekapcsolodott" billentyukGombyomasra PC kikapcs
Gombnyomasra PC Alvo mod
Be Victorious!
-
tibor72
tag
válasz haxiboy #27615 üzenetére
Ez már számomra az extrém kategória - piros, fekete vagy fehér, kék - már egy világos billzettel is "kibékülnék" ha a szememnek, és az ujjaimnak kellemes. Ez a Keycool Hero 84 szemnek kellemes, viszont bankszámlagyilkos. De lesz majd mihez viszonyítani, ha komolyra fordul a dolog. A "comó, óccó " kínairól jut eszembe, ez lehet nem olcsó viszont némelyik - az ismerteken kívül - nagyon megkapó. Pl.: [link] , persze itt is van mechanikusnak kinéző szerkezet, de azoktól tekintsünk el. Most mintha Pok3r fehér billzetét láttam volna, korábban, amit előzőleg linkelni szerettem volna, persze rbg világítósban - nagyon tetszik - csak nekem, csak ma 190-ért adnák is... a teljes értékű billeket preferálom, ha már veszek, mivel utazni, cipelni, mostanában nem.... szeretnék. ( helyben vagyunk, made in taiwan )
-
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Gamer billentyűzetet szeretnék vásárolni 10-15K között.
Láttam, hogy többeknek ajánlottátok a Bloody B120-at és Cougar 200k-t.
Érdeklődnék,hogy szerintetek melyik lehet a jobb választás?Arra is kíváncsi lennék, hogy Cougar 200k is tudja 1ms válaszidőt amit a B120?
Erre vonatkozóan nem találtam leírást.Ezek mellett esetleg szóba jöhet a Sharkoon Skiller Pro vagy inkább felejtsem el?
És még egy kérdés. Ebben az árkategóriában van jobb választás mint a két említett billentyűzet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Autoamata webshop: licenceland.hu
-
bbdzyx
senior tag
válasz Baltimor #27620 üzenetére
A 1000Hz-es polling rate billek eseteben szerintem bullshit. Cougar 200K-nal nem is mukodik jol: officeban meg nagyon szep, ahogy masodpercek alatt teleír egy oldalt, ha nyomvatartod, de jatekon belul mar nem birja, bekapcsolt ultrapolling eseteben megakad, csak egy pillanatra erzekeli a leutest, stb.
Gyakorlati elonye amugy sincsen, nem mozogsz gyorsabban, nem lesz se finomabb, se reszponzivabb az iranyitas (pl. CS-ben a peekeles).[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
bbdzyx
senior tag
válasz Baltimor #27622 üzenetére
Minosegben szerintem hasonloak. A tobbi mar csak toled fugg: laptopszeru, ollos kialakitas (+vilagitas) vagy hagyomanyos kupakos, membranos.
A valaszidot az egyik ex-billentyuzetemre , egy Zowie Celeritasra alapozva mondom, hogy felesleges.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
nagyArc
tag
válasz tibor72 #27619 üzenetére
Nekem van egy fehér Keycool 84-em (brown), innen rendeltem:
[link]
Ez nem a Hero, mert nincs világítása, de egy fehér billentyűzetnél szerintem ez felesleges is. Ez nem annyira bankszámlagyilkos, vastag PBT keycap-jei vannak (a legjobbak, amivel valaha is találkoztam), pont kellően érdes a felületük, és nagyon-nagyon kellemes vele írni. Csak azért nem használom túl sokat, mert nem igazán tudtam megszokni a nem magyar kiosztást. A numpad-nélküléségnek nagyon sok előnye van: közelebb kerül az egér, ami sokkal ergonomikusabb. -
tibor72
tag
válasz nagyArc #27625 üzenetére
Mivel nem csak én használom, a teljes méretű magyar kiosztás, világítás, kompromisszumhoz kötött feltétel volt. Az átszokás gondolatát meg ízlelgetem még. Az egér billentyűzet távolság meg nem szempont, hely van, és még nem éreztem távolinak egyiket sem a másiktól. A sok funkciós dolgokat sem szeretem igazán, most is van egy 6 soros isten tudja milyen elvetemült kiosztású billzetem amit nem mindennap használok, viszont annál többet szidom, mire újra eszembe jutnak a kombinációk.
-
ViZion
félisten
válasz nyunyu #27627 üzenetére
Semmit nem látni, mentsd le a képet.ohh, OK, megtetted.
Enyhén khmmm... ilyen melegfelvonuláshoz való.
Fnatic-nál dúrván beszóltam Neked... muhahhhaaa[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gentlelelele
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék egy új klaviatúrát beszerezni, mert már kissé elnyűtt a mostani, ami egy Revoltec Lightboard XL3-as egyed. Használat szempontjából a elsődleges prioritást kap a játék. Kifejezetten tetszik, ha kap valamilyen háttérfényt, mivel nem szeretem feleslegesen felkapcsolva hagyni a villanyt, vagy az asztali lámpát. Magán a mostani Revoltec-en is bejött a magyar kiosztású billenytűzet, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá, vagyis szóba jöhet még ANSI is. Illetve maga a billenytűzet magassága jobban tetszene, ha ehhez hasonló lenne. Vagyis inkább konvergáljon a magassága egy laptop billentyűzethez. Az ár olyan 10k körüli összeg lenne, amit rászánnék.
Amiket eddig nézegettem, azok a COUGAR 200K és A4Tech Bloody B120. Nem szeretném csak elméleti távpontokat követve megvenni, szeretném mindenféleképpen kipróbálni, ha lehetséges. Gondolok én itt arra, hogy szívesen lenéznék egy üzletbe, ahol van raktáron.twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”
-
-
ViZion
félisten
válasz tibor72 #27632 üzenetére
Venném én is, csak a "halványfoszöld" miatt nem bejövős...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Varoz
addikt
válasz ViZion #27633 üzenetére
Csak amiatt? Véletlenül sem azért, mert úgy ahogy van förtelmes.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
F e Z o
veterán
Egyik ismerősöm kérné a segítségeteket : "Szeretnék venni egy gamer billentyűzetet. 10.000-ig terveztem az árát és leginkább focizásra használnám. Persze mellette párom sokat szokott gépelni (szöveget szerkeszteni). Ezekre legyen a legalkalmasabb. Strapabíró, vezetékes, ne legyen túl zajos és magyar kiosztású legyen. Mert a mostaninak elég zörgősek a gombjai. Pláne a nagyobbak."
H2O über alles!
-
Mottie
őstag
Mi jelenleg az alabbiaknak megfelelo, legolcsobb megoldas?
1. Elso korben 75-80 GBP (kb 30000 Ft), vagy ha ennyiert nincs, akkor a legolcsobb
2. Uj
3. Fo felhasznalas jatek: LoL a legigenybevevobb, emellett overwatch lesz, illetve mindenfele rpg-k (de ott foleg a wasd hasznalodik csak)
4. Mehanikus (MX Red or Brown - vagy ezeknek megfelelo mas gyartotol)
5. Vilqgitqst mindenkeppen szeretnek, gyakran hasznalnam sotetben.
Ezek opcionalisak, ha nincs nem baj: Numpad, wristpad6. Nem kell magyar kiosztas
Koszi,
Mottie
Be Victorious!
-
Mottie
őstag
válasz haxiboy #27639 üzenetére
Szia!
Végignéztem a 20-30.000 kozotti ajánlottakat:
- Altalanos, hogy itt (UK) sajnos kicsivel dragabbak)
Razer Blackwidow -> Kimondottan tetszik, de itt nem talaltam 2013-as modellt. 2014-esbol 90 GBP (~36.000 Ft az elso világítós)
Tesoro -> Ez is tetszik, de szinten csak ~90 font kornyeketol van vilagitos.
CM -> Nem tisztak a modellek itt, pl Quickfire Pro/Trigger Z verziot nem talaltam. -> Kevésbé tetszik
Viszont annyi fele modell van, hogy azt sem tudom merre nezzek...
Be Victorious!
-
ViZion
félisten
válasz strynox #27641 üzenetére
Autós játékban lehetne értelme, de aki azzal tolja, az kormányt vesz. FPS-re sztem tök mindegy. MWO-ra is joystick-ot szokott venni, akinek kevés a bill. Szal. nem hinném, h bejön nekik, de majd kiderül.
-
eMPet72
csendes tag
Sziasztok!
Új gépemhez új billentyűzetet keresnék.
Most egy régi Chiconym van, munkahelyemen meg Lenovo.
Mindkettőnél a kurzormozgató gombok és a 2x3-as csoport (Ins,Del,Ho,End,Pgup,Pgd) között van egy gombnyi magas hely, valamint az enter is nagyobb.Hasonlót keresnék most is, de fehérben.
Sajna max. 10e forintos kategóriában "normál" és nem összenyomott alig van. Médiagombok és egyéb "felesleges" helyfoglalók nem kellenek, Office, Autocad, esetleg némi játék lesz a használat során.Az ajánlottak között nem találtam semmit, a neten meg ezt billentyű+egér kategóriában:
Asus Desktop W3000 cordlessTudtok valami egyebet (is) ajánlani?
-
ViZion
félisten
válasz strynox #27643 üzenetére
Ilyesmi cserélhetős már volt valahol. Nem hiszem, h ennyire nagy szükség van cserélgetésre, a forrasztás nekem biztosabbnak tűnik.
-
Gordiann
őstag
válasz eMPet72 #27644 üzenetére
Szia!
Én kb ebben a kategóriában kerestem, letisztult, minden csicsa nélküli párost.
2-t néztem ki, végülis a DELL KM 636-ra esett a választásom (ez van elvileg fehérben is), én Ausztriában rendeltem. Nem érkezett még meg, de ha meglesz, írok róla véleményt, elvileg pár nap.
A másik, amibe viszont szerelmes lettem, a Microsoft Wireless Desktop 900. Halk, egyszerű, ezt meg is tudtam nyomkodni, nagyon tetszett. Azért nem ez lett, mert a másikat olcsón be tudtam szerezni.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Gordiann #27646 üzenetére
osztrák boltot tudsz ajánlani, ami postáz ide is?
-
Gordiann
őstag
válasz ViZion #27647 üzenetére
Nem tudom sajnos melyik postáz, én kint vagyok.
Viszont a [geizhals.at]-n lehet keresni legolcsóbb helyeket, illetve boltokat. -
tDr1v3r
veterán
válasz Mottie #27637 üzenetére
Fémházas, Gateron Brown kapcsolós (jobb mint a Cherry), háttérvilágításos és felesleges sallangoktól mentes. A kiosztás ANSI US, de feltételezem hogy nem nagy baj.
/r/mk-n nagyon sokan szeretik, csak ezért ajánlom, személyes tapasztalatom nincs a billentyűzettel (a kapcsolón kívül).
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest