Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Dolphin #80458 üzenetére

    "Általában mindig felül exponálj kicsit"

    Kivéve ha Sony szenzorral szerelt géped van, ami Olynál az utóbbi 5 év talán összes modellje. :U
    A Sony-szenzorok sokkal jobban tűrik az alexpóból húzást, mint a highlight recoveryt. Tehát itt inkább arra érdemes figyelni, hogy a hisztogram ne jelezzen kiégést.

    Ezt leszámítva viszont tényleg elég alexpós a kép. +2/3 FÉ-t még lehetett volna neki adni, amennyiben nem sziluettek volt a cél.

    Lassú Víz: "Ami a diffrakciót illeti, az elemi pixel méretétől, közérthetőbben a szenzor nagyságától és a felbontásától, valamint a rekesz nagyságától függ. Egy 16-os mFT szenzor esetén valahol f8 és f11 között már lágyul a kép."

    Plusz az obitól is függ. A 45-öst ahogy teszteltem, f4-en legélesebb, f6.3 már lágyabb, mint f5.6 vagy f4, f8 vs f4-hez pedig már 100%-ra se kell nagyítani, hogy jól látható legyen a lágyulás.

    Topikk: 20 >>> 17, szerintem: sokkal élesebb, kontrasztosabb, kisebb, olcsóbb, gyakoribb. Egyedül a fókusz-sebességben lassabb (gyenge fénynél kifejezetten problémás), nálam a 17-es szinte csak ezért van, de szerintem kb. másfél éve volt legutóbb a vázon...

    Dolphin: én is microSDt használok pár éve, eddig kb. tucatnyiból csak egynél volt olyan bajom, hogy amint telt a kártya, az első pár kép írása eléggé lelassult.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák