- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tituszazeb
tag
Az Olympus-ra, Kodak-ra, vagy Nikon-ra gondolsz?
A helyi Photo Hall-ba szépen elsétálok és valszeg ott veszem, mivel hétfőn már kellene a gép, ott (elvileg ilyenek vannak) pl:
Nikon L14 24E
Pentax Optio E30 20E
A leírt gépekről és árakról mi a véleményed?
Mondanál néhány jó ár/érték arnyas tipust? Mert akkor a boltokban direkt ezeket kersném (mint írtam sajna rendelésre már nincs idő)
Ja és SD kártyásakat, ha lehet, mert már vettem 1 1 GB-osat alkalmi vételben.Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
ottkar
addikt
válasz Tituszazeb #9551 üzenetére
http://www.edigital.hu/product.php?productid=28566&cat=257&page=1
De ezek között nincs olyan ami elüt a többitől tudásban,Nem tudsz mást csinálni mint megnézed hány 20 ezer körüli gépet tudnak ajánlani, és abból neked kell választani.Talán a fenti a leginkább ezek közül.
[ Szerkesztve ]
-
-
ottkar
addikt
válasz Tituszazeb #9554 üzenetére
Nincs ezek között olyan érdemi különbség. Lehet bármelyik Fujit is venni. Ha egy adott üzletben akarsz venni akkor csak azt tudod venni ami ott van.
-
Tituszazeb
tag
Hello!
Szerencsém volt! Találtam egy Lumix LS60-at 22E-ért a 2. boltban ahol jártam, rögtön meg is vettem. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, bár a kijelzője lehetne jobb is, de tudom, nem ez számít. A képek monitoron, illetve TV-n nézve nagyon szépek (pedig ultra amatőr vagyok). Úgy látszik elég ide a 6 megapixel is, vagy elég lett volna biztosan a Canon 5 megája is...
Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy válaszoltál nekem, és bocs, hogy raboltam az idődet!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
bruki06
csendes tag
Kodak Z812-ről mit gondoltok?
-
Joltee
aktív tag
Van itten egy SD kártyás kérdés, hátha tud nekem vki infóval szolgálni...
[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
rii
nagyúr
hello
szeretnék gépet venni, hgy le tudjak kapni néha azt, amit szeretnék/szükséges, de nem vagyok fotós alkat
5 mpx es gép is elég
ne legyen túl szar gép
és lehetőkeg jól nézzen ki (tudom ... ez szőkenős)30.000 környékén van valami?
ez jó gép, csak nem tetszik - Canon Powershot A570 IS
ilyen van havercsajnak - nekem elég lenne-de nem kapható már - Olympus mju 600
ez meg teccene - de szar - Olympus stylus 770
előre is köszi, h valaki ajánl egy gépet
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #9565 üzenetére
nagyon baba!!!!
köszi!!!
(-:
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy mindenes DSLR-t, amivel nem kell raw konvertálással szórakozni, a beépített jpg-je megfelelően színhű és jó képet ad. Az E-510 megfelel ezeknek a kritériumoknak? Hol tudnék nem raw-ból előhívott E-510 képeket nézni?
Nagyon tetszik a gép, az ára is nagyon kedvező a tudásához képest. A kis kereső nem zavar, ISO400-ig használnám (úgyis ott a beépített stabi), a 4:3 oldalarány sem gond.
-
ottkar
addikt
Azok akik azt terjesztik hogy ilyen meg olyan rossz a DSLR-k JPEG-je maguk se tudják hogy mi a fenét akarnak tulajdonképpen.Ugyanolyan ez mint a szemcsézet esztelen vadászása.Mindkettő már a butaság felé kezd menni. A színeket meg a többi paramétert meg minden gépnél be kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
E 510 képek.A képekre kattintva nagyobb méret, ha azokra kattintasz a képtár nyílik.
[ Szerkesztve ]
-
-
bruki06
csendes tag
Végső döntésem a Kodak Z812 lett. Holnap meg is rendelem, de nem a Pixmaniaból!
-
bnss
veterán
Hello. Rákaptam nagyon a "fotózásra", azért írom idézőjelben, mert kompakt géppel vagyok jelenleg felszerelkezve. Régóta gondolkozom egy belépőszintű dSLR gépen (Pentax K100D, Nikon D40, esetleg Olympus E-410). Jelenleg melyik gép lenne a legjobb vétel - nem feltétlenül az említett gépek közül - (mondjuk általános használatra, valamint néha napján autóversenyen fotózni)? A keret elég szűkös, ~130k környéke. Néztem apróhirdetéseket, tartok egy kicsit a használt a vázaktól, obiktól. Köszönöm az ötleteket előre is!
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz philoxenia #9576 üzenetére
Nekem is a Pentax a legszimpatikusabb, de mint mondtam egy hónapon belül biztosan nem tudok beruházni - sajnos. Ha szerencsém lesz, még sikerül beszereznem.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
addikt
Hello!
A D80 tényleg ennyibe kerül kint itt? [link]
Mert ha igen,valaki feltudna világosítani,hogy mit kell tudni ha külföldről szeretném behozni?
Másik dolog,mennyibe kerül egy zárcsere?Mert nekem volt már,hogy egy nap alatt ellöttem 400 képet,egy kiránduláson és nem tudom,hogy a gép mennyire fogja bírni az ilyen terhelést.[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz grabber #9578 üzenetére
Ha nem Te hozod magaddal ,hanem posta hozza csomagként, akkor vámot fizetsz,nem lessz EU garancia.
A D 80 és egyéb tükrösök zárszerkezete 50-60 000 expot is kibír minimum, a D 200,D 300,EOS 40D stb 100 000- expós ,vagy a-fölötti.
Ha most odakint vagy, megveszed, és hazahozod mint a saját cuccodat fotóstáskában, és nem valószínű, hgy valakit érdekel hogy vámoljon, /értelem szerűen a csomagolást ne tedd mellé./ -
addikt
válasz johnjohn #9580 üzenetére
Hát lenne valaki kint amerikában aki pont ilyet akar venni és elszeretné majd adni nekem
Garancia az érdekes.Gondolom olyan sűrűn nem szoktak elromolni az ilyen gépek.De ha el is romlik akkor itthon kijavíttatom(max 40k lehet,hanem így van szóljatok)és még mindig 60k jobban kijöttem és még egy tele obim is van.
De ha nem romlik el,akkor meg több mint 100k nyertem amin vehetek egy jó obit,meg elöbb megtudom venni a gépet.
Az ebay-en olvastam,hogy a postázás ide kintről 10k.Ha elromlik a gép akkor 2*10k és ingyen megjavítják.Még ez a lehetőség is itt van. -
rii
nagyúr
válasz philoxenia #9565 üzenetére
meg szabad még kérdeznem, hogy erről (Olympus MJU 750) mi a véleményed?
tom'hogy 10.000 Ft-al drágább mint a Casio, csak érdeklődésképp... (-:
csak azért kérdem, mert havercsajnak ilyen ( [Olympus mju 600 Digital] ) van és végülis ez a MJU 750-es meg annak az utóda
meg azért mert az Olympus MJU 770-es lehúzásával szemben szeritem a MJU 600-asnk szép képei vannak
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #9576 üzenetére
ezek a teszt-fotók jelentenek valamit?
számomra csak a színek teltebbek, de azt egy PS-es 5-10 perces munkával utána lehet húzni, rosszabb esetben Selective color-ral, jobb esetben egy Curves.
sőt az a570-es SPEED LIMIT táblája élesebb.
-
johnjohn
addikt
Milyen monitoron nézed, és mekkora felbontásban. A zöld láda és környéke, de az egász kép maszatosabb, részlettelenebb az 570 képein. A Speed Limit tábala valóban élesebb az 570-nél,de tudni kéne milyen obi volt a K 100-on, egyszerűen csak rekeszelés kérdése, hogy ne legyen mosottabb a széle.Amit a tükrösön másik obival tökéletesíthetsz,azt a kompakton nem lehet javítani.Persze a tükrös jóval drágább.
-
rii
nagyúr
válasz johnjohn #9585 üzenetére
egy kiörgedett, vagy kieregedő félben levő 21"-os trinitron képcsöves SUN monitoron nézegettem őket.
ami még különbség volt, hogy a háztető szinén a pentax-nál volt jobb
no meg a pentax nem csak JPG-t tud, hanem RAW-ot is, gondolom, ott meg nincs tömörítés miatti összemosódás.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BekeVon
tag
szeritnetek canon eos 400D, nikon D80, nikon D40X közül meik a jobb választás, ovasltam tesztet mindegyikről többbet is, de konkrét gyűztest nem tudtam emgállípítani
-
rii
nagyúr
ez kettőről mi a vélemény?
a Canon PowerShot A570 IS-el szemben (40.000)
van olyan jó ár/érték arányú?Canon PowerShot A650 IS (80.000) és Canon PowerShot A590 IS (42.000)
-
BekeVon
tag
kösz akkor valszeg az lesz, mondjuk én a 400d re sazvaztam de hiszek nektek megnézem ako holnap
-
BekeVon
tag
huh rosszat írtam nem d80 hanem d60 úgy vélemény
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem Nikon P 50 is van ez is jó választás lehet. ( 46 000)
-
stop
aktív tag
válasz BekeVon #9588 üzenetére
Nekem 400d-m van, tegnap volt lehetőségem megnézni és kiprobálni a d80-at, jobb, és többet tud, és más.
Árban nem tudom mi különbség van.
ui: amiről viszonylag sok szó esett eddig itt, miszerint jobb a fogása - egy igenkicsit tényleg az, de nekem viszonylag nagy kezem van és ugyanúgy kicsinek érzem mindkettőt markolat nélkül.
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
TeeJay
félisten
múlthéten vettem Canon A570IS-t
és bátran ajánlom neked
jó kis masina és hasznos bele az IS is valamint egész gyors és szép képet csinál
(ahhoz képest milyen kicsi érzékelő van benne 7MP-el)
egyedül csak a kijelző felbontása nem tetszik de majd megszokom
már hozzászoktam a Sony 2,5"-os 230K pixeles kijelzőjéhezja és van rajta teljesen manuális témamód is szóval nem egy automata gép hanem magad is belőheted milyen módon szeretnél képeket csinálni.
én 2GB-os Kingston SD kártyát vettem bele és 640fotót tud tárolni (+-párat)
a videómódja is király mert lehet 640x480-ban 30FPS-el videózni a kártya kapacitásáig
illetve van 60FPS mód igaz csak 320x240-benösszességében én elégedett vagyok vele bár nem árt hozzá nagy kapacitású akksi mert ha az IS folyamatosra van téve akkor szívja lefelé pláne kijelzővel együtt
A590IS-t én is néztem de azért az 570IS-t vettem mert ugyanakkora érzékelőre itt "csak" 7MP van annál meg már 8MP
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Kb 30-35e körül milyen fényképező gépet tudnátok ajánlani átlag felhasználásra? Én a samsung L700-ast néztem. Szerintetek?
-
TeeJay
félisten
valaki tudja azt hogy hogyan lehet kiszámolni adott méretű érzékelőn x megapixel esetén hány mikronosak a képpontok?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest