-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Köszönöm,de egy adott programra gondoltam ami kimutatja aránylag mennyit fogyaszthatnak az alkatrészeim... Nekem vmi olcsóbb megoldás kéne, FSP 350 APN-re gondoltam és csak az érdekelt volna a legjobban,hogy elég lenne az adott gépemnek..?
Nekem megfelel tökéletesen a 7.ker,hiszen ott lakok. -
Potzee
addikt
ANTEC BP 500U nagyon jó kis táp, FSP belsővel. Bár nem mai fejlesztés, én rá merném bízni a konfigomat A 8 cm-es venti miatt valószínű, hogy nem a leghalkabbak közül való. Nem gagyi és nem is 10k az ára...[link](ház nélkül!)
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jeni
félisten
válasz TechN7ne #37251 üzenetére
Hello szomszéd
Ilyen programról nem tudok,elvileg van,de ahhoz kell egy fizikai mérő eszköz ami csak az említett fogyasztásmérőben van beépítve.
Ezt csak táp előtti részen tudod mérni az ugyanis a házon kívül van.
Terheléssel sem fogyasztana a többet a táp kb.280W-nál többet.Amúgy aki vesz,venne egy FSP Raider 550W tápot,arra figyeljen,hogy annak egy hibája van,hogy a SATA csatik egyik szállán túl közel vannak egymáshoz.
Így nehézkes egy hármas SATÁS eszközt egymás után összefűzni,rácsatlakoztatni.
Azon a szálon gond ahol 4 SATA csati van.
A másik szálon meg 2 SATA dugó és 3 db MOLEX csati van,így bűvészkednem kellett egy kisit egy MOLEX átalakítóval és bővítővel.os!
Akkor ne add el!
Legfeljebb nekem pár zsetonért. Jó lesz a HTPC házba.[ Szerkesztve ]
-
zolo0525
tag
Sziasztok!
Melyik a jobb táp ? FSP Hexa 500 v. Cooler Master Elite Power 500W
-
Potzee
addikt
válasz zolo0525 #37256 üzenetére
Én az FSP-re szavazok!
A CM mikor honnan szedi össze a tápbelsőit...vannak típusok FSP vagy Enhance béllel, ezek jók. DE! akad bőven ATNG, Acbel, Solytech, Seventeam, stb. hitvány elektronikával is...ezek eléggé kétes minőségűek...szóval nálam a CoolerMaster táp fronton nem játszik...
(500W környékén én most a Seasonic belsősANTEC HIGH CURRENT GAMER HCG-520 -ra voksolok vagy BE QUIET! STRAIGHT POWER BQT E9 450W 13,5 cm-es ventivel, FSP belsővel)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Gubu0101
veterán
Üdv újra!
Asrock Z77 Extreme 6+ i5 3570k hoz mit ajànlotok?
Annyi tuning lesz hogy ki próbálom mit bír később ha ne tán szükség lenne rá akkor tudjam.
Vga pasz talán közép kat.
Ram max 16 Gb.
Ár:20-ig mehet!
Gyártó:Mind1
Köszi!
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
Üdv újra!
Asrock Z77 Extreme 6 + i5 3570k hoz mit ajánlotok?
Tuning lesz egy próbáig hogy tudjam ha később szükség lenne rá meddig mehetek.
Vga: közép kat.
Ram:8-16Gb
Ár:20-22 ig max
Köszi!
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Potzee
addikt
válasz Gubu0101 #37260 üzenetére
FSP Raider 550 15,5k
XFX Core Edition PRO - 550 W 550W, Seasonic belső, 12V-os ágon 44A, 80Plus Bronze minősítés, 17,5k
ANTEC HIGH CURRENT GAMER HCG-520 szintén Seasonic belső, 21,5kPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
csevede
tag
Szép napot mindenkinek!
Adott a következő konfig:
ASRock M3A770DE
AMD Phenom II X4 965
2x2 GB Kingmax DDR3-1333
1 SATA vinyó
1 DVD olvasó
1 USB Webcam
1 USB Pendrive
1 12cm Fan
350W FSP FORTRON APNAbban szeretnék tanácsot kérni, hogy ha mindemellé videokártyának egy radeon hd 5830-at raknék be, kell-e tápot is cserélnem?
Köszönöm előre is!
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gubu0101 #37261 üzenetére
Hi!
Ha olcsón akarod megúszni akkor az FSP Raider 550 (még a 750-es is "csak" 20K) de 21K körül már az FSP Aurum Gold 500W is megvan.Bazinga!
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Cooler master gx550 miert nem ajanlott? Mert lattam az ajanloban, hogy a 450 felettiek nem ajanlottak. Haver gepeban van jelenleg. Melle akarunk rakni egy gtx560ti-t. Lehet valami gond vele? koszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Potzee
addikt
válasz JoolsNOS #37268 üzenetére
GX 550 D3 vagy E3?
A GX 550 D3 az pont egy jófajta táp, Enhance belső, 80Plus Bronze minősítés, 12V-os ágon 44A...a GX 550 E3 Seventeam beles, én azt inkább hanyagolnám...
A GX szériából a xxxW D3 vállalható, az E3 sorozat felejtős, csakúgy mint a GX Lite sorozat (ATNG belső)
Nem a 450W felettiek a "nem ajánlott" kategória...A CM mindenféle logikát mellőzve vásárolja az elektronikát mikor kitől... pl. a SILENT Pro M sorozatban Enhance ill. FSP elektronika van, ezek jó tápok.
A SILENT Pro M2 sorozatban a 420W / 520W / 620W Seventeam beles, ezek kerülendőek! Viszont a 720W / 850W / 1000W ismét Enhance elektronikával szerelt, jobb fajta cuccok.
A SILENT Pro Gold, Hybrid és Platinum sorozat szintén jó választás lehet (Enhance), de az Extreme Power sorozatból már nem kellene egyik sem (Chicony, AcBel, Solytec belső)
Hát, én ezért nem favorizálom a CoolerMaster tápokat...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
JoolsNOS
veterán
válasz bluyoo #37270 üzenetére
Mint mondtam az 550es van a gepben. De otthon pihen a 400as antecem. Akkor az biztonsagosabb lenne?
(#37272) Potzee: azt hol latom melyik? Mert csak egy gx 550 felirat van rajta a kulso oldalon.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Potzee
addikt
-
JoolsNOS
veterán
válasz bluyoo #37275 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Legközelebb kikapom a tápot mert csak a nagy felirat van az oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz Potzee #37278 üzenetére
Ha nem tudjuk megállapítani akkor belerakjuk. Én konfigomhoz használtam egy hétig, nem volt vele semmi gond, bár az övében a 6 magos ph2 többet eszik szerintem, de nem lesz vele gond. (bár már lassan 2 éve használja egy 9800gtvel és nincs probléma, 45 watt többlet lesz a gtx560ti)
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz JoolsNOS #37277 üzenetére
Szívesen!
Ott van a táp túloldalán a kábelköteg felől.Csak a táp 4 tartócsavarját kell kiszedned és máris kiderül hogy melyik típus.
(#37279) JoolsNOS
Attól hogy nem ajánlott egy táp még működik. Csak éppen nem biztonságos a többi hardverre nézve.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
F e Z o
veterán
Érdeklődnék, hogy egy ELT400AWT, nem az ECO típusú Enermax Liberty 400W táp milyen idős lehet, mennyire jó vétel még ez manapság használtan (8k), gondolom a konfigomat simán elvinné - 12V-os ágon 360w-ot tud -, mivel furmark alatt 300W alatt van a fogyasztásom a konnektorból mérve, amiben ugye nincs benne a táp vesztesége.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz F e Z o #37283 üzenetére
Köszöntem,remélem nem fogok csalódni benne mert még sosem volt FPS tápom,és azt is nagyon remélem,hogy csendesen és megbízhatóan teszi a dolgát.
Elnézést félre írtam,pontos típusa FSP350-60HLN. Remélem nem választottam rosszul,esetleg ha van vlmi negatív tapasztalat vele szemben azt nagyon nagyon meg köszönném míg időben vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Egy AMD FX 8320-nak, Egy Asus 7870-nek két vinyónak elég lehet egy FSP AUrum400, vagy inkább az 500? Vagy esetleg valami más? Mi most a best buy?
Köszi előre is!
Sötétben minden tehén fekete kivéve a kéket mert az zöld
-
ACE-
addikt
Azt tudja valaki mi lehet akkor a gond, hogy ha egy játékba belépve 10-20 mp után nyom egy reset-et a rendszer? Eddig nem volt ilyen, egyik pillanatról a másikra kezdte el csinálni és csak bizonyos játékoknál. Táphiba lehet?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Egy AMD Athlon II X4 740-nel és HD7770-el szerelt gépet elvisz egy 500W-os (nem noname) táp? Bár sztem lehet egy 400-450-es is elvinné, de azon ne múljon...
═════════════════════════════════════════
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest