- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz vzsryl #29136 üzenetére
Akkor már csak egy kérdés. A Corsair full range? A 230V only nem ok a szünetmentes miatt. És régebben voltak olyan gondok, hogy némely táp nem bírt a négyszögjelet. Ez bírja?
Meg még egy:
Corsair CMPSU-650TXV2EU
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
orsiee
csendes tag
új FSP 250W tápegység - 4.500 Ft
új Delta 400W tápegység - 6.000 Ft
HEC 420W tápegység - 6500 Ft
BeQuiet 350W feketére eloxált(24 pin,2x4 pin,1x6 pin,24 pin,6 sata,6 molex) táp - 6.000 Ft
BeQuiet 450W eloxált(24 pin,2x4 pin,2x6 pin,24 pin,6 sata,6 molex) 7.000 Ft -elfogyott- BeQuiet 500W eloxált(24 pin,2x4 pin,2x6 pin,24 pin,6 sata,6 molex) 8.000 Ft -elfogyott-
Hipro 700W tápegység (használt.hibátlan) - 10.000 FtAMD Phenom II X4 945
Sapphire 5750 1GB GDDR5
Kingmax 4GB 1333
Asus M5A78L-M LX V2melyiket ajánlanátok konfighoz?
-
pyth
tag
válasz orsiee #29152 üzenetére
Na végül is ezt a tápot néztem ki: XFX ProSeries 550W
Az FSP Aurum Gold 500-nál jó 5-6k val olcsóbb. AChieftec CTG-500-80PB és FSP Hexa 500 nál viszont csak pár ezressel drágább. Ez jó középútnak tűnik. Lehet h hülyeség de a két utóbbinál még tetszetősebb is az XFX. Full harisnyázott, jó kábelhosszak sok SATA csati....Azt nem igazán értem hogy mi különbség hogy 1 vagy 2 darab 12V-os ága van (az XFX-nek 1 van)
Mielőtt megrendelném kérek véleményeket róla hogy jól döntöttem-e
Köszönöm előre is
-
kopasz73
csendes tag
Hello
Szeretném kicsit felújitani a gépem i5-3550 vagy 3570,gainward gtx 560,asus vagy gigabyte h77-es alaplap,8 gb ram.A kérdésem a következő hogy választottam mellé FSP HEXA 500 W tápot ,ez elég lesz ehhez a konfigurációhoz vagy inkább valami jobb és erősebb táp kellene /tuningolni nem akarom sem a procit sem a videókártyát/.Előre is köszönöm a segitséget. -
Qru
MODERÁTOR
Tipikus... [link]
#nincsbennetarcsi
-
04ahgy
nagyúr
Hát persze, hogy ismerős. FSP Aurum kistesó. Nem sok táp van, ami nem DC/DC konverteres, szinkron egyenirányításos és az 5V, 3,3V FET-jei a NYÁK alsó felén vannak felületszerelten.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz killer2 #29102 üzenetére
Ne vedd meg, mert a PSU Supervisor részen már gondja van. Vagy belül zárlat van. Nem szabadna magától bekapcsolni neki!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Allien
veterán
Sziasztok! Bajban vagyok. Nincs infóm. Behalt a tápom, Isten nyugosztalja, és ha megvédte a cuccomat, akkor R.I.P. neki. Leírom, mert megérdemli, ha tényleg kivédett egy attackot. Gigabyte, GE-P450P-C2. Asszony bekapcsolta a gépet, kis pukkanás, biztosíték leverés.
Ma tudtam rá nézni. Kiszedtem a tápot, rá a hálózatra, bekapcs, leveri.
Jelenleg van elvileg egy tartalék tápom, de furcsa. Coolermaster RS500 PSAP-J3
Nem fekete táp, szürke! Tehát tuti, hogy NEM az eXtreme power verzió, és passive PFC van ráírva. Kérdés, ez mennyire jó/elfogadható táp? Inkább vegyek egy "nórmáááálisat"?
Konfig az tuningolt, relative sok cuccal. Gigabyte GA-770TA-ud3, négy magosított proci, AMD Phenom II X4 BE 3800-ra húzva, vga ati 4850 alapon, memo 2x8 giga, nincs tuningolva. Viszont, kb 7 wincsi, egy dvd író. Mekkora az esély, hogy ez a táp gagyi, és el tudja-e látni a feladatát ilyen körülmények között is? Ráadásul nem légkondis a lakás, meleg van.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Winne
nagyúr
válasz FatalEror #29163 üzenetére
Ilyen elven a Corsair is kijöhet győztesnek, ha valaki azt használja és azzal nem volt sosem baja. Nekem most FSP-m megy 4 éve kb., nem volt vele sosem gondom, de nem vagyok márkahű, amelyik a kettő közül jobb választás azt venném.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
norbi2010
őstag
Szeretnék venni új tápot és ezt néztem:
Be Quiet Straight Power 550 erről mit gondoltok? -
huliganboy
addikt
-
04ahgy
nagyúr
-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Ismeri valaki ezt a topicot?
Egész jó mankónak tűnik tápválasztáshoz. -
tornas
őstag
Arra is kíváncsi lennék, hogy anno itt a PH!-en hogyan kapták a PH!-sek ezeket az értékeket a nagy, 26 táp megatesztben???
330 W (420 W felvett) leadott teljesítménynél 78,5 %-os hatásfok illetve 180 W (200 W felvett) leadott teljesítménynél 90 %-os hatásfok mindkét verziónál. Hát, nem is tudom...
És az a Yate Loon venti a 400 W-os Codeganéban??????
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
04ahgy
nagyúr
TX650 van 3 féle.
TX650 - CWT - egyágas, régi, frankó cucc, 80Plus Standard.
TX650 V2 - Seasonic - egyágas, új, frankó cucc, 80Plus Bronze.
TX650M - CWT - egyágas, új, frankó cucc, 80Plus Bronze.AZ FSP 80Plus Gold, többágas, habár az elosztása nagyon jó, ez nem lehet gond. Gari, ár és kinézet alapján döntenék. A TX650 a leghalkabb, a V2 a leghangosabb, a TX650M és az Aurum kb. a kettő között.
Overall viszonylatban egyikőjük sem minősül (VGA vagy CPU hűtés mellett) még közepesen hangosnak sem.
Mind a négy versenyző különösen ajánlott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #29178 üzenetére
A PH! nem mér, csak feltételez DC fogyasztást a gépnek, a hatásfok adatok tehát csak becslések. A képeket megnézve is látható, hogy tök más a két táp (NYÁK, komponensek, EMI filter jelenléte a PH!-s esetén).
Amúgy az Anandos cikk durva.
HGyu
-
Winne
nagyúr
válasz 04ahgy #29179 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
TX650-ből a v2-t néztem természetesen, főleg a Seasonic belső miatt. FSP innen jött és arról is olvastam jókat, rosszat kb semmit, ár gyk ugyanaz, tehát ez nem számít. Most még bejött egy harmadik versenyző is az érdekesség kedvéért: [link]
Vélemény? Ebben milyen belső van? Egyelőre nem találtam.
A modulárisnak a jobb és könnyebb szerelhetőségén kívül milyen előnye van még?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Sajnos zárlatos lett és tönkrement az FSP Blue Strom II 400W-os tápunk ...
Annak ellenére, hogy elég sokat visszaolvastam nem tudok dönteni, hogy mit vegyünk helyette, ami legalább ennyire megbízható (más nem ment tönkre), hosszú és aránylag sok kábelei vannak.
Tudnátok javasolni egy két típust amit nyugodt szívvel megvehetünk?
Előre is köszi a segítséget.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
tornas
őstag
válasz 04ahgy #29180 üzenetére
A PH!-es cikkben Fast Automatize FA828-al mértek. Akkor minek kellett becslést a alkalmazni??
Meg aztán állítólag a PH! szerkesztősége tele van műterheléssel és oszcilloszkópokkal. A villamos gépek és eszközök terén nem feltétlenül és nem mindenhol előnyös a becslés, mint mérési gyakorlat. Főleg ott ahol a műszerek rendelkezésre állnak.
-
balpis
őstag
Most én dobom be látatlanul - ahol a BS II elég volt, ott ez sok is lesz): CTG500?
Egyébkét itt nézz szét: tápajánló táblázat.
A sok kábel nem biztos, hogy előny, néha nehéz elrendezni. De a CTG.nek elég sok és elég hosszú....Ha mégsem kell annyira sok kábel, akkor olcsóbb az FSP400-60APN, annak sem rövidek a kábelei
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
dunc
nagyúr
Sziaszok.
Ssd
Fx4100
Gtx560
2x4gb 1866 ram
Táp 470 gigabye
Megfelelő,elég a gépnek ? A vga tápellátása 2x6 pin és az egyik 6 pinre(Y) rá van dugva a táp két 12 voltos ága ! Ebbeb az esetben nem adodik össze a két 12 voltos ág ? -
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #29173 üzenetére
Az Enermax is megtette, szóval nem lepődnék meg már semmin. De az FSP tápokban csak FSP bél létezik.
(#29179): A sima TX650 is Seasonic beles.
(#29187) dunc: Szia!
Elég a táp. Nem adódik össze az ág. Egy 12V-os ág mindig fixen az alaplap+CPU párosé.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
sz.j
nagyúr
válasz balpis #29186 üzenetére
Először is köszi az infót.
Hogy őszinte legyek, 400W-os tápban gondolkoztunk, mert szvsz az unokámnak ez bőségesen elég lesz egy darabig.
A Chieftec-et nem ismerem (bár sok jót is hallottam és olvastam a tápjairól), én szinte mindig FSP- t vagy azt tartalmazó "belest" használtam/használok (most is egy BS II van a gépeimben).
Épp ezért megkérdezném, hogy az FSP HEXA 400W Active PFC 80+ 12cm-ről mi a véleményetek, van olyan jó mint a BSII?[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
balpis
őstag
A Hexa modernebb (kb. az, mint az APN400 csak fekete és rövidebbek a kábelei), jobb hatásfokú, de talán nem annyira túlméretezett, mint a BSII volt - ahogy itt a fórumban olvashattam korábban . ha jól emlékszem.
De teljesen megbízható - max. 1-2 embernek volt gondja a venti hangosodásával.
Viszont a kábelei jóval rövidebbek![ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pyth
tag
válasz M@rdel #29175 üzenetére
Sokkal nem lettem okosabb, de ha jól bogarásztam ki, jónak minősítették a tesztek. Bár azt gondoltam h nem egy sz@rt néztem ki, merthogy a tápajánló táblázatban is "Különösen ajánlott" minősítést kapott.
De kíváncsi lettem volna pár szakértő véleményére pl. 04ahgyFőleg az említett másik három táphoz viszonyítva (#29153)
-
04ahgy
nagyúr
válasz vzsryl #29188 üzenetére
A TX650/750 és a HX650/750 nálam a mai napig mumus. Mindig összekeverem, melyik CWT és melyik Seasonic.
Amúgy felettébb különös, érdekes, hogy a Corsairnél mindig a kisebb teljesítményű tagok Seasonic, a nagyobbak CWT belesek egy adott családon belül. (Érvényes ez CX, HX, TX és VX szériára is.) Az AX is kvázi követi ezt, kivéve, hogy ott a nagytesó nem CWT.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #29185 üzenetére
Nem figyeltem, milyen régi cikket linkeltél, ott valóban műterheléssel mértek, azt azonban csak kölcsön kapták. De az a cikk lassan 10 éves lesz! Egy mostani táptesztet olvass el a PH!-ról. Sem műterhelés, sem oszcilloszkóp, sem komoly műszerpark. Egy referenciatáphoz viszonyítanak mindent, és kézi multiméter, valamint konnektorba dugható digitális fogyasztásmérő a felhasznált mérőműszer.
HGyu
-
mesti77
csendes tag
Sziasztok!
Valszeg meg halt a táp a gépemben. Egy Cooler Master Real Power 450W-es volt benne kb 5 éves.
Most erre gondoltam helyette: [link]
A konfig amúgy: proci AMD 4600+ X2, ATI 4850-es videókártya, 4GB DDR1-es RAM+ 1 HDD, ABIT KN8 ultra alaplap.
Ha lenne jobb táp akkor kérlek ajánljatok!
Előre is kösz a válaszokat! -
tornas
őstag
válasz 04ahgy #29195 üzenetére
...és egy PC a tápteszthez.
Olvastam jóval frissebb PH! tápteszteket is! Én is észrevettem, hogy úgy csinálják mostanában a teszteket, ahogy írtad. Ebből kifolyólag az ilyen minőségű teszt nekem legalábbis nem elég. Viszont legtöbbször laikusok olvassák a teszteket akiknek ennyi infó a tápról még túl sok is lehet. És a tápok, esetleg egyéb hardverek minősítése és tesztelése is ehhez igazodik (laikusokhoz).
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
ENERMAX GX750
(ENM750AWT-S GX) CWT PUQ (G)
Van még 650W és 850W-os verzió is.[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Sziasztok.
Eljött a táp vásárlás ideje (most van rá pénz) és gyorsan túl is akarok lenni rajta, míg az olcsó 400W-os tápom ki nem leheli a lelkét.
2-re szűkítettem a kört: CTG450 és Hexa 500
A konfigot mindkettő vígan elbírja (lsd adatlapomon) illetve végigolvastam a fórumot, a hexa is jó lenne nekem, kábelezés szempontjából, mert felső tápos a házam.
A kérdésem az lenne, hogy melyik halkabb, mert olvastam olyat, hogy a Hexa hangosabb volt, mint az x2 250-es gyári ventije.
Választ előre is köszönömSzerk: az infot (hogy hangos) ipon fórumon olvastam.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ehhez a konfighoz:MSI 770-C45
AMD Phenom II X2 550BE @ X4 3,5Ghz
8GB Corsair Vengeance
Gigabyte HD 6970 GDDR5 2GB OC GV-R697OC-2GD WINDFORCE X3Elég-e ez a táp?: Chieftec CTG-500-80P
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest