- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolor
csendes tag
válasz Grave_444 #106065 üzenetére
Anyósomnak megtenné a
Chieftec iARENA 400W (GPA-400S)
típusú táp?Egy régi Intel (dual magos, 1 sata hdd, 1 ide hdd, 1 sata dvd, alap vga) géphez akarok tápot vásárolni. Jelentős értéket már nem képvisel.
A lényeg az lenne, hogy halk legyen és biztonságos.
Codegen 400W-os tápot cserélnék le a fenti Chieftec-re.
Ez a típus halk is (24 dB), van benne venti fordulatszám szabályozó és a védelmek alapján biztonságos is. A 70%-os hatékonyság alapján még takarékos is.[ Szerkesztve ]
-
Frederikk
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni,hogy milyen tápot vegyek.
Konfig:
MSI B150M Bazooka
Kingstone 2x4GB DDR4 2133MHz
Intel Core i3-6100
Sapphire RX470 4GB GDDR5
Western Digital 1TB 64MB
Zalman Z9 Plus
180000-nél járok,eredetileg ennyi is volt az össz keret,de még a táp hátra van,és a házban sem vagyok biztos.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz gaborszarvas #106099 üzenetére
Elegendő lesz a 400 wattos bőségesen.
(#106101) kolor: Vehetsz olcsóbban jobb minőségűt, az iArena nem tud leadni 400 wattot stabilan, tehát nem ajánlott darab.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
_Atesz
addikt
válasz gaborszarvas #106099 üzenetére
Szia, persze, bőven elég lesz.
Krisz1441Szia, tápban nem mindegy milyen ventire cseréled az előzőt.
Ilyenre kellett volna: link
kolorInkább ilyen legyen:
Chieftec Force CPS-350S: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia.
FrederikkSzia, elég egy 400W-os, ha ez a 470 verzió: link
Ezt ajánlom:Be Quiet Pure Power 10 400W (BN272): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
-
kolor
csendes tag
válasz kolor #106110 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkinek!
Megrendeltem a Chieftec Force CPS-350S tápot.Viszont találtam egy listát a 80 PLUS Certified tápokról és gyártókról:
https://plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx
Érdekes, hogy a Dell, LC-Powernek van a legtöbb 80+ tápja.
Dell
LC-PowerA legtöbb 80+ Gold tápja a Dell, Super Flower és LC-Power márkáknak van.
Azért ez csak jelent valami utalást a minőségükre vonatkozóan, nem? -
senior tag
válasz kolor #106112 üzenetére
A minősítés bejegyzése díjköteles - egy feltörekvő cégnek megérheti (pl. LC-Power); marketing értéke van.
A jó bornak meg nem kell cégér."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Segítségre volna szükségem.
Egy SFX méretű tápot szeretnék, ATX helyre beszerelni, és kellene egy átalakító hátlap. Hol tudnék ilyet venni ? Ebay meg társai most nem játszik, mert nekem gyorsan kellene.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok.
Tápot keresek egy via mpia m9000-es laphoz
a lehető legminimálisabb összeget szeretném ráköltenikis teljesítmény elég mert még HDD sem lesz a gépben.
-
_Atesz
addikt
válasz DrojDtroll #106117 üzenetére
Szia, ha ATX PS2 (normál) méretű táp elfér a gépházban, akkor ezt javaslom:
Chieftec Force CPS-350S: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia.
-
Methionyl
senior tag
A kedves tápom végül "bírja" de eléggé hangos plusz nem bízok benne így hát...:
1. max 30-35k
2.
Cpu: fx 8320@4,5ghz (1,356V)
VGA: Gtx 980 Ti G1 (2x8 Pin kell)
Háttértár: 1 SSD, 1 HDD
Ház: Jelenleg egy enermax thorex de később váltok cooler master haf xb evo-ra (CPU hűtővel együtt 6 venti a házban)3. Tuning mindenképp lesz. CPU&VGA. Most is illetve később is. Legalább 3-5 évre terveznék. Ha lehet Moduláris akkor örülnék illetve szeretem ha csöndben végzi a dolgát. Gondolom inkább nagyobb kéne (600-650) hogy ha 500W körül menne a dolog akkor is még csöndes legyen.
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
_Atesz
addikt
válasz DrojDtroll #106119 üzenetére
Nem, azt jelenti, hogy nem teljesen hangtalanul teszi a ventilátor a dolgát. Ezt csak akkor hallod, ha minden alkatrészed csendes. Van egy olyan sejtésem, hogy a procihűtőd hangosabb lesz.
-
MMIX
addikt
Fixkábeles új Corsair CX. 450/550/650/750W 80+Bronze, 5 év gar.
- 80 Plus Bronze: Runs cooler and uses less power than less efficient power supplies
- 5-year warranty: Backed by Corsair's legendary technical support and customer service
- Black housing, cable sleeving and connectors: Give your build the high-end look without breaking the bank
- Thermally controlled 120mm fan: Quiet operation across a wide range of loads
- LLC resonant topology with DC to DC: Ensures improved efficiency at lower loads and compatibility with all modern day chipsets and CPUs.Gyártót még nem tudom. Képek és infók forrása: cclonline.com
Mintha nem egyezne 100% a moduláris és az újabb nem moduláris.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz DrojDtroll #106126 üzenetére
Amit láttam képet, azon volt. Akkor viszont döntened kell, hogy vagy nagyon csendes gépet akarsz, de akkor a táp majdnem egy 10-essel hosszabb, vagy lesz egy kis hangja.
Még van egy lehetőség, paneltáp.. Ahhoz a géphez elég egy 120W-os is, de adapterrel az se lesz olyan olcsó, viszont hangtalan.
Egy használtat találtam: link -
atus7377
aktív tag
Sziasztok!
Én is szeretnék kérni egy kis segítséget.
Erősen költségérzékeny vagyok így a keret max20K.
A gép : Proci g4560
Lap MSI B250M Mortar
2X4GB 2400Mhz Kingston Fury
1db ssd,1db sata vinyó,DVD író.
A ház egy alsó tápos CM Silencio 550A régi tápom azért szeretném cserélni,mert nincs rajta 8 pines csati.Cooler Master a Real Power 450 RS-450-ACLY
A segítséget előre is köszönöm!
Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz atus7377 #106128 üzenetére
Szia.
A 4 pin-es is elég 192W alatt, viszont a mostani tápegységedet lecserélném a kora miatt is. Ezek jók: Be Quiet! Pure Power 9 400W(3 év), Be Quiet! Pure Power 9 400W CM(3 év, félmoduláris), Be Quiet! Pure Power 10 400W(3 év), Be Quiet! Pure Power 10 400W CM(3 év, félmoduláris)
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik a kérdés, de nem tudom pontosan hol tegyem fel, hátha tudtok segíteni:
Adott egy Corsair HX750i tápegység az alábbi adatokkal:
kérdés az, hegy melyik 5V-os adatot kell nézni, illetve hova kell kötni, nekem a 25A-s ágból kellene ambilight másolatot kötném rá összesen 6A maximális fogyasztássalHa jól értelmezem akkor a jelöltek valamelyikébe kötök egy molexes kábelt, arról letudom húzni az 5V-ot ami 25A maximális teherbírású?
az alábbi módon:
[/LKöszönöm előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
hali
Ebben a hónapban végre 100%,hogy megveszem az új gamer pc-t:
Asus STRIX H270F GAMING alaplap
Intel Core i7-7700K proci
Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2400MHz ram
MSI RX480 GAMING X 8G videokártya
Adata 120GB SX930 SSD
HDD-t nem tervezek bele venni hanem lesz még kövi hónapban egy nagyobb SSD játékoknak,procihűtő is lesz benne kb 13.000Ft-ig,Win 10 home(eredeti),és alsó tápos lesz a ház(max 35.000Ft-ig,jól szellőző).
A gépházban ki szeretném használni az összes ventilátor lehetőséget(5 minimum).
Illetve későbbiekben még 1-2 dolog(gamer bill,egér)
Illetve USB-s dvd író/olvasó lesz benne nem pedig belső.A fenti alapján nézegetek tápot(az árak változtak azt 1-2nél látom).
Csak 80+Gold táp érdekel és max 32-33ezerért.
Néztem 2 kalkulátort ezt ilyen 420W-ra dobta ki.
Én biztos ami biztos 500-550-es tápokat nézegetek(hátha a későbbiekben olyan lesz a bővítés).
A kérdések:
1, Ha 100W-al nagyobb tápegységet veszek mint amire nekem szükségem van az okoz valami problémát?
2,Moduláris,nem moduláris vagy fél moduláris? A kábelelvezetés szempontjából jobb ha teljesen moduláris nem? A szükséges kábeleket ilyenkor küldi a gyártó a termék dobozában?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
_Atesz
addikt
válasz opti06 #106131 üzenetére
5Vsb = 5V standby, azaz 5V-os készenléti feszültség
Szóval a "sima" 5V-ot kell nézd, az 25A terhelhetőségű.Jól érted a fekete és a piros közt lesz 5V.
BMS1. A 100W+ nem sokat jelent, saccra 1,5-2W plusz fogyasztást átlagban, azonos kategóriájú tápok esetében persze.
2. ha nincs ablakos házad mindegy, persze elrendezés szempontjából picit jobb a félmoduláris / full moduláris.
Ezeket ajánlom:
Be Quiet Straight Power 10 500W CM (BN234): félmoduláris, 80+ Gold, extra halk, 5 év garancia.
Corsair RM550X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
Kicsit többért van kiemelkedő minőségű platinum táp:
Super Flower Leadex Platinum 550W: full moduláris, 80+ Platinum, halk, 5 év garancia, világít, félpasszív. (kapcsolható)
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
Vagy beéred azzal, amit a gyártó oldalán megadnak. Vagy tesztoldalakat bogarászol : http://www.hardwareinsights.com/wp/be-quiet-dark-power-pro-p11-550-w-from-gold-to-platinum/6/#Load-testing . Üresjárat hatásfoka
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
SirRasor
addikt
Helló!
Nézegettem az ajánlott tápegységeket, de egyedül egyvalamit nem találok, pedig nekem nagyon fontos:
Legyen NAGYON HALK idle terhelés alatt!
Amúgy meg:
-nagyon max 20k, de inkább 15..
-legyen rajta 1db 6+2-es PCI-E-es csati (bár két molexxel megoldható, ha nincs..)
-kb. 400watt körüli kell (77 TDP-s i7-es és egy GTX 1060-as..öö..hát annál a TDP képlékeny, de 140 watt fölé nem mehet (elméletben 120w) Tehát 12 voltos ág mindennel együtt nem kap többet ~220 wattnál. 4 memória modul, 1 hdd 1 ssd. Ja wattmérővel megnéztem és prime95+furmark alatt 227 wattot kajált monitorral együtt
-aktív hűtéses kell, mert idlén csak a tápventi megy Bár a passzívak úgyis drágábbak, na mind1.Szóval tudtok valami jót ajánlani?
Make Love not war!
-
atus7377
aktív tag
A 106128-ban említett konfighoz egy FSP Hyper 500 megfelelő lenne?
Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
-
_Atesz
addikt
válasz SirRasor #106138 üzenetére
Szia, ha nem lesz tuning, akkor ezt ajánlom:
Be Quiet Pure Power 10 300W (BN270): fix kábeles, 80+ Bronze, halk, 3 év garancia.
Ha lesz tuning is, akkor ezt:
Be Quiet Pure Power 10 350W (BN271): fix kábeles, 80+ Bronze, halk, 3 év garancia.
Mindkettőnek 1db 6+2pin-es PCI-E csatija van, alsó tápos házba is elég hosszúak a kábeleik és nagyon csendesek.
atus7377DVGA nem lesz, csak a HD graphics?
-
xtro
aktív tag
Üdv újra!
Nem találtam alkalmasabb topikot ezért ide írok.
Végül a jövőre stb... gondolva egy ilyenre beruháztam . Minden pöpec volt 1 napig aztán elkezdett zörögni/kattogni .
Ez a ventilátor? Mehet vissza gariba? Nem igazán szeretnék itthon mókolni csak megszeretnék bizonyosodni hogy a táp a rossz.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
_Atesz
addikt
válasz Mans20 #106146 üzenetére
A 1060-al számoltam, amikor max. 200W-os fogyasztást írtam.
Ahogy írta mghltm, a mostani széria egész csendes, jót tett neki a FDB ventilátor.
xtroMielőtt bekapcsolnád a gépet, dugj be egy csavarhúzót és azzal fogd le a táp ventilátorát (csak saját felelősségre, nehogy az áramköri lapig menjen a csavarhúzó vége..)
Utána bekapcs, ha nincs az a hang, akkor egyértelműen a táp ventilátor volt a ludas.
Szerk: még ami lehet, hogy a ventilátor belever a rácsba. Ha így van a rácsot le tudod előle csavarozni és kicsit alakítani rajta, hogy ne érje el a ventilátor.Boltfüggő, kérdezd a boltot ahol vetted, hogy visszaveszik-e ezzel a hibával gariztatásra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest