-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-v-
addikt
válasz hülyegyerek #90452 üzenetére
Felveszel még több hitelt, és X5M meg ház
-
-v-
addikt
válasz szőröscica #90455 üzenetére
Ez is egy teljesen jó megközelítés.
-
suits
tag
És utána 2-esbe megy végig? Meg hogyan fékez? Szerintem fel lehet rakni a gáz+fékre is persze akkor meg lehet vontatni benyomott kuplunggal...Én ilyenre gondoltam
És mi a helyzet a kormányzárral ami a teljes kormányt betakarja?
[ Szerkesztve ]
-
bohoc71
aktív tag
válasz hülyegyerek #90457 üzenetére
Nekem van Pininfarina tervezte autóm! Ha gondolod eladhatom...(Hyundai Matrix Pininfarina Edition+)
Meghajlás...Puszi...Taps....
-
Phvhun
őstag
Este jöttem ma hazafelé 1 sávos kisutcán, előttem taxi rakta ki utasát, jámbor módon várakoztam a tranzakció lefolytatására és háromszögeléssel megköszönte utána. Ilyenkor egyszerűen csak elkönyvelhetem hogy jófej voltam és a másik fél is így gondolta azt ennyi, vagy van valami szokás a megköszönés megköszönésére, pl 1 rávillantás?
-
válasz Phvhun #90463 üzenetére
Van aki villant, van aki kirakja az indexet bal-jobb irányban 1 kattanásra. De szerintem csak könyveld el h Te rendes voltál és hogy a másik megköszönte illedelmesen.
Párom szokott mellőlem óbégatni ha vki elfelejti megköszönni h Szívesen te bunkó!Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Phvhun
őstag
válasz brumi1024 #90467 üzenetére
Amikor csinálsz valami kedvességet valakinek, aki megköszöni és te fapofával reakció nélkül állsz és nézed az fura.
Ehelyett vannak az olyan reakciók, mint pl "igazán nincs mit", vagy "szívesen", stb..
Tsebacsi, bitpork: Thx!
Szerk: A bal/jobb index az a dashcames videónézéseim alapján úgy tűnt hogy a kamionosoknál szokás és szerintem tök menő, csak nem tudom mennyire ismert az autósok körében.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Elmélkedtem egy ideig, de csak felteszem a kérdést; miként kell vezetni a dízelt, hogy ne nyírjam ki idő előtt a kettőstömegűt, turbót, stb-t?
A fordulatot mindig 1500 felett tartom, ha gyorsítani kell, akkor inkább visszaváltok, hogy 2000 fölé menjen. Indításnál, leállításnál kuplung mindig be van nyomva, megérkezést követően még szoktam járatni álló helyzetben motort ~1 percet. Ami kicsit dilemma, hogy hidegen mennyire ildomos 2500 fölé pörgetni? 1-2 és 2-3 között elég nagy a fordulatszám különbség, így szívem szerint nem váltanék el 2500 alatt, mert nagyon visszaesik a fordulat.
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #90472 üzenetére
Az alacsony fordulaton tiprás nem jó neki, ahogy a motornak sem
Hidegen 2000-2500 tartaniEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #88096 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap lett "kész" az autóm.
A biztosító még Karácsony előtt fizetett, miután többek javaslatára megemlítettem az ügyvédi levelet.
November 17 volt a baleset napja. Egy kicsit fájt már a hiánya.
Jó volt beleülni újra.
Várom az előjövő problémákat.Köszi mindenkinek a segítségeket, és tanácsokat.
-
Declare
őstag
válasz BigBlackDog #90472 üzenetére
"így szívem szerint nem váltanék el 2500 alatt"
Ne is tedd Ahogy fentebb is irtak, hidegen 2000-2500 rpm környeke a legjobb, de 1500 alatt melegen sem jo eröltetni a motort. En 1500 környeken csak akkor tartom, ha megyek egyenes uton (palyan, varosban, föuton)
-
BigBlackDog
veterán
válasz Declare #90475 üzenetére
1500-2000 között nálam is csak egyenes útnál, "vitorlázásnál" szokott lenni. Igazából csak annyi a dilemma, hogy 1-ből 2-be, illetve 2-ből 3-ba váltásnál elég nagy a fordulatszám különbség, így legalább 2800-2900-ig el kell forgassam, ha nem akarok nagyon 2000 alá beesni. De gondolom még hidegen is jobb ez, mintha 1500 körül szenvedtetném.
(#90474) z123456789: Grat hozzá! Végül minden rendben volt? Milyen lett a végeredmény?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Focus automatája szereti 1500 körül tartani a fordulatot haladás közben.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
kisza25
félisten
válasz pit stop #90476 üzenetére
A központi egység meleg motor/sík terep/legjobb fogyasztás-ra van általában
BigBlackDog:szerintem hallani/érezni hidegen mi az ami már nem esik jól a motornak
I30- ban 6 sebesség ellenére 50-60 3-ban volt ok 65-től a 4
Mondjuk 1400kg 1,4 90 ló 240 Nm volt csak a motor
2000 alatt amúgy is döglött volt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
szőröscica
addikt
Mi a fene van mostanaban, mindenki penteken jar dolgozni? Az elmult masfel honapban mindig a pentek volt a legrosszabban autozhato reggel, korabban meg az volt a legjobb.
-
Magnum_
nagyúr
válasz szőröscica #90480 üzenetére
ma reggel igen nagy forgalom volt. ráadásul az a 10méteres sáv lezárás a szépvölgyin is nehezíti az életet, pedig mindössze 10méter, de pont egy kereszteződés előtt
I humbly and respectfully decline™
-
Arcképgyáros
Egy okozott balesetnél a biztosito által kifizetett összegről függetlenül mindig 2 kategóriával sorol vissza?
-
klambi
addikt
Nem ismer valaki olyan helyet/szerelőt aki(k) szoftveresen foglalkoznak/tudnak start-stop kikapcsolásról?
Bevallom semmi értelmét nem látom és már kezd idegesíteni, hogy minden beszálláskor nyomkodom a kikapcsoló gombját... (amúgy is nekem valamiért hektikusan működik, néha kapcsol néha nem...)[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Declare
őstag
válasz BigBlackDog #90477 üzenetére
Nem kell azert annyira tuldramatizalni. Nem attol fog meghalni a motor, ha epp eleri hidegen a 3000 et vagy sem. A lenyeg, hogy hidegen ne eröltesd es ne pörgesd feleslegesen. Ovatos gazzal haladj es legyen atlagban 2000-2500 rpm
(#90479) kisza25 "szerintem hallani/érezni hidegen mi az ami már nem esik jól a motornak"
(#90484) Qru Èrik a DSG botrány
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #90474 üzenetére
(#90477) BigBlackDog: Válts gyorsabban, és akkor nincs ideje leesni a fordulatnak.
-
gzbotii
nagyúr
Vótmá'?
1. ha ez a jövő, az igen szomorú
2. ennek a bemutatótónak mi értelme volt? Nem önvezető, nem gyors, nem szép. Mi volt benne az újdonság? De bár egy nagy szakaszt lezártak a Las Vegas blvdból
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #90480 üzenetére
Jogos kérdés, ma én is kifogtam némi dugót a Szerémin, pedig 9:30-kor indultam otthonról, szóval mérsékelten éreztem indokoltnak.
Same rules apply!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tboldi #90494 üzenetére
Gázfröccsel kell váltani mint a profik.
Declare: Így, így. A nyomaték öl nem a fordulat. Bár hidegen a magas fordulat is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest