- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz ubyegon2 #54594 üzenetére
ubyegon2 semmi gond jó hogy jelezted mert hát te is topikgazda vagy és itt ez is a dolgod hogy jelezzed ha gond is van valamiért.
Tudom és értem is, "Nem az volt a célom, hogy kerüljétek az oldalukat".
A stílus minősíthetetlen és érthetetlen!!!! Ez a fontos és pont....
A lényeg szerintem itt is mindenki kerülni is fogja ezt az oldalt és én is.
Mondok egy példát, ha kérdezek is kezdőként, akkor elküldenek a bánatba biztosan hogy kevés az IQ-m, pedig az illető a kulturálatlan és itt a pont a végén....
Az oldalon a stílus, az kritikán aluli! Kár is volt hogy csak beleolvastam és elég is volt 10 másodperc hogy el is felejtsem az oldalnak a nevét is.A lényeg: ubyegon2 nem kerülöm az oldalukat csak elfelejtem mert kevés az IQ-m és ennyi, bocs az iróniáért.
A másik lehet hogy jó a disztrojuk de nem is érdekel, mert rengeteg jó Linux is van én inkább maradok a Cinnamon linux mint 17.1-en és később felrakom másodiknak a 18.2-őt.(#54604) Pgraph
A Cinnamon linux mint 17.1-et ajánlom, mert pörgős és majd meg is látod ha ki is próbálod.Az Asztal is szebb 1000%
Tisztelettel és üdvözlettel itt neked és mindenkinek jó éjszakát is kívánok.
István
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
ROBOTER
addikt
Nos, eddig tartott az öröm.
Kb. 5..6 indítás után eltünt a GRUB. A gép egyszerűen Winnel indul, az működik továbbra is.
Mi a búbűnat miatt lehet ez? Tökéletesen működött eddig.
-
lev258
veterán
-
őstag
Sziasztok,
Egy Dell Precision T1700-as gépre tettem fel a 7.2-es CentOS-t, de sajnos úgytűnik, hogy nem nem működik az Intel I217-LM hálókártya. Az Intel oldaláról szerettem volna feltenni a legfrissebb drivert, de a sudo make install parancs az alábbi hibaüzenete adja:
Makefile:67: *** Kernel header files not in any of the expected locations.
Makefile:68: *** Install the appropriate kernel development package, e.g.
Makefile:69: *** kernel-devel, for building kernel modules and try again. Stop.Kernel verziója:
uname -a
Linux localhost.localdomain 3.10.0-514.el7.x86_64 #1 SMP Tue Nov 22 16:42:41 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/LinuxMit tudok ebben az esetben tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Pedig ott írja mi a baja: Nem találja sehol a kernel fejléc fájlokat
És mi rá a megoldás: Telepítsd a megfelelő kernel fejlesztői csomagokat, pl. kernel-devel, hogy lefordíthasd a kért modulokat, aztán próbáld meg újra.yum install kernel-devel
Aztán fuss neki megint.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
őstag
válasz Rimuru #54616 üzenetére
Időközben megtaláltam a megoldást, ide is beteszem, hátha másnak is segít.
[SOLUTION]
Turns out that the problem is related to WoL, and the solution is to turn of all the WoL features in the Windows Intel driver. This comes at a cost, as WoL will no longer be possible, but that won't be an issue for most people. Hope this helpsKöszönöm a segítségnyújtást.
[ Szerkesztve ]
-
vmk
tag
válasz lev258 #54621 üzenetére
A drivert nem tudom hogyan tudom megnézni.
lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82946GZ/GL Integrated Graphics Controller (rev 02)szerk: Hacsak nem:
lshw -c video
WARNING: you should run this program as super-user.
*-display
description: VGA compatible controller
product: 82946GZ/GL Integrated Graphics Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 02
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=i915 latency=0
resources: irq:27 memory:d0000000-d00fffff memory:c0000000-cfffffff ioport:18c0(size=8) memory:c0000-dffff[ Szerkesztve ]
-
-
-
ballington
addikt
Sziasztok!
A jövőben egy HP ProBook 430 G4 -et vennék, amire elsődleges rendszernek egy linux mint-et gondoltam, másod os-nek egy win10-et (esetleg win7).
Lehetnek problémák a linuxnak ezzel a laptop konfiggal? Driverek, ilyesmik működnének megfelelően?köszi
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Rimuru
veterán
válasz ballington #54629 üzenetére
Ranezesre nem lesz gond, max a 4g modemmel (HP lt4132 LTE/HSPA+ 4G Mobile Broadband).
Vigyázat, csalok!
-
Dave™
nagyúr
válasz ballington #54629 üzenetére
Kaby Lake-es Envy-m van, azon simán ment az Ubi 16.04 is meg most a Manjaro is, nem hiszem hogy gond lehetne, kb. ugyanaz a hardver.
-
lev258
veterán
Próbáld meg a következőt. Tedd fel a gnome és gtk2 csomagokat, ha nem lennének telepítve. Ja várjál, ha nincs olyanod, akkor meg kellene próbálni először a Libreoffice fresh ppa-t, hogy új verzióval kísérletezzünk.
Egyébként nagyon úgy néz ki, hogy ez egy bug, ami elég erősen kötődik az Intel driveréhez is.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Flowtation
őstag
-
vmk
tag
válasz lev258 #54632 üzenetére
Oké, kipróbálom, de most egy kicsit akkor részletesebb segítséget kérnék, hogy mi kell tennem
Az imént próbáltam egy 5.4-es verziót letölteni (deb) és telepíteni, de ugyan azt az eredményt kaptam.
Szóval a "Libreoffice fresh ppa" hozzáadása gondolom így:
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-5-4
sudo apt-get update
(Bár ez a már kirpróbált 5.4-es verzióra mutat, de ha azt mondod, hogy van értelme akkor megcsinálom újra)A gnome és gtk telepítése nem tudom pontosan mit takar.
szerk:
#54633: Rendben, köszi. Ezt hogyan tudom megtenni? Hol találom a vsync beállítást?
szerk2:
Gondoltam megnyitom újra megnézem, hogy mi a helyzet. És...működik.
A Calc-ban látszik a cella, a Writerben működik a táblázat.
Na innentől már tényleg nem értem...
Pedig az előbb még egy Ubuntu Live-al is megnéztem és ott is előjött a hiba.Talán az segíthetett, hogy volt pár rendszer frissítés amit telepítettem és pont ezek között volt a problémámra a megoldás??
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
f.stoskodik a net-em, folytoin megszakad, le kéne húznpom egy 8 gigás iso-t a google drive-ról
tegnap kindóz alá feltettem a flashget-et, de sehogyse tudtram átadni neki ( google drive-ból hiányzik a "copy link" ) a google drive-os linket ....
linux alá van olxyan download manager, amivel google drive-ról is le lehet tölteni dolgokat?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz ubyegon2 #54636 üzenetére
köszönöm .-)))
igen .... elfelejtettem leírni, hogy a megszakadás a gond .-)))
nagyon elcseszte a google h saját felületet adott a drive-nak, vagy legalábbis kihagyták a "copy link"-el, mert akkor egyből megkapja egy flashget-got ,-D szerű program - többszálom, max csutka, netlimiter-féleséggel határt is kell szabni neki, mert egy flasget egy többgépes hálón is net-telenít minden gépet, hátmég amin fut ,-DDDpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
csixy
addikt
Helóka!
Egy USB-s SSD-n csináltam egy ilyen partícionálást:
Hogyan lehetne megcsinálni azt , hogy először egy linux mintet telepítenék az sdc6-ba , majd az sdc1-be pakolásznék live iso-kat mondjuk yumi-val , vagy mondjátok meg hogy mivel , hogy a végén bootolható legyen vagy a telepített linux, vagy valamelyik live iso, az sdc4 és sdc3 pedig megmaradna simán mentés céljára helynek úgy , hogy az sdc4-re visszapakolnám az SSD-hez ajándékba kapott Nero backitup telepítő állományát . ????Szóval egy svájci bicskafélét akarok összehozni.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Rimuru
veterán
Felrakod a kivalasztott rendszert, az felrak egy grubot, a grub pedig be tud iso-t tolteni, ezzel ha jol ertem minden le van fedve.
Na jo ezt a nero akarmit nem tudom micsoda es hogy hogyan tudod hasznalni ha azt is szeretned.Amugy 3 particios siman ossze is vonhatnad, 30G nagyon soknak tunik csak lemezkepeknek, igy meg a maradek helyet is konnyen kihasznalhatnad.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
csixy
addikt
válasz Rimuru #54639 üzenetére
A Yumi egy a pendrivelinux.com oldalról letölthető windowsos alkalmazás, ezzel linuxos keretek között (ha jól értem syslinuxot használ) lehet egy partícióra (most az sdc1-re) isókat pakolászni. Ez a bootmenagerét az sdc1-re tette.Indítás után egy keretprogramból lehetne választani, hogy melyik ISO-t bootoljuk.
Az sdc6-ra telepített linux viszont az sdc-re tette a grubot, ezért a Yumi-t nem tudom bootolni, vagy azért mert nem látszik az sdc-től az sdc1 , vagy azért lehet (csak tudatlanul morfondírozok) mert a yumi csak első alkalommal telepíti a bootját és ezt az utólag telepített linux mint felülírta a grubjával, ezután már akármit telepítek a többi iso mellé a Yumival az sdc1-re Ő már valószinüleg nem pakolja újra a bootmenagerét, mert észleli, hogy már funkcionáló Yumi rendszert bővítek, és a művelet végén jelenti , hogy minden OK.
A két középső partíciót windowsos mentések céljára hagytam. A Nero-s izé pedig egy windowsos backup telepítő lehet. Ezt még nem próbáltam.Ezt a két partíciót valóban akár össze is vonhatnám egy NTFS partíciónak, csak azért hagytam egy FAT32-est is hogy legyen olyan is, nem tudván , hogy a Nero-izé mit szeret.
A telepített 32 bites XFCE pedig olyan lassú mint a tetű ezen a Verbatim vx400-as SSD-n ,igaz bár, hogy csak USB2.0-ba van dugva nem USB3.0-ba.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Rimuru
veterán
Tehat akkor mar megcsinaltad mikor azt kerdezed hogyan lehet megcsinalni?
Syslinuxot nem ajanlom hacsak nem sok ramos gepeket hasznalsz (mondjuk min dupla annyi mint a legnagyobb iso), de ha szeretned ugy hagyni ahogy van akkor grub configba rakj be egy chainloadot a syslinuxra.edit
/etc/grub.d/40_custom
menuentry "Syslinux ISOs" {
insmod part_msdos
insmod fat
insmod chain
set root=(hd0,1)
chainloader +1
}Itt ami gond lehet hogy mi a root, mivel tobb lemez is van a gepeken ahol hasznalod, szoval valami ilyesmit is beszurnek, set root helyett, ezen lehet reszelni kellene meg (az biztos hogy te adod meg az UUID-ot!):
insmod search_fs_uuid
search --no-floppy --fs-uuid --set=root UUID-UUID[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
vmk
tag
Milyen levelező klienst tudnátok ajánlani Thunderbird helyett ami tud kezelni Exchange fiókot?
Thunderbirdhöz az ExQuilla bővítményt használom, de nem ingyenes sajnos. -
Használja valaki a chrome-gnome-shell bővítményt? Fedora 26(Gnome) alatt kipróbáltam 1-2 okosságot, de nem szereti a képernyőzár. A képernyő zárolása után valahogy elveszti a kapcsolatot a külvilággal. Hiába bökök bármelyik gombra, csak a zárolt képet mutatja a pontos idővel. Az egér mozog, de ENTER-re nem reagál mint máskor.
Van ötlet, mi "romlott" el?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gaben88
őstag
Egy regi Dell D420 (1.2 Ghz, 1.5GB RAM)-ra milyen Linuxot raknatok? Ami fontos, hogy magyarul tudjon es egyszeru legyen hasznalni, telepiteni ra egy kezdonek is. Bnomnek csinalnek belole netes, sorozat nezos gepet, stb.
Koszi! :-)iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- OLED TV topic
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest