Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    válasz Tibusz00 #59395 üzenetére

    Akkor most egy kis DLNA ismertető:

    Én az elmúlt években sok klienst próbáltam, de mindegyikkel volt valami bajom.
    - Serviio: ingyenes, de egy idő után visít a regisztrációért, és letilt egy két funkciót, ha nem teszed( ez azóta lehet már változott, kb 3 éve nem próbáltam)
    - Nero media home, bonyolult, sokszor nem frissíti a mappákat, és néha megőrül, nem streamel, feliratokat nehezen kezelt. Ez volt az első 2011-ben, amivel kezdtem, ezt adták a TV-vel
    - Plex (most smart share) állandóan filmes posztereket, és IMDB értékeléseket keresett a megosztott tartalomhoz. nem volt rossz, de kellett egy web kliens hozzá, amit ha elsőre szarul állított be az ember, nagyon nehezen lehetett módosítani. Nekem kicsit lassú és butus volt, bár nagy előnye, hogy ez volt az első, ami a dts hangsávot lekonvertálta, ugyanis 2012 előtti Lg smartok nem támogatták.

    KB 3 éve egy angol fórumon bukkantam az universalmedia serverre ami létezik windows, linux, és almás nokia platformra is. ;]

    Végtelen egyszerű ffmpeg, és FLac motorral rengeteg kiegészítővel minimális gépigénnyel.
    Telepítésnél lehetőség van wizzard- használatára is, kevésbé gyakorlott felhasználóknak.
    Egy két gyári alapbeállítást az évek tapasztalata alapján módosítottam, így optimálisabb lett.

    Indítás után a következő felület fogad:

    Itt látható a szerver státusz, és a csatlakozott eszközök listája. Ha a tv-nél nem a megfelelő típust írja ki, nem kell betojni. ;] Attól hibátlanul fog menni
    A megosztásokat, (miután a pc megfelelő mappáinak tulajdonság lapján megosztottá tettük!)
    A képen jelzett mappa ikonnal adhatjuk meg. (érdemes megnézni a beállításokat, így a tv-n megjelenő tartalmakat, ha félbehagyjuk,az adott mappában egy resume....(név) mappába naplózza, így később akár napok múlva is onnan folytatható, ahol abbahagytuk.Ha a resume fájljára kattintunk. Bár néha elfelejti, ... :F akinek ez nem kell, az a general settingsben elrejtheti a resume, és üres mappákat.

    Amikor minden mappát meghajtót betallóztunk, a zöld nagyítóra kattintva indexeljünk! majd utána a lap tetején lévő save ikonra katt!. Innentől a megosztott mappák, minden megnyitáskor, illetve óránként frissítésre kerülnek, így az újonnan letöltött tartalmak automatikusan bekerülnek a mappákba.

    Általános beállításokra a következő kép szerinti beállításokat javaslom, bár úgy tapasztaltam, hogy az utolsó verziónál már ezek a gyári értékek is. egyedül az uninstall windows serviece opcióra kell első indítás előtt kattintani.

    A beállításoknál ajánlom az FFmpeg video opciónál a következő opciókat.: A többi beállítás maradjon gyári alap, egyedül az audio ffmpegnél kell még bepipálni az audio resample 44 or 48KHz opciót, ha nincs.

    Ha ez kész, akkor megint egy mentés, és indítsátok újra a szervert az ikonja segítségével.
    Ezután a tv smartshare eszközök listájában meg fog jelenni az universal mediaserver. innen csak be kell tallózni a megnézni kívánt tartalmat.


    Akinek van kedve próbálja ki. ;) :B :K
    a betallózás látható a korábbi "első benyomások kapcsán" feltöltött videóban is
    itt találjátok

    [ Szerkesztve ]

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák