- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jön Magyarországra a BenQ csúcs OLED monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
holozis_HUN2 #2201 üzenetére
Szerintem vegyél PC-t ha ennyire aggódsz. Azt is lehet hordozni, ha muszáj és most azért mert évente mész 1-2-szer nyaralni nem hiszem, hogy neked megéri. Én azért vettem laptopot, mert viszem egyetemre, majd haza, szeretek a konyhában tanulni és mert néha lanpartyra könnyebb vinni (évente 1-2szer). Egyik haverom tavaly kivitte a strandra a laptopját nem is értettem, szerintem nem nyaralásra való. Síeléskor jó esetleg.
A PC-hez jön még, hogy nincs sok pénzed. Így egyértelmű szerintem.2170: dörzsiztem én eleget
Felrakom a programot akkor köszi, hasznos. Pl. böngészős "vissza", "előre" parancsot már felfedeztem, görgetés még rejtély.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
holozis_HUN2
tag
válasz
NyxNyxNyx #2203 üzenetére
Szerintem való nyaralásra. Am haverhoz is vinném az erőművet. Ha elviszi lazán a game-eket akkor jó lessz a laptop legalább ágyban is tom használni olyan pad-dal ami ott is használható. Nagyon új procit nem akarok belerakni mert akkor ink gyűjtögetek a next gen gépre. Ez egy kis felüdülés lessz az 1 magos asztali után jah meg az msi vr610x-em után
-
Danex
addikt
válasz
holozis_HUN2 #2204 üzenetére
Nyaraláskor nem nyaralni megy az ember?
élvezd a gépnélküliséget
Ágyban való gépezésről meg, nem hiszem, hogy értelmesen lehet ott játszani mivel az egeret hova teszi az ember?, ezekhez egy kis mini asztal kéne az ágyba.
Egy ilyen teljesítményű gépet kb fele ennyiért össze lehet rakni és fejleszteni is tudod majd (kis itx/m-atx lap, mini ház) és haverhoz egy szatyorban is eltudod már vinni a gépet, a maradék hiányzó pénzből meg tudsz venni egy olcsóbb laptopot/tabletet, hogy ha ilyen igény van az internetre nyaraláskor is.
240-250ezerből nem lehet kihozni azt amire igazán vágysz, streamelni 720p alatt felesleges annál lejjebb már nem veheted a felbontást a jövőben + i7(mivel a stream CPU igényes) ,ha BF és ilyen highend játékokkal akarsz játszani. Azt kell megérteni ennyi pénzért , te egy középkategória alját-közepét kapod kb a PC-nek.
-
M.T.
senior tag
válasz
A 660M(kepler mag) nagyobb órajellel mint a 650M(kepler mag), így tehát értelemszerűen a 660M a gyorsabb.
De 2 db 650M már legyűri a 660Met programtól függően 20-70% körüli + teljesítménnyel...Egyébként nekem volt asztali gépem Phenom2 x3 720 4magosítva ati 5770el(kis reklám Itt megvásárolható).
Az lassabb volt ennél a gépnél bár ha jobb intel procim lett volna ami jobban kihajtja az 5770et akkor kb ugyan ott lettem volna teljesítményben, olyan programnál ami jól meg van írva SLIre elérhetem kb egy jobb intel proci+5850 teljesítményét kb.
Ezt abból gondolom a tesómnak I5-750 + HD5850 kb ugyan úgy megy a crysis 3 bár lehet egy hangyakukit gyorsabb az ővé[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Úgysem fogsz ágyban játszani, ha van egy asztalod, és egy széked. Nekem is voltak ilyen perverz fantáziáim, h. majd mi mindent fogok én a kanapén/ágyban csinálni az új szerelmemmel, de igazából eddig legnagyobb részben ugyanúgy használnom, mint ha pc lenne. Mondjuk én tisztában vagyok vele, hogy a hordozhatóságot fizettem meg pc-hez képest durva teljesítménykompromisszummal, de kárpótol az érzés, hogy "de bármikor berakhatom táskába, és vihetem"
És azért az átlag munkagépekhez (meg a régi pc-mhez, amin játszottam is) képest az Y500 még mindig durva e-pénisz.
-
nbware
senior tag
válasz
a 660m igen gyorsabb a 650mnél, de az y500ban 2db 650m van, így az a gyorsabb
Mindenképp az i7 felé vedd az irányt, mert az tovább bírja a terhelést.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Sz4bolcs
senior tag
Aki hdmi-n keresztül monitorra kötve használja a gépet, találkozott olyan problémával, hogy olykor eltűnik a kép a rákötött monitorról, mint ha nem kapna jelet (fekete képernyő), aztán 1-2 másodpercen belül visszajön?
Valakinek van ötlete, mi okozhatja a problémát? Nem vágom, h. win8/driver/hardver/monitor közül melyik a ludas. Hogy lehetne ezt leellenőrizni? -
-
Sz4bolcs
senior tag
alt+tabozás? Lecsukott kijelző fedéllel használom, és teljesen random bead no signal képernyőt akár filmnézés közben is. Egy hónappal ezelőtti driver van fönt, az sli általában kikapcsolva, és nem tuningolom a gépet.
Még fontos infó lehet, hogy a laptop kijelzőjén nem jelentkezik ugyanez a probléma.Nem akarok sugalmazni, ha már tanácsot kértem, de a hdmi kábel minősége mennyit számíthat, előhozhatja ezt a problémát? Mert akkor először azt veszek egyet, hátha..
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN2
tag
Fúú.... De nem tom hogy mi legyen :/ igen öszeraktam egy sokkal erősebb pc-t de az tény hogy egy bazi nagy gép meg egy egész íróasztal kell neki meg ügye durva gép= durva fogyasztás. 2-3 év alatt lehet megtudnák egy csomót spórolni az áromon de az engem nem érdekel... Néha kicsit elhajlok pc felé néha meg laptop. Am egyszerű: van egérpad oda bírom rakni az egeret+ tegnap is egérrel játszottam és nem volt egér pad hanem simán az ágyon... Jah meg asztali: rengeteg kábel... Am a mini pc házaknak kicsi a hűtésük és drága. Am az amd fx-8350 az erős proci? Ajh annyira nemtom és 2-3 hét múlva szeretnék már játszani
jah meg igen a tudat hogy csak lecsukod a gépet be a táskába és mehetsz bárhova. Meg egyik szobából a másikba. Pc meg a durva teljesítmény. Jahmeg stream-elni nem akarok... Csak fraps nem élő adás.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Szerintem is a te igényeidhez a PC jobban passzol. Én személy szerint azért veszek notebook-ot, mert elmondhatatlanul zavar egy nagy doboz meg, hogy nem tudom belevágni egy táskába és vinni, ha éppen olyan munka vagy suli van.
Azért választottam ezt a gépet, mert szeretek játszani néha (napi 1-2 óra elvétve) plusz a munkám megköveteli néha, hogy kicsit gyorsabb számítási teljesítménye legyen ezért nekem i7-es is van.
De nagy valószínűséggel, amint több információ adott lesz az XBOX One-ról és a PS4-ről valamelyik közül választani fogok és a kényelmes kanapémba bele fogok "feküdni" és azon fogok játszani.
És ezzel azt a problémát is kiküszöbölöm, hogy nem fut majd egy játék úgy, ahogy az elvárható lenne.
Ha nem tudsz kompromisszumokat kötni akkor semmiképpen se vegyél laptopot, mert meg fogod bánni. Ha elfogadod azt, hogy bizony lesz olyan, hogy egy játék mediumon fut el akkor nagyon jól megleszel ezzel a géppel, ha pedig minden áron nekem fusson el fullon meg még mennyek a Fraps dolgot szeretnéd választ a PC-t és több örömödet fogod benne lelni.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2213 üzenetére
Kinéztél egy ~250k-s laptopot, és a miniházon akarsz spórolni?
ej-ej...
-
holozis_HUN2
tag
Én írtam hogy nekem nem kell hogy fullon menjen egy játék nekem elég hogy ha lowon alacsony felbontásban menjen. És én se szeretem a nagy dobozt az asztalon.
A mini gépház azért leginkább mett alig van neki hűtése egy fx prociról meg radeonról van szó amik melegednek rendesen. Meg kérdéses hogy bele fér e a nagy amd hűtő meg a vidikártya.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
holozis_HUN2 #2217 üzenetére
Szerintem térjünk erre vissza 2-3 hét múlva
A laptophoz egy plusz, hogy olyan, mint egy ékszer. Asztali gépet használom, amíg nincs minden telepítve a laptopra és néha olyan jó "megsimítani" a tetejét. Érezni a minőséget.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
dragoners
tag
válasz
holozis_HUN2 #2213 üzenetére
megvannak az asztali gépnek is az előnyei, meg ennek a laptopnak. Én hónapok óta ezt a laptopot tervezem megvenni, vagy a következő Y510et valamikor augusztus tájékán (ha lesz). Győzködtek engem is, hogy asztali gépet vegyek, mert az olcsóbb, meg ilyenek, de tudásba sok-sok év múltán fogod észrevenni a különbséget. Ilyen videókártyával meg processzorral nagyon sok-sok év múlva, addig bőven elleszel ezzel a laptoppal, ahogy jelenleg mindenki el van itt
-
Danex
addikt
válasz
holozis_HUN2 #2217 üzenetére
Ne vegyél semmit, fogalmad sincs mit szeretnél még. Gép összerakásához egy másik topicban tudsz segítséget kérni.
Reggel még azt írod ITT, hogy minden menjen maxon, meg fraps. Most meg már semmi nem kell, többet mi már nem tudunk segíteni elmondtuk véleményünket mind2 oldal mellett, de ez már kezd lassan OFF lenni és nem igazán maga a laptophoz kapcsolódni ,hanem vásárlási tanácsadóra.
Ha ennyire akarod a mozgathatóságot akkor laptop és pont.
Amit igazán te szeretnél az minimum 350ezres kategória alsó hangon(fullon minden + fraps) laptopban.
-
holozis_HUN2
tag
válasz
NyxNyxNyx #2220 üzenetére
Szerintem nem hülyeség
igazad is van. Ott pihen az asztalodon egy valódi szépség nem egy nagy téglalap meg 23" monitor. Egy kis erőmű amit felnyit az ember és bekapcsol és meglátja a világító billentyűt meg a közepes hangerejű hűtőt hogy felzúg miköz en az ember fekszik a gép mellet és betölt! Ott van a kicsi kijelzőn az a full hd felbontás ami iszonyat pici pixeleket mutat és rámegy a Battlefield 3-ra. Ismét halja hogy delzúg a ventilátor hogy hűtse az erőt és betölt a Battlefield 3. Nagy adrenalin képződik az emberben amikor belép egy 60+ fős multi szerverre és halja a fegyverek morajlását miközben nagy fps számmal játsza a gyönyörű jáékot egy gyönyörű gépen. Nincs jobb érzés hazatérni a suliból és egy csodán játszogatni meg facebook-ozni
hát ez a szerény véleményem a laptopokról
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2222 üzenetére
Szerintem a szíved a laptopot szeretné az eszed és a pénztárcád meg a PC-t.
Én szerintem hallgass a szívedre és akkor ha nem is jársz jobban de boldogabb leszel néha az is fontos ebben a rohanó világban ha nem is lessz annyi fpsed de legalább nyugottabb leszel.Az I5 vs I7 témával kapcsolatban már írtam neked HDban az i5 kicsit visszafogja a 650M SLI-t ful hdban meg majdnem mindegy kivéve ha olyan programot használsz ami kihasználja a több szálat pl.
F3 64 fős serveren az I7+650M Sli jobban megy mint az I5ös verzió.
Főleg ha felvenni is akarsz mondjuk frapsel.
Részemről a téma lezárva[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN2
tag
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2227 üzenetére
Ez nem gépfüggő, mármint az ncorera ha reggelsz akkor akármelyik gépről belenézhetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
-
Sz4bolcs
senior tag
Aha, tehát akkor érdemes már most minimumra tenni minden beállítást, és akkor tényleg nem lesz feltűnő a különbség 4-5 év múlva...
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2232 üzenetére
Igen ez az elmélet én ismerek olyan embert aki már a 30 nál is fanyalog meg van olyan ismerős aki 20fpsnél is élvezi a játékot.
De a Crysis3 topikban is irt egy srác hogy FPS játékkal nem játszik 60 fps alatt mert neki nem jó, a szemét zavarja stb..... -
Sz4bolcs
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2231 üzenetére
Nemtom.. Én is úgy voltam vele, ahogy M.T. írta. Közel sem használom ki annyira a hordozhatóságát a laptopnak, mint ahogy egy azonos árú pc teljesítményét kihasználnám, de valamiért szívesebben vettem meg ezt, mint egy pc-t.
-
M.T.
senior tag
Visszatérve az áramfogyasztásra én kiszámoltam 1x de már nem tudom hol a papír de napi 12 óra gépezéssel számolva éves szinten kb 25-30.000Ft körüli a különbség egy asztali géphez képest.
Ja és van itthon fogyasztásmérőm is -
Dicker
őstag
Tudok segíteni én is, igaz régen játszottam. Bár nem rémlik, hogy ebben a játékban el lehetett e akadni.
Én amúgy fullra játszottam (egy holmi megtalálásán kívül) még. Szóval nem csak végigvittem.
Bár úgy gondolom egy walkthrough jobban tud segíteni, mint bárki. Keresd meg benne hol tartasz, és meglátod mi a gond. Ha ebből sem megy, írj pm-et.holozis_HUN2
Használd az off gombot, mert már oldalak óta megy a dráma a játékok körül. Köszönjük!
-
Sz4bolcs
senior tag
-
holozis_HUN2
tag
de gondolom hogy az i5-is elég egy 60+ szerveren
Akkor lessz az i5... Bár sztem van nem 1 játék ahol jól jön a 4 magos proci de az i5-ben pedig 2 mag 4 szál van ami azért mejdnem annyi mag
azaz kb 4 magos teljesítényt tud
megfogom majd kérdezni a ci-t hogy win 8 nélkül mennyi mert van win 7-em. Sztem úgy már jobban meg fogja érni az i7-es... Igaz kell majd még bele venni egy 2. Vidikártyát. De sztem akkor is marad a core i5. De ssd az első! Nah a témát én is zárom még kicsit filózok az i7-esen de már magamban.
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2248 üzenetére
Nem mondtam hogy nem elég az I5 de I7 el jobban megy az tuti nézz meg videókat a neten.
Amúgy amíg nem láttad élőbe addig te is csak találgatni tudsz, ez van remélem ezen nem sértődsz meg.....
A frostbite motor 12 szálat kezel namármost hiába tud az i5 4et az i7 akkor is a dupláját tudja, és a játék profitál belőle.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivid - Let your money grow!
- Subaru topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Kupon kunyeráló
- nVidia tulajok OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ukrajnai háború
- Jobb üzemidőt hozhatnak az idei Galaxy Watchok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- Hyperdrive USB C hub
- XPS 7390 2-in-1 27% 13.3" 4K IPS érintő i7-1065G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill WIFI 6 ujjolv gar
- XPS 9300 27% 13.4" 4K UHD IPS érintő i7-1065G7 16GB 1TB magyar vbill ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest