Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz4bolcs
senior tag
Mi ez az FHD-mánia? Van olyan Y500, ami nem FHD, vagy miért írják sokan mögé?
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
beloadjoker #2155 üzenetére
És azt hogy tudom megnézni, enyém melyik? Windows felbontást, amire maximum tudom rakni?
-
beloadjoker
őstag
válasz
Sz4bolcs #2157 üzenetére
Szerintem legrgyszerűbben a dobozon, vagy a leírásban, de a típusszám alapján is rákereshetsz neten, tuti meglesz :-)
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Bomc
aktív tag
Most az i5-ös FHD-s SLI-s verzió olcsóbb lett egy 10-essel... asszem várok még egy hónapot
-
-
Goaulds
csendes tag
Hogyan tudom a 650m órajelét növelni? Néztem youtube videót, feltettem az NVIDIA inspector programot, a videóban látottak alaján beállítom, de 789 MHz felé nem megy az aktuális órajelem ha elindítok egy programot.
Az elmult években ATI kártyáim voltak, igy elnézést ha hülyeséget kérdezek. -
Pocak89
aktív tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni laptopomat és az y500-as eléggé megtetszett így adatok terén. i5+sli verziót néztem most akciós laptopszalonban. Mik a tapasztalatok, hogyan bírja a játékokat a gép? Igazság szerint én nem next gen fps-ekkel akarok játszani rajta, elsősorban mmo-k, sc2 stb. de szeretném jó grafikán játszani őket.
Másik kérdés pedig az lenne, hogy mennyire melegszik a gép? Most egy msi cx620-asom van i3+ati 5470 de ha a szobában melegebb van olvadás közelbe van kb a gép.Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Pocak89 #2163 üzenetére
Szia,
ha kicsit visszaolvasol ki van tárgyalva ez a téma már többször.
A mai játékokat is magas beállítások mellet simán viszi nem véletlenül gamer laptop.
Persze van aminél kompromisszumokat kell kötni ilyen például az, hogy nem full HD-ba játszol, hanem HD-ban.
Melegedés nálam nincs. Többen írták, hogy jó megemeltetni a hátulját vagy egy padot tenni alá, de én ezzel egyáltalán nem értek egyet és nem is használok semmit se és érezhető egy egy komolyabb játéknál, hogy bizony melegedik, de simán elbánik vele a hűtés.
-
NyxNyxNyx
addikt
Na nem érzékel a touch pad... nyomást se meg semmit, külső egérrel nincs gond.
Eddig minden bajom van, de főleg a win8-cal... Hol a 'csába kell bekapcsolni a wi-fit? Ilyen alap dolgok idegesítenek fel...
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Sz4bolcs #2166 üzenetére
Na most meg működik... Ki érti ezt... Rohadtul nem lenne kedvem küldözgetni Pestre, aztán Lengyelo-ba...
Azon gondolkoztam, hogy a touch pad problémát inkább elviselem, de most épp működik, szóval nem agyalok rajta.Classic Shell-t meg letölteném, ha meglenne a wi-fi bekapcsoló gomb
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
M.T.
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #2167 üzenetére
A touch pad olyan hogy mikor sokáig nem buzerálod kikapcsol, az energiatakarékosság miatt szóval ha egérrel használod és néha akarsz a touch paddal piszkálódni akkor meg kell "simogatni" az ujjaddal kicsit és már megy is.
Ha felteszed a programját nagyon sok talán az átlag embernek meg főleg sok majdnem felesleges beállítási lehetősége van.
Először azt hittem én is, hogy rossz de kiderült nem, csak pár dolgot kellett beállítani.[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Szóval az y400 is képes az sli-re, és u.a. a proci is van benne mint a nagyobb tesóban. Már csak azt kéne tudni hogy rbbe is bele lehet e pakolni 16gb ramot. Itt egy videó az ultra bay kivételéről, szóval akkor oda lehet ia tenni valami mást ebből gondolom az sli-t
valaki ki tudná nyomozni hogy 16 gb RAM belemegy e ? Mert nekem minel kisebb egy laptop annál jobb :-)
A link.:
http://www.youtube.com/watch?v=hkbSFOmG_ew
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
beloadjoker #2171 üzenetére
Ez alapján belemegy a 16Gbyte ram és olvastam, hogy slivel is kapható, tehát elvileg azzal sincs gond. Egyetlen gondom az 1366*768.as kijelző, azt valahogy sosem tudtam megszokni(még 14"on is), nagyon kicsi felbontás nekem, de ha neked megfelel, és fontos a kisebb gép, akkor szerintem jól jársz vele.
-
TibA09
csendes tag
Tud valaki olyan progit, amivel be lehet állítani, hogy csak a 2. videókártyát használja a gép a kivehetőt. Köszi!
-
beloadjoker
őstag
válasz
Cyber_Bird #2172 üzenetére
Köszi szépen ! :-)
Hát én a felbontást beáldoznám a méretért cserébe, ha meg nagy felbontás kéne kikötném monitorra vagy tv-re.
Inkább az a legnagyobb gond, hogy mo.-n nem is lehet kapni webshopban nem találom. Vagy csak nagyon béna vagyok ? :-)Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Sadol89
csendes tag
Azt lehet tudni meddig tart az akcio Laptopszalonnal? Ket- harom het mulva vennem a gepet, jo lenne, ha addig kitartana az akcio.
Config.: FSP Hexa+ 500W, MSI B450M MORTAR, AMD Ryzen 5 2600, G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 2666Mhz, Gainward Pheonix GTX 1080
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2178 üzenetére
Nem akarlak megbántani de nagyon sokat agyalsz ezen.....
Szerintem felesleges is találgatni hogy elfogja e vinni 3 év múlva a játékokat sőt aki előre megmondja hazudik.
De még nagyon találgatva is azt kell mondjam most egy generáció váltás előtt állunk sajnos a játékipar a konzoloktól jobban függ mint a PC-ktől ezért még ködösebb a helyzet mert ez a laptop nem hasonlít felépítésében a konzolokra.
VALÓSZÍNŰLEG egy ősz környékén vagy jövő tavasszal vett AMD procis (ami a konzolokban lévőkre hasonlít) nagyobb eséllyel indulhatsz neki egy 3-4 éves nem cserélek gépet periódusnak.
Így vagy engedsz az igényekből ahogy telik az idő vagy veszel egy asztali gépet, amit bővíthetsz.Ha esetleg nagyon sok pénzed van és mindenáron laptopot akarsz ami az asztali gépekhez hasonlóan bővíthető akkor azt hallottam az ALIENWARE gyárt ilyent kb 1 000 000 Ft körüli áron.
Nem a nullákat nem írtam el az ott 1db 1-es és 6db 0 utána
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
Aha, 4 év múlva majd pixelvadászunk a directx15-ös játékokon, közben felvesszük fraps-szel a fenomenális játékélményt.
Gondolom a lelked mélyén az első számítógéped óta érzed, hogy milyen dolog ez a számítástechnika... carpe diem
Metrot én végignyomtam. Legmagasabb felbontás mellett azért kellett pár kompromisszum a grafikai beállításoknál (értsd.: ultra high helyett high és még úgy is akadt nagyobb csatákban).
Azt azért hozzátenném, hogy annak a játéknak a grafikája nem indokolja a gépigényét, ráadásul szerintem elég optimalizálatlan is. Crysis 3 sokkal tetszetősebb.
Amúgy a Metro optimális gépigényénél azt írták anno, hogy Nvidia Titan (és most egy hosszú káromkodás következik...)[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2181 üzenetére
M.T. már megmondta. Rendes ember erre neked nem fog (tudni) konkrétan válaszolni.
-
beloadjoker
őstag
válasz
holozis_HUN2 #2181 üzenetére
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, bár én nem szoktam játszani, de amilyen iramban fejlődik a technika és így vele gondolom a játékok is, szerintem lehetetlen tartani a lépést egy akármilyen csúcs készülékkel is. 2 év után muszály lecserélni ha újabb játékokat/nagyobb teljesítményt akarsz. Lassan de biztosan jön az i9-es család akkor prociban már az lesz a csúcs, a videókártyára meg nem is térnék ki, abból már rég vannak sokkal jobbak is, és felbontásban is már kezdenek terjedni a full hd feletti eszközök is. Szóval vedd meg, használd, és ha neked kevés lesz, add el és vegyél egy másikat, kb ez a sorrend szerintem. és hogy ennek mi a periódusa ? szerintem ez csak pénztárca függő
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
OFF
Nekem amúgy tökre elég lenne, ha ezentúl minden fps játék a cryengine 3-at használná. Ennél nem kell szebb grafika. Ezt már csak a hardver és játékfejlesztő cégek gondolhatják másképp.ON
-
M.T.
senior tag
válasz
Sz4bolcs #2184 üzenetére
Igen igen nekem is nagyon szépen elvitte a Crysis 3 at a masina 1-2 helyen meglepődtem hogy a látványhoz képest milyen jól megy igaz nem fullon toltam hanem elolvastam egy tesztet ahol irták mi milyen hatással vagy a sebességre és kb high körüli beállításokkal toltam végig, nagyon gördülékenyen, ment.
Amúgy itt visszaolvashatjátok a régi hozzászólásaimban irtam is róla, ha minden játék a jövőben is ilyen látvánnyal így fog menni nem érdekel a gépcsere -
holozis_HUN2
tag
Tudnál nekem linklni egy olyan laptopot? Nah az AMD a csúcsra kerülhet... Vidikártyában ők voltak a nyerő és prociban is ők lessznek valszeg ha az intel nem dob be olyan procit ami azt tudja mint az amd és kb olyan áron akkor ugyan így fog álni a helyzet... Am minek konzol? Alapból fizetned kell hogy tudj netezni és drágábbak hozzá a játékok is + 600x800 és low grafikán lehet tolni és van ami kicsit laggol... .-.-
-
nbware
senior tag
válasz
én megmondom neked, hogy simán elvinné a játékokat, ha kibírná addig a laptopod, de sajnos ezeket már úgy csinálják, hogy kb 2-3 év után vége
Eddig nekem minden naptoppal így jártam, így tapasztalatból tudom sajnos.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Bomc
aktív tag
válasz
Hát nem hinném, mert a sima GT650M már most Class 2-be van a notebookchecken, szerintem 2-3 év múlva (vagy talán annyi se kell neki) és az GT650M SLI is le fog csúszni a Class 3-ba...
-
holozis_HUN2
tag
Összeraktam pcx-en egy fx-8350 procis, amd radeon hd 7970 3 gb gddr5, 8 gb ram, 1 tb vinyó meg egy 750w-sos tápot... Ugyan annyiba kerül de erősebb sokkal... Nagyon gondolkozok hogy pc v. Laptop... De nem lenne rosz hogy nyaralásra bírjam vinni esténként egy kis bf...
-
nbware
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2191 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy fogyasztásilag kevesebbet fogyaszt egy laptop, mint egy asztali gép. Laptop hordozható, asztali nem. Annyival nem erősebb az asztali, hogy én azt válasszam. most 200 fps helyett tud kb 100at, nekem az is bőven megfelel. De ha szeretsz milliószor, milliós felbontásban játszani és nagy fps-el, akkor válaszd az asztalit, egyébként meg laptop.
-
holozis_HUN2
tag
Nah leírom mire kellene a gép...
Játék: Cry3, Far Cry 3, Battlefield 3,4 , Metro: Last Light, GTA 4,5, NFS Összes széria, Fifa 13, illetve pár MMO...
Fraps: Ezeknek a játékoknak a multiját esetleg a slinge-jét vidizni Mediumon hd-ban a későbbi game-eket lowon vidizni...
Render: Sony Vegas Pro 12-vel hd vidiket renderelni...
Képszerkesztő program és nem árt ha mondjuk nyomok egy win gombot és akkor ügye tálcára teszi és nem árt ha ez nem 1 percig lenne hanem azonnal
Nah ezekre kellene gép kb 2-3-4 évre...
Ui.: fraps nem muszáj lehet lessz aver media -
nbware
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2194 üzenetére
Ezeket még az én laposom is röhögve viszi, (i7, gtx660m y580). De ez a y500 még jobb játékban, így még tovább fogja bírni, csak i7es procival vedd, 16 giga rammal, ssd-t tegyél bele és szerintem nem fogod megbánni
-
f.attila16
csendes tag
válasz
Nem akarok beleszólni az életedbe, de miért nem vársz egy ps4 re? Játék felvétel ugyanúgy van benne és a konzolokat amúgy is 4-5 éves ciklusra csináljak. És ezeken már nem 800x600 ba futnak a játékok. És amúgy is a fejlesztők többsége konzolrol portól pcre szóval kb mindegy min megy.
-
M.T.
senior tag
válasz
holozis_HUN2 #2186 üzenetére
Még nem lehet kapni olyan procit ami a konzolokban lesz.
Annak az lesz a lényege, hogy közös memória cachet fog használni a VGA meg a CPU és az idő 60-80%a nem memória másolással fog telni.
Így gyorsabban lehet végezni feladatokat amiket egy mostani csúcs kártya is épphogy elbír az a proci röhögve viszi majd (de persze azért nem mindenben fogja leverni a külön kártyákat mivel sokkal kevesebb tranzisztor van benne).
Ilyen procit csak majd ősz környékén fognak árulni és ne feledjük el az első fecskéket is hiába veszi meg az ember kell program ami kihasználja, valamint nézzük meg mióta van DX11 és most mennyie elterjedt (vagyis a mostani állapotig mennyi idő kellett a megjelenése óta), tudom software-hardware különbözik de az elterjedési ciklus szerintem ugyan olyan.
Nem fognak egyből új procira optimalizálni programokat amikor még az emberk 99,9999%ának régi típusú gépe lesz, anyagilag zsákutca lenne.
Ha meg konzolról hoznak át játékokat azokat közös cache nélküli procira meg fogják csinálni az anyagi dolgok miatt.
Kicsit egyszerűen fogalmaztam de aki elolvassa érti a lényeget.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz
Még annyit mondanék neked ha nem tudod mit akarsz venni akkor ne ezen a fórumon kérdezd az embereket, ha független véleményt szeretnél olvasni.
Az Y500 as fórumba írók többségének ilyen gépe van és ők is átestek valószínűleg a dilemmán amit átélsz és ők döntöttek a gép megvétele mellett logikus, hogy a többség ezt fogja javasolni, tehát nem fogsz tudni 100%ban objektív véleményt kapni, max termék tapasztalatot ami többnyire pozitív.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz
Metro fullos SSAA-t a legújabb PC-s kártyák se bírják rendesen...
-
Szabo_0
csendes tag
Hali!
Aki még nem frissítette a drivert 320-asra meg tudná mondani mi az előző verzió száma?Lenovo Y500 - i7 Gt650M SLI 16GB Ram //\\ Nexus 5
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyperdrive USB C hub
- XPS 7390 2-in-1 27% 13.3" 4K IPS érintő i7-1065G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill WIFI 6 ujjolv gar
- XPS 9300 27% 13.4" 4K UHD IPS érintő i7-1065G7 16GB 1TB magyar vbill ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- ÚJ DELL Inspiron 15 3520 - 15,6"FHD IPS 120Hz - i5-1235U - 8GB - 512GB SSD - Win10 - 3 év garancia
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill WIFI 6 ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest