Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • marsenal

    csendes tag

    TLDR; Új Lenovo y520 laptop, lassú és / vagy nem működik a Wifi (??)
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem leszek rövid, szóval kérlek akinek van türelme olvassa végig, nagyon megköszönném ha tudna néhány tipet adni :)

    Nővérem nem rég vett egy Lenovo laptopot, Legion Y520.

    Na most, Windows nem volt hozzá. Felraktam rá a W10-et, ugyanazt ami az én gépemen is van (az én gépem jóval gyengébb szintén laptop, 2 éves ASUS)

    Először már az furcsa volt, hogy feltelepítés után semmi drivert nem rakott fel magától, miközben nálam mindent automatikusan felrakott (még a videókártya drivert is).

    Nem gond, akkor leszedjük hozzá a hivatalos oldalról.

    Ez még oké is lenne, viszont driverek felrakása után is, a gép nagyon lassú. Kezdve azzal, hogy akár a fájlkezelő megnyitása hosszú másodpercekbe telik, miközben a háttérben semmi sem fut.

    Nem akart javulni, annyira, hogy használhatatlanná lassúvá vált a gép. Még internetezni se lehet vele.

    Kénytelen kelletlen újraraktam az oprendszert (kissé drasztikusnak tűnhet, de máshoz nem volt türelmem), ezúttal windows 8.1-gyel próbálkoztam. És, kiválóan fut, reccenés nélkül, mint a villám. Ám nem tökéletes ... valamiért a Wifi sehogy sem akar működni. A rendszer az adaptert se látja alapból, bármilyen drivert próbáltam ráerőltetni, csak nem akar működni. Az eternet kábelt bedugva a routerből, egyből felismeri és szépen működik is. Órákig próbálkoztam mindennel, sehogy sem működött. Marad a Windows 10, hátha most jó lesz...

    Furcsa mód, másodszor felrakva egész jó volt. A rendszer is gyors volt (nem a legtökéletesebb, de az addigi helyzetnél fényévekkel jobb), illetve akár már a rendeltetésre is lehetett használni - játékok. Csak hogy ez a "jó" állapot se tarthatott sokáig.

    A napokban elkezdett lassú lenni megint. Játékokról ne is beszéljünk, viszonyításként a Dota 2-t néztem meg, ami Ultrán szépen ment friss Windows telepítés után (talán 80 fps fölött, bár ennél a specnél az még lehet alacsonynak is számít), viszont néhány napja drasziktusan romlott, a végén 30-40 fps-nél több droppal.

    Ha idáig végigolvastam először is köszönöm a kitartást az unalmas sztorihoz :)
    Másodszor pedig, ha lenne bármi tip, ötlet, tapasztalat a topikhoz, megköszönném. Főként érintve:
    1. Lehet, hogy a géppel van valami gond gyárilag? Az eladónál még nem jártunk ez ügyben, de érik nagyon. (Főleg a W10 alatti lassúság a gyanús nekem)
    2.Mi ez, hogy nem működik sehogy sem a Wifi windows 8.1 alatt (ezen a gépen - raktam már fel másikra w8-at és mindig jó volt minden)
    3.Esetleg ha tudnátok egy megbízható oldalt W8 64 bit driverekhez az nagyon jó lenne.

    Megjegyzés: A hivatalos oldalon csak Windows 10-hez vannak driverek ehhez a tipushoz. Azokat raktam fel amikor W10 volt fent, W8.1 esetén pedig azok közül amelyiket engedte, de pl. a wifihez azt nem birta felrakni rendesen, szóval guglizni kellett majdnem mindent.
    Ja, és 64 bites volt mind2 rendszer.

    Spec:
    Processzor: Intel® Core™ i7-7700HQ 2,80GHz 6MB
    Memória: 4GB DDR4 / 2400 MHz
    Háttértár: 1 TB 7200 RPM HDD
    Video: NVIDIA® GeForce® GTX1050Ti 4GB
    Kijelző: 15,6" Full HD IPS matt (1920 x 1080)
    Operációs rendszer: DOS
    Optikai meghajtó: Nincs
    Hangrendszer: Dolby® Audio Premium - with Harman™ Speakers
    Multimédia: Beépített HD webkamera; MicroSD kártyaolvasó
    Billentyűzet: Magyar, Led háttérvilágítással
    Interfész: 10/100/1000 Mbps LAN, Bluetooth v4.1, HDMI, USB 2.0 (1 db), USB 3.0 (2 db), Wireless LAN 802.11 a/b/g/n/ac (WiFi)
    Akkumulátor: 3 cella
    Szín: Fekete
    Ház anyaga: Műanyag
    Súly: 2,40kg

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák