Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aslan

    aktív tag

    Sziasztok!

    Mivel nem találtam Lenovo Yoga 2 Pro topikot külön (vagy csak én voltam béna - nincs kizárva) illetve, ahogy néztem ez a Lenovo topik pörög a legjobban bocsássatok meg, hogy ide írom be a kérdésemet.

    Nos először is röviden a történetet:

    Hardveraprón vásároltam egy használt (külföldről behozott, de még garanciális) Yoga 2 Pro-t egy sráctól, akitől már korábban is vettem laptopot és soha semmi gond nem volt. A Yoga 2 Pro gépet is február elején vásároltam és nem is volt vele semmi gond. Viszont most egy olyan jelenségről fogok beszámolni nektek, amilyenről szerintem még nem hallott senki és sokan elképzelhetetlennek tartanák egyébként is. Én is bőszen vakarom a fejem, hogy WTF! Mert ilyet még csak nem is hallottam korábban.

    Nos a hivatalos Lenovo oldalon kétféleképpen lehet azonosíttatni a laptopodat a rendszerrel. Ez az azonosítás arra jó, hogy a gépedhez tartozó csomó infót lekérdezz, pl gari állapotát, konkrétan a gépedhez szükséges drivereket és kiegészítő segéd-szoftvereket - bár ezt feleslegesen magyarázom, itt mindenki tudja - nos rendesen működött is korábban a Lenovo oldalán történő azonosítása a gépemnek. A serial beírása után azonnal kidobta az adatokat, a gariból hátralévő időt, mindent.

    A tegnapi nap során vettem észre (egy rendszer újratelepítés után) mikor is a Lenovo oldaláról le akartam szedni néhány szoftvert és drivert, hogy hiába írom be a serialt, nem ismeri fel. Konkrétan azt az üzenetet dobja, hogy nem talál ilyet. Itt már kezdődött a fejvakarás, de mondtam, sebaj, akkor auto detect-el ismertetem fel a laptopot (ez is működött korábban) nos ez sem ment most. Nem ismerte fel a laptopot a Lenovo oldala. Itt már a fejvakarás mellé betársult némi állvakarás is sűrű sóhajtozásokkal karöltve. Beléptem a BIOS-ba, mert ugyebár a BIOS is tárolja és ki is írja a gép serial számát... és itt ért a legnagyobb megdöbbenés. A BIOS-ban a serial szám NEM AZ VOLT, ami a gép saját serial száma ... értsd valahogy "átíródott". Az eredeti serial szám a gép hátulján lévő matricára fel van ragasztva, a géphez kapott papíron is fel van tüntetve, és biztosra állítom, hogy korábban a BIOS-ban is az eredeti serial szerepelt! De már nem az áll ott. Érthetetlen. Ahogy az is, hogy az asztali gépemmel is korábban a serial-al le tudtam kérdezni a laptopom adatait, most ez sem megy mint mondtam, a korábban működő serialt egyáltalán nem fogadja el... a BIOS-ból kiolvasható "új?" serialt sem fogadja el a Lenovo.com.

    A kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e már ilyet vagy csak egyáltalán hallott-e ilyenről? Illetve, hogy mi a WTF lehet ez az egész? :D

    Előre is köszönöm a választ/válaszokat!

    Üdv!

    Aslan

    SAMSUNG GALAXY S20+ 5G - azé me jóóó!

Új hozzászólás Aktív témák