-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz Throme #46696 üzenetére
Nekem van egy ilyen szettem itthon, igaz kamu lego, de milliószor jobban néz ki.
Ferrari 312T"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #46700 üzenetére
Mik a működő részek benne? A szemem is belezsibbad.
Pedig összeraknék egy ilyet én is, régebben sose volt Technic-em, életem első szettje amit összeraktam az a párszázas polybag helikopter, utána meg egy régebbi crossmotor.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Dilikutya #46705 üzenetére
Hát ezt így még elég nehéz lenne elmondani, ráadásul én nem is vagyok egy youtuber, de eddig amit én látok meg a leírásából tudom, jelenleg be van kötve a kormánymű, ami mind a kormányról mind egy külső tekerenyűről működni fog mármint a kormányzás. Elől hátul rugózik, elvileg van benne egy automata váltó, meg talán felező is, meg még valamilyen lassító-gyorsító funkcio. Egyébként a valóságban meglepődtem mert sokkal nagyobbnak tűnnek a kerekek mint a képeken, ráadásul a színe is szebb mint a dobozon, így nekem a valóságban sokkal szebbnek tűnik. Először összerakom a rendes útmutató alapján, majd azt követően nézek utána az általatok említett hibáknak is és lehet hogy megpróbálom javítani, bár én nem igazán játszom vele, pusztán az építési élmény ami megfogott, de az nagyon.
Mára mondjuk a 2 es zacsi elég is volt ahogy írtam eléggé lefárasztott, délután inkább megmetszettem a gyümölcs fáimat, így a többi holnapra marad.
Eszméletlenül komplex egyébként a váltószerkezete, az egész alváz belseje csupa fogaskerék, tengely, váltó stb, számomra hihetetlen koncentrációtigényelt az összerakás és néha még így is vétettem egy egy kisebb hibát.
Ez az a készlet amire azt mondom, hogy eddig minden pénzt megért, bár nem is tudom mennyiért vettem valahol 40-50k körül volt az ára talán inkább közelebb az 50 hez.
Egy biztos ha egyszer eladom, öszerakottan hirdetem meg, mert szétszedni nem szeretném, kivéve ha az említett hibát fogom javítani. -
HUN_Sector
őstag
Lego transformers!
[link] -
RapaNui1
aktív tag
Szerintetek a 21310 Old fishing store mi az a használt ár ami már megérheti, ti mennyit adnátok még érte? Nagyon tetszik mindig is meg szerettem volna venni de amikor én nekiálltam legózni már rég kifutott. Újonnan biztos nem adok érte 150k de mi lehet bontottan érte a még elfogadható ár? Ti mit gondoltok. Ne értsetek félre nincs meg nem eladni akarom hanem megvenni szeretném.
-
balint82
senior tag
-
magickonfig
tag
Egy gyors kérdés, mert kiváncsi vagyok a véleményetekre is.
Ti mit választanátok a 2 nagy szett közül? Cantina vs. Diagon Alley ?
(*picivel drágább a Diagon Alley 20-25k-val, de ne ez befolyásoljon ) -
RapaNui1
aktív tag
válasz magickonfig #46712 üzenetére
Üdv nekem a Cantina volt meg. Imádtam mert a Star wars filmek egyik ikonikus helyszíne volt. A Diagon nem vonzott bár tény hogy az meg a Harry Potter filmek egyik ikonikus jelenete. Én inkább ha mindegyik érdekelne beszerezném mindkettőt, kérdés melyik mikor lesz kifutó, bár a cantinával várnék május 04-ig bár tavalyi tapasztalataim szerint előtte pár nappal sokkal jobb akciók voltak mint május 04 én. Szóval megvenném mindkettőt és amelyik esetleg nem jön be még mindig eladhatod bontottan is de legalább elmondhatod hogy megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz magickonfig #46712 üzenetére
Nekem valahogy a HP szett jobban tetszik, mondjuk attól is függ, hogy mi a célod velük.
Részemről egy pont a griffendelnekGoogle Pixel 4a
-
szupi92
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy van-e valakinek felesleges 10 db Auchan-os lego matricája számomra, hogy kedvezményesen hozzájussak egy Razor Crest-hez.
Nem szívesen folyamodok ehhez a módszerhez, de végre van valami, ami érdekel ezekben az akcióban, csak nem esik útba semmenyire sem az Auchan vásárlás szempontjából.
Köszönöm előre is a segítséget!
Ha nem helyén való az írásom, és zavar valakit nyugodtan jelezzétek, és törlöm, ha lehet persze.Üdv. Bence
-
HUN_Sector
őstag
Két napja indult az akció, erre kicsi az esély főleg úgy, hogy pl nálunk már nem is adnak fizikai matricát
-
balint82
senior tag
Tegnap voltam Auchanban, 45e áron vásároltam, 9matrica. Ebből vettem egy 8 matricás Papagájvirágot. Amiért szintén kaptam 4 matricát, vettem volna még egy gyufát, akkor +1 matrica. És akkor már megint lenne 6 matricám, amihez már csak 4 kellene, hogy meglegyen a következő kinézett Lego szett.
Ebben a mostani Auchan akcióban elég sok jó szett van.Google Pixel 4a
-
HUN_Sector
őstag
Auchanban ma vásároltam, abból kapott pontokkal vettem egy razor crestet, a pénztáros csajszi (jóféle volt) meg szerintem flörtölt velem, mert huncutul utalt rá, hogy ilyet nem szokott, de kivételt tesz és adott 10 matricát is a digitális mellé
-
czanga
őstag
válasz HUN_Sector #46719 üzenetére
Na az úgy tök jó, viszont akkor valami gond lehet, mert akkor az előző két akcióban tuti lehet velem is flörtölni akart a kasszás... bácsi például. Ajjaj...
-
RapaNui1
aktív tag
Nemsokára elkészülök a Land Roverrel. Élőben sokkal nagyobb mint a képeken. Nem is gondoltam volna hogy ekkora lesz. Hatalmas. A motorháztető van hátra és a tetőelemek. Ötletes a hátsó ajtó nyitója is, szóval továbbra is azt mondom, hogy számomra eddig az egyik legjobb technic készlet. Meg volt már a Raptor, a Zetros, a Nagy teherbírású vontató, a Lapátkerekes kotró, kisebb technic szettek, de eddig ez a legjobb, leg részletesebb, leg bonyolultabb és leg összetettebb. A Big Red is hatalmas, de arról nem tudok véleményt mondani, mert azt nem én raktam össze. Előttem áll még a Liebherr, a CAT, a Bugatti és a Lambo is, biztos van ennél nagyobb bonyolultabb szett is, de minden hibája ellenére nekem eddig ez jön be a legjobban. Hatalmas, szép, összetett, bonyolult, szóval szerintem megérte az árát.
-
-
czanga
őstag
Márciusban jön a 76326 Boba Fett trónja. Minifig szeretőknek / gyűjtőknek érdekes lehet.
-
-
h1mpi
félisten
-
kbalage2
aktív tag
Viszont innentől kezdve nem lenne jobb ha kihagynák az egész váltót a fenébe? Sokkal ocsóbb lenne a szett, vagy azokból az elemekből lehetne építeni részletesebb külsőt/belsőt. Vagy esetleg olyan funkciót ami nem ilyen bonyolult de legalább látványosabb, mint pl egy állítható magasságú futómű a Defender esetében.
Vagy elég a tudat hogy tele van fogaskerékkel ami akár csinálhatna is valamit de persze nem csinál? Ugyanez a fájásom az 1:8-as autók váltójával is, de érdekel hogy ti hogy látjátok eztMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #46730 üzenetére
Felvetés első fele:
"nem lenne jobb ha kihagynák az egész váltót a fenébe? Sokkal ocsóbb lenne a szett"
Van ilyen, igaz most csak 2 kerék meghajtást tudnék. Régen megfizethető 42029, most túlárazott ford raptor.
Erre inkább úgy reagálnék, hogy nem kell kihagyni, csak jól megtervezni, és akkor nincs vele gond.Második fele:
"vagy azokból az elemekből lehetne építeni részletesebb külsőt/belsőt"
Fogaskerekből???
Na de értem, szóval, akkor lesz belőle egy Creator?ráadás:
"Vagy esetleg olyan funkciót ami nem ilyen bonyolult de legalább látványosabb"
Lehetne, mint pl a lambo ajtónyitó mechanizmusa.
... és rákanyarodva a supercar-okra. Azért ott érdekesség volt elsőként a váltó (Porsche), aztán a Chironnak a szárny emelő mechanizmusa, kulccsal, ami oké nem okozott osztatlan sikert, de a lambonál az említett ajtónyitó és szárnyemelő mechanizmus egyedi.
Szóval azért raknak ezekbe is valami eltérő pluszt.
A váltó az végigvonult rendesen a Technic-eken. Supercar, sima technic (Defender), motorkerékpár (ducati) és most az új nagymotor BMW.
Szerintem nincs ezzel baj. MAjd jön más őrület.
DE ugyanígy visszatérő eleme a technic járgányoknak a dugattyús motor, amiből már van 2 fő megoldás is.
Ez is uncsi?
Heréljük ki teljesen a techniceket?végül:
"egy állítható magasságú futómű a Defender esetében"
Ez megvalósul (önbeálló) a Defendernél, de a supercaroknál is.....mivel szép lassan elfárad a nagy súly alatt a rugó .... és majd egyszer csak lecsücsül a verda.#46724Memmaao
Nm használhatatlan a váltó, van 2, vagy max 3 fokozat, amiben valóban recseg.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészültem vele. Bár igaz ha tényleg nem működik rendesen a váltó akkor nem sok értelme volt, de maga az építési élmény nagyon odatett. Nem gondolnám hogy naphosszat én is tologatnám és váltogatnék vele. Amennyiben egy motorizált munkagépről lenne szó, vagy ebben a készlet esetében egy motorizált Deffenderről akkor marhára idegesítene a rosszul működő váltó, de jelen esetben nem nagyon tud izgatni. Fenomenális volt az építési élmény és mivel nem tervezeem szétszedni itt kb ez itt véget is ért, így nem nagyon izgat a rosszul működő váltó. Persze ha motorizálva lenne már más lenne a tészta, de jelenleg ez a véleményem.
-
Sundesz
őstag
20 évvel ezelőtti autóba is rakott váltót a LEGO és az mindig is recsegett nekem. Egy egyszerű váltó szerintem elfér (előre, üres, hátra), de többnek szerintem nincs értelme. Nekem supercar-ból a Sian van csak összerakva, de igazából semmit nem ad hozzá, hogy tudok négyet felváltani (legalább itt már ki van vágva az autó feneke a váltónál és látható a mechanika). Pl. az F1 autóból nem hiányolom egyáltalán.
Hörcsög Powa'
-
RapaNui1
aktív tag
válasz RapaNui1 #46733 üzenetére
Pl a Zetros esetében a kapcsolható differenciálzár nemcsak funkcionális volt, de tényleg hozzátett az élményhez, ráadásul ha nem volt bekapcsolva bizonyos emelkedőkön vagy akadályokon át sem ment, míg bekapcsolt állapotában ezeket könnyedén vette. Na ott tényleg volt értelme az egésznek, itt viszont csak az építési élmény amit hozzátesz, a szépsége, kidolgozottsága és bonyolultsága miatt ,de ahogy építsd fel zoli is írta nem sok értelme van mert akárhogy is kapcsolgatod minden irányba tudod tologatni, így inkább csak az az idegesítő hogy miért is nem működik ha már egyszer bele lett építve de játék szempontjából semmi extra nincs benne.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #46732 üzenetére
Alapvetően arra gondoltam hogy jobban el kéne választani a "játszós"' Technic szetteket a "szobor/polcdísz" kategóriától. Egy csomó szettben abszolut van értelme a funkcióknak, mint pl. a tavalyi vontatóban, vagy a darukban és egyéb munkagépekben.
Viszont megfigyelhető egy tendencia főleg a licenszelt autóknál, mostanában amit kapnak az max a kormányzás/felfüggesztés/kamu motor és ennyi. Ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen a 18+ plecsni is azt mutatja hogy ezek nem játékra vannak hanem dísznek. Csak ezen a vonalon maradva akkor az 1:8 kategóriába sincsen értelme váltót rakni, hiszen azt se fogja használni soha senki.
A játszható szettek pedig nem igényelnek 8 sebességes váltót, ott bőven elég adott esetben a 2/4 fokozat, de funkcióváltóként még hasznosabb a dolog, lásd pl. a piros daru esetében.
A Defender nagyon kilóg a sorból, ez volt kb az utolsó licenszelt közepes méretű szett amit jól megtömtek fogaskerekekkel, és sajnos el is bukott a dolog mint a mellékelt ábra mutatja. Ezért mondtam hogy a túlkomplikált váltók helyett inkább jöhetne több de egyszerűbb mechanikus funkció ami adott esetben látványosabb hatással is bír, mint hogy egy kicsit gyorsabban vagy lassaban mozognak azok a dugattyúk ha tologatod a padlón
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
h3lios
addikt
válasz kbalage2 #46738 üzenetére
Én továbbra sem értem, hogy az 1:8-as autók esetén miért erőltetik a hiteles váltó / motor elrendezések meglétét. Nyilván a gyártók örülnek, hogy a valós cucc van reprezentálva (még ha itt-ott csalnak is, mint a W16-os motornál).
Viszont szerintem egyfelől baromira frusztráló a váltó mechanika hosszú távon, másrészről meg 1x összerakod és utána csak te látod, mert el van takarva az egész a burkolat alatt. Megvan a Sian és a Chiron is, hibátlanul összerakva, de csak porosodnak a szekrényen.. Technicnél azt figyeltem meg, hogy idővel szépen elkezdenek szorulni a pines csatlakozási pontok és a váltó a Chironnál már használhatatlan 1-2 sebességet enged váltani, de utána valahol a kormány körül teljesen beszorul a cucc. Túl sok kedvem pedig nincs szétszedni az egész autót órák alatt, hogy aztán rakhassam össze újra. A technic szétszedésnél kevesebb nagyobb szopás van a legozást illetően. (pláne 1 Sian esetében).
Ha a kasztni is a felfüggesztés a mostani formában megmaradna, de motorizálva lennének 1-2 sebességes váltókkal szerintem sokkal nagyobb célközönsége lehetne ezeknek az 1:8-as szuper drága és komplex készleteknek.
Gondolok itt hajtott kerekekre, esetleg ajtók ki-be csukása történhetne szintén motorizálva.Neked erről mint útmutatókat készítő és forgalmazó ember mi a véleményed ?
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
Throme
veterán
válasz h3lios #46739 üzenetére
Az a jó a legóban, hogy magadnak is megcsinálhatod, hogy motorizálva legyen a szett.
YT-on is van 1-2 videó erről.
Ez a motorizálás is megosztó. Van aki szereti, van akinek meg felesleges áremelés a beépített motor és a mobilos távirányítás.Talán a tudat jó érzés, hogy tudod benne van a cucc a szettben, ha már kiállítási darab lett belőle.
Ellenkező esetben egy üres kasztni is megteszi.
Minek bele rugózott felfüggesztés, meg kamu motor, difi, matricás/festett műszerfal, nyitható ajtók.... stb?
800 db-ból kihozható és akkor kerülne kb 15k Ft-ba.Megvannak a kategóriák. Ha nem szükséges a nagy elemszámú szett, mert nem használod ki, akkor vannak a kevésbé teletömött verziók, pl ferrari 42125. Lyukas az alja, nyeklik nyaklik, kamumotor meg rugók, meg nyitható ajtó és kész is (és egy valag matrica). Polcra termett.
A sian esetében az elején nekem az ajtók alig akartam nyitott állapotban megmaradni, csak a nyitó mechanikával volt tökéletes (vagy kézzel állítva). Most meg simán megállnak, ha kézzel nyitom, akkor is. Szóval van ebben valami, amit írsz.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz turikoczka #46740 üzenetére
Hát ez nem jött össze .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Eyesis
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
válasz h3lios #46739 üzenetére
Én is pl sokkal több értelmét látnám mondjuk egy világítás szettnek, vagy motorizálásnak, mint nagyon bonyolult és semmire sem használhtó váltó szetteknek. Pl láttam a neten valaki megcsinálta a vissza a jövőbe autót, ami felemelkedett, a kerekei becsukódtak majd vissza, az ajtók motorikusan nyitódtak és világított az egész, nagyon jól nézett ki és azzal órákig el lehetne játszani és lehet hogy így kompletten annyiba kerülne mint egy szupercar egy semmire sem használható bonyolult váltóval. Ha még ezt megspékelnék hogy motorikusan menne is előre meg hátra az lenne az igazi, a csúcs pedig egy hangszóró lenne még az ikonikus fimbeli hangokkal, mint mondjuk az Ecto-1 esetében. Ezekkel nagyon fel lehetne szerintem dobni egy egy szettet és az azok iránti érdeklődést. A véleményem viszont az, hogy ahogy minden más területen is a gyártók csepegtetik csak a régóta tarsolyukban lévő újításokat, hogy a következő évben is tudjanak újat mutatni és az érdeklődést fenntartani, ezek a dolgok a Legonál is megvannak, de amíg így is jól fogynak a készletek minek újítsanak, csak szép lassan, mert ha egyszerre ellövik az összes patront akkor mi marad a jövőre nézve ami hosszú távon fenntartja a keresletet és érdeklődést.
-
h1mpi
félisten
Tudom itt OFF, de, ha Ali-ról ha rendelek egy F40-es Ferrarit, akkor nagyon gagyi lesz vagy azért összerakható?
Ez a gyerek kedvence és LEGO-ban 199 000 Ft-ért lehet kapni egy helyen... vicc...[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest