- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Nicola1955
csendes tag
Sziasztok !
Remélem tud valaki nekem segíteni : vettem egy LG 32LD550 LCD TV-t az Elektro Outlet-ben és azt reméltem a leírás alapján, hogy legalább a DIVX-es filmeket lejátssza az USB-en keresztül. A wincsit ugyan kezeli, de a filmeket "nem látja". Láttam az arvhívumban, hogy más típusok firmwaret meg lehet hackelni és USB-n keresztül még az ISO fájlokat is lejátssza ! Kérdésem : ennek a típusnak alapból nem kellene lejátszani USB-n keresztül legalább a DIVX-s filmeket ? Létezik-e erre a típusra is ISO-ra firmware hack és ha igen hol ?(A szervízben van , tudom).
Köszi előre is !
-
BBéci
legenda
válasz zsigmondz #5499 üzenetére
A plazmáknak nem elég éles a képe??? Nézz már meg egy Panasonic V20-ast!
A 46 colos full HD tévék ideális nézési távolsága 1,7-1,9 méter között van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
350000 forintért csak nem fog gagyi tévét venni és azt feltételezem, hogy ennyi pénzt nem azért fog kiadni, hogy SD tévéadást nézzen rajta. Valamint nem azt írtam, hogy a 720p nem élvezhető a 46 coloson 3 méterről, de azt kijelentem, hogy az is jobb 2-2,5-ről.
Átlagnál jóval kisebb szerszámmal rendelkező barátom mindig azt válaszolta a heccelődésünkre, hogy előnye is van, kisebb helyen elfér. Valami ilyesmit érzek, amikor folyamatosan cáfolni próbálod a képmérettel kapcsolatos hozzászólásaimat.
Azért ne vegyen más nagyobbat, mert neked 40-es van???[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gejala
őstag
"350000 forintért csak nem fog gagyi tévét venni és azt feltételezem, hogy ennyi pénzt nem azért fog kiadni, hogy SD tévéadást nézzen rajta."
Ezt mire érted pontosan a hozzászólásom kapcsán?"Valamint nem azt írtam, hogy a 720p nem élvezhető a 46 coloson 3 méterről, de azt kijelentem, hogy az is jobb 2-2,5-ről."
Ezzel egyetértek én is."Valami ilyesmit érzek, amikor folyamatosan cáfolni próbálod a képmérettel kapcsolatos hozzászólásaimat."
De az is röhej, hogy ti meg mindig úgy mondjátok ezeket, mintha egy 50" tévét már nem is látnátok 2 m-nél messzebbről..."Azért ne vegyen más nagyobbat, mert neked 40-es van???"
A kérdező 46"-t akar és én 46"-osokat is ajánlottam. Hol itt a probléma?
Ráadásul szerintem senkinek nem mondtam, hogy kisebbet vegyen, mint amit eredetileg akart.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Sony-ból a 46EX700 edge-LED is jó kis tévé, jobb, mint az EX500 CCFL "testvére".
Én valamelyik tesztet böngészve pont az ellenkezőjét olvastam. Az EX700 az EX500 edge-Led-es változata, miért lenne jobb a képminőség? Szerintem csak drágább. Egyébként, ha 350k a keret, és mindenképp Sony, akkor kihagynám a belépő szintű Essential EX sorozatot, s inkább vennék egy KDL-46HX700-at a Cinematic sorozatból. Erről én még rossz tesztet nem olvastam.
-
zsigmondz
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, véleményeket a Samsung 46C650 nagyon szimpatikusnak tűnik nekem az eddig kinézett 46 colos C6000-es típushoz képest ami kb. 320e Ft. C6000-est már láttam működés közben mert egy barátom olyat vett, mutatott rajta filmeket és meg kell mondjam leesett az állam. C650-est még nem láttam, milyen a képe? Aki látta mindkettő típust annak érdekelne a véleménye hogy megéri azt a kb 70e Ft felárat vagy csak minimális lenne a különbség a képminőségben? Nyilván a mostani tvmhez képest ég és föld mindkettő. Szeretném ha kb. 5-6 évig nem kellene tvt cserélnem... Tvzésre minimálisan fogom, van egy parabolás tvm set top boxal, analóg scart csatlakozóval, attól nem várok csodát... Kb. 3 méterről nézem amúgy. Mindenki véleménye érdekel, aki látta mindkét típust működés közben írjon, köcce!
-
HUTCHDB
nagyúr
kicsit megtörve a vitát ( ) kérdezném, hogy honnan lehet letölteni olyan homogén teszt képeket (fehéret, és egyéb egyszínűeket) amelyekkel egy lcd -n meg lehet nézni mondjuk a pixelhibákat, egyebeket?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
gejala
őstag
válasz zsigmondz #5507 üzenetére
A C650 teljesen hasonló, sőt, egy hajszállal jobb is talán. A C6000 nem ér meg semmilyen felárat, ha nem különösen fontos a vékonyság.
nightshadow:
EX700 teszt: [link]
Ez alapján szerintem teljesen rendben van. De persze a HX700 is jó.HUTCHDB:
Csinálj magadnak Paintben.
Beállítod a képméretet 1920x1080-ra, kitöltöd egy színnel és elmented jpg-ben.[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
LG 42LD650
Erről a tv-ről van valakinek tapasztalata?
Ezt néztem ki magamnak,168000 ft. jó ár érte vagy drága?SOS kellene véleményetek mert holnapra választ kell adnom hogy kell-e
Várható szerintetek hogy az ünnepek miatt lényegesen leáraznák az ilyen kategóriájú készülékeket?Érdemes várni vagy megvegyem ennyiért most?Előre is köszi a segítséget!!
Üdv!
-
Navika75
csendes tag
válasz SharpSA #5514 üzenetére
Kábeles ,majd.teljes keresés megtalálja magyar beállítással is,bár ez lehet service menü beállitás kérdése is ,hogy átkell tenni pl. finn-re, ha jól olvastam ...
Az én ld550-esemen nem kellet országot sem váltani megtalálja az összes digi-kábeles csatit,digitalisan és analogban is.
Kérdés az te milyen kábelhálozaton akarsz digitális csatikat keresni vele. -
SharpSA
veterán
válasz Navika75 #5519 üzenetére
Tudnál készíteni fényképet az összes szerviz menüről? Nagyon megköszönném. Megnézném, hogy van-e valahol eltérés. Átállítottam Finn-re és Svéd-re is, de ugyanaz a helyzet. Rányomok a kábelre, majd az jön be, hogy kábeltv (következő), azután keresi a csatornákat.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Debilon
addikt
hali!
két jelöltem van TV-nek..
Samsung LE40C650
Philips 42PFL5405kb. 3,5-4méterről nézném
melyik lenne jobb választás?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Navika75
csendes tag
Ha szó szerint értetted akkor sajnálom ha megbántottalak vele,csak ugy éreztem hogy jobb egy tulzó hasonlat mint, hogy egy kb 3éves gyereket beültess egy 46"a tv elé 1,7 méterre hd mesefilmet nézni mert az a szakirodalom szerinti megfelelő távolság.
A többit majd mindenki eldönti tapasztalatból.
-
SharpSA
veterán
válasz HUTCHDB #5526 üzenetére
Talán arra, hogy ha fali konzolra kerül, akkor az legyen rendesen rögzítve, egyébként semmi extra.
Közben rájöttem a digitális tuner rejtelmeire. Én nyomtam tovább mindig, közben csak türelmesen várni kellett volna, mert lassabb a keresés... Szóval műxik a dvb-c.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Agressor007
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, de szeretnék egy kérdést feltenni. Vettem egy Lg 42ld450 típusú tv-t. Olvasgattam itt a fórumon, és láttam, hogy meg lehet oldani, hogy ne csak képeket és zenét játsszon le, hanem mkv filmeket is pl. Azt szeretné kérdezni, hogy ha veszek egy fully 8 távirányítót akkor utána mit csináljak. Jó lenne ha leírnátok lépésről lépésre, hogy mit kell csinálni, és beírni, vagy egy olyan linket ahol megtudom nézni. Kérlek, segítsetek, akár priviben is. Előre is köszönöm. Üdv. -
janika16
csendes tag
Sziasztok ! 26 colos tévét szeretnék venni, sajnos ez az ami befér a szobámba :S Egyenlőre ez tűnik a legjobbnak: lg 26le5500. Van erről a típusról valakinek valami véleménye? Vagy esetleg találok jobbat a piacon ennél? köszi előre is!
-
jegenye77
addikt
A két készülék közül melyik a jobb választás.
Csak tévézésre+filmnézésre használnám,monitorként nem.
SAMSUNGLE32C530
PHILIPS32PFL5405H[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Dzsano
tag
válasz tobias40 #5522 üzenetére
1 hónap sincs karácsonyig. Az ÁRGÉP-en kb 168.000 Ft a 42LD650, szerintem ez eléggé korrekt ár. De lehet, hogy december 1-után még olcsóbbak lesznek a TV-k, mert jön a karácsony és ki kell szórni a készülékeket, főképp a nem LED-es darabokat.
Árdiagram: LG 42LD650
Ha garanciás, originál TV, nem valami "szürke" vagy "leesett" vagy bolti bemutató darab, és tényleg tetszik akkor vedd meg, ne filózz rajta.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
a c650 lejátszója tudomásom szerint nem tudja kezelni a DTS hangot.
ez igaz?
ha igen, akkor erre van valami megoldás, vagy ezt tudomásul kell venni?
és még egy kérdés: úgy tudom, hogy a c650 az .m2ts kiterjesztéssel sem boldogul.
erre tudtok valami megoldást" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
bocsánat, lemaradt az előző hozzászólásomban a márka: samsung le c650-ről kérdeztem volna.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
-
tobias40
veterán
Egy közeli városban levő web áruházból veszem,minden papíros és garancia is rendben .
Szerintem sokkal már nem lesznek olcsóbbak ezek a tv-k,esetleg majd fél év múlva...Ez jó választás lesz a mostani felhozatalból?Jó a panel és az egész készülék a mai elvárások és lehetőségek alapján?
Nyugtassatok már meg hogy az egyik legjobbat veszem meg ebben a kategóriában és ez egy jó döntés.Üdv!
-
janika16
csendes tag
5530? tud vki segíteni?
-
c41r0^
őstag
válasz jegenye77 #5533 üzenetére
jegenye77 - a Philips PFL5405 jobb lesz TVzéshez, a 100Hz miatt is, és a tunerje miatt is
deicide - "honnan veszem észre, hogy működik az 5:5 pulldown" - a pulldown LG-ben a Valósághű mozi, tehát ha az be van kapcsolódva, akkor megy
ha 24Hznél nem darabos az egérmozgás, akkor a TruMotion be van kapcsolva és a pulldown elvileg ekkor nem aktív (ki van szürkülve), mivel mint írtam, a TruMotion és a Valósághű Mozi egyszerre nem megy - ekkor a TruMotion miatt folyamatosabb a kép
24Hz és TruMotion OFF esetén ugyanolyan darabosnak kell lennie az egérnek mint a régi TV-n is volt, ekkor viszont a pulldown meg megy - ekkor ugyanolyan darabos a film, mint pl. a moziban és ez a javallott elvileg mód 24p nézésére, de ha már van egy ilyen TV-d, én is TruMotion ON-on 10-0 állásban használnám
-
Nicola1955
csendes tag
Sziasztok !
Remélem tud valaki nekem segíteni : vettem egy LG 32LD550 LCD TV-t az Elektro Outlet-ben és azt reméltem a leírás alapján, hogy legalább a DIVX-es filmeket lejátssza az USB-en keresztül. A wincsit ugyan kezeli, de a filmeket "nem látja". Láttam az arvhívumban, hogy más típusok firmwaret meg lehet hackelni és USB-n keresztül még az ISO fájlokat is lejátssza ! Kérdésem : ennek a típusnak alapból nem kellene lejátszani USB-n keresztül legalább a DIVX-s filmeket ? Létezik-e erre a típusra is ISO-ra firmware hack és ha igen hol ?(A szervízben van , tudom).
Köszi !
-
BBéci
legenda
válasz Navika75 #5527 üzenetére
Nem csak a szakirodalom szerint megfelelő távolság, én is azt tapasztaltam. 50-est 2 méterről, 63-ast 2,8-ról néztem, ha látni és élvezni akartam a full HD előnyeit.
-
KisApám
addikt
Ehhez mit szóltok?
SONY KDL-26EX302 (80 000 ft)
vagy ehhez:
LG 26LD320 (75 000 ft)
TV-re (2 m-ről), PC-re (1 m-ről).
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vallás
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest