- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz horvathd #6423 üzenetére
"AZ IPTV-n digitális SD/HD adás fogható, attól függően, milyen csomagokra fizetsz elő."
Az attól függ. Kábelen, vagy pedig ADSL-en? Mert ha tifelétek a rózsaszín T nem tud kábelt, vagy üvegszálat, csak a régi telefondrótos ADSL-t adni, akkor ne is számíts rá, hogy azon HD adást kapsz. Olyan 5-6megabitet tudnak kipréselni az ADSL-ből (ami 5-6 éve még jónak számított, mára már kevés), de a HD adáshoz 25megabit körül kellene lennie a vonal sebességének. Ezért cserélik üvegszálra, de az nem megy egyik lépésről a másikra.
T-Kábel pedig csak nagyon kevés helyen van. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Philips 37PFL5405H erről van valakinek tapasztalata? Vagy úgy általában a Philips LCD tvkről?
94cm-es, 100Hz-es, FULL HD LCD TV-t keresek, kb. ilyen árig.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Tanya-
tag
válasz runner 125 #6446 üzenetére
Biztos van ennél egyszerűbb is, meg jobb megoldás is, de nálam ez működött.
Letörölsz minden fent lévő codecet. Majd telepíted a K-lite Codec packot, kiválasztod, hogy a Media Player Classic legyen az alapértelmezett lejátszó.
Ennyi -
vlevi
nagyúr
válasz runner 125 #6433 üzenetére
Mert az 1280x800 az 16:10-es képerány (pont úgy, mint az 1680x1050-es felbontás). Ami neked kellene, az az 1280x720. Egyébként a tévének kellene tudni igazítani a képet, még 1280x800 felbontás esetén is (nagyítás, vagy hasonló gombbbal), de akkoris a 720 lenne az igazi.
Elsőre egyébként nekem sem volt 100%-os a kép HDMI-n, de a nagyítás gomb nyomkodásával már szépen ráilleszti az 1920-as képet a tévé a kép széléig, pixelre pontosan.
-
runner 125
nagyúr
Ez nyilvánvaló, h valamelyest emiatt torzítani kellene a képet.
Noh, de ezen már ne is rágódjunk, a TV-n kellett valóban átállítani a 16:9-es arányról "Képernyőre szabott"-ra, így viszont totál pontosan megjelenik Full HD-ban az asztalom.
Most már csak a codec pakkot kell akkor lecserélnem, h a videókat (filmeket) is megjelenítse a TV-n.
Köszi nektek!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
A 42LE8500; LX6500-as pároshoz felzárkózott a Samsung 40C7000-es modell.
Lehet erős a mezőny de ki mit gondol.1. Monitor,
2. Film gépről
3. Játék
4. TVfelhasználási sorrend.
Előre is köszi.
Üdv.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Voltam Saturnba, megnéztem több típust is, többek között a kiszemelt panasonic plazmát is élőben. Tényleg szép képe van. DE, és itt jön a lényeg, több zavaró dolgot is találtam benne:
1.) az olcsóbb helyeken kifogytak, és csak jövő év elejére tudnak rendelni, ergo nem 5 év garit kapunk rá, hanem csak 2-t, mivel az 5éves akció a dec 31-e előtt megvásároltakra vonatkozik.
2.) drágább helyeken meg lehet még venni, de ott már elkérik érte a 230-at+kell hozzá médiabox is, mert mint mondtátok nincs beépített lejátszója. Bár a srácok azt mondogatták nekem ott, hogy szerintük van, nem tudtuk kipróbálni, mivel ennél a modellnél csak úgy működik az usb használat, ha regisztrálom a készüléket, és ezután is csak 1 usb-s tárolóeszközzel lehet használni, amivel regisztráljuk, valószínű a felvétel funkció miatt.
3.) rámutattak arra, hogy mennyire vibrál, és ez mennyire zavaró, fárasztó a szemnek
4.) tükröződés túl erős rajta, valamint fény rávetülésénél tényleg eltűnik a kép, mondták az eladók, hogy a fekete nappal nem is látszikAzt javasolták, hogy az LG-t, Samsungot felejtsem el, ha normális készüléket akarok, helyette ajánlottak egy Sony-t, egy Sharp-ot és egy Philips-et. Ezek közül utóbbi nyerte el a tetszésemet, történetesen a Philips 40PFL5605H (MediaMarkt-ban 5625-ös a megfelelője azt mondta a srác) Ők 240-ért árulják, de nyilván olcsóbban is hozzá lehet jutni, cserébe megkapjuk a valódi, hátsómegvilágytásos LED-es local dimming-el ellátott technológiát, és a képe is jobbnak tűnt a plazmáénál, így leszűkítettem a keresést erre a 2 példányra, bár a Philips-re csak 2+1év garit adnak.
Ja és a beépített lejátszó a 720p-s HD-t időnként brutálisan akadva játszotta csak le, ez nem tudom minek köszönhető.Pls segítsetek választani!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz A_ScHuLcZ #6458 üzenetére
a 40PFL5605 igaz ugyan hogy direct led-es viszont a local dimminget felejsd el, mert nincs benne. Az online tesztek szerint a képminősége igencsak átlagos,nincsenek elájulva tőle a teszterek, viszont monitornak, és játékra ideális az alacsony input lagja miatt.
Árban persze picit sok az ottani 250ezer, kb 192-ért be lehet szerezni a 40 colos verziót.Szerintem érdemes azt a G20-at még egyszer megnézni, egyszer azért mert erős fényben tényleg nincs valami jó képük, de otthoni környezetben, rendesen beállítva azt mondják zseniális képe van, főleg THX színprofillal. Emellett megfelelő beállítások mellett a zavaró vibrálás is megszűnik otthoni környezetben (én se látom muterék plazmáján pedig 90%-ban LCD-t használok) de a boltban kapásból kiszúrtam.
Külön médialejátszót a Philips mellé is venni kell mert a belső lejátszójuk nem valami híres, divix-et jól lejátszik de mkv-t már kevésbé és azt hiszem a feliratot se viszi.
-
Yushchenko
őstag
Még egyszer szeretném megkérdezni, hogy valakinek tapasztalata LG TV-kkel, konkrétan LG 32LD420-szal?
-
Gee_1985
tag
válasz GeneraL_XTX #6463 üzenetére
A fent nevezettek közül a 8500-as egyedüli amely nem 3d-s.
Ezen kívül más ajánlás?Köszi.
-
VIPowER
őstag
válasz runner 125 #6433 üzenetére
Keress egy ilyen ablakot a beállításoknál [link], és ott állítsd be ahogy Neked jó.
-
ToBeY
nagyúr
Na megvettem az LG 32LD550-t hogy milyen még nem tudom,mert karácsonykor lesz csak beröffentve.De remélem jó lesz
-
LLKobe
veterán
válasz GeneraL_XTX #6459 üzenetére
Játék nem opció, csak filmezésre kell: TV- meg HD filmek gépről.
Azt mondod arra jó lesz hosszútávra?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
vlevi
nagyúr
válasz runner 125 #6456 üzenetére
Kodek pakk helyett a km playert ajánlom.
Ebben az tetszik, hogy saját kodekjei vannak, nem kell hozzá kodek pakk. Video TS könyvtárat is lejátszik, szükség szerint. És ami a legjobban tetszik benne, hogy a képméretet egyszerűen tudom állítani az 1-9 gombokkal. Pl. sok film szélesebb a 16:9-nél, de a 7-es gombbal úgy húzza fullscreen-re, hogy a szélét levágja. -
VIPowER
őstag
válasz runner 125 #6470 üzenetére
Már régen nem ATI kártyám van, így nem tudom pontosan hol kell keresni. De ha azt akarod hogy a TV-n is megjelenjen a film, itt kell állítani rajta. Kérdezd meg valamelyik ATI-s topicban, vagy itt : [link].
-
VIPowER
őstag
válasz runner 125 #6470 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni, de a kép ebből a cikkből van : [link]. De szerintem az új driverek miatt már nem így néznek ki nálad a beállítások.
-
SM1
csendes tag
Sziasztok,
Ahogy masok is en is tanacsert jottem, bar kicsit masmilyen tanacsert…
Elojaroban annyit, h jelenleg egy 82-es Sony CRT-t hasznalok immar majdnem 7 eve. A TV dolog nemigen foglalkoztatott szoval nagyon kezdokent jelentkezem. Annyit tudok, h fullHD es tarsai. Ha mozizni volt kedvem akkor az egyik kedves bartomhoz mentem rengeteg FullHD-s filmje van ill komplett hazimozi rendszere.
Nagyon elveztem sot azt kell mondjam jobb volt mint a moziban. Neha napjan az Xbox is elokerult ami ugyszinten lenyugozott igy a multheten vettem is egyet magamnak.Szoval a tesom parja az LG-nel dolgozik es felajanlotta, h a regebbi modellek kozul valaszthatok egyet. A gond az h (szamomra) csak feleslegesen nagy TV-ket tud… de ezzel nem lesz gond ha mar lud legyen kover
2 opcio van, az ar teljesen azonos: 304e Ft. A 2 jelolt: 55LE8500 es 60PK950.
Mivel eddig nem kovettem a technika fejlodeset igy a tegnapi napombol majd 5 orat toltottem azzal, h potoljam lemaradasomat.
Azt tudom, h plazmabol a Panasonis, LCD-bolt (LED is) Samsung a jo valasztas, de ugye az en kezem kotve van…Azt mar tudom, h van a plazmanak is hatranya ghosting ill sulyosabb esetben beeges, ill LED-nel blooming, kisebb kontraszt…
Azt szeretnem megtudni, h melyiket erdemesebb valasztanom mert ugye meroben mas a 2 TV, de ezt a lehetoseget nem szeretnem kihagyni es meg a heten valaszt kell adnom.
Amire hasznalva lesz: Xbox, filmnezes (FullHD ill, Bluray filmet annyit kerek kolcson amennyit csak akarok, ha meglesz a TV akkor tervezem egy medialejatszo vasarlasat is torrentem is van igy a lehetosegek tarhaza korlatlan ) ill estenkent neha sima TV (digitalis adas)
A Tv-tol kb 3m-e ulunk es a szoba kicsit vilagosabb a kelletenel (sok ablak)Barmilyen tanacsot, eszrevetelt, tapasztalatot szivesen vennek.
Bocs, , h hosszura sikeredett.
Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
goom
senior tag
Sziasztok,
véleményt, tanácsot kérek tőletek. Kb. 2-2,5 m-es távolságra keresek kis feleségemnek televíziót a jelenlegi sokéves 53 cm-es CRT helyett. Felhasználási cél: analóg TV-adás, néha DVD-filmek.
Nagyjából százezret tudnék adni érte... a legfelső plafon esetleg a 120.000,- Ebben az árban találtam egy Samsung UE32C4000PWXXH és egy LG 32LE3300 típusú készüléket (ld. itt) - a mérleg nálam ez utóbbi felé billen a hosszabb garancia miatt.Mit javasoltok? Egyetértetek-e, vagy a másikat (esetleg egy harmadikat) ajánlatok?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Egy ismerős szeretne 46"-os lcd-t az LG-től, 250k-ig menne. Melyiket érdemes, LH az újabb széria?
Let's begin, de gozaimasu!
-
goom
senior tag
válasz runner 125 #6478 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Amit linkeltél, az (ha jól látom) nem LED-TV. Megéri a méretért beáldozni a szebb képet? Mert nekem a LED-esek képe jobban tetszik, bevallom.
-
runner 125
nagyúr
Valóban, ez nem LED.
Ez viszont jó kérdés, a LED-nek minden bizonnyal szebb képe van, viszont a 82cm-es képátló ekkora távolságból baromi pici lesz szvsz.
Én ~ 210 -ről nézek egy 47"-os Full HD-t, a minap erősen elgondolkodtam, h nekem nagyobb kell.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kételkedem
addikt
Bár ez itt erősen off, de talán egy Panasonic TX-P42C2 plazma tévét is megnézhetnél. Az analóg adás és a DVD is teljesen élvezhető rajta.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
goom
senior tag
válasz runner 125 #6481 üzenetére
Azt gondolom, hogy az eddig - ugyanerre a távolságra - használt 53 cm-hez képest a 81 cm is jelentős előrelépés lesz. Konkrétan másfélszeres méret...
És (talán) korszerűbb technológia, mint egy belépő szintű készülék. -
c41r0^
őstag
én is azt javaslom, hogy nézegesd meg a 42"-os HD-Ready plazmákat is, szerintem ilyen távra és felhasználásra ilyen áron ez is jó alternatíva lehet, SD adásra nincs egy ilyennél jobb ebben az árkategóriában, DVD-re pedig szintén elég a 768-as függőleges felbontás
ha mégis LCD TV lesz, akkor sztem az LG - 42LD420 ~120K-ért vagy a Samsung - LE-40C530 ~125Kért (minél nagyobb legyen elven) nézegesd meg, Samsung-ot 37"-ban kerüld, mert szériahibás az inverterük és zúg, amúgyis a Samsung - LE-37C530 ~120K, szóval akkor inkább már +5Kért 40-est
vagy pedig 32"-est, de 100Hz-est veszel, akkor 2 lehetőséged van: LG 32LD550 ~105K vagy Philips - 32PFL5405H ~119K, ezek közül inkább a Philips lenne a jobb neked (jobb tuner miatt)
LED-es háttérvilágításút nem sok értelme venni alsó és közép kategóriában, főleg kis méretben, mert sokkal több képhiba található meg rajtuk sötétben (bleeding, inhomogénebb kép), mint a hagyományos CCFL/EEFL-es társaiknál (persze felső kategóriánál ez már nem igaz, ott nagyon jó edge-led-es TV-k vannak), most ezt nem részletezem, más is kifejtette nem egyszer
a nagyobb dinamikus kontraszt csak marketingrizsa, azért látod "szebbnek" a képét a plázában, mert a LED TV-k másképp vannak beállítva, bekalibrálás után semmi különbség a CCFL és közte, fogyasztásban is elenyésző ilyen kis méretben a különbség, kb. 5 év alatt hozná be az árkülönbséget áramban, ami egy CCFL/EFFL és edge-led között az árkülönbség
LED-es háttrévilágításúból egyedül a Philips PFL5605/5625-öt éri megvenni a középkategóriában, ezt is csak azért, mert backlit, de ez meg ugye már bőven kiesik a keretből
-
ProEvoFan
nagyúr
MMben akciós, vélemény?
SONY KDL32EX402 Full HD lcd-televízió[link] -
tobias40
veterán
Hi!
Nekem ilyen tv-m van(LG 42LD 650) és az a fő gondom vele hogy a média lejátszójában nem tudom előhozni a feliratot,amikor bármilyen mkv.-ét játszok le vele! sad.gif
Semelyik színes gombra sem a subtitle gombra nem jön elő semmi beállítás! sad.gif
Ha filmnézés közben rányomok a menü vagy Qmenü gombra akkor előjön az a menü ahol tudnám állítani a videó és hang lejátszást.
De itt szürke a subtitle menü nem tudok állítani semmit.sad.gif
Főleg torrentekről letöltött 1080p-s mkv-kat nézek!
Más minden tökéletesen megy csak ez nem!
Még annyi hogy hiába váltok hangsávot,azt sem játsza le,szerintem azért mert az az angol DTS.
Vagy más lehet a gond?
Másnak ilyen gondja van-e akinek ilyen tévéje van?Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz ProEvoFan #6486 üzenetére
MM-ben akciós, de a webshop ára a 32EX402-nek már rég ennyi...
webshopból 120K-ért és alatta, 32"-os méretben is van jobb választás, pl. a 100Hzes Philips - 32PFL5405H vagy az LG - 32LD550 (árak előző hsz-emben), vagy a jóval nagyobb Samsung 40C530 (igaz ez 50Hz-es), de ha S-PVA panellal fogod ki, akkor ezért az árért nincs jobb TV LCD-ben, feltéve ha nem létszükséglet a 100Hz (és feltételezem nem az, mivel az EX402 sem 100Hzes)
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Egy használt Full Hd-s led tv esetén mik azok a dolgok amiket érdemes átnézni mielőtt megveszi az ember? Az, hogy mire, és milyen funkcióit használnám ki azt tudom, de vannak olyan problémák amire vásárlás előtt érdemes odafigyelni?
-
goom
senior tag
Köszönöm részletes válaszod! Sokat segítettél, de még kérdeznék...
- A 42"-os HD-Ready plazmákon belül konkrétan milyen típust ajánlasz?
- Ezeket az árakat hol találom? Én csak magasabb értékeken leltem ezekre a készülékekre (pl. árgép).
- Ha LED, akkor a 100 Hz-es miben jobb? Szemkímélőbb, energia-takarékosabb? -
Lefty
addikt
Sziasztok!
Laikusként szeretnék segítséget kérni, 150-60k körül tudnátok ajánlani LED TV-ket? Hogy melyek azok amik megérik? Illetve jobb-e a LED, mint a sima LCD? Olyan 2-3 méterre lesz a tv, szóval 80 vagy 100 centis kellene. Maradjunk annyiban, hogy az említett árban tudnátok-e mondani pár tv-t? Köszi!
-
c41r0^
őstag
lehetőleg Panasonicot, egy kolléga lejjebb ajánlott egy konkrét típust is
az árak megbízható webshopokból vannak, pl. Pc-Dream Shop, Avplanet, Digitalszalon
Ha LED, akkor a 100 Hz-es miben jobb? Szemkímélőbb, energia-takarékosabb? - a 100Hz technológiával a gyors mozgásoknál előforduló utánhúzást, akadozást javítják
olvasd el az írásom 3. oldalát (katt a nevem alá, Logout blogra), abból sok minden kiderül
-
c41r0^
őstag
olvass kicsit lejjebb, pont most írtam, hogy a középkategóriában pénzkidobás az edge-led, egyedül a PFL5605/5625 éri meg, mert az backlites, de az is csak kis méretben lenne ennyiért
2-3 méterre minél nagyobb TV kell (mondjuk minden attól függ, mit nézel rajta, lesz-e játék, stb.), 40-42" azért már ajánlott, pár példa, amikkel nem jársz rosszul (webshopos árak):
Samsung - LE-40C650 (100Hz, LCD) ~166K
Panasonic - TX-P42S20E (600Hz plazma) ~ 163K
LG - 42LD650 (100Hz, LCD) ~ 167K
Philips - 42PFL5405H (100Hz, LCD) ~164K
LG - 42LD550 (100Hz, LCD) ~ 146K(a sorrend megegyezik az általam szubjektíven is ajánlott sorrenddel, az első 2 TV közül biztosan sokan a plazmát hoznák ki győztesnek, és mivel ez az LCD topic... de még1x: minden attól függ, mire lenne használva a TV)
-
Lefty
addikt
Természetesen ha lenne min nézni akkor elkezdeném beszerezni az 1080p felbontású filmeket, szóval az 1920x1080 teljesen tökéletes. A forrásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, egyelőre nincs olyan asztali médiaeszköz ami képes mkv fájl lejátszására, szóval egy ideig maradnának a dvd/xvid filmek, a TV-n levő usb meg gondolom csak xvid-re jó. De persze majd a jövőben biztos be lesz szerezve valami kis hd lejátszó alkalmatosság, addig meg összedugom a géppel. Az, hogy milyen felbontású TV műsort, erre most mit mondjak? Nem nagyon tudom befolyásolni az adókat, hogy milyen felbontásban sugározzanak. Vagy nem tudom hogyan érted. és LCD kellene, nem plazma. llletve TV funkciók alatt mit értesz?
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest