Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
meri
tag
Sziasztok, nem tudja vélletlenül valaki, hogy a Sony EX500-as szériánál hogyan lehet megnézni a bekapcsolva töltött órák számát? A szervizmenübe való belépésre már találtam tippet, de állítólag itt nem látszik a usage hours... (jelenleg épp nem tudom kipróbálni).
Köszi előre is...uff
-
Mlnr To'm
tag
válasz
haraihajnal #12992 üzenetére
Náluk is edge-led van írva. Egyébként a backlite háttérvilágítást jelent, nem egy kimondott fajtájút.
-
Jozzz
tag
válasz
nightshadow #12975 üzenetére
Kicsit változott a felállás. Összesen 2 TV maradt de nagyon nagyon nem tudok dönteni...
Samsung 40D6500
LG 42LW5590Alapból a Samsung jobban tetszik, viszont az LG 3D-je élvezhetőbb szerintem és csak őrlődök a két TV között. Ha valakinek van tapasztalata bármelyik TV-vel, vagy egy meggyőző érve, hogy miért jobb ez vagy az annak örülnék
Valami +infó róluk, bármi amivel könnyebben dönthetnék.
Előre is köszönöm.
-
szata.68
senior tag
Helló
Lehet nem jó helyre írom,de nem volt jobb ötletem.
Vettem egy SONY 55HX820-at,és szeretném kihasználni egy picit jobban.
Most normál analóg jel megy bele,ezt szeretnénk lecserélni digitálisra.
Az eladó azt mondta,hogy ebbe már lehet csak előfizetői kártyát tenni,nem kell semmilyen box,mert elvileg bele van építve a tv-be.Melyik szolgáltatónál van ilyen lehetőség? (jó lenne sok HD adás,főleg sportok)
Vagy ha nem ilyen kártya,akkor mit ajánlotok,mit kellene vennem,hogy egy optimális TV-s egységem legyen? (mondjuk ha a boxxal tudnék adásokat felvenni az nem lenne hátrány)
Bocsi,hogy ilyen amatőr kérdésem van,csak sajnos nincs időm rendesen belemerülni a témába,inkább gondoltam profikat kérdezek meg!
Üdv.
-
Watt25
veterán
válasz
szata.68 #13004 üzenetére
Én annyit látok a TV adatlapján, hogy valóban van benne DVB-T és DVB-C tuner is, ami azt jelenti, hogy nem csak a földfelszíni MinDigTV-t tudod vele fogni, de elvileg közvetlenül a digitális kábeltv-s adásokat is (Set-top-box nélkül), ráadásul, ha jól sejtem beépített CI olvasó van benne, ami valóban azt jelenti, hogy közvetlenül a TV-be tudod dugni az előfizetői kártyát.
Sok HD-s csatornát sehol sem fogsz találni, lévén nincs sok. (Persze kérdés, hogy mi számít soknak.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
nightshadow
veterán
#12480-as hozzászólásnál találsz video review-t a 65xx-ról. Egyébként MM-ben láttam egymás mellett a D6500-at és az LW4500 (vagy 5500-öt), s mindkettőn ugyanaz a Legends of Flight 3D-és dokumentumfilm ment, s összehasonlíthatatlanul jobb volt a 3D-és képe az LG-nek, mint a Samsungnak. Én nem éreztem az LG-nél a felbontás felezést, ami a passzív 3D velejárója (kb. 2 méterről néztem). Ettől függetlenül, mivel engem nem érdekel a 3D, én a Samsungot venném.
[ Szerkesztve ]
-
Ance
őstag
Még lehet nehezíteni a választást.
A Samura 5 év garit adnak most, míg az LG-re csak 2 évet. Viszont az LG-nél az a 42-es méret a 40-hez képest, azért nem rossz dolog. Nekem úgy jött az LG 42-es, hogy rá volt ragasztva egy matrica egy nyillal, hogy mekkora lenne a 40-es méret. Azért örültem annak a + 5 centinek a képátlóban.
-
törölt tag
LG is 5 év! Persze ehhez nem szürke boltból kell venni.
„5 ÉV GONDOSKODÁS” akciónk keretében most különleges feltételekkel vásárolhat minden korábbinál élethűbb térhatást és nagyobb kényelmet nyújtó Cinema 3D tévét. Minden, az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott, 2011. október 1-je és 2011. december 31.-e között Magyarországon vásárolt Cinema 3D TV-re* az alább részletezett, kiterjesztett szerviz szolgáltatást adunk.
[ Szerkesztve ]
-
Ance
őstag
válasz
#75912448 #13011 üzenetére
Eszembe sem jutott, hogy "szürke" boltból akar venni. Ha meg igen, akkor úgy kell neki.
Azért kíváncsi lennék, hogy a "szürke" boltban mennyi ennek a tv-nek a 228.890 forintos ára (ami nem szürke bolti ár), hogy megéri a "szürke" boltból vásárolni 1 év bolti garanciával mondjuk, ahol Pista bácsi fog nekiállni a javításnak egy csillagcsavarhúzóval, meg forrasztópákával...
Mondjuk úgy 140.000-nél gondolkoznék Pista bácsin, de hosszú gondolkodás után azt is elvetném, szerintem. Persze különbözünk.
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Egy olyan tvre lenne szükségem, ami:
- nem 3D-s
- Van rajta ethernet csati
- Tűrhető médialejátszó (a legtöbb dolgot vigye pl ~10GB-os fullhd rippeket)
- Feliratok kezelelje
- Színek és betekintési szögek jók
- 32-42" (a nagyobb méret az utolsó szempont)
- ~100K ára (+30%)Előre is köszönöm a segítséget
!
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
tigipuf
senior tag
válasz
kleinguru #13014 üzenetére
A 3D kizárását teljesen felesleges kiemelned,mivel egy 3D-s tv-t egyáltalán nem kötelező 3D nézésre használni,ellenben szebb a képük 2D-ben,mivel fejlettebb elektronikát feltételez a 3D technológia miatt.
(Elnézést ha marhaságot írtam,de egyes nagyra becsült fórumbeli tagok tapasztalatára alapoztam,és nem mellesleg a sajátomra is.)
Olvasgass vissza a fórumban,biztos találsz kedvedre való tv-t[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Ragnar95
nagyúr
válasz
szata.68 #13004 üzenetére
Digi TV-nél elvben benne van pár HD csatorna a digitális kábeltv csomagban.
A settopbox pedig nem szükséges a felvételhez, ha rákötsz egy külső hdd-t a tv-re, akkor arra is feltudod venni direktbe a tv-ről a digitális adástPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ance
őstag
válasz
nightshadow #13017 üzenetére
Végülis ez - az ethernet csatin kívül - jó ajánlat, hiszen ilyen az enyém is.
Annyival egészíteném ki, hogy az .mkv filmek többségét játsza csak le, ami nálam kb. 60-40% a lejátszott filmek javára, tehát a médialejátszója sem teljesen tökéletes, de elfogadható. Ennyi pénzért azért elég jónak mondható. A DTS hang viszont egyértelműen felejtős.
Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy mit játszik le, mint nem, de ha valakit érdekel, akkor megmondom (azaz mondok példákat), csak segítsen mit kell néznem a Media Player Classicnál a film tulajdonságokban
mert annyira nem értek hozzá.
130k-ért azonban kleinguru felsorolásod nem fog teljesülni. Főleg ha az ethernet csati valami smart tv tulajdonság miatt kell.
-
Nem smart tv miatt kellene, hanem streamelném gépről (nasról lényegében mindegy honnan) a filmet és nem kell mellette legyen a gép lehet pl a padláson is...
És olyan ami kisebb méretben, de hasonlóan jó és van rajta lan?
nightshadow
!
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
LG 42LV4500
Samsung ue32 d6500
samsung ue40 d6200 ( 20-30kval többe kerül mint a másik kettő)Ez a 3 tv között vacilálok. Eredetileg a d6500as volt kiszemelve, de mondták páran, hogy nem ártana inkább nagyobbat venni. kb. 2m távolságból nézném.
Igazából amit nagyon nem ismerek azaz lg. Erről kéne nekem bővebb info, hogy van-e olyan jó mint mondjuk a samu? Ár szempontjából nagyon jó. Picivel még olcsóbb is mint a d6500 és ráadásul nagyobb is. Tvzésre és usbről való filmezésre lenne használva. Szeretném a megadott pénzből minél jobbat választani ezért is ez a nagy dilemma...
Kösz mindenkinek előre is a segítséget! -
Ance
őstag
válasz
kleinguru #13020 üzenetére
Azt hiszem pl. a Samsungnál ezek azok a tévék, amikben un. smart hub van. Ezekkel tudod ezt megcsinálni, de a fórumok alapján nem működnek gond nélkül. Mellesleg bőven meghaladják a rendelkezésre álló kereted.
A legolcsóbb ilyen Samsung az UE-32D6530, ami 220.000 körül van.
Ezt a funkciót egy olcsóbb médialejátszóval is tudod helyettesíteni. Akár 130-140k-ból kijön egy jó 32"-es tévé és egy WD TV Live (akár az új is, ami most fog megjelenni).
Ha lükeséget írtam (mert annyira pontosan nem ismerem mire jó a smart hub), akkor majd javít valaki
-
vlevi
nagyúr
A smart hub az inkább az internettel kapcsolatos dolgokra találta ki a Samsung. Böngésző, meg ilyenek. A streamelt médialejátszáshoz az kell, hogy DLNA-t tudjon a tévé. Nem állítom tutira, de talán az a samu tévé, amin van hálózat, abban van DLNA is. Pl. Samsung UE40D6100, most 180 körüli áron van. Vagy pedig LG 42LV5500. De ez utóbbiról semmi információm nincs, csak annyi, hogy LED-es, 100Hz-es, van rajta Ethernet csatlakozó, és a tulajdonságai közé oda van írva a DLNA. Viszont az LG tényleg kevesebbféle formátumot ismer, mint a Samu, és a DTS hangot egyáltalán nem
-
gubodys
csendes tag
Kis segítséget szeretnék kérni. Véleményetek szerint 40-42"-os tv-nél van értelme 3D-nek? Éppen tv vásárlása előtt állok, de sajnos nem fér el csak ekkora tv. Melyiket ajánlanátok 200E ft-ig? Köszönöm!
-
BBéci
titán
válasz
gubodys #13025 üzenetére
Akkor van értelme, ha filmjeid is bőséggel lesznek hozzá és képes vagy azokat másfél méterről nézni. Tegnap, az 55 colos Samsung D8000 tesztelése során az Avatart néztem, a szőnyegen kuporogva, térdelve, mert 3,8 méterre lévő kanapémról töredéke volt az élmény, mint 2 méterről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik tv-t vegyem meg?
Már eldöntöttem, hogy veszek egy Sony 46HX820-as tv-t, nejem elfogadta a tényt, hogy az új hűtőszekrénye is része lesz a televíziómnak.
De tegnap voltam a Saturnban és megláttam ugyanennyi pénzért a Samsung 55D7000ls típusát.Szerintetek Sony vagy Samsung?
-
Agrox
tag
sziasztok! tudnátok nekem tv-t ajánlani? a Samsung LED-jeivel szemeztem eddig, de nem mindenhol olvastam róluk jókat, főleg a felhősödés miatt. nem vagyok nagy tv-s, néha néznék rajta filmeket, esténként ritkán tv adás, de nagyrészt inkább xbox 360-ra, és külső winchesterről sportmeccsek nézésére használnám. 3D-t feleslegesnek tartom, fontos az usb-s eszközök felismerése, és a normális fájlformátum kezelés. a keret 100-140.000 körül van. méretileg 32-esre gondoltam, a szobám méretei miatt, de most olvasgattam, hogy milyen távolságból mit ajánlanak és lehet, hogy beleférne nagyobb is. de most még maradjunk a 32-nél.
Asrock H97-Pro4, Intel i5-4590, Coolermaster Hyper TX3, Gigabyte Gtx 1060 WF2 OC
-
BBéci
titán
válasz
sarkan #13029 üzenetére
A méret miatt nem lehet kérdés, hogy a Samsungot érdemes választani. Minőségben minimális a Sony előnye, ha egyáltalán van neki olyan.
Egy 55 colos tévé - éppen ekkora van nálam - már ad némi moziélményt, ha 2-3 méter közötti távolságról nézed.(#13028) gubodys
Szerintem sima full HD-hoz is nagy az a távolság, pláne 3D-hez. Legfeljebb úgy teszel, mint én, ha maradéktalanul élvezni akarod a filmnézés minden pillanatát. Addig én sem gondoltam, míg itthon ki nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sarkan
aktív tag
kb. 3.5 m a távolság köztem és a tv között ezért gondoltam az 55 colos tv-re.
sose volt samsung tv-m kicsit félek tőle, de a 100000 ft különbség a sony és a samsung között elgondolkoztatott (mátmint a 46 coloc sony és samsung árkülönbözete), viszont. hogy 500e ft-ért kapok egy 55 colos 7-es szériájú samsungot nem lesz rossz választás remélem -
BBéci
titán
válasz
sarkan #13032 üzenetére
Arra a távolságra szinte kötelező az 55 colos képátló!
Kanapémon ülve, 3,8 méterre van tőlem a tévé (amit éppen tesztelek), igazán maradandó élményt és élvezetet a 63 colos Samsung C7790 nyújtott, bár kissé zavaróan uralta a szobát (kikapcsolt állapotban) és a házimozi rendszer hangzását is rontotta a hatalmas visszaverő felület. Ezért ingyen sem kellene, illetve azonnal eladnám és vetítőt vennék az árából.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
Ha nem kell 3D-és és játszani is szeretnél, akkor gyakorlatilag csak a UE-32D5000 (vagy 5500) van. (A két típus között csak a SmartTv a különbség) Ennek még épphogy elfogadható az input lagje (30ms között van). Felhősödés szinte mindegyik edge-Led-es LCD-én van, de több D5000-es tulaj szerint csak akkor látható, ha teljesen fekete kép van.
-
BBéci
titán
válasz
sarkan #13034 üzenetére
A kettő közül, amiket említettél, igen, egyértelműen a Samsungot tartom jobb választásnak, de ezt már két hozzászólással korábban leírtam. Minőségben nagyjából egy szinten vannak, a méret nyújtotta élmény meg össze sem hasonlítható.
-
torma1981
addikt
Az MM-ben most 270k a 46D6500 4 db szemüveggel 5 év garral.. Ja és 0%-kos THM-mel.
Egész jó ár.
-
Agrox
tag
válasz
nightshadow #13035 üzenetére
nagyon köszi, én is ezeket néztem ki, csak gondoltam megkérdezem, mivel leírások alapján nem nagyon veszem észre a különbséget a sokféle széria, típus, kiadás között
Asrock H97-Pro4, Intel i5-4590, Coolermaster Hyper TX3, Gigabyte Gtx 1060 WF2 OC
-
humax
senior tag
szia
3D passive, lcd mit ajalansz ? 300 forint ig 47 ben?
55 mehet 400ig.
sajnos plasma nem jo mivel kötve lesz szamitogepel.
ezeket neztem:
LG 47 LW 650S 308,000 forint
LG 47 LW 570S 280,000 forint
LG 47 LW 5500 268,000 forintkoszi
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Agrox
tag
válasz
rhonin #13042 üzenetére
nekünk otthon lg van, még egy régebbi, de usb-s filmnézésre kb használhatatlan :/ a múltkor néztem egyet, nem tudom melyiket, ami nem olyan régi, és annak is kb csak a divx volt a támogatott fájlformátum.
-
BBéci
titán
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Macska topic
- Hálózati / IP kamera
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Nagy botrányt eredményezhetnek a Tesla-fájlok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok