- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz Csabroncka #25249 üzenetére
Ha idővel esik az alapkamat és ezáltal jobb lesz a hitelkínálat is, akkor szerintem újra be fog indulni az ingatlan rally is.
A magas kamat előtt is vette boldog-boldogtalan, mert azt látta hogy napról-napra többet ér, tehát ha valami akkor a magas ár nem riasztotta el az embereket az ingatlan vásárlástól, csak kellett mellé a tudat hogy jó a befektetés.
Na most, ha javul a hitelfelvétel akkor garantálható hogy 1 réteg egyből megpróbálja az ingatlan befektetést pusztán akár csak azért hogy még a többiek előtt érkezzen és még a jobb alkupoziciót is kihasználja amennyire csak lehet.
Ennél több meg szerintem az ingatlanosoknak sem fog kelleni. Ha megérzik a vér szagot egyből emelni fognak az árakon, akár csak azt mutatva hogy ez egy remek leehetőség a beszállásra. Persze jósgömböm nekem sincs, csak kiindulva abból hogy itthon mennyire népszerű az ingatlan mint befektetés (én is szoktam beszélgetni ismerettségi körben vagy munkatársaknál arról mit kezdene a lottónyereménnyel) és "persze a szokásos adna a családnak, meg elköltözne rizsa" után kivétel nélkül a vennék 4-5 ingatlant van megemlítve...
Ahogy a vak is mondta majd meglátjuk mi lesz, de itthon a tőzsdéről a többség hallani sem akar, de még az állampapírtól is fosik hogy nem ismeri, meg lenyúlják a pénzét stb.
Szóval idén nem látok esélyt az emelkedésre, de szerintem jövőre beindul megint az ingatlan."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Csabroncka
addikt
-
Stanlee
őstag
mindenhol nepszeru az ingatlan. Itt Nemetorszagban nem ismerek olyat, aki nem sajatot akar es mindent megtenne erte. Nincs olyan az ismeretsegi koromben, aki nem azt mondana, hogy reszvenypiac es csak utana a sajat ingatlan.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
favagoJoska
tag
válasz Csabroncka #25252 üzenetére
Hát sajnos de, személyesen tudok ilyenekről még panel esetében is.
-
Mercutio_
félisten
válasz Drizzt #25247 üzenetére
Első 1/4 évben fordul, attól függ hogyan tovább, hogy mennyi lesz a kamat/visszaváltási mardzs/ingatlanár mozgás.
Csabroncka: Van veszprémi ismerős, azt mondja mindig is pesti jobb kerületek árainak szintjén mozgott az ingatlan ára náluk.
Sétál: kérdés mennyi cég dől be idén, hogy alakulnak a munkanélküliségi, megélhetési mutatók.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Morgenstern
tag
válasz Csabroncka #25257 üzenetére
Próbáltam összerakni én is mi lehet az oka, de nem jöttem rá. Oké, szép, este is végigsétálhatsz a városban anélkül, hogy beléd kössenek, de ez talán nem indokol ekkora felárat.
-
Domináns Hím
kezdő
válasz Vision #25243 üzenetére
"Most voltunk telkeket nézni a Budai oldalon, 100 millió alatt nagyon elkeserítő a kínálat"
Nem megmondtam?
Klub Rádió + 444, magyargyűlölő nyomingerekkel, ez komoly?
Ilyen hülyeséget szerencsére senki nem mondott. De a pöcegödör aljával sem kellene elárasztani a topicot.
[ Szerkesztve ]
Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)
-
RexpecT
addikt
válasz Domináns Hím #25259 üzenetére
Szerencsére akik szétlopják az országot azok igazi hazafiak.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Egerben most az elmúlt napokban megint kemény kínálatbővülés látszik. Már majdnem 500 eladó ingatlan van a piacon az ingatlan.com-on. Mindez ~49000 emberre.
I am having fun staying poor.
-
veterán
NER-es moslékpropagandát nem kéne itt nyomatni!
Amúgy a II/XII-t teljesen elengedtük, valszeg egy kompromisszumos megoldás lesz Budaörsön, vagy a XXII-ben.
-
Csabroncka
addikt
válasz Morgenstern #25258 üzenetére
Én most telek/nyaralóban utaznék, ez most nagyon ciki, de egy külterületi telket nem bírok megvenni apám szülőfaluja (Felsőörs) körül. Mivel elveim alapján egy nem jelzálogozható, kevés infrastruktúrával ellátott terültre egy új autó áránál nem vagyok hajlandó többet költeni! Mondhatnám a cseresznyefa, meg a földtúrás nem ér ennyit, pedig szeretném. Kaptam több ajánlatot, amit megnéztem 25 és 50 millió között. Mindegyik bontandó romhalmazzal, 30 éve nem költöttek rá 20.000 Ft-ot.
Nem baj, a lóvé szépen kamatozik, idén és ha nem találok jövőre is elutazzuk a kamatot! Azt rohadjon a népre. Utóbb 80 milláért árulnak belterületit, az év biznisze..."in medias res"
-
attiati
veterán
válasz Csabroncka #25264 üzenetére
Az mondjuk valószínűleg nem lesz jó stratégia, hogy elkölteni a kamatot.
A most partonalon álló pénz előbb utóbb újra megbillenti a kereslet-kínálat egyensúlyt és azzal a pénzzel kell majd versenyre kelned, ami 1 év múlva felkamatozva helyet keres magának.
Magas kamattartalomnál felgyorsulnak a korrekciók. Mondjuk 1 év alatt megy végbe 2 év eseménye.
A mostani időszak ilyen szempontból sem 2008.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csabroncka #25264 üzenetére
Hát jó, de ez azért speciális helyzet! Mármint érted, apád szülőfaluja egy balatoni település, ami eleve kiemelt turisztikai célpont.
-
félisten
A rádióműsor melyik részéből szűrted ezt le?
Melyik médiumot tekintsük akkor mértékadó origónak?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Domináns Hím
kezdő
válasz Vision #25263 üzenetére
Pontosan így van, egyik oldal propagandáját sem kell itt nyomatni.
"Amúgy a II/XII-t teljesen elengedtük, valszeg egy kompromisszumos megoldás lesz Budaörsön, vagy a XXII-ben."
Tapsi, Solymár, Budakeszi, Nagykovácsi, Remeteszőlős mind kiestek?
-
axioma
Topikgazda
Econ, barmilyen ne'ven is jossz, itt en vagyok a TG, itt nem fogom hagyni az amokfutasodat... utolso figyelmeztetes #25259 kozepe miatt, es full hsz torles van csak [szerencsere], a kozetkezonel automatikusan torlom, ismetlesnel azonnal modi, elozmenynick osszekotessel. Ezt a topikot ket hetre se zavard szet mint a napelemes, megtakaritasos stb. esetekben.
-
veterán
válasz Domináns Hím #25269 üzenetére
Nagykokó, Budakeszi megtelt, és szerintem túl vannak értékelve. Infrájuk nagyon rossz. Solymár abszolút nem scope, lokációban is kiesik nekünk, ár/értékben sem ideális.
Remetekertváros jó lenne, de oda is 100-as inkább a beugró.
Nem akarunk ennyit telekre költeni, perpill nem is tudnánk (tavaly vettem 70-ért lakást). Budaörsön próbálok 40-45-re lesírni egy olyan telket, amiben lehet perspektíva. -
félisten
válasz Domináns Hím #25269 üzenetére
Egy konkrét bűnügyi eljárás nyomozati anyagának részletezése mióta propaganda?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Domináns Hím
kezdő
válasz axioma #25271 üzenetére
Nem én idézgetek itt politikai propagandistákat teljesen offtopic módon.
"Nagykokó, Budakeszi megtelt, és szerintem túl vannak értékelve."
Tény, hogy alig vannak már normális telkek és azok is drágák, de ez sajnos ilyen... Elég sok embernek van 100+ milliója telekre ahhoz, hogy a jobb budapesti kerületek és agglomerációs települések is drágák legyenek.
De ez szerintem sokkal kevésbé csoda, mint ami a Balaton környékén megy. Rövid szezon változó időjárással és vízminőséggel, rengeteg szocreál elemmel, ehhez képest nagyon drága.
"Budaörsön próbálok 40-45-re lesírni egy olyan telket, amiben lehet perspektíva."
Annyiért nagyon jó, ez már a pesti oldal agglomerációs árazása, drukkolok.
A bűnügyi eljárások nyomozati anyagának ismertetése is teljesen offtopic itt.
-
veterán
válasz Domináns Hím #25274 üzenetére
Persze, nem panasz akart lenni. Érthető ez az árazás, ha belegondolok, hogy a lakások/lepukkant házak is mennyiért mennek jó lokációban.
A Balatontól én is hidegrázást kapok. -
Nem tudom hogy mi az elkeserítőbb, az amiket írtok jövőképnek, vagy az, hogy 2016 óta kb. minden jövőkép ami engem elkeserített az ingatlanpiacon, az általában be is jött
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
félisten
válasz Domináns Hím #25274 üzenetére
A bűnügyi eljárások nyomozati anyagának ismertetése is teljesen offtopic itt.
A médiumok színvonaltalan ócsárolása ugyanígy.
De akkor miért nem ezt írod, ahelyett, hogy...
... magyargyűlölő nyomingerek... pöcegödör alja...Legalább annyi eszed lenne, hogy nem pörgeted tovább a Domináns Hím szerepét, hanem elnézést kérnél, és befognád a lepénylesődet?
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz AxBattler #25278 üzenetére
Ő csak 1 troll, te viszont eteted, szóval tényleg neked kéne hogy megjöjjön az eszed.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Mercutio_
félisten
Ciklikus ingatlanpiac emelkedő szegmense megfejelve unortodox gazdaságpolitikával.
Ebből én nem vonnék le messzemenő következtetéseket ilyen alapon a 2009-2014 közti időszak is lehetne referencia
Kicsit olyan ez, mint a részvénypiac azoknak, akik csak bika időszakban kereskedtekEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
válasz Domináns Hím #25281 üzenetére
Szerintem ez helyén is van.
Amit most találtunk, az egy jó környék. Az előnyei: 15% a beépíthetőség, tehát nem lesz túlépítve, zöldövezet, összközműves, panorámás, és a környezetében már több magas minőségű önálló családi ház épült. A hátránya, hogy némi forgalmi zaj beszűrődik az autópályáról, de vállalható, illetve a beépíthetőség miatt csak 70 nm alapterületig mehetünk el (ebben a garázs, tároló nincs benne). 2 szinten egy jó 120-130 nm hasznos alapterület nekünk bőven elég, elvből sem szeretnénk feleslegesen nagyot. Ennél jobbat egészen biztosan nem tudunk most venni.
Abban maradtunk asszonnyal, hogy megpróbáljuk ezt most behúzni, 2 éven belül építeni rá egy jó házat. Ha nem tetszik, akkor eladjuk, és veszünk valamit beljebb.
-
P00By
nagyúr
Lokalizáció szempontjából kicsit meg vagyok lőve, hogy hova költözzünk. Óbudán lakunk, asszony otthon van a gyerekkel 2024 Q3-ig. Ő Budaörsön dolgozott/megy vissza, én Óbuda. Mivel korán járt, kocsival gyorsan beért. Viszont a környék kezd lezüleni, sokat romlott az elmúlt 3 évben, nem a legrosszabb környékén lakunk, de nem is a legjobb. Rendszeres az éjszakai utcai ordítozás, hajléktalanok zajonganak a kukákkal, házba egyre gyakrabban megfordulnak olyanok, akik nem tudnak közösségben élni...
-
Nehaiu
csendes tag
Pesti agglomeracioban milyen telekarak realisak mostansag? A hirdeteseket persze en is latom, de az sok esetben nem ad valos kepet a tenyleges piaci arakrol. Elsosorban jobb adottsagu telkekre gondolok (osszkozmu, rendezett szilard burkolatu utca, Budapest hatarahoz kozel, normals infrastruktura stb.). Elore is koszi ha valakinek van friss tapasztalata.
-
Nehaiu
csendes tag
-
instantwater
addikt
válasz Radnix #25239 üzenetére
Esetleg talán a WaybackMachine megér egy próbát hirdetéstörténetre.
-
Drizzt
nagyúr
[kép]
Valaki megunta az arulgatast. Vagy elirt valamit.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Mercutio_ #25297 üzenetére
Nem tűnik valószínűnek, bár napon belüli árváltozásokról tényleg csak egy értesítést kap az ember. Viszont ennek így kirívóan alacsony a nm ára, több mint 100e-rel kevesebb, mint a következő az utcában. 700K/nm alatt semmi nincs az utcában. Kirívóan jó vételnek tűnik. De nekem nem ilyen lakás kell, meg nem itt.
-
Drizzt
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest