Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsyx

    aktív tag

    válasz Csabroncka #19813 üzenetére

    Mi a párommal 2 évig kerestünk kertes házat mire tavaly novemberben találtunk, hogy elköltözhessünk Pécsről a panelból. Most 30 km-re lakunk a megyeszékhelytől a Szársomlyónál, ami fél óra autózást jelent munkába. Cserébe van egy olyan házunk amely 30 éve épült és repedés, ázás mentes, EB gerendás födémmel ami örök élet. A beköltözéshez gyakorlatilag csak gletteltem és festettem, mert nem tettszettek a színek. Van 1000 nm kertünk, ami részemről lehetne dupla ekkora is, mert tudnék vele mit kezdeni - az a heti 1 óra fűnyírás hogy 1 vagy 2 óra már részletkérdés és inkább kikapcsolódás mint munka. A karbantartások eddig a lefolyótisztításra és a villanykörte cserére korlátozódtak. Nem klímázunk, mert este nyugodtan lehet szellőztetni, csendes falu, erdő mellett, nincs zaj, por, idióták. Ügyvédi költséggel együtt 14 millió alatt vettük meg, összerakva minden addig gyűjtött pénzünket, hitelek nélkül. Most amit keresünk, a rezsin kívül arra költjük amire akarjuk, nincs semmi adósságunk ami miatt számolgatni kellene a pénzt, hogy kijövünk-e hó végére.
    Ugyanez a kategóriájú ház Pécsett 70-80 millió, Péccsel szomszédos településeken minimum 60 millió. Két szobás panel Pécsett 16-17 millió + felújítás. Építkezésbe belevágni most, ilyen árak mellett, hogy valami nyomorult lakóparkban éljünk egymást feljelentgető szomszédok között? Kösz nem.
    Visszamenni minden áron Pécsre, egy életre adósságokba verve magunkat, hogy hallgassuk a sok alkeszt, meg az éjjel bulikába menet óbégató egyetemistát, szívni a port meg kerülgetni a pisifoltokat? Kösz nem.

Új hozzászólás Aktív témák