- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Üdv!
Pár éve felvettük a CSOK-ot 2 beígért gyerekre használt lakásvásárláshoz. Akkoriban is 1.430 ezer FT-ot adtak, de nem volt még CSOK hitel.
Ha jövő nyárig meglesz a 2. gyerkőc, akkor át tudnánk vinni az állami CSOK jelzálogot a jövőbeli lakásra (feltétel: teljesüljön a 2 gyerek, teljen el a vételtől számolva min. 5 év, legyen nagyobb és drágább az új ingatlan a jelenleginél, a bejelentett lakcím ide szóljon stb..).
Igénybe tudjuk venni a 2 gyerekre a CSOK-os hitelt a jövőbeli lakásunkhoz? Tudom, hogy a CSOK hitel és egy sima piaci hitel között nincs kamatban eget verő különbség, viszont CSOK esetén a 4%-os vagyonszerzési illetéket elengednék.
Kérdezhetném úgy is, hogy ha a jelenlegi 2 gyerekes verzióra nem ígérünk rá egy 3.-at, akkor vagyonszerzési illetéket nem ússzuk meg? Csak a tisztán látás miatt kérdezem, csak az illetékmentesség miatt nem fogunk 3 gyereket vállalni.
Más: Ha jól tudom az új lakás esetén az 5% áfavisszaigénylés így is úgyis járna nekünk ha újra esne a választás.
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
abw6291
tag
válasz Sztenly #19102 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem ez a 2 bank dobja a legjobb ajánlatokat az összehasonlító oldalakon, viszont míg a Budapest Bank egyszerűbb feltételekkel kb 3,7%-ot, az Unicreditnek látszólag összetettebb feltételrendszere van, (pl magasabb havi jóváírás-határok, hitelfedezeti biztosítás stb) amelyek teljesülése esetén a BB-nél is jobb (3-3,3%), míg ha az adott hónapban nem sikerül, akkor jelentősen drágábbá válik a hitel.(4+ %) Szóval ezért vagyok most dilemmában.
-
martin66
senior tag
Szerintetek megérné lakás hitelkiváltást csinálnom? Jelenleg 4,49% a THM, de tudnék kapni 3,5 - 3,2%-ot. Úgy olvastam, hogy talán 1% már megéri nem?
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
rendben, köszi
-
Gabró
tag
Új lakásra 2,6 millió forint az állami támogatás. Így az is kérdés, hogy igénybe lehet-e venni a CSOK különbözetet azonos számú gyerek esetén is, nem? Nem tudom erre a választ, csak arra az esetre írtam, ha azt derítenétek ki, hogy a CSOK hitel nem ad illetékmentességet.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban lenne kérdésem. A lakást 2017-ben vettük, akkor az eladó intézte az energetikai tanúsítványt, amely alapján CC besorolást kapott a lakás. A tanúsítványban korszerűsítési javaslatnak külső szigetelés volt feltüntetve, de az is oda volt írva, hogy ettől a besorolás nem változna, ugyanúgy CC maradna.
A vásárlás után nem sokkal annyi történt, hogy az épület északi falát beszigetelték, illetve magában a lakásban annyi változás történt, hogy az energetikai tanúsítvány készítésekor még volt 1 darab ablak, ami régi volt és azt kicseréltük egy korszerűre, a többi már eleve az volt.
Most fogjuk eladni a lakást és az lenne a kérdésem, hogy kell ilyenkor új tanúsítványt csináltatni, vagy mivel a besorolás semmit nem változna, így nem szükséges? Az ügyvédünk ezt nem tudta megmondani, amúgy szerintem nem érdekelné a kutyát sem, de a vevők vesznek fel némi hitelt is és nem tudom, hogy a bankok mennyire kukacoskodnak ezen.
-
Qtya123
őstag
válasz skristof #19111 üzenetére
Közben már utánajárt a vevő, átküldtük neki, ő meg a banknak. Elfogadják. Reméltem is, hiszen a CC besorolás nem változott.
Másik kérdésem a fórumtagokhoz:
Ismeri valaki Budapesten a 10. kerületben a Rózsaliget lakóparkot (Gergely utca, Tavas Utca, Újhegyi út)? Rendben vannak azok az épületek? -
challo
csendes tag
Sziasztok,
Többször felmerült Kömkel a fórumon, nekünk most lett vele tapasztalatunk első kézből, gondoltam megosztom, hátha hasznos lehet másnak.
Anyósom tervezte szigetelni a házát, illetve pár apróságot még, én ajánlottam neki Kömkelt, hogy tiszta képet kaphasson róla mit hogyan érdemes. Telefonon lehetetlen elérni, e-mailben sikerült, kb 1 hét múlva írt, hogy tud jönni, 55 ezer. Rendben, várjuk.A helyszínen alapos volt, elmondott mindent, mit érdemes, mit nem, mire kell figyelni, mivel anyósom már 66 éves, és nem szakmabeli, így kértünk egy összefoglalást e-mailben. Persze, nem gond, még aznap éjjel küldi a hőkamerás képekkel együtt, küld rétegrendeket, illetve ha további kérdés lenne keressük nyugodtan. Eddig jó volt.
Ezután egy hét múlva elküldte a hőkamerás képeket, és ennyi, azóta nem reagál semmire (2 hónap telt el), párom írt neki most, hogy szeretne megnézetni egy házat, neki azonnal válaszolt Számlát természetesen nem adott. Szakmailag tényleg nem volt kifogás, emberileg nálam nullára írta magát a faszi, kicsit kiábrándító, hogy még benne sem lehet megbízni, közben szidja tovább a megbízhatatlan szakikat a neten...
-
törölt tag
-
Csabroncka
addikt
Kérdem én, mit gondolt a kedves hölgy (?) kevesebb lesz, vagy varázsütésre eltűnik!
https://telex.hu/gazdasag/2021/04/08/1-4-millioba-kerult-egy-lakashiteles-nonek-hogy-elt-a-hitelmoratorium-lehetosegevel"in medias res"
-
skristof
tag
válasz Csabroncka #19115 üzenetére
na de vajon megmentik-e oket a '22-es elott? vagy most mar erdemes varni fel evet, ha mar ugyis kiarazott a piac?
-
Brave_86
aktív tag
Előzetes értékbecslésen vagyunk túl. Amely az ingatlan piaci értékére meglepően magas értéket adott. Mekkora eltérés lehet a tényleges vételi ár (amely a szerződésbe kerül) és az értékbecslési ár között (CSOK hitel lenne igényelve terv szerint)?
Egy cikket találtam erről ez még aktuális információ?
"Azért sem mindegy, hogy használt lakás vásárlás esetén a vételár és az értékbecslő által meghatározott forgalmi érték hogyan viszonyul egymáshoz, mert a CSOK szabályai szerint, ha a vételárnál 20%-nál nagyobb mértékben tér el a forgalmi érték felfelé, akkor nem jár állami támogatás." -
Csabroncka
addikt
Jön a fekete leves:
https://telex.hu/gazdasag/2021/04/08/keseru-kijozanodas-a-moratoriumos-ugyfelek-lezaro-levelet-kaptak-az-uj-hitelfelteteleikrolSzámtalan helyen több nagyon tehetséges embertől, hallottam, hogy megéri a moratórium, mert elinflálod a hiteled!
Számtalan esetben írtam(tuk), hogy a BANK nem hülye és nem jótékonysági szolgálat. Majd előtörlesztek a MÁP+ ból mert az jobban hoz, mint amekkora a kamat.
Szóval akinek ráment erre a rohadék vírusra az állása, az valószínűleg leszarja hogy 15-20 éves időtávon pár száz ezer vagy millióval több lett a hitele, de nem adták el a házat a feje fölül és élt a lehetőséggel.
Aki nyerészkedni szeretett volna, az pedig had tejeljen !
"in medias res"
-
axioma
Topikgazda
válasz Csabroncka #19119 üzenetére
Nem azzal van baj, hogy volt-e itt barmi jotekonykodas, hanem az, hogy mi a feneert nem tanitjak az embereket meg a sajat penzugyeik megertesere. Amikor en kampanyolok, hogy ne adjunk mar ossze szamokat jelenertekesites nelkul, idonkent le is vagyok hurrogva (mondjuk ezt a hibat az amugy eloremutato magyarazat ellenere a cikk is elkoveti a kulonbozetek szamolasanal, kar erte). Most meg ne'znek mint Rozi a moziban, hogy hat "ezt nem hittem volna". De attol me'g ez van!
(Megjegyzem, szigoruan anyagilag nezve me'g az is lehet hogy tenyleg jobban jartak - felteve ha tenyleg fialtattak a penzt -, de olyan kicsi mertekben, ami nem erezheto, szemben a pszichologiai hatassal hogy plusz x honap.) -
Qtya123
őstag
válasz #41635072 #19114 üzenetére
Áhh, közben nagyon bele sem kell ásnom magam a környékbe és a lakópark állapotába.
Ilyen puruttya, összevissza elrendezésű lakásokat találok a keresett nm és ár környékén:
[link]
[link]Kedvencem a második hirdetésben az a kis szűkülő kék/fehér szoba, amiben van 1 darab egyszemélyes ágy és az erkélyablakot már ki sem lehet nyitni teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tipik telex- index riogató bs cikk .
A pénz időértékét tekintve mi járunk jól, de azért elég rémes ez a plusz 1,2 millió.
Leírjuk a valóságot de azért rémisztünk . 15 éve olvasom őket undorító ez az állandó clickbait mentalitás. Ezért lettek olyan népszerűek. A 444 példája annak mikor Péter fullba nyomja és nincs kontroll.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
j0k3r!
senior tag
Minden rendben van, elég ránézni erre az ábrára:
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
attiati
veterán
Külön vicces, hogy büszkén hirdették a gazdaságvédelmi akcióterv méretét, hogy azzal Európában előkelő helyen vagyunk és milyen gáláns a magyar állam (GDP x százaléka).
Beleszámolták a moratóriumban levő hitelek összegét...
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #19121 üzenetére
Hat itt a fotok csak kb. hasonlo lakasrol szolnak, az alaprajz nem egyezik (pl. elsonel a beepitett szekreny vs. fal, az a gardrob ott elfogy).
A masodiknal fel se fogtam azt, hogy az a korbezart resz az erkely. Elkepzelhetetlen hogy onnan a lakoszobara eloirt mennyisegu fenyt megkapja minden szoba... de amugy ott se stimmel a szuk szobanal a rajz: gondolom nem viccbol tettek a masik falra az a'gyat, hanem mert a rajzolt modon az ajto mogott ott nemhogy 90+keret hanem 60 centi se biztos hogy van... -
attiati
veterán
válasz axioma #19126 üzenetére
Nem számoltam utána. A legenyhébb változat, hogy csak a kamatot, de szerintem inkább a teljes törlesztőt (tőke+kamat).
Bárhogy is van, az nem egy támogatás, hanem halasztás.
Amit:
1. vissza kell fizetni később. Tehát nem olyan, mint egy például a bérkiegészítés.
2. nem az állam adja, hanem máséval a csalánt tipikus esete -
golfvariant
aktív tag
Remélem megmentenek mindenkit! Lesz új ellenség! Gonosz kapitalista bankok, tudjuk kik pénzelik őket
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz Csabroncka #19115 üzenetére
és az idióta "újságíró" aki ezt így írja meg, nem úgy, hogy a 12 havi nem törlesztés az 14 havi plusz törlesztést jelent (amit egyébként végtelen sok helyen leírtak) szóval gyakorlatilag 1-2 plusz hónap / év...
de ez is egészesn zseniális, lehet majd okolni megint a bankokat
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Csabroncka
addikt
válasz DamianB #19122 üzenetére
A pénz és időértéket, csak akkor venném számításba, ha nem számítana a +1 vagy +2 év törlesztés tolódás és az információnak utána lehet-e nézni a későbbiekben.
Miért gondolom így? Sokan azt hiszik, hogy a moratóriumban való részvétel nincsen hatással a jövőbeni hitelfelvételükre (állítólag az MNB nem engedi) , (bár kiadtak egy közleményt) én mai napig úgy gondolom, hogy lesz hatással rá (úgy értem, amíg nem törlődik a moratóriumos hitel a KHR-ből, addig sokkal nehezebben jut majd pl szabad felhasználásúhoz, vagy személyi kölcsönhöz, autóhitelhez a delikvens...) A Bank nem hülye!
Egy másik fórumot idézve: TIKk-TAKk
A telex cikk formalitásával abszolút egyetértek veletek! Senki nem mondta, hogy a moratóriummal pénzügyileg jól járnak az ügyfelek - ezt csak gondolták...egyesek
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
golfvariant
aktív tag
válasz Csabroncka #19130 üzenetére
Hat a legelejen azert fullban nyomtak a kretent az ujsagirok es a "szakertok". Nincs koltsege, csak annyival no a futamido amit nem fizetsz. Ingyen van!!!
Persze semmi sincs ingyen... aztan amikor a kommunikacio valtozott, a legkevesbe penzugyi tudatosak mar nem neztek utana...
-
updog
őstag
válasz challo #19113 üzenetére
Ha ez "vigasztal" bárkit is, pl. a becsületesnepperrel ugyanígy jártam, legalábbis az István se egy nagy durranás, korrekt, de csak abban az értelemben hogy vele normálisan lehetett beszélni, (ez lenne az alap), viszont amikor már menni is akartunk a telepjükre, akkor nem ő vette fel a telefont, hanem a kollégája, na vele akkora "élmény" volt társalogni (pont ugyanaz a stílus, modor, stb. mint bármelyik Fehér úti nepper) hogy megspórolt nekünk egy Budapest-Gödöllő utat
Kiszámolóval még nincs személyes tapasztalatom de ők mind csak egy jól felépített brand, aki mögött ember(ek) van(nak), nyilván nem ugyanaz olvasni a szépen megfogalmazott írásaikat, meg face to face.
A számlaadás meg határidők betartása meg.. ugye van a mondás hogy gyorsan, olcsón, jól dolgozunk, legalábbis kettőt választhatsz, és abból talán egy igaz lesz
Másrészt attól még igazuk van, sok a megbízhatatlan szaki, az emberek pénzügyi tudása/tudatossága botrányos, és a magyar használtautó vásárló hülye
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
őstag
Ha már így bele mentünk mikor 5 éve találkoztam kiszámolóval egy kissé csalódás volt többet vártam . Bár az is igaz hogy nagyon nem volt mit felmutatnom . Adott pár tanácsot és ha őszinte akarok lenni megfogadtam belőle jó párat .
Szarvas Norbival tavaly találkoztam na annak több értelmét láttam tudott adni gyakorlati tanácsokat igaz hozzá nagyobb pakkal is érkeztem .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
_NCT
őstag
Én azt látom ház és autóvásárlásnál, hogy annyi rossz szaki van és annyi embert átvernek, hogy már lassan örülni kell, ha csak kicsit vernek át. Olyan nem lesz, hogy valamivel ne szívd meg. És az a gond, hogy páran erre építenek brand-et (lásd Becsületesnepper), hogy ők kevésbé b@sznak át, mint a murvás.... Ez kb minden iparában megvan.
-
Csabroncka
addikt
Kezdem elhinni kiszámoló Miki mondását, miszerint MO-n azzemberek 50%-a pénzügyi analfabéta!
https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/elvitte-a-hitel-a-megtakaritas-moratorium-budapest/ty0nqbd
Mire adott ennek a Bank 22 millát? amikor olyan kérdések merülnek fel, hogy a megtakarítást vagy a hitelt fizessem ha nehéz helyzetbe kerülök
Az előtörlesztésnél a Bank először az ügyleti kamatot vonja - ki hittel volna ?
"Azért választottuk a moratóriumot, mert gyeden vagyok itthon, és így csak a fizetésem töredékét kapom. A férjem továbbra is dolgozik" A hozzászólások még izgalmasabbak
"in medias res"
-
Kobe
veterán
válasz Csabroncka #19136 üzenetére
család 2018-ban 22 millió forint hitelt vett fel 25 évre, babaváró hitelből és állami támogatásból előtörlesztett
Nothing to see here, business as usual, korrelal azzal amit tobb banki hitelugyintezo ismerostol hallok, hogy aki most megy a bankba hitelert az gyak. 500fttal a zsebeben teszi es kivan csungeni az allamkoca minden csecsen
-
Qtya123
őstag
válasz Csabroncka #19136 üzenetére
Csak 50%-a? Optimista. Én úgy 60-75% közé tenném.
-
kexksz
addikt
Mik a tapasztalatok, a NAV a vasarlas utani illetek 12 honapos reszletfizeteset mennyire hajlando megadni, ha keri az ember?
-
őstag
válasz kexksz #19140 üzenetére
Elvileg könnyen megadják ahogy ismerősöktől hallom én most arra készülök hogy engedjék el telibe 2% így is úgyis kifizetek a lizingcégnek.
-
törölt tag
válasz DamianB #19141 üzenetére
Már nem engedik el, ennek az időszaknak vége. Ismerősi körben büntike lett a vége nem egyszer, én már meg sem próbáltam...
De tisztában vannak ezzel a navnál is. Ha képes valaki kőkemény tízmilliókat kifizetni/felvenni, akkor képes lesz 4% illetéket is kifizetni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #41635072 #19142 üzenetére
Igen de nálam 4+2 % mivel miután kifizetem a bank 2% utána jön a NAV a 4 % ért. Kicsit sokalom . Régebben erről beszéltünk itt a topikban és egy kedves fórum társ adott törvényi hivatkozási alapot arra hogy új építésűnél a 15 M feletti különbözetett kell csak kifizetni.
Érdekes hogy valakit büntettek érte . Mindenképpen az ügyvéddel iratom meg és csak olyan dolgot írunk bele természetesen ami valós és jogos több ilyen is van .
Ha ki kell fizetni ki tudom de nagyon nem akarom . Kelleni fog máshová is .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #41635072 #19144 üzenetére
különbözetet kéne.
Igen erre gondoltam.Bazki. Senki sem akarja, másnak is kellett volna máshová.
Tudom egyértelmű ,( részletekbe direkt nem megyek bele ismertek ) , beadom max elutasítanak . Félrevezetni hazudni nem fogok ez természetes ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Eddig én nagyon elleneztem a 4 emeletnél magasabb lakótömböket, de nem elképzelhetetlen, hogy meghoznám a kompromisszumot, mert van néhány olyan lakás, ami méretben, elrendezésben és elhelyezkedésben tökéletesen megfelelne, megfejelve azzal, hogy garázsom is lehetne, ami úgy látom itt Budapesten nincs túl sok. Ja meg van saját tároló is, amiről az a tapasztalatom, hogy szintén fehér holló sajnos...
Viszont ezek a lakások 10 emeletes csúsztatott zsalus tömbökben vannak. Nekem egy olyan elképzelésem volt, hogy sok lakó=sok probléma forrása. Ezt a félelmemet továbbra is tartom, de az egyik lakásnál meglepően összeszedett a tömb anyagi helyzete és a lakóközösség is normálisnak tűnik.
A lépcsőházban könyvespolc tele könyvekkel, ki amit épp akar odarak, vagy elvisz. Karácsonykor karácsonyi díszben volt a lépcsőház, húsvétkor húsvétiban. Persze ez még önmagában nem minden, de jó iránynak tűnik.Szóval ilyen jellegű, hosszú erkélyes tömbökről lenne szó: [kép]
A két oldala be van szigetelve, a frontokon is van szigetelés, de mivel kb erkély az egész ezért ott olyan sok felület nincs, amit szigetelni lehetett.
Ezek a 10-es csúsztatott zsalusok, meg úgy általában a nagy batár 10-es tömbök szerkezetileg mennyire jellemző, hogy problémásak? Egy ismerős ismerőse építész, tehát nem tudom, hogy szakmailag milyen, ő azt mondja, hogy általában nincs gond ezekkel, de kíváncsi lennék az itteni tapasztalatokra.
Köszi.
-
Csabroncka
addikt
válasz Qtya123 #19146 üzenetére
Manapság van egy trend amit megfigyelek: A falu ahonnan jöttem (Balatonpart) nagyobb erkölcsi problémákkal küzd, mint egy lakótelep. Az "új" falusiak minden szarért feljelentgetik egymást, (fűnyírás, grillezés, permetezés, tyúkok az udvarban stb), kertészt keres, az építési szabályokat kijátszva 3 szintes társasházat húz szomszéd szájába.... ahol most lakom (Gazdagrét) nem azt mondom, hogy nincsen probléma, itt egy utcában annyian laknak mint a kis falumban, de 10-ed annyi gond nincs!
Miért (főleg most), a lakótelepről az öregek kihalnak, a legtöbb jól kereső fiatalnak meg erre van pénze (normális környezetben lévő lakótelep). Ez 10 éve egy igen erős trend, ez van és továbbköltözni se nagyon tudok(nak), mert ahhoz eszméletlen hitelmennyiség kell) .
Szerkezet: A panel és a csúszózsalu is anno tisztességesen meg lett építve (szerkezetileg)! Költséghatékonyan felújíthatók!
Az autókat nézd meg a parkolóban: ha az alja kategória, akkor olyan níp is lakik ott![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
félisten
válasz Qtya123 #19146 üzenetére
Barátomék tavaly költöztek agglomerációba szinte pont ilyen tömbből, Mátyásföldről: ugyan volt a házban egy nípös család - ifjúnóvatájmín - de ezt leszámítva nem volt panaszuk semmire, bár az általad leírtak jobb közösséget feltételeznek.
Nemrég jártam egy X. kerületi 10 emeletesben, de olyan rendezett panel lépcsőházat a 11. kerületben még nem láttam.Szóval léteznek nagyon korrekt panel közösségek, lépcsőházak, ki lehet fogni ilyet, csak járj utána alaposan. Ha kompromisszumot kell kötnöd, akkor ez egy teljesen jónak tűnő alternatíva!
#19147 Csabroncka
Egyetértek."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qtya123
őstag
Köszi az infókat, tanácsokat!
Még egy kérdésem lenne a nagy nézelődésben. Olvastam a kiszámolón is, meg amúgy is gondoltam, hogy az ingatlan.com-on a hirdetés azonosítója (pl: 31901912) kapcsolatban áll azzal, hogy mennyire frissen feladott a hirdetés.
Általában 318,319,320,321-el kezdődőeket találok, értelem szerűen a 317,318 kezdetűek régóta fent vannak.Viszont ma felbukkant egy hirdetés, ami eddig tuti nem volt fent, mert naponta nézem az újakat, de annak 299-es a szám kezdete. Ez hogy lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest