Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen32

    csendes tag

    Sziasztok,

    Bicikli gumi javítás / defekt elkerülést témában szeretném kérdezni a tanácsotokat. Melyik lehet reális / vállalható irány? Schwalbe Smart Sam MTB gumi az érintett.

    - klasszikus: gumiköpeny le / belső le, csere vagy ragasztás, belső vissza, gumiköpeny vissza, kereket felfújni.

    Ezt nem igazán szeretném, akar a franc nyáron, a napon ülve a pusztában 45 fokban ezzel szarakodni, cipelni ehhez extra cuccot, bénázni a belső kiszedéssel, stb. Kivéve, ha ez az egyedüli értelmes megoldás, amit javasoltok.

    - venni defekt gátló slime-ot, és feltölteni vele a belsőt. Itt azért aggaszt, hogy azt írják, hogy 2-7 hónapig ad védettséget. Ez azt jelenti, hogy 2 hónapig mehetek bárhova gond nélkül, majd 2 hónap 1 nap és 7 hónap közötti időben indul a para, hogy a lineárisan csökkenő védelem mellett lesz-e defektem vagy sem? Vagy két havonta le kell vennem a gumiköpenyt és a belsőt, kipucolni, megint slime-mal feltölteni, stb?

    - eleve slime-mal gyárilag feltöltött belsőt venni. De itt meg honnan tudom, hogy már hány hónapja van ott a biciklibolt falán, tehát hogy honnan indult a 2 hónap? Jól gondolom, hogy simán lehet, hogy 1 éve ott van a boltban a belső, a 7 hónap így már rég letelt, tehát igazából semmit se ér?

    - defekt tűrő belsőt vagy gumiköpenyt venni. Azt tudom, hogy kisebb kerékhez (24, 26) vannak ilyenek, de vajon 27.5 / 29-es kerékmérethez, mtb "rücsis" gumi borítással vannak minőségi megoldások, mint pl Schwalbe, Maxxis, Continental?

    Szóval a kérdésem az, hogy melyiket válasszam?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák