Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz IMIIKE1998 #123742 üzenetére

    Ha személyesen vásárolsz (Szeretek neten venni, de ott ruházatban tényleg sokszor kevés az adat. Az is "adat", hogy megfogom, és valami képet kapok róla, hogy milyen minőség, meg hogy kényelmes-e) , és szépen fokozatosan kitapasztalod a dolgokat, akkor nem gondolom, hogy nagyon nagy mellélövésekkel kellene számolni. Nem elég, ha csak van pénzed, mert hiába mész oda, hogy te veszel 100-ért bringás kabátot, mert ha az első kabátod, könnyen kiderülhet, hogy amit az üzletben kényelmesnek gondoltál, az mégsem jó a testalkatodra, vagy hiányzik egy zseb a mellkason a telefonnak, vagy egyéb, ami nem feltétlenül pénzkérdés. Ha felépíted a dolgot valahonnan, akkor lesz egy képed arról is, hogy mit várj egy x ezerbe kerülő kesztyűtől, aláöltözőtől..
    Nem tudom, mit számoljak bele, és mit ne, de ha közepes árakon számolok egy téli szettet, mondjuk amiben tegnap voltam:
    bringás kabát: legyen 20e
    aláöltöző1: 4e
    aláöltöző2: 2e
    betétes téli gatyesz: 8e ?
    futónadrág (6e) helyett egy aláöltöző nadrág: 4e ?
    legközelebb téli bakancs: 15e
    símaX/balaclava: 5e ?
    kesztyű: 8e (igazából egy 1200 Ft-os aldisban voltam, de annál jobb a BBB-m)
    Jó, ez összeadva 66 ezres.
    A bakancs az utcai (tavaly használtam, idén még nem váltottam patentpedálról, szóval nem tudom, ide számoljam-e. gyalogosan is ebben mennék, meg akár utcára is, ha hideg van, szóval nem extra költség, de ha SPD-s téli lábbelit akarok, na akkor közelebb leszek a 100-hoz). A téli bringás gatyából én nem veszek 10e fölött, farmert is 8 körül szoktam :) inkább két 8 ezrest, akkor van csere, ha összesározom :)
    Ez alatt már lehet, hogy nem kapni értelmeset, de ezeket mind elfogadható minőségűnek érzem.
    Aláöltözőből azért is nézelődök inkább a sí/futós cuccoknál, mert kicsit olcsóbbak szoktak lenni. És tágabb a hőmérséklettartomány is, amiből választhatok.
    Egyébként én ugyanúgy, ahogy a váltókart nyomogatom, a mellkasomon a cipzárt majdnem olyan sűrűn húzgálom a terhelés függvényében.. emelkedőn beengedek egy kis levegőt, nagyobb sebességnél feljebb húzom. És inkább arra próbálok vigyázni, hogy ne öltözzek túl.. fogalmam sincs, hogy létezik-e olyan ruha, ami tud annyit párologtatni, hogy ne kelljen húzgálnom a cipzáromat, de tippem szerint ilyen széles tartományt semmi nem tud lefedni, hiszen van, amikor gurulok nulla terheléssel, és van, amikor kiköpöm a tüdőm. A szélállóság mondjuk fontos, és azt nem tudja minden..
    Decában esőkabátokat nézegettem egyszer, és az tényleg nem könnyíti meg a választást, hogy egyikre ráírják, hogy lélegző anyag, másikra nem, egyik drága, másik nem, közben megfogdosva tök egyformának tűnik az anyaguk...

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák