Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz simi.esp.28 #48405 üzenetére
gubabela-jé a dátum alapján még az aramo. Amúgy az durván jól néz ki. Nálam se sok a minta kb annyi mint paljocnál.
Paljoc: Amúgy itt 95 fokon a legjobb 35-re kihúzva 16g/38-40g-ra hosszabbra engedve is nagyon jó. FP-ben is nagyon hozza a jellegzetes ízeket, annyi a trükkje, hogy nem szabad b@sztatni, felönti az ember és vár 8percet és nem nyomja le hanem csak átszűri nagyon lassan. 4 percnél extra óvatosan leszedem a habot meg ami a tetején maradt de egyszer sem keverem fel, hagyom szépen saját tempójában.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz simi.esp.28 #48405 üzenetére
Akkor vidd el simi-hez a géped egy PID-elésre és kicsit menj lejjebb a hővel. Ha nem ér rá, akkor szerintem fragola is megcsinálja!
-
gubabela
senior tag
válasz paljoc #48403 üzenetére
90 fokon ment, szerintem a reneka miatt ennyire foltos, de majd kipróbálom a sima duplával is, hogy mit mutat. Kicsit el is rontottam, mert a darálót nem állítottam vissza a reggeli robi után pontosan, azt hittem,hogy befullad, de végül megindult és ez lett belőle. Ízre is finom.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
-
Casto
csendes tag
válasz soldier2 #48395 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket! Akkor ez eldőlt
Paljoc, még mindig szereted a 9010-t? Olvastam János tesztjét a Kávékorzón és a te teszted, illetve az azóta általad írtak alapján kicsit furi volt, mert eddig te csak jókat írtál róla. Bár a teszt folytatásában láttam, hogy a cég most átnézi neki a gépet, hogy nincs-e vele valami szoftveres hiba.
-
Surda-
őstag
Cm Kiambunak milyen hőfokon essek neki?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
adriankoooo
senior tag
Friss Yirgát jó nehéz elrontani, még az agyonégetett is finom. Jóval lejjebb mennék én is a hőfokban.
Nekem 86-87-en jön és olyan, mint paljocé.
-
paljoc
tag
Én nem olvastam Janos tesztjet, amit olvastam, az ahogy a cime is mutatta, ilyen "elso benyomasok meg ismerkedes." Illetve az is jelezve vagyon hogy atnezi a forgalmazo mi a problema, mert valoszinuleg valami nem stimmel azzal a geppel. Teszt az en ertelmezesemben hosszabb probalkozas utan irt dolog, gondolom majd olyan is lesz.
A magam reszerol amit irtam fenntartom, nem valtozott a velemenyem, azzal a geppel kapcsolatban, ami nalam van. A tovabbiakba ertelemszeruen nem szeretnek belefolyni. -
adp
őstag
válasz adriankoooo #48416 üzenetére
En most neztem meg 92-on de a 95 nekem jobban bejott. Megprobalom meg 90-en is
-
HÁZIGAZDA
szerintem elhamarkodta jani azt a dolgot egy kicsit. vagy megfordítom: ha nem, mert első tapasztalatnak éppenséggel ez volt első tapasztalat, akkor meg annak nincs igazán nagy infótartalma, hiszen ami tényleg számít, az a harmincadik tapasztalat (gondolom nem <= 29 shotra vennéd ). pláne, mert tudható, hogy sok veterán kávésnál hasít nagy megelégedésre, ergo, ha a gép tényleg olyan szar lenne, akkor azok a userek eddig mind csacskaságokat írtak és nincs nyelvük kóstolni. az meg nem valószínű.
fenntartom, hogy ha nem jött volna szembe a dalla corte, akkor én is rámegyek. vagy maradok a silvanónál
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
más: van nálam egy minőségi honduras zöld is, megpörköltem. figyeltem, hogy ne legyen túl sötét, picit talán túl világos is lett, vagy legalábbis azt hittem. most kóstoltuk, tegnapi pöri, hát ilyen összetett ízű, újhullámos, gyümölcsös kávét rohadt rég ittam (disclaimer: egy ideje nem igazán járok bp-i csúcskávézókba és casmo is atom rég volt nálam). egészen pazar lett, első pörkölésre.
a végén még kiderül, hogy a jó kávéhoz jó kávé kell?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
Jani nem hamarkodta el. Első benyomások volt, ahogy az olvasó is mondta. Jelenleg kiderült, hogy nem én vagyok a hunyó, hanem a géppel valóban gond van (legalábbis ma hívtak a Catlertől), miszerint a 91 fokra állított pidnél nekik is csak 70 párfok környékén jön a víz és ez nem kóser. Szóval ha visszakapom a gépet, akkor természetesen lehet, hogy én is ódákat zengek róla.
Reggel viszont olyat húztam a Gaggiával, hogy megkönnyeztem. Szinte vicc, hogy egy kis tuning Gaggia milyen jó kávét tud adni.
Száz szónak is egy a vége, hogy én örülök majd a legjobban ha jó lesz a Catler.
Parci: hidd el, hogy hiába 2 napja volt nálam a gép, nem egy shot szaladt le rajta, hanem rengeteg. Illetve még Paljocot is felhívtam, hogy milyen trükkök lehetnek. Szóval ha azt nézed, akkor így egy évig is próbálgathattam volna, akkor is ez lett volna az eredmény
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Casto
csendes tag
Teljesen igazad van, sőt, én magam egy Catler 8013-t használok, öröm minden nap vele, de kellett vagy egy hónap, mire megértettem, hogy mit-hogyan kell beállítani rajta a "tökéletes" (mondjuk úgy, számomra tökéletes) kávéhoz.
Nem volt semmi rossz szándék a kérdésemben, sőt. Csak gondoltam megkérdezek valakit, akiről tudom, hogy régóta nyúzza ezt a gépet, hogy tapasztalt-e valami hasonlót, vagy valamire oda kell-e figyelni ennél a gépnél, mert lehet, hogy azt én is ellesném (én pl. minden csapolás előtt csinálok egy üres karos átmosást, paljoc tesztje alapján, ami nálam tökre működik). De mindegy is, inkább hagyjuk ezt a témát.
-
-
HÁZIGAZDA
de milyen hasonlót tapasztalhatott volna? hogy "nem lehet vele normális kávét csinálni"? mert ez volt az állítás. na, de hibás a gép, probléma megoldva, annyit mondtam, hogy én mondjuk ennek megfejtéséig nem írtam volna róla semmit.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Casto
csendes tag
de amúgy lehetett volna valami típushiba is, amire aztán vagy ismerünk valami otthoni megoldást, vagy tudjuk, hogy ezzel vissza kell vinni. Tudunk olyan Catler őrlőről, ami széria hibás volt és alátétezni kellett, sőt, nem csak itt, de az USA-ban Breville márkanév alatt forgalmazott példányokat is, nemde?
Számomra azért volt érdekes a kérdés, mert ha ez gyakori jelenség, akkor nem mindegy, hogy hol veszi az ember a gépet a garancia miatt.
-
weinmaker
őstag
Volt! Mert nem volt 1000%-ra egyértelmű a dolog. Látszólag minden oké, és a karon többször átengedett forróvíz segítségével, már egész jó eredményt értem el. Egy átlag "mezei" user és ezzel most senkit nem szeretnék lenézni, erre már azt mondta volna, hogy ez egy finom kávé. Csakhogy én azt a kávét ittam a Gaggiával is, és volt összehasonlítási alap, hogy ez ennél jóval jobb. Mindegy, kár is vitatkozni rajta, úgyis megírom majd a további tapasztalatokat is. Illetve írok az őrlőröl is, mert azzal csak felületesen ismerkedtünk, de első blikkre nem rossz.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #48429 üzenetére
Koszi, kíváncsi leszek mit tudok ebből itthon kihozni.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Casto
csendes tag
válasz weinmaker #48430 üzenetére
Minden hozzám hasonló mezei user nevében egyetértek és köszi, hogy megírtad!
Szerintem semmi rossz nem volt benne és tök korrekt volt, hogy leírtad azt is, hogy a cég visszavitte átvizsgálni, mert ez pedig jelzi a cég hozzáállását! Azért azt ne felejtsük el, hogy a Catler/Breville nem rendelkezik olyan régi track recorddal, hogy mindenki tudja, melyik hiba széria, vagy egyedi...
Most pedig, hogy már azt is tudjuk, tényleg egyedi hiba volt, még jobb.
-
neumanki
tag
Sziasztok!
Ez az europiccola elég szépen néz ki. Szabad ilyenben gondolkozni, van benne valami rizikó? Ha jól tudom a kétkapcsolósak jók, és ez olyan.
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/La_Pavoni_Europiccola_55939398.htm?first=1
köszi,
üdv. balázs -
adp
őstag
válasz neumanki #48434 üzenetére
ez fórumosé rallipix hirdeti, úgyhogy megbízható forrás
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Rendet raktam a kávés szekrénykémben, és találtam 3 üveg Kalmár féle koffeinmentes kávét (a 40ml/15g mézesüveg, nem 3 zacskónyi). Először gondoltam kiöntöm a kukába, mert jó nem lehet, eleve koffeinmentes, ott döglődik kb 2 hónapja a szekrényben stb. Aztán mikor lecsavartam a tetejét akkorát pukkant, hogy csak na. Gondoltam ha már ekkora nyomással kvázi bent tartottuk a babokban a CO2-t (na jó, annak egy részét) akkor próbáljuk meg. Mivel a használt kávék daráló állásáról listám van (nem röhög, ha 2 félét bontok párhuzamosan simán összekeverem egy idő után) odatekertem a darálót, és láss csodát. Viszonylag alacsony nyomáson (7 bar) volt jó a lefolyás, de semmi csatornásodás, szép crema, és ha emlékezetem nem csal az íze is kb ugyanaz volt. Egyre jobban tetszik ez a megoldás
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #48430 üzenetére
nekem persze nem tesóm a kátler cég vagy ilyesmi, de esetleg frissíteném ezt az első tapasztalat cikket a végén, hogy "updét, a gép hibás volt, a forgalmazó kicserélte, itt a link az új tapasztalatokra, blabla". mert így kerek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
Van második cikk is, amiben leírtam, hogy visszaszállításra került kivizsgálásra, és még egy csomó pozitív dolgot, és lesz harmadik is amikor visszajön. Hidd el, hogy én sem vagyok velük rosszba, és kifejezetten korrekt az új termékmenedzserük. De amúgy majd fogom frissíteni, ha meglesznek az új tapasztalatok
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #48438 üzenetére
én nem is ismerem őket, de az internet fura dolog, látod, már itt is rögtön felmerült, hogy akkor vajon paljoc még mindig úgy gondolja-e, hogy jó a gép stb. google jobban beindexeli az első cikket, rákeres, hogy kátler, kidobja, látja, hogy szar, kész. na mindegy, túlbeszéltük, annak meg örülök, hogy végre rendesen megmérettetik, kíváncsi vagyok, hogy muzsikál (persze ettől még a dalla corte marad )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Xabi78
aktív tag
válasz weinmaker #48430 üzenetére
Illetve írok az őrlőröl is, mert azzal csak felületesen ismerkedtünk, de első blikkre nem rossz.
Nálam 4 hónapja teljesít szolgálatot. Szerintem nagyon korrekt "háztartási" őrlő, remek kényelmi szolgáltatásokkal, és emellett jó őrleményminőséggel. Kíváncsi leszek a tapasztalatodra.
Cave canem!
-
vikla007
aktív tag
Aki többfajta minőségi kosárral "játszik", lehet egyértelmű "győztest" hirdetni? Mint pl. az olaszpresszo oldalon...
IMS - Reneka - VST
-
rallypix
csendes tag
válasz neumanki #48434 üzenetére
Van már egy jelentkező a Pavonira, innen a fórumról. Januárban tud jönni érte, addig neki eltettem.
Amúgy ez már egyállású kapcsolós, de még pre-millenium modell. Bronz dugattyú és persely van még benne, de már az 1000W-os fűtőszál. Volt egy másik Pavonim is, az két állású kapcsolós volt (800+200W). Az újabbat szerintem egyszerűbb használni.
-
meander
tag
Sziasztok, Eladó a Gaggia Classicom szinte valamennyi extrával, amit bele szokás tenni (réz vízterítő, IMS felsőszűrő, rézcső tuning, PID, stb). Holnap reggel belinkelem majd a jofogás hirdetést (remélem nem tilos). Ha valakit érdekel addig is privátban szívesen válaszolok.
Ár egy 100-as. Van még hozzá egy csomó kiegészítő, lényegében egy komplett szett 3 karral, 2 szűrővel. Összesen 120e.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest