- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #15801 üzenetére
Én a Rosziban vettem kétoldalút, nem volt drága és elég erős.
A pidet is azzal ragasztottam fel. 2 tíz centis csík simán tartja. Kb. egy cm széles és 1mm vastag. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #15805 üzenetére
Yesss! ;-)
Ilyen:
http://shop.rossmann.hu/haztartas_331/haztartasi_kiegeszitok_390/ragasztok_393/uhu_ketoldalu_ragasztoszalag_feher_15_m___1_db_7140
Bármelyik üzletében van.[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #15801 üzenetére
tesa is jó, többféle is van, 3M is.
Önmagában meg kellene tartania, persze ha kihúzol belőle valamit, akkor azt már nem tartja meg feltétlenül, pláne ha jó szoros az érintkezőrugó
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
3418
csendes tag
http://divany.hu/alapkonyha/2014/08/18/tejhab_teszt/
-
-HajTömeg-
őstag
Fórumosoknak kicsit drágább
[link]Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
fi:zi'k
nagyúr
Árban és ízvilágban a Lucaffé Classic-hoz hasonszőrű kv-t keresnék. Mit tudnátok ajánlani?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
t-bali3
senior tag
válasz fi:zi'k #15816 üzenetére
A Classic nekem az első próbálkozásaim között volt és nem volt nagy extra, de rossznak se mondanám. Az árát nem nagyon éri, de olcsóbban jó lenne.
Más, elindult némi mozgolódás kávéügyben a munkahelyemen. Lehet leváltjuk végre a sárga Tchibót. Az tuti, hogy viszek be Pacificaffé Rome-ot, ha másért nem, hogy végre megkóstoljam, aztán ki tudja, talán beválik a többieknek és nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Érdekes ez a szűkítő téma, most ott tartok hogy szinte semmi pacsálást nem enged így a gép, ami nem rossz dolog, csak épp nem tudom beállítani a hűtőcsapolással hogy milyen hőfokon készüljön az ital. A csapolások sűrűségétől függően magától dönti el a gép hogy 91-95 fok között épp hol készíti el az aktuális italt!
-
paljoc
tag
Remélem meglesz addig, mert jelenleg a CasMo-nál megbillent egy 12 zsákos zöldkávés raklap és azzal támasztotta meg SID, pont mikor ott voltam szombaton. Reméljük gyorsan elpörizik azt a 720 kg-ot és akkor tudja folytatni a munkát a Szabi. /tegyek ide szmájlit....!?!....nem teszek.../
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #15828 üzenetére
Nagyon lemegy a fejhomerseklet es lassan regeneralodik. De varjunk még, nem szeretek egy ket probabol messzemeno kovetkeztetest levonni. Meg sok utan is csak ovatosan szoktam fogalmazni!:-) /onbizalomhiany, vagy mifene lehet ez ? :-)))/
Holnap egesz nap be lesz kapcsolva, meg hetvegen is, akkor jobb lesz a ralatas a dologra. -
ricsko72
tag
Sziasztok!
Tudna valaki tippet adni, hol lehet presszós csészét (normális, ízléseset) kapni kishazánkban, netán székesfővárosunkban?
Másik kérdés... van egy La San Marco ipari őrlőm, ha szeretném kiváltani egy karba őrlőssel, miben érdemes gondolkodnom, ár és minőség tekintetében? Használt is érdekel. -
hanolfe
tag
válasz ricsko72 #15831 üzenetére
Szia!
Karba őrlős témában most ügyködök egy Aristarco darálón.
Ez a topic ihletett:
http://www.coffee-channel.com/2013/05/home-made-super-jolly-doserless-funnel.htmlRendeltem is egy ilyet hozzá, ma jön meg:
http://www.gasztronagyker.hu/adagolo-tolcser-13-cm-atm-allvannyal-rozsdamentesFestőhöz ma viszem a vázat, remélem nem kell rá sokat várni. A végeredményről majd beszámolok.
nils
-
hanolfe
tag
válasz Peti...(16v) #15836 üzenetére
Szia!
Persze, megmérem szívesen.
Az MPL nyomkövetője szerint már itt van a helyi postán. :-) Délután már talán tudom is küldeni a méretet.
nils -
jolti
senior tag
válasz hanolfe #15833 üzenetére
Köszi a tippet.
Én is most vagyok átalakításban.
Pont tegnap hoztam el szinterezőből a házat, meg adtam le egy tervet egy ilyen tölcsérre. Csak az enyém 10cm átmérőjű, meg 11cm magas. Ekkora tetszene méretben. Ha viszont ennél, amit linkeltél drágábban csinaljak meg, akkor marad a ez a verzió.
Van még keszleten, nem tudod?[ Szerkesztve ]
-
hanolfe
tag
Szerintem tuti van még készleten. Ráadásul piszok gyorsak, tegnap rendeltem délelőtt, ma meg már itt van Pakson. :-) A posta kicsit drága, 1500 Ft, ráadásul 10e Ft rendelés alatt felszámolnak 1000 Ft csomagolási költséget is.
De ez lehet nagy lenne neked, nem? Mert ennek az átmérője 130 mm, neked meg 100 mm kell...
Első tervem az volt, hogy legyártjuk. Ki is szerkesztettem a sablont, ki lett vágva 0,8-as rozsdamentesből. De nem tudtuk meghengeríteni, mert túl nagy a henger. Kisebb meg nincs sajnos.
Azért teszünk még egy próbát, 0,5-ös lemezből, ezt hengerítés nélkül talán meg lehet hajlítani. Azonban itt meg a hegesztéssel lesznek gondok, mert ezt a vastagságot (vékonyságot) megvarrni már nem kis feladat. -
-
W78
csendes tag
válasz hanolfe #15841 üzenetére
Én is megrendeltem már, de az Ali-tól. 5700 volt postaköltséggel, bár 4 hét a szállítás. Megvárom! Mazzer-re rakom, szintén láttam az általad linkelt honlapot...
Más:
Nekem is be van építve egy 3mm-es szűkítő a HX körbe, ahogyan Paljoc-nak. Azt tapasztaltam, hogy 96 fok fölé nem megy a hőmérséklet. Alap esetben 93 fok környékén áll meg, csapoláskor először felugrik 96 fokra, majd szépen esik 94-re. Előtte csapolok egy rövidet kb. 1 dl. hogy pangó víz mentesítsem, majd a szokásos többi... A hőmérőm egy Voltcraft Paljoc-tól... -
jolti
senior tag
Ok.
Köszi! Láttam, hogy akkora.
Végső estben jó a 130-as is, csak azért csinaltatnek 100-ast, mert az nincs akkora boszme', kis takaros.
Esetleg, ha mégis összejön neked, akkor lehet kellene egy nekem, ha ez itt nem jönne össze.
Én 1,5-es rozsdamentest mondtam, hogy könnyebb legyen hegeszteni, meg egy kicsit masszívabb.
Kíváncsi vagyok miren lesz. Képet kérünk. -
Peti...(16v)
tag
Amikor rendelni akartam tőlük, még 10e Ft volt az értékhatár, többek között ez is visszatartott. A másik, hogy így a tölcsér közepe közelebb kerül az őrlő házához mint ahol a dózer nyílása van, tehát továbbra sem lehetne közvetlenül a karba őrölni, hacsak le nem cserélem a kartartó villát a Mini Electronic változatéra, ami megint csak nem lenne olcsó. Na itt hagytam fel az átalakítás gondolatával...
Hanolfe, Zsolti: terveztek szitát is a tölcsérbe? -
hanolfe
tag
válasz Peti...(16v) #15845 üzenetére
Szia!
Most nem volt rendelési értékhatár. Gondolom az 1000 Ft-os csomagolási költséggel próbálják rávenni az embert, hogy 10.000 Ft felett vásároljon.
Az előbb vettem át a postán. Jobb mint számítottam. Szép kidolgozású, minőségi darab. A teljes magassága 192 mm, de ebből még lejön kb 20 mm, mert le kell vágni az aljából, hogy nagyobb legyen a kiömlő rész. Nekem ez pont megfelelő az Aristarcohoz.A villán én is agyaltam, ki kell majd azt is cserélni. De azt nagyon könnyű legyártani, majd hajtok 2 mm-es saválló lemezből.
Szita? Eddig ilyet nem terveztem. Bele a tölcsérbe?
-
igi
aktív tag
Szegeden jártas, régen ott kávézós kollégák segítségét kérném.
Anno egyik nagy kedvencem volt a Széchenyi téri Kerek Perecben kapható kávé, minden reggel munkába menet betoltam egyet.
Aztán 9 éve a átköltöztünk a város másik felébe, és nem esett útba a pékség, csak ritkán jutottam el oda, tavaly meg már be is zárták.
Most hasonló ízű, ízvilágú kávét keresek, otthoni automatás főzésre presszónak, cappuccinonak. Az a baj, hogy nem vagyok nagy kávéológus, tehát igazán meg sem tudom fogalmazni, hogy milyen izű volt az a kávé (gyümölcsös?, mandulás?, mogyorós??, csokis???). Annyi tuti, hogy finom voltHa valaki ilyen kevés információból tud segíteni, megköszönöm Ha nem, majd valahogy próbálom pontosítani a feltételeket.
kösz:igi
this is the beginning of a beautiful friendship
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok