- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz hanolfe #15847 üzenetére
Kösz, hogy megmérted, ez a méret pont jó az enyémhez is. Asszem a jövő héten rendelek is egyet, mert a dózer csattogtatásából már nagyon elegem van
A szita az őrlemény eloszlatására lehet jó, hogy ne közvetlenül, esetleg rögökben hulljon a szűrőbe. Itt egy példa.
-
hanolfe
tag
válasz Peti...(16v) #15853 üzenetére
Ilyen szitát eddig még nem is láttam. Hasznos lehet. De nem túl macerás?
Eddig olyat láttam, hogy a garatba tesznek vékony húrból készült rácsot. Ez is jó lehet, de a garatot nehéz emiatt kipucolni rendesen. -
Peti...(16v)
tag
válasz hanolfe #15855 üzenetére
Úgy tudom, hogy a karba őrlős Mazzerekben a garatban antisztatizáló háló van, amit a tulajok épp a garat nehéz tisztíthatósága miatt szoktak kiszerelni. Így viszont rögösíthet, ami mondjuk WDT-vel orvosolható. Lehet, hogy egyszerűbb, mint egy ilyen szita beépítése a tölcsérbe, meg abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen ecsetelés után már nincs mit igazítani az őrleményen.
-
Toobee
veterán
válasz Peti...(16v) #15856 üzenetére
Ugyis a szitalas a legfrankobb. En olyat raknek ossze, amibe bele lehet tolni a kart es nem kell fogni, a garat meg 57 mm, hogy illeszkedjen. Bele egy olyan szovesu szita, amin sajat erobol meg nem megy at a kofi, ecsetelni kell. Otthon raer az ember a tokletes kofira torekedni
-
-
Toobee
veterán
válasz Peti...(16v) #15860 üzenetére
Lehet utana kozdarabot is esztergaltatni, vagy hazilag papirtbol tolcser, ha low budget a cucc. Azt nagyobb atmerorol siman megtkered 57-re.
-
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #15862 üzenetére
Mostanában?
-
fragola.6035
aktív tag
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #15862 üzenetére
Ígéretesnek néz ki! Gondolom nincs mindig, hanem középső soros termék. De majd figyelem. Nálunk csak Lidl van sajna.
-
jolti
senior tag
válasz Peti...(16v) #15845 üzenetére
Nem terveztem.
Én nem aggódom a rögök miatt...
A lányomtól elkoboztam egy kis ecsetet és annak a szárával szoktam megkuttyantani.
Amúgy az én személyes véleményem, hogy az a 15 kg-os erő úgyis annyira összepréseli az egész őrleményt, hogy nem a rögök miatt kell aggódni ( hisz a 15 kg-os erő jóval nagyobb, mint a rögöket összetartó erő ), hanem az egyenletes eloszlatás miatt. Ne legyen benne hegyek, meg völgyek, ami miatt nem lesz egyenletes a pogácsa sűrűsége, tömörsége. -
ronin s8
senior tag
Kipróbáltam a WDT-t. Pár napja egy fogpiszkálóval kevergetem a szűrőben az őrleményt.
Erre varjatok gombot: rosszabb az eredmény!
Ma egy zacsi Paljocot főztem le 10-12 embernek. Valamit vagy rosszul csinálok, vagy megy valahová....?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
Majd lehet egyszer.
De én lusta vagyok erre.
Mint ahogy arra is, hogy kiseperjem a garatot pl. Vagy arra is, hogy adagonként őröljem a kávét.
Belerakok a babtartályba 10-15 deka kávét, az kb 2 nap alatt kifogy, annyit nem romlik a minősége, hogy feltűnő legyen és főzök és élvezkedem.
Napi 4-5 duplát, ha vendég van többet.
Le is szo.nám magam, ha ezt a macerát naponta 4-5-6 szor meg kéne ismételni.
Aláb@szom a kart a darálónak, oszt adjad neki. Csak úgy lazán, olaszosan. ( Azért a mennyiséget lemérem általában. ) Semmi hókuszpókusz, meg őrlemény vuduzás, csak a natúr élvezetek! -
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #15864 üzenetére
Kösz! Nem látok rá sok esélyt, de azért majd megnézem mindkét helyen.
Jolti: én is az egyenletes eloszlatásra szavazok, de ha már éppen eloszlatsz valamilyen eszközzel, akkor szétkotrod a rögöket is, ha egyáltalán vannak. Ha vannak, akkor viszont szerintem hiába a 15 kilós erő, ha nem töröd szét őket, akkor a légrések ott maradnak köztük, és máris ott az esély a csatornásodásra. Én mindig rászánom azt a pár mp-et, nem múlik rajta semmi.
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #15875 üzenetére
Erről írhatnál egy kicsit bővebben, akár privátban is. Ha jól látom, akkor a forgórészt kell esztergába fogni az alsó késtartóval együtt? Mennyit kellett leszedni a késtartóból?
-
jolti
senior tag
válasz Peti...(16v) #15876 üzenetére
Én is WDT-zek. Az szétoszlatja.
Viszont soha nem éreztem különbséget, mikor véletlenül kimaradt a kavarás.
Azt mondod, hogy a kavarás kb. fél kilogrammos ereje összetöri, a 15 kg-os préselés meg nem a rögöket?
Lehet, hogy így van én nem mondom, csak nem tartom valószínűnek. De ez az én véleményem.
Amúgy a nagy baristák miért nem kutyulnak? Még egyet sem láttam.
Félre ne értsetek, nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsiságból. -
And06
aktív tag
erre a logikus magyarázat, hogy a kávézóban nincs idő ilyenekre amikor sorban kell húzni az eszpresszókat.
nyitott karral szabad szemmel látni a különbségeket(ahogy lagoon irta is), a WDTnél is van, de szitálásnál igen durván látszik a különbség. utolsó gondolat, hogy minél kényesebb a kávé, annál jobban számitanak ezek a trükkök, egy 70/30as bárkávénál kb mind1, ott az olasz módszer a nyerőén nem akarok meggyőzni senkit, hogy hogy főzze a kávét otthon, de hogy van különbség az tény, ezt el kéne fogadni.
-
HÁZIGAZDA
a baristák eleve olyan őrlővel nyomják, ami nem rögösít úgy. nagy mazzerek, jellemzően. másrészt, eloszlatniuk sem kell, mert púposra teliőrlik a szűrőt, majd ujjal lehúzzák a kilógó részt -- kész. én is mindig megkapom, hogy ha kávézóban pöcsölnék ennyit, sosem szolgálnám ki a vendégeket. nos, az a helyzet, hogy pont a darálás olyasmi, ami jóval könnyebb lenne kávézóban a folyamatos pörgés miatt.
érted, itt mindenféle kütyüket gyártunk a pangó őrlemény előcsalogatására... na, az egy kávézóban pont nulla probléma
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
Na igen, legtöbb időt nekem is az őrléssel való b*szakodás viszi el.
Kávézóban nem grammra mérlegelik a szemeket, őrlés előtt, hanem van rendes dózer a gépen, és annyit őről, amennyi kell. Na meg ott nem kell mindig elővenni a kávét, hogy friss legyen, hanem a babtartályban van, és nincs ideje tönkremenni (ideális esetben).
Utána jön ez a tisztítás, amire kávézóban szintén nincs szükség, én meg minden őrlés után ecsettel tisztítgatom a mazzert...Ha a tölcséres mod jó lesz hanolfe kollégánál, akkor megcsinálom én is, picit ez is segíteni fog, legalább az adagolóval nem kell szarakodni.
itt még picit olcsóbb is az eszköz hozzáSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
hanolfe
tag
válasz WiZARD #15881 üzenetére
A fenébe, itt tényleg jóval olcsóbb. Akinek nem sürgős megéri várni.
Az Alin ugyanúgy történik a vásárlás folyamata mint ebayen? Kell regisztrálni?A tölcsérrel egyelőre úgy állok, hogy lebontottam róla a felesleges dolgokat. Ehhez a művelethez nem árt ha van kéznél fogó, dremel gép kis vágó koronggal, valamint tesa szalag. Utóbbi azért kell mert érdemes körbe ragasztani vele a tölcsér külső felületét, mert igen sérülékeny. Egyből meglátszanak rajta az apró karcok.
Elgondolkoztam a Lali által javasolt késtartó felszabályozáson is. Igaz nem vettem észre, hogy ütött volna a kés. Bár igaza van, ha már szét van szedve érdemes legalább ellenőrizni.
-
hanolfe
tag
válasz -HajTömeg- #15885 üzenetére
Megnéztem és tényleg nincs Paypal
Felejtős ez az Ali, én legalábbis nem fogom megadni senkinek a bankkártya adataimat.... -
-HajTömeg-
őstag
válasz hanolfe #15887 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Esetleg hozzá lehet adni web számlát,amin sosincs pénz vagy ilyesmi,de inkább én is kihagytam,hogy ilyen alibabáknak adjam a bankkártya adataimat
2hónapja rendeltünk többen is ugyan így akcióban power bankot. Állítólag azóta is a kínai vámosok vizsgálják,azért nem érkezik meg
Nagyon alaposak[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
cekkk
veterán
válasz -HajTömeg- #15888 üzenetére
Pedig az alinak is van pénz védelmi rendszere, jelezni kellene nekik, hogy nem kaptátok meg a csomagok és kéritek vissza a pénzt.
-
jolti
senior tag
válasz hanolfe #15884 üzenetére
Ott még van hozz 12 dodo postaköltség, úgy már 22,40.- dodo, tehát ugyan annyi.
Amúgy tegnap felhívtam a gasztronagykert ahonnan te is vetted. Debreceni cég. A Kenézytől 8 percre. Ott személyesen is át lehet venni. Csak egy vállalkozói adószám kell hozzá. ( Amit nem ellenőriznek. )
Tehát, ha lenne egy debreceni fórumtárs, aki elhozná és feladná postán, akkor az egy ezresből eljönne, minden más költség nélkül.
Inkább meghívom egy pressora, még úgyis olcsóbban jön ki! -
adpeter
tag
Kis segítség kellene szakik!
Összeraktam a Pavoni Pub-ot de egy kis gikszer adódott.
Feltölt a rendszer,melegszik is, a fejből jön a víz. De elég gyorsan el kezd fortyogni a víz,viszont a fej alig melegszik és nincs bojlernyomásom.Volt benne egy kis fúvókaszerűség,de nem tudom pontosan honnan pottyant ki. Kizárásos alapon ez egy HX kör szűkítő. Valószínűleg ezt tehettem rossz helyre.
A HX körben van jelentősége,hogy a kilépő vagy a belépő oldalon van a szűkítő?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest